19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

3000 EURO/ZI, FILAJUL SRI – Document exploziv al DNA care demonstreaza ca SRI a cheltuit in secret sume faraonice pe interceptari. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus in operare 248.711 de mandate in perioada 2005-2014, ceea ce inseamna la o medie de 6 luni/persoana peste 134 miliarde euro. Cu banii astia aveam toate autostrazile si utilitatile nationale realizate (Document)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

3 June 2018 13:10
Vizualizari: 47866

Devine tot mai clar de ce Romania nu are autostrazi, scoli si spitale. De ce pensiile si salariile sunt atat de mici. Este si pentru ca o mare parte din avutia nationala a fost cheltuita pentru filaje si interceptari de catre SRI si marile parchete. Nimeni nu a avut curajul vreodata – nici macar Curtea de Conturi – sa verifice pana la capat cum se cheltuie banii publici pe interceptari. A existat in urma cu circa 10 ani o tentativa la nivelul Curtii de Conturi (condusa pe atunci de Dan Drosu Saguna) de cercetare a felului in care DNA cheltuia banii pe intereptari, care s-a finalizat cu desantul unor echipe de mascati la sediul Curtii, iar vestitul procuror DNA Emilian Eva a sigilat birourile presedintelui Curtii si al angajatilor si a bagat frica in tot personalul institutiei. De atunci nimeni nu a mai indraznit asemenea verificari.


Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera un document exploziv: o adresa a DNA – Oradea, semnata de procurorul sef al acestui serviciu teritorial Ciprian Man la 18.04.2014, in care acesta explica Curtii de Apel Timisoara in dosarul 331/59/2013 cheltuielile uriase de ancheta mentionate in rechizitoriu: La stabilirea cheltuielilor judiciare in sarcina inculpatilor Puscas Mircea si Pistuca Marcel am avut in vedere cheltuielile cu efectuarea supracegherilor operative si a investigatiilor, interceptarea comunicatiilor telefonice si copierea documentelor. Ponderea cea mai mare in cheltuielile judiciare o reprezinta cele efectuate cu supravegherile operative, care, potrivit Serviciului Roman de Informatii, sunt de pana la 3000 euro/zi” - (vezi facsimil)

Sume faraonice cheltuite fara baza legala, fara stiinta populatiei

Oficial, in perioada 2005 – 2014 (perioada de glorie a Binomului SRI-DNA) Serviciul Roman de Informatii a pus in aplicare 248.711 de mandate pe siguranta nationala si la cererea marilor parchete (pe protocol).

In realitate, pe un singur mandat de 6 luni erau ascultate zeci de persoane. Recent Comisia parlamentara de control a SRI a estimat ca au fost ascultate pana la 30 de persoane pe un mandat, si peste 6 milioane de romani in total.

Noi vom face mai jos calculul matematic doar la o singura persoana, pentru a ne apropia cat de cat de sumele cheltuite in realitate.

Costul unei zi de filaj: 3000 euro/zi/persoana

Costul unei perioade de 6 luni de monitorizare al unei persoane: 3000 x 180 zile = 540.000 euro/persoana/mandat de 6 luni

Costul total al celor 248.711 mandate oficiale puse in operare de SRI in perioada 2005-2014: 540.000 x 248.711 = 134.303.940.000 euro costul filajelor SRI pe perioada 2005-2014

Ce se putea face in Romania cu peste 134 miliarde euro?

-toate autostrazile si drumurile nationale;

-toate spitalele si scolile;

-pensia minima putea fi marita la minimum 500 euro/lunar;

-salariul minim pe economie la stat putea fi marit la minimum 500 euro/lunar;

si tot nu am fi reusit sa acoperim uriasa suma...

In realitate avem convingerea ca sumele tocate in Romania pe interceptari au fost mut mai mari. Pentru ca cele 248.711 mandate (si cele pe care nu le stim din perioada 2015 – 2017) au privit in realitate circa 6 milioane de romani. Poate de aceea bugetele SRI s-au dublat de la un an la altul, continuu. Poate de aceea rapoartele SRI din 2016 incoace nu au fost inca aprobate de Parlament. Poate de aceea SRI a devenit institutia de control a Parlamentului.

Poate de aceea pana in prezent SRI intercepteaza in continuare toata populatia fara baza legala prin Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor – infiintat in secret printr-o hotarare CSAT, care l-a nominalizat autoritate nationala de interceptari, desi acest lucru putea fi posibil doar prin lege – care in fapt este o unitate militara secreta a SRI unde nimeni nu are acces.

Si totusi, calculele noastre matematice de mai sus depasesc cu mult bugetele anuale aprobate de Parlament pentru SRI, DNA si alte parchete.

De unde au venit acesti bani? S-au luat in secret de la bugetul de stat? Si de aceea nu s-au mai construit autostrazi, spitale, scoli si alte investitii comunitare, desi la fiecare inceput de exercitiu financiar erau alocate sume pentru aceste investitii, care nu se mai faceau? Foarte posibil! S-au obtinut fonduri speciale din afaceri secrete ale SRI (firme acoperite care castigau toate licitatiile la comanda)? Foarte posibil!

Cert este ca sub epoca Traian Basescu, SRI si marile parchete au distrus Romania cheltuind sume uriase urmarind cam toata populatia activa, distrugand clasa politica cu dosare penale, mediul de afaceri, presa libera, magistratura sanatoasa. Nimeni nu a raspuns pana in prezent.

Multi cetateni cu o cultura civica limitata au gandit mereu ca ce daca sunt ascultati, ei nu au nimic de ascuns. Fara sa gandeasca ca joaca de-a interceptarile se facea pe buzunarul lor. Pe aceasta gandire s-a cladit marea afacere nationala a interceptarilor efectuate de Binom. In fapt zecile sau sutele de miliarde cheltuite pe aceste “jucarii” au tinut in loc dezvoltarea tarii.

Lumeajustitiei.ro cere o dezbatere nationala pe banii cheltuiti de servicii si parchete pentru monitorizarea populatiei! Si pe baza legala a acestor cheltuieli!

Cum sa spargi, de exemplu, milioane de euro de la buget pentru filarea unui judecator al Curtii Constitutionale, pentru niste struti si capre, pentru ca in final omul distrus profesional si mediatic sa fie achitat? Pe baza caror legi sefii SRI si ai parchetelor pot aproba asemenea cheltuieli care depasesc din capul locului orice justificare rationala?

Ce ironie a sortii: baietii din Binom pretindeau ca luptau cu coruptia si ei, in fapt, cheltuiau infinit mai mult – si ilegal – decat toate prejudiciile invocate in dosare. Ce afacere a fost asta?

Acesta nu este furt din banul public? Nu este abuz in serviciu?

VREM SA STIM!!!

* Cititi mai jos inventarul cifrelor oficiale ale mandatelor de interceptare operate de SRI in perioada 2005-2014, realizat de jurnalistul Radu Tudor, pe baza rapoartelor SRI:

 

Comentarii

# Sorin date 3 June 2018 12:27 +38

Trebuie ridicati toti cei care au cheltuit aiurea banii pe interceptari si dusi la munca la facut autostrazi pentru tot restul vietii lor. Asa cum Ceausescu ii ducea pe tradatori la canalul Dunare - Marea Neagra, la fel sa fie dusi Coldea, Kovesi, Maior, Basescu, Macovei si in prezent azi Iohannis care nu vede nimic rau in ceea ce a facut DNA sub protocoale incheiate cu SRI

# mitica date 3 June 2018 13:01 +3

De acord! Te sustin, la canal cuei, sau sa faca autostrazi!

# Gaby date 3 June 2018 17:30 +6

Acum este mai mult decât veridic de ce țara e condamnată la puşcărie ilegal ... şi prizonieră în sărăcie de zeci de ani fără nico o şansă de bunăstare şi respectul legii şi drepturilor cetățenilor !!! Mai SIMPLU -nici că se poate chiar pt mintea unui nebun... o clică de mafioți sub pretextul că [LEGEA SUNT EI] ;-) Țin captivă toată țara în nedreptate şi sărăcie cheltuind miliarde de € inutil şi nedrept !!! RESET SAU REFORMĂ dacă nu REVOLUȚIE pt un stat democratic de drept !!! Țara asta trebuie eliberată de PARAZIȚII MAFIOȚI DNA,DIICOT,PG,SRI,etc şi toată falsa justiție pe salarii regale nemerotate! gata cu palavrele HAI ÎN STRADĂ că am rezistat' destul 28 de ani!!!

# WaW date 3 June 2018 13:06 +4

Da' ce, nu e vorba doar de protocoalele incheiate doar cu DNA ci cu toate parchetele din tara, mai ales DIICOT care in loc sa blocheze instaurarea mafiei super organizate a statului paralel, au protejat mafia si au bagat pe altii neinsemnati si/sau nevinovati ca sa-si justifice fondurile uriase cheltuite. De asta se dau condamnari pe banda rulanta la DIICOT. Pe cateva nterceptari se creaza grupuri infractionale ireale,inchipuite iar zecile de mii de membri ai mafiei statale stau linistiti pe salarii colosale si distrug orice a unui stat de drept si a unei tari libere si dezvoltate. Aceste institutii sunt un real pericol pt siguranta nationala. Au blocat si distrus economia tarii zeci de ani. Dictatura asta mafiota nu consta in 2-3 oameni schimbati, ci in tot fundamentul de justitie.

# Sorin date 3 June 2018 13:25 +7

Acum sa raspunda adeptii #Rezist care institutie este de fapt mai corupta? Politicienii sau SRI & DNA & Iohannis? Unii au fost urmariti penal pentru 2-3 cabanos, dar cand aici s-au cheltuit 3.000 euro/oră pentru interceptări, asta se poate numi corupție? Sustin infintarea instantei Curtea cu Jurati, e timpul ca poporul ce formeaza completul Curtii cu Jurati, sa judece pe tradatorii din sistem.

# Lulu date 3 June 2018 15:17 +4

Din acest motiv se măresc și prejudiciile in dosare de ajung săracii oameni sa se cruceasca de unde au scos ăștia sume așa mari ... tocmai pentru a-și justifica banii cheltuiți aiurea ... poate acum vor înțelege și judecătorii cum sta treaba cu prejudiciile calculate după cum se dictează  :cry:

# Si daca... date 3 June 2018 23:46 +1

Cu siguranta ziua de filaj costa muuuuult mai putin si restul banilor ii baga "baietii destepti" in alta parte??????????.....????? Ca si cu banii alocati pe cap de detinut, ca doar de asta vor ei cat mai multi puscariasi si puscarii arhipline !!!!?????????? Pramatiile astea trebuie desfiintate. E dezastru. Guvernantii...ce fac? Masuri???? Asta e nebunie totala. 3000e/ pe persoana de filaj. Beee... oricum ar fi astia consuma mai mult decat cei mai mari infractori internationali. TOATE INSTITUTIILE TREBUIE DESFIINTATE SI REFACUTE DE LA ZERO.

# gigi marcu date 3 June 2018 12:55 +8

Este grav ca s-au cheltuit inutil,banii ! Mult mai grave sunt efectele distrugatoare asupra libertatii persoanelor interceptate,asupra drepturilor omului. Pentru represiune nedreapta,toti cei care au fost filati si apoi achitati ar trebui sa ceara judecarea si condamnarea vinovatilor !

# Edelweiss(R) date 3 June 2018 12:59 +6

Edelweiss - AGAIN arnaiaș de Bukowina date 31 mai 2018 13:22 +2 Anunt citiitorii site-ului Luju că în dosarul penal nr. 1953/314/2016, solutionat de judecatoria Suceava prin ACHITARE în baza art. 16 alin. 1 lit. C0 nu exista probe ca inculpatul a comis infractiunea, Curtea de apel Suceava mi-a mai servit-o o dată, cu 6 luni de închisoare cu executare. E vorba de un odios dosar, parte integranta din exercitiul de represiune declansat in urma cu 4 ani de golanii cu robe de la radauti. Dosar cu urmărire penala extinsa efectuata in LIPSA INCULPATULUI, cu probe ticluite la dosar, Citatie falsă necomunicată nimănui, cu probe constand in adeverinte de la medici de familie la care eu nu sunt înscris, cu alterarea continutului sintactic al respectivelor adeverințe, cu fals intelectual și uz de fals. TRĂIASCĂ SYSTEMUL RROMÂNESC. Systemul nu a murit! Mai vorbim cand ies din inchisoare.

# faracatuse date 4 June 2018 09:20 +3

Daca esti sub lupa de cand comentezi pe luju... si poti demonstra castigi la CEDO morman.

# SILE SPERIATU date 4 June 2018 12:41 0

Mi-o da SRI țidulă la mînă? Judele ce-a semnat acțiunea o recunoaște? Păi jalba la CEDO nu poate fi stopată de senora Julia sau ce bun roman o fi pe acolo? Rog răspuns, sunt sincer interesat. Vă pot oferi 30% din cîștig, atît e rezonabil, știu eu!!!

# gelu date 3 June 2018 13:18 +13

Acum va dati seama cati de imbecili si idoti au fost toti politicienii care au aprobat an de an ca sa se mareasca bugetul SRI??? In fapt toti sefii si sefutii care au condus SRI si DNA in aceasta perioada ar trebui arestati pe loc.

# Om date 3 June 2018 13:44 +7

Faza cea mai faină știți care e? Cei care lucrează cu / pentru serviciile de informații primesc pensii speciale. Mai clar: ies la pensie și la 40 ani cu CEL PUȚIN 4.000 lei pe lună. Net. Adică după ce ne-au făcut toate porcăriile astea, tot noi le plătim pentru 30 - 50 de ani de pensie liniștită! Dacă se mai îndoiește cineva că suntem mioritic retardați...

# basicuta date 3 June 2018 14:10 +1

dar de ce nu se rectifica bugetul SRI ? daca nu ma insel insusi marele Dragnea a fost de acord cu ultima marire ! daca n-au bani n-au interceptari fabuloase soldate cu ...achitari...bataie de joc...

# livia date 3 June 2018 14:11 +8

Toti cei care au cheltuit banii aiurea, sa ii dea inapoi. Asta pe de o parte; dar guvernul PSD-ALDE, ala care se bate cu statul paralel daca ati uitat cumva, cati bani a alocat SRI in bugetul anului 2017, 2018, de ex.? Trimiteti urgent acest material lui klaus minte agera, ca sa nu mai intrebe guvernul daca are bani de una, de alta.....

# constantin date 3 June 2018 14:43 +2

Astia trebuiesc judecati pentru tradare nationala.

# Floare Albastra date 3 June 2018 15:10 -9

O fi o greseala sau actul e un fals. 3000 euro pe zi sa coste un filaj e un pic mult. Cine ar merita asemenea filaj? Doar cei care fura tara de miliarde de euro, probabil. Altfel, sa-l filezi  continuu pe unul despre care ai auzit ca a furat o gaina dar nu ai probe, nu se merita. 

# Explicaciosul date 4 June 2018 18:10 +1

Ca sa filezi pe careva nu intra in pret doar salarul parazitului de urmareste ci si benzina, gustarile, amortizarea echipamentelor, cazarea la secret eventual, si o gramda de alte cheltuieli , de unde si pretul piperat. :eek:

# Dorina date 3 June 2018 16:47 0

Flota! Conef! ….

# Valter Cojman date 3 June 2018 16:57 +3

De fapt sunt doar cifrele oficiale date de SRI... Oare care sunt cifrele reale? Sa luam in calcul, totusi, doar cifrele oficiale si sa analizam cu mare atentie... Pe un mandat pot fi si 20 de persoane sau, chiar, mai multe. Fiecare din persoanele interceptate nu a vorbit doar cu o singura persoana ci a vorbit, poate, cu zeci sau sute de persoane. In plus lipsesc anii cu cele mai bulte abuzuri: 2015, 2016 si 2017. Asa ca, numarul de 6 milioane de romani interceptati, s-ar putea sa fie prea mic iar, sumele cheltuite sa fie de, cel putin, cinci ori mai mari...

# Procurorii romaniei date 3 June 2018 17:25 +5

Sa le fie rusine parlamentarilor pt ca majoritatea dintre ei au frica sau suny santajati cu dosare...cum este posibil ca cea mai mare pensie din Romania sa fie de 56 000 lei sa apartina unui magistrat caruia practic i se cuveneau 3600 lei...restul de bani aprox 52 000 lei ii platesc aza zisii dobitoci de cetateni romani !!! Alt exemplu...4500 dosare cu autori necunoscuti la parchetul tribunalului olt iar sefa si procurorii de acolo pe langa faptul ca sunt curciti intre ei aduca rude gen nasi fini soti sotii practic iau salariile degeaba daca ei au 4500 infractori in libertate....

# Ionut date 3 June 2018 17:54 +3

Sa nu cumva sa aflam ca PIB-ul nostru e cat al Germaniei dar din cauza ca SRI a cheltuit 1 trilion de euro nu am reusit sa facem autostrazi ... M-am linistit ... sper sa anuleze aceste cheltuieli ... Nu stiu de la anul ce ne facem cu atatia bani Cred ca vom fi cea mai tare economie din lume

# Alice date 3 June 2018 18:35 -1

Ok, s-a cheltuit enorm insa eu ma intreb ce experimente s-au facut si se mai fac si in prezent pe romani? Credeti ca sri-ul a facut asa sa se creada in treaba? Cu siguranta este vorba de un experiment strain cu bani de la UE .... e doar o idee fara dovezi insa am aflat despre multe alte experimente in alte tari de catre tarile "puternice"

# Magica Roma date 3 June 2018 18:43 +3

Pe mandatul de siguranta nationala pe care a fost ascultat Tariceanu , au mai fost ascultate 80 de persoane.

# gelu date 3 June 2018 18:49 +6

Deci cu alte cuvinte sumele cheltuite in lupta impotriva coruptiei au fost de zeci de sute de ori mai mari decat sumele furate de corupti. Deci SRI si DNA au avut un singur scop acela de a falimenta si distruge pe bune statul si tara. Toti sefii si sefutii celor doua institutii din aceasta perioada trebuiesc arestati iar SRI si DNA desfiintate si construit de la zero doar, pe baze nemilitarizate, un nou serviciu de informatii.

# nici un regim de ocupatie date 3 June 2018 19:01 +2

nu ne spolia astfel. comunsimul e depasit prin ce jaf au pus la cale golanii dupa 1990

# Titi Berlogea date 3 June 2018 19:43 -3

Astia sunt bani cheltuiti cu folos, ar trebui sa le aloce mai mult de la buget ca ne-am umplut de borfasi. Tipa hotii ca din gura de sarpe pentru citeva milioane de euro folositi corect, dar nu se intreaba nimeni unde sunt banii pe autostrazi, de exemplu. In loc sa racniti ca nebunii, intrebati-va alesul ce legi a propus si votat, ce avere a agonisit dupa alegerea in functie, cite rude are angajate la stat (sau guvern, sau presidentie), cum explica cheltuielile pentru excursii "de serviciu" in Thailanda sau Panama. Trolii de serviciu treceti la treaba :cry:

# Altfel date 3 June 2018 19:53 -1

Matracuci cu barba lata de hipopotam,teleghidate ordinar.

# Alin date 3 June 2018 20:37 +3

Jos cu procurori care fac abuzuri , represiune nedreapta , polițiști frustrați, mizeriile României .... din cauza lor aceasta Tara merge in jos ,,,,

# Gilu date 3 June 2018 20:44 +4

In fotografie - cel mai infect trio din istoria. contemporana a Romaniei ! Ceausescu era un intelectual pe langa gangsterii astia ...

# Jurgiu Marian date 3 June 2018 22:04 +2

RESPONSABILI SUNT DOAR JUDECATORII. EI AU EMIS MANDATELE. CAND O SA VA LUATI DE ADEVARATII CALAI? DE JUDECATORI?

# Păcală date 4 June 2018 06:25 +3

Și protocolu' cu SRI a fost doar o glumă, răvaș de plăcintă?

# Ștrumf Urseală date 4 June 2018 01:13 -3

Cel puțin 7000 km de autostrăzi și căi ferate de mare viteză am fi avut fără hoțiile celor din ade-psd . Ei sunt adevărații dușmani ai României, nu procurorii și LC Kovesi!

# UN RĂSPUNS ONEST, de se poa' date 4 June 2018 14:32 +6

Fiți amabil și calculați cîți km de autostradă am fi avut dacă patri_hoțul Ciolannis von Joyannis nu renunța, la început de mandat, de capul lui, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR? http://www.napocanews.ro/2015/02/iohannis-presedintele-intereselor-germaniei-renunta-la-datoria-istorica-germana-catre-romania.html

# santinela date 4 June 2018 07:46 +1

Asta trebuie avut in vedere la anul cind se dau bani pentru bugetul SRI-ului. O taiere cu 50 % ar fi chiar indicat sa se intimple !

# mihai date 4 June 2018 12:28 +1

:o :o :o Aici sunt banii dumneavoastra! Asa ne trebuie! Suntem o tara de securisti!

# Turtoi Dragomir date 4 June 2018 12:44 0

134 de Miliare?!?!? De banii astia, fiecare din cei 5.2 milioane de varstnici din tara at fi putut lua o capsula de Fortifikat timp de 543 de ani!!! (costa 18 RON o cutie de 30)

# JOS GUVERNUL date 4 June 2018 12:47 -2

ALOO??

# Cosmos date 4 June 2018 18:06 +2

Bai securist infect : dispari pe zoaie.com !

# VINE POLITIA date 4 June 2018 12:49 +2

:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

# argatu date 4 June 2018 16:04 +2

Vreti sau nu vreti ajungeti la Basescu caci din 2004 a inceput nebunia . El e raul pe pamintul romanesc-

# Altfel date 4 June 2018 17:40 -2

Matracuci cu barba lata de hipopotam,teleghidate ordinar.

# ileana date 4 June 2018 17:45 +8

Rezulta din material ca este necesar controlul Curtii de Conuri,al Corpului de control al Primului Ministru, guvernul raspunzand de bugetul public.De asemenea Comisia de control si parlamentul sa nu le dea descarcare pe rap.de activit.pe 2016/2017,inainte de controalele dispuse.Pe baza rezultateleor acestora,Parlam are obligatia de a sesiza Parchetul PICCJ inclusiv Parchetul Militar in cazul in care se constata infractiuni ,urmanad trimiterea in judecta si confiscarea sumelor imense cu care au prejudiciat Statul, inclusiv confiscarea extinsa .

# URGENT ! date 4 June 2018 17:52 +5

Alo ? Sa se puna urgent sub sechestru averea sefiilor si adjunctiilor serviciilor pana se clarifica de la care recuperam banii ! PS. Reduceti bugetul SRI la jumate caci nu se justifica ! Desfintati DNA ca toaca deasemenea bani degeaba ; sunt alte institutii similare care au acelasi scop.E plin de ele , se calca pe picioare .

# Demostene date 4 June 2018 18:04 +2

Jos cu Kovesi plagiatoare hoata dovedita, din vie si sufragerie ! Jos cu Retardis care-o tine in functie si care , magarul, a zis ca are incredere deplina in CCR ! Jos cu Coldea schizofrenicul infect ce-a distrus tara ! Jos cu Stanciu, Oprea, Basescu si Udrea ! PS.Parerea mea originala e ca ar trebui vanduti pt. organe astia ca sa mai recuperam ceva bani din cat au praduit :eek:

# Belgrad date 4 June 2018 18:44 +2

Pentru anul 2017 bugetul SRI a fost de 2.036.679.000 lei, adică vreo 400 milioane euro. Jumătate sunt cheltuieli de personal. Daca luăm bugetul pe 2017, cel mai mare din istorie, și îl multiplicăm cu 10 ani avem, cu o marjă mare, 4 miliarde de euro. De la buget. Ce naiba, nu mai știe nimeni în România matematică: de la 4 miliarde de euro până la 134 miliarde de euro numai pe filaje, scuzati-mă, dar vă cam bate lanțul...

# Mihail date 4 June 2018 20:39 +3

Din bugetul tarii lipsesc mult mai multe miliarde decat bugetul SRI declarant official. Mai multi politicieni, din mai multe partide au declarat ca bugetul tarii este devalizat cu cca 35% din totalul sau si banii stau sub "curul" serviciilor.

# ?????? date 5 June 2018 07:54 0

Maior ăsta nu e ăla care zicea că a folosit "logistica" SRI pentru a-l prinde pe Guccifer , ăla care a umblat prin "cutiile personale cu scrisori", și la el și la alți politicieni, și a anunțat și public astfel de fapte de "bravură" de la instituția pe care o conducea ? Păi dacă securitatea folosea bani publici ca să citească corespondența privată a cetățenilor ăștia de la serviciile secrete din vremea lui Maior foloseau bani publici ca să protejeze corespondența privată a "politicienilor internauți'' ?

# ?????? date 5 June 2018 08:08 0

Ați zice totuși despre Maior că a fost un șef "reprezentativ" al "serviciilor secrete băsesco-internaute" din vremea aderării la UE , care l-au prins până și pe hakerul Guccifer ce preluase obiceiuri ale fostei securități și ale Elenei Ceaușescu , citind corespondența internauților politicieni și mai oferind și altor internauți materiale despre activitatea particulară a politicienilor ? Deci , considerați că mandatul de urmărire al lui Guccifer ar fi fost solicitat pentru chestiuni de siguranță națională dacă însuși șeful SRI a făcut anunțul prinderii hakerului ?

# ?????? date 5 June 2018 08:15 0

Maior ăsta nu e ăla care zicea că a folosit "logistica" SRI pentru a-l prinde pe Guccifer , ăla care a umblat prin "cutiile personale cu scrisori", și la el și la alți politicieni, și a anunțat și public astfel de fapte de "bravură" de la instituția pe care o conducea ? Păi dacă securitatea folosea bani publici ca să citească corespondența privată a cetățenilor ăștia de la serviciile secrete din vremea lui Maior foloseau bani publici ca să protejeze corespondența privată a "politicienilor internauți'' ?

# ?????? date 5 June 2018 08:18 0

Deci, ați putea zice și că domnul Maior a folosit "logistica" SRI ca să își apere email-ul dumnealui și pe cele ale altor politicieni ?

# ?????? date 5 June 2018 08:25 0

Opinați că alocările de resurse bugetare la serviciile secrete pentru apărarea email-urilor personale ale politicienilor și ale altor personaje publice ar fi trebuit să nu fie făcute ?

# Klaus-Klaus date 5 June 2018 21:20 0

Aaaa.. :-) . intreb si eu asa din curiozitate... COSTURILE PT INTERACTIUNILE de "colaborare/cooperare" (sic!) cu sistemul MONSAT sunt sau nu evidentiate in paralele acelea? Sau " NU SE PUNE" ? 8) Ca - pe bune- este f.f.f. interesanta kestia..si - in general - aceste COSTURI EXORBITANTE AU AJUNS SI PE LA CURTEA DE CONTURI? Sau polinomul serei-denea-ambasade avea protocol si cu Curtea de CONTURI??? :-? :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva