ALEGERI LA UNIUNEA INTERNATIONALA A NOTARIATULUI - Cristina Noemi Armella este noul presedinte al UINL in legislatura 2020-2022. Candidatura notarului argentinian Cristina Noemi Armella a intrunit consensul Adunarii Generale a Notariatelor membre UINL. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania este membru cu drepturi depline in Uniunea Internationala a Notariatului din 1997
Notariatele membre ale Uniunii Internationale a Notariatului (UINL), printre care si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR), au ales noua conducere a organizatiei pentru legislatura 2020-2022. Astfel, noul presedinte va fi notarul argentinian Cristina Noemi Armella (foto), candidatura acesteia intrunind consensul Adunarii Generale a Notariatelor membre UINL care a avut loc saptamana trecuta, miercuri, 27 noiembrie 2019, la Jakarta.
Potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania postat pe siteul propriu (click aici pentru a citi), Cristina Noemi Armella a activat in ultimii 14 ani ca si Consilier General al UINL, este doctor in drept si rector al Universitatii Notariale Argentina. Profeseaza ca notar din anul 1982, in Provincia Buenos Aires. “Platforma program propusa de noul presedinte urmareste 'consolidarea institutiei in beneficiul membrilor sai si al tuturor cetatenilor', promovand folosirea noilor tehnologii, considerate a fi 'un instrument eficient de prezervare a istoriei UINL si a proiectarii organizatiei in viitor'. In acest sens, a fost anuntata crearea unei platforme virtuale destinate pregatirii profesionale continue a notarilor, obiectiv aflat in centrul preocuparilor conducerii UINL. In vederea realizarii acestuia, notarii pot participa la sesiunile de pregatire din cadrul Universitatii Mondiale a Notariatului. La nivel continental, au la dispozitie cursurile Academiilor Notariale din Europa si America. Reteaua Academiilor Notariale continentale va fi extinsa in Africa si in Asia”, se arata in comunicatul UNNPR privind alegerea noii conduceri a Uniunii Internationale a Notariatului.
Trebuie precizat ca Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a devenit membru cu drepturi depline in Uniunea Internationala a Notariatului pe 30 mai 1997. Notariatul roman are reprezentanti atat in Consiliul General al UINL, cat si in comisiile si grupurile de lucru ale organizatiei.
Iata comunicatul UNNPR:
“Cristina Noemi Armella, noul presedinte al UINL in legislatura 2020-2022
Notariatele membre ale Uniunii Internationale a Notariatului, printre care si notariatul roman, au ales noua conducere a organizatiei pentru legislatura 2020-2022. Intarirea institutiei, digitalizarea si pregatirea profesionala continua a notarilor publici din statele membre reprezinta principalele obiective ale presedintelui Cristina Noemi Armella si ale echipei sale.
Candidatura notarului argentinian Cristina Noemi Armella a intrunit consensul Adunarii Generale a Notariatelor membre UINL miercuri, 27 noiembrie 2019, la Jakarta. Noul presedinte a activat in ultimii 14 ani ca si Consilier General al organizatiei, este doctor in drept si rector al Universitatii Notariale Argentina. Profeseaza ca notar din anul 1982, in Provincia Buenos Aires.
Platforma program propusa de noul presedinte urmareste 'consolidarea institutiei in beneficiul membrilor sai si al tuturor cetatenilor', promovand folosirea noilor tehnologii, considerate a fi 'un instrument eficient de prezervare a istoriei UINL si a proiectarii organizatiei in viitor'. In acest sens, a fost anuntata crearea unei platforme virtuale destinate pregatirii profesionale continue a notarilor, obiectiv aflat in centrul preocuparilor conducerii UINL. In vederea realizarii acestuia, notarii pot participa la sesiunile de pregatire din cadrul Universitatii Mondiale a Notariatului. La nivel continental, au la dispozitie cursurile Academiilor Notariale din Europa si America. Reteaua Academiilor Notariale continentale va fi extinsa in Africa si in Asia.
Presedintele Cristina Noemi Armella a reiterat continuarea si pe parcursul mandatului sau a colaborarii UINL cu organizatiile internationale, cu statele si cu cetatenii. Acestora din urma ar urma sa le fie dedicata o 'Zi mondiala a consultantei notariale gratuite'.
In implementarea programului de masuri anuntat, presedintele UINL este sprijinit de o echipa de vice-presedinti continentali. Este vorba despre notarii: Abdelhamid Achite-Henni din Algeria pentru Africa; Dennis Martínez Colón din Puerto Rico pentru America Centrala, de Nord si Caraibe; Ana Manuela González Ramos din Paraguay pentru America de Sud; Hao Chiyong din China pentru Asia si Lionel Galliez din Franta pentru Europa.
Uniunea Internationala a Notariatului este o organizatie internationala non-guvernamentala care promoveaza, coordoneaza si dezvolta functia si activitatea notariala din statele membre. infiintata in anul 1948, organizatia reunea initial notariatele din 19 state membre, pentru ca in prezent sa numere 87 de organizatii notariale din intreaga lume, printre care: 22 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene si 15 dintre cele 19 state membre G20, expresie a expansiunii sistemului juridic european.
Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania a fost admisa ca membru cu drepturi depline in Uniunea Internationala a Notariatului pe 30 mai 1997, la Santo Domingo, in Republica Dominicana. Notariatul roman are reprezentanti atat in Consiliul General al UINL, cat si in comisiile si grupurile de lucru ale organizatiei, si anume in: Comisia de Securitate Sociala Notariala, Comisia Deontologie Notariala, Comisia Teme si Congrese, Comisia Drepturile Omului, Grupul de lucru Noile Tehnologii, Grupul de lucru Formare si Grupul de lucru Act Autentic”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii