psdolt
24 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

CONSILIUL CONCURENTEI A FOST „IMPUSCAT” LA CAB – Sig Sauer, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de armament, a castigat fondul procesului declansat impotriva Consiliului Concurentei. Firma germana a obtinut anularea amenzii de peste 7 milioane lei aplicate de parat. Sig Sauer a fost aparata de o echipa de avocati coordonata de Anca Buta Musat, Partener si Coordonator al Practicii de Concurenta din cadrul Musat & Asociatii (Minuta)

Scris de: A.P. | pdf | print

6 December 2016 15:22
Vizualizari: 8628

Consiliul Concurentei a pierdut in prima instanta procesul cu firma Sig Sauer, una dintre cele mai importante companii producatoare de armament din lume. Aparati de avocatii de la Musat & Asociatii, germanii de la Sig Sauer au obtinut la Curtea de Apel Bucuresti anularea unei sanctiuni extrem de consistente aplicate de Consiliu.

Concret, prin sentinta nr. 3808/29.11.2016 pronuntata in dosarul nr. 27/2/2014, Sectia a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal a CAB a admis cererea reclamantei Sig Sauer GmbH & Co KG de anulare a Deciziei nr. 44/2014 emise de institutia parata, prin care firma germana fusese amendata contraventional de Consiliul Concurentei cu peste 7 milioane lei. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Sig Sauer a fost asistata in acest dosar, inca din fazele incipiente ale investigatiei, de o echipa de avocati coordonata de Anca Buta Musat (foto dreapta) - Partener si Coordonator al Practicii de Concurenta din cadrul Musat & Asociatii, alaturi de Paul Buta (Partener), Razvan Pele (Managing Associate) si Sandra Olanescu (Associate).

Fondata in 1853, compania germana de armament Sig Sauer este cunoscuta indeosebi pentru revolverele sale, aflate de mult timp in utilizarea fortelor de politie si securitate din multe state de pe glob.

In luna noiembrie 2013, compania, alaturi de alte trei societati, a fost sanctionata de Consiliul Concurentei pentru o presupusa incalcare a art. 5 alin. (1) lit. f) din Legea concurentei si a art. 101 TFUE, incalcare ce ar fi constat intr-o practica concertata de participare cu oferte trucate, prin impartirea produselor licitate, in cadrul procedurilor de achizitie publica organizate de MApN, pentru achizitia de produse din gama „armament de infanterie” si „aparatura optica”, in perioada anilor 2005-2007.

Curtea de Apel Bucuresti a admis in parte actiunea formulata de Sig Sauer si a dispus anularea deciziei de sanctionare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste compania.

Problematica foarte diversa dedusa judecatii, incluzand aspecte de procedura, intereferentele dreptului comunitar al concurentei cu cel romanesc, aspecte de maxima noutate in dreptul concurentei precum intelegerile de tip 'hub-and-spoke' si standardul probator asociat acestui tip de fapte, dar si revizitarea unor institutii 'clasice' ale dreptului concurentei, precum distinctia intre intelegerile restrictive prin obiect si cele prin efect si modalitatea de individualizare a sanctiunii, au facut din acest litigiu unul plin de substanta, dar si foarte solicitant, mai ales pentru instanta de judecata, aceasta din urma trebuind sa evalueze intreaga gama de probleme, aplicate la un domeniu prin excelenta tehnic, in paralel cu judecarea a multor alte dosare. Apreciem astfel in mod deosebit deschiderea instantei de a evalua in mod complet si exhaustiv toate fatetele acestui dosar interesant si speram ca decizia in acest caz sa devina una care sa contribuie in mod semnificativ la lamurirea multor intrebari asupra interpretarii si aplicarii legii concurentei”, a declarat Paul Buta (foto stanga) - Partener Musat & Asociatii.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva