Avocatii Nastrut, Serban, Enache, Cioclei si-au unit fortele intr-o casa de avocatura specializata pe nisa penal-comercial
Lumea avocaturii se imbogateste de miercuri cu o noua casa de avocatura foarte puternica. Trei fosti procurori, Dan Nastrut, Alexandru Serban si Valerian Cioclei, impreuna cu un renumit avocat specializat pe spete comerciale Cristian Enache au pus bazele Casei de Avocatura „Nastrut, Serban, Enache, Cioclei – in asociere”, care se doreste un lider in materia penal-comerciala. Cei patru asociati au o experienta de peste 15 ani, fiecare fiind un nume in zona sa de activitate.
- Dan NASTRUT a fost unul dintre primii avocati care a abordat dosare din domeniul infractionalitatii economico-financiare, printre clientii cu nume de rezonanta din portofoliul sau numarandu-se oameni de afaceri de prim rang din Romania, trimisi in judecata pentru infractiuni cu legatura in domeniul energetic, precum Dinu Patriciu si altii. De asemenea, a aparat numerosi clienti din sfera financiar-bancara. Avocat din anul 1997, data pana la care a fost procuror, Dan Nastrut l-a aparat cu succes pe fostul director al Bibiliotecii Nationala, Dan Erceanu in celebrul dosar „Codex Aureus”, dar si alti clienti in cunoscutele dosare „Crima din Primaverii” si altele.
- Alexandru SERBAN a lucrat impreuna cu Dan Nastrut in parchete, la inceputul carierei. S-a remarcat in anchete de rasunet in cadrul Sectiei Anticoruptie din Parchetul General, din care amintim „Dosarul FNI”, „Privatizarea SC Excelent SA”, „Medintu – PETROM” (amplu dosar de criminalitate organizata), iar mai tarziu la DNA, la Sectia I, unde a indeplinit functia de sef al Serviciului Urmarire Penala, structura specializata in flagrante. In perioada 2005 – 2007 a fost directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. A fost singurul sef de institutie caruia nu i s-a putut imputa nimic in dosarul legat de fuga lui Omar Haysam. Unul dintre cele mai recente dosare de rasunet in care a pledat este „Cogealac”, referitor la razboiul eolienelor.
- Cristian ENACHE provine din mediul corporatist si are o vasta experienta dobandita in case de avocatura celebre, nationale si internationale, precum „Musat si Asociatii”, „Wolf - Thiess” si altele. Este specializat si in arbitraj international. A reprezentat multinationale precum Coca-Cola. In perioada 2009 – 2010 a reprezentat PETROM, fiind insarcinat cu coordonarea tuturor litigiilor de munca. A asistat o importanta casa de avocatura din SUA intr-un caz privind obtinerea de daune in urma uciderii din culpa a lui Teo Peter de catre un militar american.
- Valerian CIOCLEI este unul dintre cei mai reputati profesori universitari de drept penal, fost prodecan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti si este veteranul noii case de avocatura. Are peste 26 de ani de experienta profesionala, dintre care opt ani ca procuror incheiati la Parchetul General. Este membru in Consiliul Stiintific al INM, profesor invitat la Universitatea din Sorbona, doctor in Drept al Universitatii Montpelier din Franta, cu mentiunea „Tres Honorable avec le Felicitations du Jury”. Din 1993 este avocat in Baroul Bucuresti.
Casa de avocatura Nastrut, Serban, Enache, Cioclei are 10 avocati cu experienta, doi dintre parteneri (Dan Nastrut si Alexandru Serban) colaborand o perioada cu Casa de Avocatura „Mateut-Budusan-in asociere.”
Intrebati de Lumeajustitiei.ro de ce au ales doar acest domeniu strict al penal-comercialului pentru reprezentare, avocatii acestei noi case de avocatura ne-au oferit un raspuns interesant:
“Am tinut cont de experienta noastra si de specializarile pe care le avem. Mai mult, dupa cum ati observat, exista din ce in ce mai multe dosare la instante si parchete cu incadrari ce privesc raspunderea penala a persoanei juridice, institutie introdusa recent in Codul penal. Pe astfel de cauze, in Romania este nevoie de cristalizarea unei practice judiciare unitare. Din analiza noastra realizata pe astfel de cazuri am relevat crearea unor prejudicii imense ce decurg doar din simpla incepere a unei urmariri penale, pentru ca o astfel de rezolutie se consemneaza la Registrul Comertului, unde are acces orice interesat. Rolul avocatului in asemenea spete este extrem de important pentru ca asigura, din start, o aparare a intereselor economice ale clientului!”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Virgil Albin 27 October 2010 08:05 +1
# Cristina Marin 27 October 2010 10:27 0
# dixit 27 October 2010 14:29 +2
# florea 27 October 2010 19:57 +3
# Virgin Albina 28 October 2010 05:16 +5
# dixit 29 October 2010 22:58 +5
Vezi cat castiga casa Sova, Vass (asta dupa cateva luni de la infiintare a si prins contracte cu statul de milioane de euro!!!! - abia devenise avocat definitiv! SIC!)
# dixit 29 October 2010 23:05 +2
In mod firesc, notarii ar trebui sa aiba un obiect de activitate extrem de restrans (autentificari acte si emiteri de procuri) de restul sa se ocupe avocatii. Asa e in lumea civilizata. Dar la noi spaga imensa de admitere la notari trebuie recuperata in primul an, nu? Ca si aia e de sute de mii de euro. O mai fi scazut acu' deh! e criza!
# popa 31 October 2010 13:45 +1
# Andrei 30 October 2010 15:43 +1
# didi 20 November 2010 18:54 +2
# john dreptaciul 7 January 2011 20:54 +2
cecetati "marile"case de avocatura ce nivel de relatii au: frati, nepoti, neveste, etc printre magistrati d la toate gradele de justitie.
in romania avocatura = trafic de influienta.. si mai cade cite un prost .. uneori.
Cum altfel credeti ca a scapat Placinta si altii??