27 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANCERUL SRI – Nicio zona din Justitie nu a ramas neinfestata de SRI. Iata Protocolul Inspectiei Judiciare cu SRI, semnat de inspectorul sef Lucian Netejoru si generalul Florian Coldea, avizat de adjunctul Inspectiei Gheorghe Stan si generalul SRI Dumitru Dumbrava: “SRI transmite informatii referitoare la lucrarile Inspectiei, in legatura cu acte sau fapte susceptibile a fi incadrate ca abateri disciplinare... Este obligatorie nedivulgarea faptului ca acestea provin de la SRI” (Protocolul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 October 2018 11:53
Vizualizari: 13480

Nicio particica din Justitia romana nu a ramas neatinsa de Servicuiul Roman de Informatii. Un nou protocol incheiat intre o institutie din sistemul judiciar si SRI a fost dat publicitatii. Este vorba despre protocolul dintre Inspectia Judiciara si Serviciul Roman de Informatii, incheiat in 29 februarie 2016 si care si-ar fi incetat efectele in 8 martie 2017.


Protocolul privind organizarea cooperarii intre Serviciul Roman de Informatii si Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”, declasificat si publicat pe pagina de Facebook a Inspectiei Judiciare, este semnat de inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru (foto 2), si generalul SRI Florian Coldea (foto 1), la acea vreme prim-adjunct al Serviciului. De asemenea, protocolul este avizat pentru legalitate de adjunctul Inspectiei Judiciare, Gheorghe Stan, si celebrul general SRI Dumitru Dumbrava, la acea vreme sef al Directiei Juridice a SRI.

Extrem de grav, protocolul permitea practic implicarea SRI in cercetarea disciplinara a magistratilor. Dovada sunt prevederile art. 3 alin (2) din Protocol:

Serviciul Roman de Informatii transmite:

a) la solicitare, orice informatii in legatura cu acte sau fapte susceptibile a fi incadrate ca fiind abateri disciplinare savarsite de magistrati.

b) din oficiu, orice informatii in legatura cu acte sau fapte susceptibile a fi incadrate ca fiind abateri disciplinare savarsite de magistrati”.

Extrem de grav in opinia noastra este si ca Inspectia Judiciara se angaja sa dea raportul in fata SRI, comunicand utilitatea datelor si informatiilor primite, precum si modul lor de valorificare. Totodata, la fel de grav este ca Inspectia Judiciara se obliga sa nu divulge provenienta informatiilor, iar datele provenite de la SRI nu puteau fi introduse in dosarele Inspectiei decat cu acordul SRI.

Inspectia: niciun dosar pe protocol

Totusi, in comunicatul de presa care a insotit publicarea protocolului, Inspectia Judiciara sustine ca in niciun dosar disciplinar deschis imptriva vreunui judecator, procuror sau magistrat asistent nu au fost folosite informatii de la SRI. In acelasi timp, transmite Inspectia, nicio actiune disciplinara nu a fost exercitata ca efect al protocolului.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectia Judiciara a solicitat, la data de 28 martie 2018, declasificarea 'Protocolului privind organizarea cooperarii intre Serviciul Roman de Informatii si Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii', incheiat la data de 29 februarie 2016. Protocolul si-a incetat efectele la 8 martie 2017.

In niciuna dintre procedurile administrative de verificare a activitatii si conduitei judecatorilor, procurorilor si magistratilor-asistenti de la inalta Curte de Casatie si Justitie, derulate in intervalul in care Protocolul a fost in vigoare, Inspectia Judiciara nu a solicitat si nu a transmis Serviciului Roman de Informatii, date si informatii.

De asemenea, in acelasi interval nu a fost exercitata nici o actiune disciplinara ca efect al protocolului.

Subliniem ca toate actiunile disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara au fost intemeiate exclusiv pe situatii de fapt constatate nemijlocit de inspectorii judiciari, fara alte date si informatii furnizate in temeiul Proctocolului ori a vreunei colaborari cu alte entitati”.

Iata Protocolul incheiat de Inspectia Judiciara cu SRI:


Comentarii

# Nicolae Clivet date 9 October 2018 12:11 +15

Faptul ca mi-am exercitat dreptul de a vota la referendumul de demitere a Presedintelui Romaniei din 2012, a insemnat pentru SRI si ulterior pentru DNA, un pericol la siguranta nationala. Acesta este motivul pentru care am fost hartuit si umilit de de fosta sefa a DNA, doamna Oprean si mai apoi magistratii judecatori. Protocoalele cu SRI au avut intaietate fata de Constitutie si celelalte legi.

# DODI date 9 October 2018 14:44 +1

Oricât a încercat în ultima perioadă să se spele de păcate și să se lupte cu sistemul nu trebuie uitat faptul că actuala conducere a Inspecției judiciare a semnat acest protocol odios. Așa că interimatul lor aș dori să fie ultima lor prezență acolo. Dacă tot le-a fost drag să lucreze cu SRI să meargă acolo. Cu căciula în mână. Și degetul în... protocol.

# lutu date 9 October 2018 17:51 0

degetul in proto-colon

# Lidia date 9 October 2018 12:27 +9

Prin aceste protocoale s-a demonstrat faptul ca justitia s-a facut ilegal timp de 11 ani. Problema este ca nu se iau măsuri in urma acestor ilegalitati. Dosarele ultimilor 11 ani sunt NULE SI ILEGALE, zero masuri, semnatarii protocoalelor sunt in libertate in superfunctii. SRI este in continuare la putere cu un buget gigant. Sa nu uitam faptul ca Ro are cei mai multi ofiteri SRI ( mai multi ca Germania, ceea ce e o nebunie). Nu se iau masuri asta este problema. Cei care sunt in masura sa ia masuri si nu o fac sa fie si ei facuti complici la toate ilegalitatile si abuzurile care s-au facut odata cu aceste protocoale. Fara AMNISTIE SI GRATIERE nu se va face nimic. Oricum cu magariile astea zilnice nu se mai poate continua. Este nevoie de RESET. Nu mai tineti timpul pe loc politrucilor. Este incredibil cum lumea i-a votat sa faca ceva si ei doar se invart in jurul cozii gata gata sa tradeze po******tia si sa faca pact cu sistemul.

# un mizantrop date 9 October 2018 13:09 +9

E timpul sa recunoastem evidenta: SRI, urmasa corupta si degenerata a foste securitati, este farul calauzitor, firul rosu prin care s-a ghidat comunismul cel mai intunecat sa "razbata" prin "jungla capitalista" spre vremurile cu adevarat revolutionare (ca daca nici trangenderul nu e omul nou...) pe care le traim. Lenin ar fi mandru de lucrarea asta, Stalin si-ar insusi paternitatea iar Ceausescu s-ar tavali-n chinuri ca a pierdut trei decenii sa-i aminteasca poporului ca e o natie aleasa, dar, pana la urma l-a invins Brucan care l-a intors la stadiul de po******tie. SRI-ul a avut grija sa controleze tot, la nivel de institutii, la bucata. Totusi, fara complicitatea poporului nu se putea asemenea degenerare, tacerea, consimtirea (ca nu ti se intampla tie), placerea de a-ti vedea "dusmanul" ingenuncheat...in anii '50 am avut o scuza, acum nu, e doar conformism si sete de parvenire, doua "calitati" adanc inradacinate de comunsmul de cumetrie pe care l-am experimentat...

# un mizantrop date 9 October 2018 13:20 +8

Extrem de grav mi se pare modul in care functionari superiori ai statului incearca sa se "scoata" din cacatul acestor insailaturi juridice, minimalizand, ba chiar afirmand ca n-au functionat niciodata, ca nu s-a pus in aplicare niciunul din protocoale, ca niciun procuror n-a tinut cont de ele...Daca nu-i demite nimeni pentru colaborarea ticaloasa, e cazul sa fie "aruncati la caini" pentru jocul asta ticalos de-a subordonarea "pe hartie" a institutiilor pe care le conduceau. Si ar mai fi si aspectul de siguranta nationala, daca se apara de semnare prin "respectarea hotararilor CSAT", ca e terorism si nevoie de securitate, de ce, atunci, nu le-au pus in practica, asa, ca ratiune superioara?! Din aceasta dilema nu putem iesi, dar, cumva, pe drum, uita toata lumea ca avem de-a face cu niste magistrati, adica adanc cunoscatori de lege...Adica, semnez ca-l omor pe unul, dar sunt nevinovat daca ala a murit fara participarea mea...magistrati, de!

# Ahile date 9 October 2018 13:23 +5

Javrele din justitie se plang ca daca s-ar anula protocoalele ilegale si efectele lor s-ar desfiinta si dosarele. tupeu jegos de mafioti sa mai iasa in presa si TV sa se planga de ilegalitatile pe care le-au facut.Acesti mafioti tampiti RAU INTENTIONATI nu vor sa inteleaga nici acum ca NU SE POATE APLICA LEGEA PRINTR-O INCALCARE SI MAI MARE A LEGII ( protocoale ilegale, ilegalitati,incalcarea dreptului la aparare,probe FALSIFICATE sau obtinute ilegal, interceptari ilegale-nici in SUA nu se intercepteaza nici un sfert cat se intercepteaza in Ro, dar ce e Ro in comparatie cu SUA, zero). Nici pe vremea lui Stalin nu s-au folosit atatea mijloace perverse in justitie. Situatia e extrem de grava pt ca nu se doreste un RESET TOTAL ci doar cârpeli si salvarea tuturor celor din justitia mafiota. Pana acum nici unul din miile de mafiotii din justitie nu a luat nici o zi de parnaie.

# CWQ date 9 October 2018 13:31 +6

Toți nenorociții ăștia trebuie să fie aduși în fața Justiției (atâta cât a mai rămas din ea-1-2%), judecați și condamnați la acea pușcărie împuțită de parcă ar fi din Evul mediu, să vadă și ei cum au suferit victimele lor împreună cu familiile. Dacă ar mai exista pedeapsa cu moartea, ar trebui arși pe rug- nu acel rug al Inchiziției care-i ardea pe nedrept pe cei pe care-i considera eretici (vezi Giordano Bruno) - ci pentru că au mâinile mânjite ce sângele a sute-mii de nevinovați. PS Față de acești criminali, nu trebuie să avem îngăduință și milă, cum nici ei n-au avut față de alții.

# Groaznic date 9 October 2018 13:46 +8

Dintre toate protocoalele cu SRI apărute in spațiul public,acesta cu Inspecția Judiciara este,de departe,cel mai toxic și îmi da frisoane ,amintindu-mi de anii de dinainte de 1989 . Ce fel de justiție am avut,cu toți magistrații supravegheați inclusiv in viața privată ?!?! Ce treaba are SRI cu abaterile disciplinare ?!?! Nu știu când ne vom reveni după aceste monstruozități.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 9 October 2018 13:52 +7

Dacă ne benoclam bine la protocol și la comunicatul IJ nu putem sa nu băgăm de seama cum comunicatul de azi al IJ e făcut exact cum cere protocolul , este exact pe linie!.IJ,aia care ar fi trebuit sa constate ilegalitățile din justiție s-au făcut ca ploua,n-au auzit,n-au văzut ,n-au vorbit ,pana în momentul în care familia Cozma a aruncat în tv-uri cu dovezile incontestabile ale marsaviilor din justiție în general și din DNA-Ploiesti în special.Cosma și una sau doua televiziuni le-a pus masa-n cap și i-a dat în gat pe mafioții în roba ,in timp ce IJ freca menta ca sa le miroasa racoritor celor mai curiosi.Si ăstia vor sa-i credem ca ei n-au concubinat cu sereiu,n-au făcut ,n-au dres,sunt curati.Baaa,da’ prosti ne mai credeți voi!O sa vina si vremea când cineva o sa va-ntrebe de ce-ați mâncat banii statului degeaba cu lefurile voastre de nesimțiți.

# Av. Nicolae TRĂISTARU date 9 October 2018 14:06 +5

Este vorba de o continuare a activității fostei SECURITĂȚI. Urmărirea magistraților/avocaților practicată înainte de 1989 este efectuată de NOUA SECUTITATE (numită SRI), cu mijloace electronice mai performante, și materializată în dosare la DNA (înainte era un serviciu de ‘anchete speciale’ în Procuratura Generală; câțiva procurori au lucrat și după ’90 însă în slujba noilor ‘stăpâni’: Ovidiu Năstase, Eugen Vasiliu, Aurel Comșa). Trebuie VOINȚĂ POLITICĂ și toate abuzurile pot fi corectate iar norme clare adoptate de Parlament ar pune lucrurile pe un făgaș normal.

# Neamul lui Bicilis date 9 October 2018 14:20 +3

...pentru identificarea anticipata :)) mai lipsea identificarea premonitorie Pana acum protocoalele au scos in evidenta parte din mizerie. Unde sunt completarile??? Unde sunt prevederile "legale" prin care un procuror poate exclude aparatorul ales,poate desfasura proceduri fara a incunonstiinta inculpatul, il poate obliga pe incupat sa devina martor intr-o alta cauza, poate ascunde sau distruge probe, etc. Unde sunt prevederile "legale" prin care un judecator poate nota in fals declaratia inculpatului, poate ascunde sau distruge probe, se poate pronunta si apoi razgandii, tine cont doar de recomandarile primite de la procuror, poate schimba declaratia martorului, etc. Ei bine, toate acesta matrapazlacuri inca nu au fost evidentiate prin protocoale, acte aditionale, legi si regulamente de ordin interior..... Asa ca mai aveti de munca!

# klaus_klaus date 9 October 2018 14:25 +4

8) dat fiind ca sunt STIUTE pana acum 565 + 18 protocoale... ce sa ma asteptam.. ? Oare derbedeul de timmermans nu a aflat de cifrele astea? Sa ne spuna el " ce merge si ce nu merge la el" :P - PROTOCOALELE MERG desigur, desi s-a dat la ele - ca sa fie anchetate. Dar cei care le-au conceput si semnat CE AU? :P

# ^^ date 9 October 2018 15:35 +6

Cum sa ancheteze ei disciplinar pe Kovesi/Lazar cand si ei au semnat FIX ACELASI GEN DE PROTOCOL?!

# Circiu Mariana date 9 October 2018 18:24 0

Simt o mare și imensă deznădejde. Romania este sub asediul năpîrcilor. Dacă parlamentul adoptă legi, strănută Timermans. Deci se tratează cu cedări, de porturi, de legi ”ofșor”, etc etc. Nu ne mai facem bine! Mai ales acum c-a trecut și referendumul, așa cum a trecut, suntem ”bine”. Să ne culcăm liniștiți!

# Ioan date 9 October 2018 21:26 +1

Poporul nostru e pe duca.Primul semn l_a dat in 25dec.1989,ultimul cu ocazia referendumului pentru redefinirea casatoriei.Au fost ditruse cu acceptul nostru tacit, toate valoriletraditionale care ne-au tinut la liman in trecutul mai vechi sau mai nou.Internetul ne-a pus capac.Planul pus la cale,avanseaza fara ca noi sa fim in stare sa ripostam.Ne meritam soarta,din pacate.

# Campureanu Tiberiu date 11 October 2018 10:28 0

Nu inteleg de ce nu se autosesizeaza Parchetul Militar .

# ION LUȚU date 19 March 2020 19:44 0

ȘEF LA SERI SUNT

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva