29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Bilant al Politiei Romane cu ”reculegere” - Premierul Ungureanu a avertizat ca politistii care nu vor "alerga in ritmul impus de ministru", crezand ca raman in sistem pe alte criterii decat cele profesionale, vor pleca!

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

23 February 2012 17:34
Vizualizari: 15129

Combaterea evaziunii fiscale si a contrabandei, precum si destructurarea gruparilor infractionale reprezinta "prioritatea zero" a Politiei Romane, a declarat, in 23.02.2012, chestorul Liviu Popa, inspector general al Politiei Romane, la bilantul activitatii institutiei pe anul 2011. De altfel, aceasta este si prioritatea Guvernului Ungureanu, prim-ministrul afirmand in urma cu cateva zile ca vrea de la ANAF si de la celelalte institutii ale statului eforturi suplimentare pentru a aduce la bugetul statului sumele evazionistilor. La bilantul IGPR au participat premierul Mihai Razvan Ungureanu, ministrul de Interne, Gabriel Berca, procurorul general al Romaniei Codruta Kovesi acompaniata de prim-adjunctul Marius Iacob, seful SPP, Lucian Pahontu, seful DIICOT Codrut Olaru, cei doi presedinti ai Comisiilor de Aparare din Parlamentul Romaniei, Teodor Melescanu si Costica Canacheu, ofiteri din toate structurile Politiei Romane. La bilantul Politiei Romane, prim-ministrul Razvan Ungureanu a subliniat ca exista o falsa perceptie ca aceasta institutie este corupta, ca numarul foarte mic al politistilor trimisi in judecata pentru astfel de fapte nu inseamna ca ca Politia Romana este formata din corupti, ca exista multi profesionisti si chiar eroi, oameni care au murit la datorie. In memoria politistilor care si-au riscat si pierdut viata in slujba cetateanului, premierul a cerut intregii asistente un moment de reculegere.


Parcul auto al Politiei Romane e la pamant!

In debutul expozeului axat pe activitatea Politiei in anul 2011, chestorul Liviu Popa a subliniat problemele legate de resursele financiare si umane cu care se confrunta institutia, aratand ca in ciuda alocarii unui buget mai mare, in practica, din acest buget au fost platite o serie de restante si restul nu acopera necesarul. ”Politistul e, totusi, principala resursa care acopera neajunsurile resurselor materiale”, a explicat seful IGPR.

Conform sefului Politie Romane, bugetul alocat Politiei Romane, in 2011, pentru mentenanta parcului auto a reprezentat doar 29% din necesar, iar 91% dintre masinile politistilor indeplinesc normele legale de scoatere din functiune, a declarat chestorul Liviu Popa. Popa a precizat ca Politia ar avea nevoie de 24.084 de mijloace de transport si ca, in prezent, parcul activ este subdimensionat, acoperirea fiind de doar 39,11%, respectiv 9.241 masini. De asemenea, la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), exista un deficit de 46% in ceea ce priveste dotarea cu statii radio, in momentul de fata existand doar 36.178 din necesarul de 66.916. In privinta retelei de comunicare date-voce a IGPR, doar 2.377 de sedii sunt conectate in momentul de fata, din totalul celor 3.483 aflate in administrarea Politiei.

Chestorul Popa despre destructurarea retelelor infractionale: ”Sa nu mai ramana piatra intreaga!”

Conform datelor din raport, in 2011, infractionalitatea in Romania a atins 2,8 %, procent care nu pare a fi ingrijorator. Chestorul Popa a subliniat faptul ca destructurarea retelelor infractionale este una dintre prioritatile institutiei pe care o conduce. "Daca anul trecut am spus sa nu ramana piatra pe piatra, anul acesta sa nu mai existe piatra intreaga", a spus Popa. In 2011 s-au inregistrat rezultate foarte bune in combaterea fraudei, unde s-au constatat prejudicii de peste trei miliarde de lei, din care s-au recuperat 115 milioane de lei. Una dintre ”bilele albe” ale anului trecut, evidentiata de seful Politiei Romane, este aceea a numarului cel mai redus de decedati in accidente rutiere din 1990 incoace. Chestorul Popa a evidentiat, insa, ca o mare problema, amenintarea infrastructurii feroviare, declarand ca aici este vorba „de inconstienta”. In anul 2011, numarul infractiunilor contra vietii au scazut cu 4,4 %, au scazut cu 10% si talhariile sub amenintara farmelor de foc, dar au crescut in schimb infractiunile contra patrimoniului ”specifice perioadelor de criza, adica furturi de subzistenta si lipsa posibilitatii asigurarii traiului zilnic”. Pe de alta parte, imbucurator pentru politie a fost si faptul ca anul trecut nu a existat niciun omor la comanda sau jaf de mare anvergura. In ce priveste evaziunea fiscala, Raportul IGPR pe 2011 mentioneaza prejudicii care s-au ridicat la peste 3,7 miliarde lei, din care s-au recuperat deja cca 815 milioane lei.

Din datele Politiei Romane reiese ca, in continuare, ruta predominanta pentru retelele de droguri este cea balcanica, iar Bucuresti este o ”piata a cocainei”. Anul trecut, 99 de plitisti au fost acuzati de fapte de coruptie, iar 1347 de politisti au fost sanctionati.

Kovesi: „Perceptia ca politistii sunt printre cei mai coruti e nedreapta!”

Procurorul General, Codruta Kovesi a apreciat la scena deschisa colaborarea cu Politia Romana si efortul pe care aceasta institutie il face zilnic, si a declarat, oarecum mahnita, ca atata timp cat Directia Generala Anticoruptie (DGA) este mai eficienta decat celelalte structuri, iar daca la TV vedem doar politisti arestati, se va mentine perceptia, nedreapta, ca aceasta categorie este printre cele mai corupte. Kovesi a afirmat ca una dintre constatarile sale din ultimii ani este ca evaluarea eficientei in domeniul combaterii coruptiei se face inca dupa numarul de constatari si nu dupa finalitate. Kovesi a precizat ca – in urma observatiilor sale din ultii ani - a crescut numarul infractiunilor constatate, dar a scazut numarul propunerilor de trimitere in judecata. "Exista inca acea mentalitate ca este mai important sa raportezi ca ai avut mii de infractiuni sesizate, chiar daca nu s-a facut niciun rechizitoriu ca sa poti spune ca ai lucrat bine", a subliniat Kovesi. Procurorul general a mai spus ca din cele peste 250 de rechizitorii intocmite de procurori in cauze de coruptie in 2011, intr-un procent foarte mare sunt cauze provenite si instrumentate impreuna cu Directia Generala Anticoruptie (DGA). Kovesi a tinut sa sublinieze ca autoritatile pot avea statistici impecabile, metode noi de management strategic, de formare a resurselor umane, dar nu conteaza daca modul de lucru in acest domeniu ramane acelasi.

Procurorul general a evidentiat, totusi, situatiile in care politistii si procurorii pun pe primul plan profesia,chiar in detrimentul familiei si se implica in solutionarea unor cauze penale pentru care nimeni nu le ofera lauri si de multe ori au senzatia ca efortul lor nu este observat si nu este apreciat. "Viata personala sau chiar destinul va este influentat de aceasta profesie. Multi politisti infrunta zilnic riscuri pentru a-si face datoria si nu intotdeauna gasim cuvinte de apreciere pentru ei. (...) Anul trecut, un fost coleg de la Sibiu, Lucian Gancea, in varsta de 34 de ani, politist la Politia rutiera, a murit la datorie. stiu ca si alti politisti au murit sau au fost raniti in timp ce isi indeplineau atributiile de serviciu si nu trebuie sa ii uitam si nici sa avem retineri in a-i aminti pentru ca ei sunt eroii nostrii", a mai spus Kovesi, care a avertizat ca sunt mediatizate multe stiri despre politisti care s-au asociat cu infractorii, dar despre cei care au murit la datorie sunt putine cuvinte.

"Cred ca trebuie sa comunicati mai bine, iar voi politistii, sa aratati oamenilor ce faceti pentru ei. Daca nu vorbiti voi, nimeni nu o va face in locul vostru. De multe ori, va intalniti cu violenta pe strada si nu in filme de actiune sau la televizor. Pentru politisti violentele, consumul de droguri, accidentele rutiere, exploziile reprezinta din pacate fapte cotidiene. si nu spun acest lucru doar pentru a sugera cat de dificila este activitatea dumneavoastra, ci pentru a arata ca, fara valoarea umana a celor care lucreaza, institutia ar fi ineficienta", a mai spus Kovesi.

Ministrul Berca vrea ca ”politistii sa se simta confortabil in uniforma!”

Proaspatul ministrul al Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat, la bilantul IGPR, ca nu se poate face performanta fara oameni corect platiti si bine pregatiti si a dat asigurari ca va face tot ce poate pentru ca ”politistii sa se simta confortabil în uniforma”. “Trebuie sa dam statutul corect politistului din România. Sunt oameni certati cu legea si in randurile Politiei Romane, dar nu ei definesc aceasta institutie”, a subliniat, cu acelasi prilej, Berca. El a apreciat ca rezultatele bune depind si de o buna colaborare cu celelalte institutii ale statului. Ministrul a anuntat ca va semna “foarte rapid”, impreuna cu Ministerul Public, un ordin comun pentru lupta împotriva coruptiei. “Doar prin colaborare si fara orgolii putem sa avem rezultate”, a spus Berca. In acelasi discurs, ministrul le-a cerut politistilor toleranta zero fata de droguri, substante psihotrope si etnobotanice si a atras atentia ca in unele localitati exista în continuare magazine de acest gen.

Berca a mentionat ca la fiecare inspectorat judetean exista un serviciu de combatere a fraudelor. “Ne-am asumat, in programul de guvernare, lupta impotriva evaziunii fiscale si a fraudarii fondurile europene. Anul acesta, trebuie sa atragem in Romania 3,5 miliarde de euro pe fonduri europene numai pe zona structurala”, a subliniat seful MAI. Berca a mai aratat ca exista probleme cu achizitiile publice si cu incompatibilitatile. “Va cer, la nivelul fiecarui inspectorat, sa analizati cu mare atentie acest lucru. Directia Generala Anticoruptie isi face treaba si s-a dat aici o cifra importanta de politisti corupti. Discutam de siguranta nationala aici. Daca vrem sa pastram stabilitatea economica, trebuie sa ne luptam si cu evaziunea fiscala si sa facem tot ceea ce depinde de noi pentru a nu avea surprize din partea Comisiei Europene”, a afirmat Berca.

Ungureanu: Incep sa cred ca reforma in Politie nu a fost niciodata inceputa!

Discursul final l-a avut premierul Mihai Razvan Ungureanu. Un discurs la obiect, pe alocuri emotionant, bine structurat politic. Premierul a subliniat ca procesul de reforma nu presupune doar concedieri si reorganizari de organigrame, ci profesionalizare si introducerea unor standarde de calitate in activitate. Premierul Ungureanu i-a atentionat pe reprezentantii Politiei Romane ca se va implica personal in schimbarile care trebuie efectuate in structura institutiei, inclusiv in ceea ce priveste selectia si promovarea cadrelor, deoarece are senzatia ca reforma nu a fost niciodata inceputa in acest domeniu. "Deseori la bilanturi, in discursuri, amestecam cifrele cu sperantele noastre. Cifrele uneori ascund, nu dezvaluie, si stiu ca este confortabil sa oferim parametri cantitativi, pentru ca in felul acesta de multe ori dam deoparte evaluarea calitativa. Observ in limbajul multora dintre cei care se refera la bilanturi, mai ales in structurile ministerelor cu implicare majora in siguranta cetateanului, termeni care ameninta sa isi piarda intelesul: reforma, modernizare, redobandirea increderii, recastigarea imaginii. Ei au valoare in situatia in care sunt sustinuti de evidenta. Nu pot sa nu spun ca ori de cate ori vorbim, de la an la an, de o noua reforma in activitatea Politiei Romane, incep sa cred ca ea nu a fost niciodata inceputa, ca fiecare nou conducator, nou sef de departament, are o viziune proprie asupra intelesului acestui termen si isi pierde legatura directa cu problemele reale, evitand sa se refere la disfunctionalitati sau la problemele reale ale sistemului", a spus Ungureanu. Ungureanu a spus ca nu stie pe cine anume incanta faptul ca Bucurestiul are statutul de "oras aproape sigur" in statistici, deoarece oamenii de pe strada nu au aceeasi opinie. "Puteti fi convinsi ca, personal, ma voi implica in schimbarile pe care le veti implementa in organizarea mai buna a activitatii dumneavoastra, in selectia si promovarea cadrelor, atat timp cat voi intelege caror disfunctionalitati ele le raspund. Eu nu sunt adeptul, domnule ministru, al schimbarii de dragul schimbarii" , s-a adresat Ungureanu ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, si reprezentantilor Politiei Romane.

Seful Guvernului a mai aratat ca este nevoie de o schimbare, de o noua ”fata a Politiei" daca constata ca nu sunt multumiti de propria imagine in randul populatiei, problema generata inclusiv de imaginile cu politistii adusi in catuse in fata organelor de cercetare penala, si a atentionat ca aceia ca nu vor putea tine pasul si nu vor "alerga in ritmul impus de ministru", considerand ca pot ramane pe post pe alte criterii decat cele profesionale, vor fi obligati sa plece din sistem. Prim-ministrul Razvan Ungureanu a spus ca politistii vor avea tot sprijinul sau pentru o legislatie mai buna care sa-i protejeze in timpul misiunilor.

Una peste alta, bilantul IGPR a avut o conotatie pozitiva si a oferit sperante tuturor politistilor din sala, care cred ca noul Guvern se va tine de promisiuni si va avea grija sa rezolve problemele lor prioritare.

Comentarii

# IOAN DUSCAS date 23 February 2012 19:34 -1

MAREA PROBLEMA IN ROMANIKA PRODUCTIVA ESTE CA TOVARASHU MILITZIANU CAND ESTE BAZAT(ADICA CU SPATELE ACOPERIT ) POATE SA FACA CE VREA "MUSHCHIULETZUL LUI" CA ORICUM NICI PE MILITZIAN SHI DE MULTE ORI NICI PE MAGISTRAT NU IL INTERESEAZA CE SCRIE LEGEA CI IN MULT PREA MULTE CAZURI CHESTIUNILE SE REZOLVA DUPA PAREREA PERSONALA A MILITZIANULUI SHI NU DUPA CE SCRIE PRIN CARTZILE ALEA CE SE REFERA LA LEGI ! ALEA ORICUM SUNT PLICTISITOARE SHI NICI MACAR NU AU POZE !

# csatal2000 date 23 February 2012 19:41 +1

este o apreciere corecta...!

# csatal2000 date 23 February 2012 19:58 -1

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta. Inteligenta are limitele ei, pe cand prostia, nu!

# c gh date 23 February 2012 20:08 +3

COMENTARIU DESCHIS MINISTRULUI ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR: Domnule ministru cat timp aveti functii inalte din structurile MAI, ocupate de fosti ofiteri de securitate, mentalitatea militianului ramane aceeasi. pentru ca sunt platitor de taxe si impozite am dreptul sa stiu de ce din pensia mea un anumit procent poate foarte mic, ajunge in buzunarul ofiterului de securitate acum rebotezat politist ? ofiteri de securitate sunt 142 in MAI, dar exemplific: seful politiei capitaei DGPMB - chestor VASILE VIOREL- fost ofiter de securitate promotia 1986, cms sef COCOLICI ION - seful Sectorului 2 Protectie din DGIPI - ofiter de securitate promotia 1983, seful IPJ MURES, etc., oare ne credeti asa de prosti ?

# Eu date 23 February 2012 23:37 0

Ma intreb, cum doresc ei sa combata contrabanda in conditiile in care au desfiintat birourile specializate, din cadrul inspectoratelor Politiei de Frontiera, CIT-urile, care erau incadrate cu specialisti in combaterea unor astfel de infractiuni? Oameni calificati si competenti au fost trimisi sa combata faptele marunte de la politia rurala, furturile de gaini si animale mici. Oare chiar se doreste combaterea contrabandei, a evaziunii fiscale si gruparilor criminale?

# LICA date 24 February 2012 15:34 +2

EXPLOZIV - Efectul MRU: SRI rinjeste coltii catre putere * Autor: inpolitics EXPLOZIV - Efectul MRU: SRI rinjeste coltii catre putere ”Între serviciile secrete, SIE este marele cîştigător al perioadei post-decembriste”. Afirmaţia a fost făcută acum cîţiva ani de către fostul preşedinte Emil Constantinescu și pare să fie azi mai valabilă ca oricînd. În premieră absolută, preşedintele şi primul ministru sunt oameni care provin din DIE/SIE. Un avantaj uriaş al serviciului amintit şi care deranjează în mod cert restul serviciilor, dar, mai ales, SRI, picat pe locul doi deşi e cel mai mare din România. Va înghiţi SRI găluşca şi se va resemna? Noi înclinăm să credem că nu, iar unele evenimente recente par să confirme asta. SRI a dat semne de nervozitate încă de la prima vehiculare a numelui lui MRU pentru postul de premier, în 2009, atunci cînd l-a trimis la înaintare pe fostul purtător de cuvînt Ulieru să-l deconspire drept agent al unei puteri străine. Puţin înaintea numirii de acum, alt fost greu al SRI, Virgil Măgureanu, a dat şi el anumite semnale publice de nemulţumire, desigur, pentru urechile care trebuiau să audă. Cu toate astea, Ungureanu a fost numit în post pe 9 februarie. Cinci zile mai tîrziu, s-a produs un eveniment rămas necunoscut marelui public, dar care poate fi interpretat drept o reacţie vehementă a SRI şi un semnal dur către structurile de vîrf ale statului. Concret, pe 14 februarie, deputatul PSD Ion Stan a depus în Cameră două declaraţii politice de-a dreptul incendiare, întocmite pe baza unor informaţii de top, accesibile doar serviciilor secrete şi anumitor factori politici de top. Două declaraţii pe care Stan nu a ţinut să şi le po******rizeze în presă, dovadă că erau destinate doar anumitor cercuri. Pentru a clarifica din start lucrurile, să spunem că Ion Stan nu e Vadim Tudor, cu ale sale tiribombe de presă, ci un parlamentar ”special”, care de foarte mulţi ani se află în comisia SRI, pe care a şi condus-o ca preşedinte ori vicepreşedinte, în prezent. Cei familiarizaţi cu dedesubturile politicii ştiu că, dintotdeauna, mai-marii comisiei SRI au avut o legătură strînsă cu serviciul, atît de strînsă încît s-a vorbit permanent cine controlează pe cine. În consecinţă, e cert că declaraţiile lui Stan sunt opera serviciului amintit, deputatul fiind doar o portavoce. Ce conţin, însă, declaraţiile în cauză? Regimul Băsescu a falsificat PIB-ul României în beneficiul FMI Prima dintre ele conţine informaţia explozivă cu potenţial nuclear potrivit căreia preşedintele, guvernul, BNR şi şeful delegaţiei FMI la Bucureşti au falsificat controlat datele economice ale ţării, în frunte cu PIB-ul, care a fost subapreciat cu 20% pentru a se justifica contractarea unor noi împrumuturi de la FMI. Extras din declaraţia lui Stan: ”Puterea de la Bucureşti este cel puţin complice la o manoperă sistemică de falsificare a indicatorilor macroeconomici, care a împins la decizii politice greşite, ale căror efecte sunt trădarea de ţară, în varianta subminării economice şi a ştirbirii suveranităţii şi independenţei politice, urmare a aservirii faţă de organizaţii străine. Deşi anticipăm lipsa voinţei politice de a scoate adevărul la lumina legii, este bine să se ştie că faptele ce urmează pot fi cuantificate penal cu detenţia pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Astfel, la momentul actual, anul 2012, diferenţa dintre datele macroeconomice reale şi cele făcute oficial publice (după "prelucrarea" de către BNR, Ministerul Finanţelor Publice, Institutul Naţional de Statistică, Comisia Naţională de Prognoză) a ajuns, pe calea adâncirii diferenţei, menţinută în mod voit, dintre capacitatea administrativă macroeconomică şi capacitatea de evoluţie a economiei reale şi pe calea efectelor dezvoltării economiei reale, la dimensiuni considerabile. Datele privind produsul industrial brut sunt subevaluate cu circa 20 la sută (PIB real = PIB comunicat public + 20%). Aceasta subevaluare a datelor economiei reale a fost necesară pentru a se demonstra, pe bază de date false, că România are nevoie de împrumuturi internaţionale. Manopera prelucrării statistice frauduloase a fost realizată în cadrul unei strategii integrate pe care "asasinii economici" - în cazul României, Jeffrey Franks şi predecesorii săi - au aplicat-o la nivel global. Coordonatorii strategiei sunt marii anonimi din spatele FMI, având ca executanţi agenţii ocultei financiare din fiecare ţară, plasaţi la conducerea instituţiilor macroeconomice, respectiv persoane cumpărate, relativ ieftin, cu funcţii, bani şi alte avantaje. Menţionăm că FMI are nevoie şi de datele reale, cu titlul de "date de uz intern" şi pentru aceasta a apelat la o reţea de furnizare: economişti, şefi ai băncilor, persoane din staff-ul primului-ministru, Consiliului Naţional Fiscal, Institutului Naţional de Statistică. Unele dintre instituţiile cărora li s-au solicitat, în acest mod neoficial, datele reale, nu au putut răspunde la respectivele solicitări pentru simplul fapt că, în condiţiile instituţionalizării prelucrărilor statistice false, practic nu au avut acces la datele adevărate. În aceste condiţii, şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, a luat legătura, cu acceptul lui Traian Băsescu, cu şeful ANAF, Sorin Blejnar pentru a preleva datele reale direct din bilanţuri. Sursele noastre ne-au comunicat faptul că existenţa unei interceptări "accidentale" a posturilor telefonice cu numerele 0728.666.063 şi 0741.239.082 ori accesarea bazelor de date ale operatorilor reţelelor respective de telefonie ar putea furniza dovezi irefutabile privind funcţionarea sistemului descris. Mai mult, am avea şi surpriza de a constata că şi "blonda lui Emil Boc" este integrată comandoului asasinilor economici ai României. O altă menţiune importantă, care se impune, este aceea că, de regulă, şefii instituţiilor menţionate nu sunt direct angajaţi, ci câte unul-doi colaboratori apropiaţi acestora. Un vicepreşedinte de la Institutul Naţional de Statistică nu a acceptat iniţial să intre în reţeaua agenţilor informaţi. Urmările imediate au fost presiunile şi ameninţările cu demiterea, dacă nu consimte la furnizarea informaţiilor solicitate. În loc de concluzii. În condiţiile utilizării datelor macroeconomice reale şi ale elaborării şi execuţiei corecte şi responsabile a bugetului naţional, România nu ar fi avut nevoie de împrumuturile FMI, sau în nici un caz în cuantumul în care au fost atrase”. Reforma Sănătăţii, un act în beneficiul mafiilor transnaţionale A doua declaraţie a lui Stan afirmă că mult trîmbiţata reformă a sănătăţii este, de fapt, un act în beneficiul mafiei transnaţionale a fraudării asigurărilor de sănătate, cu binecuvîntarea preşedintelui Traian Băsescu. O altă afirmaţie explozivă este aceea că demonstraţiile de protest de după demiterea lui Arafat au fost, în fapt, controlate de SIE. Extras din declaraţia lui Stan ”Înalţi funcţionari publici, începând de la Administraţia Prezidenţială şi Parlament, continuând la Guvern şi agenţiile sale de specialitate, puşculiţele partidelor politice, câini de pază ai "democraţiei", companii de publicitate, fundaţii aşa-zis caritabile sunt cu toţii, dar nu numai aceştia, conectaţi la sorburile nesăţioase care secătuiesc bugetul CNAS. Ciordeala, inclusiv cea a statului, din bugetele asigurărilor sociale este un nărav mai vechi. Au practicat-o şi acoperit-o mai toate guvernele. Prim-miniştrii "legalişti" au încercat să-şi acopere ciordelile cu legi de reformare a asigurărilor sociale. Aşa s-a făcut că ne-au anesteziat cu câte o reformă la fiecare patru ani. Noua tentativă de reformă a asigurărilor de sănătate, căci bugetul acestora este miza, şi nu sănătatea naţiunii, a picat într-un moment rău ales - anul electoral - şi cu mijlocul nepotrivit - agentul de influenţă în însăşi persoana preşedintelui republicii. Acelaşi agent de influenţă ca şi în cazul aurului de la Roşia Montană. Ambele operaţiuni de influenţă asumate de un agent de propagandă şi influenţă de cel mai înalt nivel posibil demonstrează cât de mare este presiunea asupra Cotrocenilor, cam de ce factură sunt unii dintre oamenii preşedintelui, de unde pot veni comenzile şi de ce nu le poate rezista primul cetăţean al ţării. Se încearcă diversiunea că preşedintele şi primul-ministru ar fi fost induşi în eroare şi nu ar fi cunoscut că proiectul legii sănătăţii este expresia intereselor autohtone şi străine care au şi pus ochii pe spaţiile imobiliare ale spitalelor şi elaborat statutele viitoarelor fundaţii care se vor înfrupta din infrastructura reţelei de sănătate pe care Traian Băsescu le-a promis-o. Inclusiv prin declaraţii publice, făcute în ţară, dar şi în străinătate. Se spune că Băsescu şi Boc nu ar fi fost corect informaţi şi nu ar cunoaşte că 40 de firme ale clientelei lor politice au lansat deja investiţii de multe sute de milioane pentru achiziţionarea unui prim lot de 1.200 de ambulanţe. Se aruncă în spaţiul public dezinformarea că Traian Băsescu nu ar fi ştiut de bătălia pe cadavrul sistemului de sănătate al poporului român dintre cartelurile internaţionale ale asigurătorilor de sănătate, iar legea pentru a cărei susţinere s-a mai compromis politic, moral şi infracţional încă o dată (dar ce mai contează?!), urma să fie pretextul legitimării jafului bugetului sănătăţii, pentru a nu mai fi atât de flagrante abuzurile şi ilegalităţile. Ochii şi urechile statului, în loc să-şi facă cu onestitate datoria, adică să tragă semnalul de avarie şi să oprească, pe motiv de pericol de deraiere a democraţiei, caruselul înaltei corupţii politice instituţionalizate, se joacă de-a rebeliunea cu câteva sute de demonstranţi adunaţi în faţa Palatului Preşedinţiei şi în Piaţa Universităţii, ca să apere democraţia. Este evidentă marea mani******re a acestui scandal, chiar din start. Nimeni nu a citit, darmite să fi studiat legea sămânţă a dihoniei naţionale. Toţi s-au întrecut în a o comenta, după texte date, după ureche şi la cacealma. În toată dezbaterea furibundă nu s-a apelat la argumente din conţinutul hulitei legi, ea fiind respinsă in corpore şi în necunoştinţă de prevederile ei. Sau, dimpotrivă, au citit-o şi ori nu le vine să creadă, ori le este frică să o pună în lumina adevărului”. În acest din urmă caz, cînd vorbeşte de ”ochii şi urechile statului” care ar fi trebuit să ţină sub control interesele cartelurilor internaţionale, Stan se referă, evident, la SIE, serviciul cu atribuţii externe. Contactat de Inpolitics, deputatul afirmă că pînă în acest moment nu există nicio reacţie oficială la declaraţiile sale din parlament. El afirmă, însă, că ”declaraţiile se bazează pe date foarte concrete, care pot fi oricînd puse la dispoziţia factorilor interesaţi de către anumite instituţii ale statului, cu atribuţii în acest sens. Vă daţi seama că nu mă apucam să aştern pe hîrtie ceea ce visasem în noaptea precedentă, acolo e vorba de chestiuni cît se poate se serioase şi de concrete”. Stan mai spune, cu referire la cele două numere telefonice care apar în prima sa declaraţie, că aparţin unor importanţi demnitari ai statului, iar interceptarea lor ar putea scoate la lumină elemente extrem de interesante. O afirmaţie care, în realitate, sugerează în mod clar că interceptările deja s-au produs, iar datele sunt bine păstrate în anumite locuri. Una peste alta, ambele declaraţii ale vicepreşedintelui comisiei SRI pot fi considerat cel mai tăios avertisment transmis indirect regimului de la putere de către cel mai mare serviciu de informaţii, iar faptul că a venit imediat după validarea lui Ungureanu drept premier arată limpede și sursa ”nemulţumirii”. Marea întrebare: vom asista, curînd, la o repoziţionare politică a SRI, avînd în vedere că alegerile bat la uşă? Și dacă da, ce surprize ar putea oferi clasei politice această manevră? (Bogdan Tiberiu Iacob)

# Mita Bombita date 24 February 2012 16:40 +2

Cele trei persoane din foto de mai sus sunt exemplur elocvent de incompetenta, servilism, pupincurism basescian a anului 2012. Din 1989, toate guvernele care s-au perindat, guverne securisto-comuniste nu au facut decat rau poporului roman. destructurarea retelelor infractionale, asa cum se spune, ar insemna destructurarea Guvernului Basescian, pentru ca acolo se afla crima organizata, si nu intre blocuri, in cartierul Drumul Taberei, in spate la Butikuri..! sau in Gara de Nord...etc

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva