psdolt
29 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

ANTIMAFIA ITALIANA PRINSA LA DRUMUL MARE – Magistratii din Palermo care au pus sechestru la ECOREC - operatorul gropii de gunoi Glina sub acuzatia falsa ca ar spala banii lui Don Vito Ciancimino, au fost inculpati pentru crima organizata. Fosta sefa a Tribunalului Palermo, judecatoarea Silvana Saguto, zisa “doamna sechestrelor”, sotul ei si avocatul Cappellano Seminara, acuzati ca pradau in numele recuperarii banilor mafiei. Magistratii romani au facut jocul “doamnei sechestrelor” (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

11 September 2019 17:04
Vizualizari: 15714

Iata o dovada forte ca magistratii romani distrug afacerile romanesti cu o usurinta condamnabila, la simpla cerere a autoritatilor judiciare straine, fara sa verifice si sa apere drepturile fundamentale ale conationalilor, cu efectul falimentarii afacerilor autohtone si nenorocirii unor persoane.

Cunoscuta firma romaneasca ECOREC SA – operatorul gropii de gunoi de la Glina, a fost adusa aproape in pragul falimentului de catre autoritatile italiene si, atentie, mai grav, cele romane, si acuzata ani in sir de presa (pe baza informatiilor judiciare) ca ar fi spalat banii mafiei italiene, mai precis banii fostului primar din Palermo Don Vito Ciancimino, persoana care a decedat in urma cu mai multi ani, suspectat ca ar fi fost unul din capii organizatiei Cosa Nostra.


Mai mult, la 1 august 2014, judecatorii ICCJ Simona Daniela Encean, Anca Madalina Alexandrescu si Aurel Gheorghe Ilie au decis predarea catre autoritatile italiene a directorului si actionarului majoritar al ECOREC SA Victor Dombrovschi (Dosar 413/2/2014), in baza unui mandat european de arestare, pentru o presupusa “tentativa la reciclare a bunurilor provenite din infractiuni”, desi omul nu calcase in Italia, iar pretinsele fapte se petrecusera doar in Romania, sub motivatia ca: “...mandatul de arestare retine o situatie care nu a fost recunoscuta de autoritatile din Romania... DNA a dispus prin Ordonanta din 06.11.2010 din dosarul 169/P/2010 neinceperea urmaririi penale, printre altii, fata de faptuitorul Dombrovschi Victor, pentru infractiunile de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata si de evaziune fiscala... si prin Rezolutia din 20.04.2011 din dosarul 311/P/2010 DNA a dispus neinceperea urmaririi penale fata de faptuitorul Dombrovschi Victor pentru infractiunile de spalarea banilor si de tentativa de obtinerea pe nedrept de fonduri europene... iar prin Ordonanta din 11.07.2012, DIICOT a dispus neinceperea urmaririi penale, printre altii, fata de faptuitorul Dombrovschi Victor si Pileri Sergio, cu privire la infractiunea de grup organizat.... de asemenea, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 a dispus prin rezolutia din 13.09.2012, dosar 16702/P/2010 neinceperea urmaririi penale fata de faptuitorul Dombrovschi Victor pentru infractiunile de gestiune frauduloasa, se asociere in vederea comiterii de infractiuni, precum si pentru infractiuni la legea societatilor comerciale... Din economia dispozitiilor legale cuprinse in legea speciala – art. 85 si urmatoarele din Legea 302/2004, care reglementeaza executarea unui mandat european de arestare, rezulta ca rolul instantei romane, in aceasta procedura, se rezuma la verificarea conditiilor de forma ale mandatului... in speta mandatul a fost emis in faza de urmarire penala, mai precis in faza unor cercetari preliminare... dispune predarea persoanei solicitate Dombrovschi Victor catre autoritatile judiciare italiene... Definitiva”.

Iata deci cum, un cetatean roman care ar fi trebuit sa beneficieze de dreptul la un proces echitabil garantat de art. 6 din CEDO si Constitutia Romaniei care da intaietate aplicarii tratatului international inaintea oricarei reglementari interne (art. 20) a fost arestat in tara lui si trimis in Italia pe o simpla alegatie a unei firme italiene care a facut o serie de plangeri penale in Romania, toate clasate de DNA si DIICOT pe lipsa de probe, si nicidecum pe verificarea minimala a acuzatiilor aduse. Doar pe simpla verificare a “conditiilor de forma” ale mandatului european de arestare intr-un dosar aflat in faza de cercetari preeliminarii. Pentru o fantezista acuzatie de “tentativa la reciclare de produse care ar fi provenit din infractiuni”. Oare cate state europene isi arunca un cetatean dupa gratii, atat de usor, la cererea altui stat? Cum au fost aparate drepturile omului in acest caz? Si ce miza a existat in spatele acestei afaceri, pentru a se elimina ECOREC de pe piata operatorilor de salubritate?

Administratorul judiciar impus la ECOREC pe mana cu judecatoarea Saguto si sotul acesteia. Toti sunt cu averile sub sechestru!

Si acum bomba! Dupa ce ECOREC SA a fost denigrata in presa romana ca ar fi spalat banii mafiei italiene - iar multe din bunurile sale au stat din 2011 sub sechestru cerut de sefa Tribunalului din Palermo judecatoarea Silvana Saguto, sechestru autorizat la 9 septembrie 2011 de Tribunalul Bucuresti Sectia a II-a penala (judecator Mitu Stegaru) in dosarul 50918/3/2011 – judecatoarea Silvana Saguto (foto) supranumita “doamna sechestrelor” a fost inculpata de autoritatile judiciare italiene, alaturi de sotul ei Lorenzo Caramma, si avocatul Gaetano Cappellano Seminara, administratorul judiciar confirmat de judecatoarea Saguto la SIRCO SA si implicit si ECOREC SA, sub pretextul urmaririi “banilor mafioti” ai defunctului primar din Palermo Don Vito Ciancimino!!!

Conform presei italiene, in cadrul unui amplu dosar vizand zeci de persoane au fost puse sub acuzare:

- judecatoarea Silvana Saguto – presedinta Tribunalului Civil si Penal din Palermo, cea care a cerut organelor judiicare romane, in repetate randuri, instituirea de sechestre pe bunurile si actiunile ECOREC SA;

- Gaetano Cappellano Seminara – avocat si lichidator judiciar, administrator de sechestru confirmat de judecatoarea Silvana Saguto, cea care cerea magistratilor romani sa instituie sechestru pe firmele de la groapa de gunoi Glina, printre care si ECOREC SA, pe baza rapoartelor lui Cappellano Seminara;

- Lorenzo Caramma, sotul judecatoarei Silvana Saguto, demascat de autoritatile italiene ca fiind colaboratorul lichidatorului Cappellano Seminara, cu care impartea roadele lichidarilor “ratificate” de judecatoarea Saguto;

Un trio care a inflamat presa italiana! De retinut ca Gaetano Cappellano Seminara era investit in multe dosare chiar de judecatoarea Saguto sa recupereze banii mafiei italiene banuiti ca au apartinuti familiei Ciancimino. Acelasi sablon de la ECOREC.

Iata titlurile din presa italiana despre fata necunoscuta a autoritatilor care cica luptau cu mafia!

GIORNALE DI SICILIA - Ancheta privind bunurile confiscate

Cazul Saguto, s-a incheiat prima transa de cercetari: 20 de persoane implicate, capetele de acuzare sunt 80

PALERMO - Se inchide prima transa a cercetarii in care a fost implicata fosta presedinte a sectiunii Masuri Preventive a Tribunalului din Palermo, Silvana Saguto. Parchetul Republicii din Caltanissetta a trimis ordinul de incheiere a cercetarilor catre douazeci de persoane, capetele de acuzare sunt 80. In afara de Silvana Saguto, mai sunt: Lorenzo Caramma, Gaetano Cappellano Seminara, Carmelo Provenzano, Roberto Nicola Santangelo, Tommaso Virga, Walter Virga, Emanuele Caramma, Vittorio Pietro Saguto, Roberto Di Maria, Maria Ingrao, Calogera Manta, Rosolino Nasca, Luca Nivarra, Francesca Cannizzo, Fabio Licata, Lorenzo Chiaramonte, Aulo Gigante, Antonino Ticali, Elio Grimaldi.

Conform acuzarii, ani la rand presedintele sectiei, judecatoarea Silvana Saguto, 'doamna sechestrelor', a gestionat sistemul ca si cand ar fi fost un lucru personal. Alegand administratorii judiciari, chemati sa gestioneze patrimonii de milioane care au apartinut sefilor de mafie, dintre cei care, pentru a primi functii si consultante, intrasera in cercul magic si facea schimb cu bani, cadouri si favoruri. O gestiune ilegala pentru care magistratii din Caltanissetta, care au cercetat douazeci de persoane printre care judecatoarea, intre timp suspendata de CSM din functii si de la salariu, prezinta acum situatia.

Lunile trecute, Finantele, au efectuat de altfel un sechestru de bunuri in valoare de 900 de mii de euro de la judecatoare si „cercul magic” al acesteia: patru dintre administratorii judiciari „favoriti” si sotia unuia dintre ei. Potrivit Parchetului, Saguto intentiona sa vanda casa si unul dintre administratorii judiciari, avocatul Gaetano Cappellano Seminara, printre principalii beneficiari ai favorurilor judecatoarei, infiintase un trust pentru gestionarea bunurilor si actiunilor in societati, conform organelor de cercetare, pentru a le sustrage actiunii magistraturii.

In ordinul magistratilor din Caltanissetta este inclusa povestea anchetei: de la origini - cercetarea se naste la Palermo si trece la colegii din Caltanissetta cand iese la iveala implicarea catorva magistrati - la evolutiile urmatoare. Povestea este cea a unui magistrat incarcat de datorii si prada unui nivel de trai ce nu mai putea fi sustinut care isi crease un cerc de acoliti administratori judiciari care dadeau in schimbul alocarii functiilor de milioane cadouri, chiar si alimente, bani, favoruri. Unul dintre acestia, profesorul universitar Carmelo Provenzano, printre altele, s-ar fi achitat de datorii facandu-i licenta fiului lui Saguto, Emanuele, si acesta cercetat. In timp ce Cappellano Seminara ar fi incredintat consultante sotului dnei presedinte.

LIVE SICILIA - Bunurile confiscate, s-au inchis cercetarile

Scandalul Saguto: nume si acuzatii

80 de ipoteze de infractiuni. Cine sunt persoanele implicate.

PALERMO - Douazeci de persoane cercetate si optzeci de ipoteze de infractiune. Parchetul Republicii din Caltanissetta inchide prima transa a scandalului Saguto si expediaza ordinul de incheiere a cercetarilor catre fosta presedinte a sectiunii Masuri preventive a Tribunalului din Palermo si catre celelalte nouasprezece persoane care au ajuns sa fie acuzate pentru gestionarea improprie a bunurilor sechestrate de la mafie. Un tur turbulent de consultante, numiri si bani murdari, dupa spusele procurorului Amedeo Bertone si a adjunctului Cristina Lucchini, de favoruri, episoade de coruptie si o ploaie de falsuri.
Iata lista persoanelor cercetate pentru care se va cere in curand judecarea: Silvana Saguto, Lorenzo Caramma, Gaetano Cappellano Seminara, Carmelo Provenznao, Roberto Nicola Santangelo, Tommaso Virga, Walter Virga, Emanuele Caramma, Vittorio Pietro Saguto, Roberto Di Maria, Maria Ingrao, Calogera Manta, Rosolino Nasca, Luca Nivarra, Francesca Cannizzo, Fabio Licata, Lorenzo Chiaramonte, Aulo Gigante, Antonino Ticali, Elio Grimaldi.

Seria de acuzatii verificate de Sectia de Politie Fiscala din Palermo se deschide cu abuzul in serviciu pe care Saguto l-ar fi comis in complicitate cu Tommaso Virga, fost presedinte al unei sectii penale a Tribunalului din Palermo si transferat la Roma. Virga, figura de frunte a aceluiasi curent al dnei Saguto si membru al CSM, „ii cerea colegei sau se limita sa isi manifeste interesul pentru ca fiul sau Walter sa fie numit administrator judiciar". Asa s-a intamplat pentru sechestrele Rappe si Bagagli, cu toate ca fosta dna presedinte il considera „un baietel bun de nimic”. Numirea „era menita sa atinga scopul exclusiv de a-i face pe plac lui Tommaso Virga - se citeste in ordin - din partea caruia aceasta astepta suport autoritar in fata Ministerului Justitiei, CSM, a Asociatiei nationale a magistratilor si a presei”.

Dupa ce a intrat in posesia sechestrului Rappa, Walter Virga ar fi organizat o presupusa inselaciune pentru a-l numi pe Luca Nivarra, profesor de Drept Civil la Universitatea din Palermo si avocat in calitate de consultant pentru a gestiona dosarele legal de care se ocupau deja ceilalti profesionisti. O consultanta de 15 mii de euro timp de sase luni cu sarcina de a coordona, conform acuzatiei doar pe hartie, cauze care vizau Finmed si Med Immobiliare. Printre primele favoruri obtinute de Saguto ar fi fost angajarea dnei Mariangela Pantò, logodnica unuia dintre fii sai, la biroul lui Walter Virga. si iata ipoteza pentru „inducerea spre a da sau a promite beneficii”.

Fostei presedinte, impreuna cu sotul si Cappellano Seminara, li se imputa cea mai grava infractiune de asociere pentru savarsirea de infractiuni. Pactul ar fi prevazut ca Saguto sa aleaga administratorul judiciar obtinand in schimb numirea sotului in calitate de consultant. Caramma ar fi incasat astfel parcele „umflate” sau pentru prestatii care nu au fost realizate niciodata. Un mecanism care ar fi contribuit sa faca din Cappellano Seminara omul recordurilor la capitolul functii. In acordul ilicit s-ar fi regasit numirile in procesele “Salvatore Sbeglia, Francesco Paolo Sbeglia, Bordonaro, Maranzano, Spadaro, Abbate, Ponte”, si o serie de lichidari in favoarea lui Cappellano Seminara, printre care cea de cinci milioane de euro pentru gestionarea patrimoniului “Fratilor Sansone” si cei 484 de mii de euro pentru clinica Villa Santa Teresa confiscata de la Michele Aiello. Este lunga lista de consultante pentru sute de mii de euro platite de Cappellano Seminara lui Caramma care privesc sechestrele dispuse de alte Tribunale din Sicilia. Deoarece Cappellano avea sarcini in toata Insula: Calcestruzzi (Caltanissetta), Ignazio Agro (Agrigento), Diego Agro (Agrigento), Allegro (Caltanissetta), Tarantolo (Trapani), Amoddeo (Palermo), Padovani (Caltanissetta).

Si apoi avem banii in numerar: Cappellano Seminara i-ar fi inmanat judecatoarei “cel putin 20 de mii de euro in 30 iunie 2015 si 26.500 euro intre noiembrie 2014 si februarie 2015”. La un anumit moment dat, insa, poate pentru ca intuise ca situatia ii scapa din maini, fosta presedinte Saguto ar fi decis sa se desprinda de Cappellano Seminara pentru a se baza pe alti administratori judiciari. si iata ca MP reclama nasterea unei noi asocieri pentru savarsirea de infractiuni din care ar fi facut parte sotul judecatoarei Lorenza Caramma, Carmelo Provenzano (care o numea in administratiile sale judiciare pe sotia sa Maria Ingrao si o serie de rude) si Roberto Nicola Santangelo (si acesta administrator). Aveau in minte „un plan mai mare, si anume un proiect profesional, politic”. Planul trece prin concedierea catorva angajati ai societatilor pentru a-si plasa prietenii. si astfel lui Santangelo si lui Provenzano le-a fost alocata gestionarea sechestrelor Acanto, Virga, Ingrassia, Vetrano si Raspanti. Saguto ar fi plasat in schimb cateva angajari la cerere, primind lazi de fructe si legume, obtinand un culoar prioritar pentru fiul care trebuia sa isi ia licenta la Kore din Enna. Profesorul Roberto Di Maria, decan al Facultatii de Drept si indrumator al licentei lui Emanuele Caramma in Drept Constitutional, l-ar fi ajutat pentru „incheierea unui traseu”. si acesta ar fi fost platit cu o consultanta de o mie de euro. Santangelo si Provenzano ar fi confundat administrarile judiciare cu un birou de plasare a personalului pentru rude si prieteni.

Acelasi lucru s-ar fi intamplat cu Rosolino Nasca, colonel de la DIA pana anul trecut in serviciu in Palermo si apoi transferat, care ar fi controlat un alt administrator judiciar, Giuseppe Rizzo, prin intermediul caruia se baza sa il aranjeze pe sotul dnei Saguto (“Stai linistita iti spune eu cum sa faci... nu va aparea nicaieri. Cum? Este angajat de o a treia persoana”), logodnica fiului („E in regula ca apoi o aranjam si mai bine, nu iti fa griji”).

Si fostul prefect din Palermo Francesca Cannizzo este cercetata pentru luare de mita in complicitate cu Saguto care ar fi profitat de rolul sau de presedinte pentru a impune administratorului Alessandro Scimeca angajarea fiului unui amic al dnei Cannizzo, Richard Scammacca, la Abbazia Sant' Anastasia confiscata de la Francesco Lena. Si apoi ar fi falsurile savarsite de judecatorul Licata in ordinele de lichidare executate de completul (de exemplu cel al Italgas) din care facea parte impreuna cu Lorenzo Chiaramonte. si Chiramonte a ajuns sa fie anchetat pentru ca ar fi favorizat un prieten, Antonino Ticali, in numirile pentru functia de administrator judiciar. si de asemenea coruptiile imputate unui alt administrator, Aulo Gigante, care l-ar fi angajat pe fiul grefierei si prietenei dnei Saguto, Dorotea Morvillo, pentru administrarea bunurilor familiei Niceta. In fine, toate acuzatiile de abuz in serviciu pe care fostul presedinte l-ar fi savarsit utilizand in mod chiar prea dezinvolt garda de corp are i-ar fost alocata din motive de siguranta si care ii fusese revocata recent.”

PALERMO - S-a inchis ancheta privind sistemul Saguto, ordine pentru douazeci de persoane cercetate

“Persoanele implicate raspund in diverse capacitati pentru infractiuni care pornesc de la asocierea pentru savarsirea de infractiuni la coruptie, de la abuzul in serviciu la delapidare

Magistratul Silvana Saguto, sotul Lorenzo Caramma, avocatul Gaetano Cappellano Seminara: sunt primele trei nume introduse in ordinul de incheiere a cercetarilor pe care Parchetul din Caltanissetta l-a comunicat catre douazeci de persoane cercetate in cazul privind sectia de masuri preventive a Tribunalului din Palermo. Persoanele implicate raspund in diverse capacitati pentru infractiuni care pornesc de la asocierea pentru savarsirea de infractiuni, imputata dnei Saguto, sotului si avocatului Cappellano Seminara, dar si de la coruptie la abuz in serviciu, trecand prin fals, inselaciune si delapidare. Grupul de magistrati, avocati, administratori judiciari si investigatori ar fi gestionat in mod privat si cu o serie de favoritisme bunurile confiscate in Palermo, oras in care se inregistreaza numarul maxim din Italia in ceea ce priveste acest tip de masuri.
In lista celor cercetati se afla si alti judecatori, printre care Tommaso Virga, fost component al CSM, dar si ceilalti judecatori ai completului al carui presedinte era Saguto, Fabio Licata si Lorenzo Chiaramonte. Apoi fostul prefect din Palermo, Francesca Cannizzo, inlocuita tocmai dupa scandal. Pe lista se afla si Carmelo Provenzano, Roberto Nicola Santangelo, Walter Virga, fiul lui Tommaso, la varsta de 33 e ani, numit administrator pentru un patrimoniu de 800 milioane de euro. in lista unul dintre fiii fostei presedinte aflata sub ancheta, Emanuele Caramma, tatal aceleasi judecatoare, Vittorio Pietro Saguto, si de asemenea Roberto Di Maria (la conducerea Facultatii de stiinte Economice si Juridice de la Kore din Enna), Maria Ingrao, Calogera Manta, Rosolino Nasca (Locotenent-colonel la Garda Financiara), Luca Nivarra (cadru universitar la Facultatea de Drept din Palermo), Aulo Gabriele Gigante, Antonino Ticali (administratori judiciari) si in final Elio Grimaldi, asistent judiciar al Tribunalului din Palermo, care a pierdut un fiu, colaborator intr-o administrare a unei cariere confiscate, fiind ucis de un muncitor transferat de la o cariera la alta. Delictul a avut loc in zilele ce au urmat dupa perchezitii si iesirea la iveala a anchetei asupra sectiunii de masuri preventive.
Cercetarile au fost conduse de Garda Financiara din Palermo, cu coordonarea procurorului adjunct Cristina Lucchini, de catre procurorii adjuncti Lia Sava si Gabriele Paci.”

ECOREC si Victor Dombrovschi au facut plangeri penale impotriva “doamnei sechestrelor” si complicilor ei

Pe langa dosarul de mai sus trimis instantelor italiene, procurorii italieni instrumenteaza in prezent si plangerile penale formulate de ECOREC SA si Victor Dombrovschi impotriva judecatoarei Silvana Saguto, a avocatului Gaetano Cappellano Seminara si a celorlalti complici care au afectat foarte grav afacerile societatii si imaginea acestora. Plangerile au fost redactate de celebrul avocat Antonio Ingroia, fost procuror sef al Procuraturii Antimafia din Palermo, care a lucrat cu la fel de celebrii Giovanni Falcone si Paolo Borselinno.

Avocatul Antonio Ingroia a declarat presei italiene inca din 2016 despre cazul din Romania: La Palermo exista o anumita antimafie care incredinteaza bunurile sechestrate acelorași administratori care ar folosi acele bunuri pentru afaceri proprii sau a se imbogati. La Caltanisetta este in curs o ancheta privind activitatea avocatului palermitan Gaetano Cappellano Seminara si relatiile sale cu judecatorul Silvana Saguto, fosta sefa a sectiei masuri de preventie din Palermo, cu acuzatii deosebit de grave, care merg de la coruptie la abuz in serviciu.

* Cititi aici solicitarile “doamnei sechestrelor” catre magistratii romani de instituire a sechestrelor pentru firmele de la groapa de gunoi Glina, pe care judecatorii si procurorii romani au marjat orbeste, fara sa apere interesele partilor romane

Comentarii

# un oarecare date 11 September 2019 18:07 +16

Și Ministerul de Externe al României, reprezentat prin ambasadorul aflat în post la ROMA, în acel an ce a făcut? SRI, SIE, aceste servicii de informații bugetate de statul român ce au făcut?

# nae girimea date 12 September 2019 07:02 +3

Ce au facut ? Gioco di mano !

# santinela date 12 September 2019 07:44 +3

Cei tre judecatori de la ICCJ cred ca sint mindrii de isprava lor si mai ales de competenta lor. Noi sarim imediat sa ne predam cetatenii,la un minut dupa ce ni se solicitra pe cind ei,aia destepti din vest,prima data verifica.judeca,trebuie sa mergi cu dosaru si abia apoi,dupa luni de zile iti trimit omul cerut. Exemplu,englezii,care ne-au trimis la plimbare,sirbii care ne-au dat cu dosarul in cap si le-a zis sictir DNA-ului in cazgu Ghita etc. Ar trebui acum ca muncitorii de a GLINA,care si-au pierdut slujbele din cauza ceor trei sa vina cu doua basculante de gunoaie si sa le verse in capul celor 3 "magistrati cica ",adica slugi incompetente !

# livia date 12 September 2019 11:53 +4

Ma bucur enorm ca-n Italai nimeni nu-i mai presus de lege. Numai in Romania , judecatorii sunt complicii mafiei bancare.Caz concret la Iasi, pentru a favoriza credit Europe Banck NV prin recuperatorul din Dubai ,Judecatorul se foloseste in motivare de afirmatii false, contrazise chiar de actele din dosar. Victima este o familie cu patru copii minori. Mai mult decat atat judecatorul exclude din practicaua si din motivare dovada data de o sentinta definitiva a tribunalului Iasi care arata fara tagada ca creditorul a falsificat semnaturi in contractul de credit doar pentru a-l obliga pe debotor sa semneze contractul de credit. unde-i oare buna credinta a bancii? desi cele scrise d emine nu au o legatura directa cu articolul va multumescpentru intelegere.Cum sa ramai indiferent cand asemene4a practici diistrug vietile oamenilor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2024 – Tulus a trecut in partea cealalta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva