CRINA CALARE PE MANDATE – Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, tovarasa de lupta a “manelistului DNA”, a pus monopol pe supravegherea magistratilor. Crina tinea dosarele cu mandatele de interceptare inchise in dulapul sau: “Nu aveau filele numerotate si cusute... A existat un incident provocat de Muntean Crina... Denota o tendinta a de a monopoliza, de pe o pozitie de forta, activitatea judecatorului de drepturi si libertati”. Crina a primit flit pe persoana fizica (Document)
Crina Muntean. Este unul dintre numele cele mai des intalnite in Raportul Inspectiei Judiciare privind dosarele pe care DNA, in mandatele Laurei Kovesi, le-a deschis fata de aproape 3.000 de magistrati din intreaga tara. Mai exact, al judecatoarei Crina Muntean (foto) de la Tribunalul Bihor, cea pe care “manelistul DNA” Ciprian Man o descria drept partenera in lupta pentru prinderea magistratilor corupti.
Lumea Justitiei prezinta in editia de astazi constatarile facute de inspectorii Inspectiei Judiciare in legatura cu activitatea desfasurata de Crina Muntean la Tribunalul Bihor (vezi facsimil 1). Si vorbim despre concluzii foarte grave, in opinia noastra, care vin sa confirme in buna masura ceea ce sustinea Ciprian Man in ceea ce priveste implicarea judecatorei Crina Muntean in vanatoarea declansata de DNA impotriva magistratilor. Oricum, cert este ca Inspectia Judiciara s-a sesizat deja fata de Crina Muntean deschizandu-i acestea dosar.
Asadar, veti afla cum judecatoarea Crina Muntean a incercat sa monopolizeze supravegherea magistratilor, inspectorii judiciari stabilind ca aceasta a manifestat o tendinta de a acapara, chiar si cu forta, activitatea judecatorului de drepturi si libertati. Uluitoare sunt si descoperirile Inspectiei Judiciare despre cum erau pastrate dosarele cu masurile de supraveghere dispuse impotriva magistratilor. In acest sens, inspectorii au constatat ca acestea nu aveau filele cusute si ca, atentie, erau tinute de Crina Muntean intr-un dulap din biroul sau, fara ca grefierul sa aiba acces la ele.
Cum era de asteptat, concluziile Inspectiei nu au fost deloc pe placul Crinei Muntean. Drept urmare, judecatoarea a facut o serie de obiectiuni la raportul inspectorilor judiciari, insa a primit cu gratie flit (vezi facsimil 2). Asta intrucat nu putea formula obiectiuni pe persoana fizica, asemenea actiuni putand fi introduse doar de catre instanta, in speta Tribunalul Bihor. Or, Tribunalul Bihor a anuntat ca nu intelege sa formuleze obiectiuni impotriva raportului Inspectiei Judiciare.
Iata fragmente din raportul Inspectiei Judiciare:
“La Tribunalul Bihor in perioada 01.01.2014-31.08.2015 toti judecatorii Sectiei penale au fost desemnati sa solutioneze cererile de competenta judecatorului de drepturi si libertati, inclusiv cele avand ca obiect masuri speciale de supraveghere tehnica, iar, in perioada 01.09.2015-01.01.2018 au fost desemnati numai doi judecatori ai sectiei sa solutioneze cererile anterior mentionate, pentru ca, incepand cu data de 01.01.2018 atributiile judecatorului de drepturi si libertati sa fie preluate de un singur judecator, doamna judecator Muntean Crina.
Mentionam ca desi prin Hotararea Colegiului de conducere al Tribunalului Bihor nr. 14/12.07.2018 s-au admis propunerile judecatorului delegat sa exercite functia de presedinte al Sectiei penale privind reorganizarea sectiei, in sensul ca toti judecatorii sectiei sa indeplineasca toate atributiile judiciare, respectiv atributii de judecator de drepturi si libertati, de judecator de camera preliminara si judecator de fond, aceasta hotarare nu a fost pusa in aplicare in principal datorita opozitiei manifestate de doamna judecator Muntean Crina.
(…)
Din verificarile efectuate la Tribunalul Bihor a rezultat ca la aceasta instanta nu s-a adoptat modalitatea de pastrare/arhivare intalnita la Curtea de Apel Oradea. Mai mult, in cursul verificarilor s-a constatat ca toate dosarele avand ca obiect masuri speciale de supraveghere tehnica prevazute de art. 138 lit. a si d Cod procedura penala, inregistrate in perioada 2014-2016 nu aveau filele cusute. Urmare a aspectelor constatate, prin adresa din data de 07 martie 2019, membrii echipei de control au solicitat presedintelui Curtii de Apel Oradea sa comunice motivele pentru care toate dosarele avand ca obiect metode speciale de supraveghere, inregistrate pe rolul Tribunalului Bihor, in perioada 2014-2016, nu aveau filele numerotate si cusute, persoana/persoanele responsabile si masurile dispuse pentru remedierea acestei situatii. (…) Se arata in relatiile transmise de Curtea de Apel Oradea ca s-a solicitat o nota explicativa grefierului Bogdan Dorina, din care reiese ca dosarele nu au fost cusute si numerotate, intrucat dupa efectuarea lucrarilor, acestea erau inchise in dulapul in care erau pastrate lucrarile, aflat in biroul doamnei judecator Muntean Crina, care a detinut, pana la 01.01.2018, functia de presedinte de sectie penala, vicepresedinte al Tribunalului Bihor, grefierul nemaiavand acces ulterior la aceste dosare. (…) In adresa de raspuns s-a adus la cunostinta echipei de inspectori ca, in legatura cu dispozitia data de presedintele delegat al sectiei penale a Tribunalului Bihor, a existat un incident provocat de doamna judecator Muntean Crina, care indeplineste functia de judecator de drepturi si libertati, care s-a opus la data de 13 martie 2019 la coaserea si numerotarea acestor dosare, invocand faptul ca nu exista certitudiena ca nu vor fi scoase acte din aceste dosare, considerand ca doar judecatorul si grefierul care a participat la efectuarea acestor lucrari ar avea voie sa aiba acces la aceste dosare, existand posibilitatea ca urmarirea penala sa nu fie finalizata.
(…)
Situatia expusa si rezultata din continutul dezbaterilor care au avut loc in sedintele Colegiului de conducere al Tribunalului Bihor mai sus enuntate, corelate cu opozitia exprimata de doamna judecator Muntean Crina la data de 13.03.2019 fata de coaserea si numerotarea dosarelor avand ca obiect masuri speciale de supraveghere tehnica inregistrate la Tribunalul Bihor in perioada 2014-2106, denota o tendinta a judecatorului anterior mentionat de a monopoliza, de pe o pozitie de forta, activitatea judecatorului de drepturi si libertati, astfel incat echipa de inspectori urmeaza a se sesiza din oficiu in legatura cu cele constatate, avand in vedere si faptul ca, pe rolul Inspectiei Judiciare exista inca o lucrare, aflata in procedura verificarilor prealabile, care se refera, numai partial, la unele din situatiile expuse in precedent”.
Iata raspunsul Inspectiei Judiciare la obiectiunile judecatoarei Crina Muntean:
“Doamna judecaror Muntean Crina Elena a formulat in nume personal obiectiuni la raportul de control in care prezinta un punct de vedere referitor la constatarile echipei de inspectori judiciari privind modalitatea de inregistrare si repartizare a cererilor de competenta judecatorului de drepturi si libertati la Tribunalul Bihor.
O precizare prealabila vizeaza dispozitiile art. 122 alin. (10) din Regulamentul privind normele de efectuare a lucrarilor de inspectie care prevad ca 'raportul de control avizat regulamentar se comunica instantelor sau parchetelor vizate, pentru formularea de obiectii, in termenul stabilit de echipa de control'.
Asadar, consideram ca obiectiunile pot fi formulate numai de catre instanta controlata, nu si individual de catre anumiti judecarori, astfel incat va solicitam sa respingeti ca inadmisibile obiectiunile formulate de judecator Muntean Crina Elena.
Mentionam ca prin adresa nr. 2556/17/1A/15.04.2019 Tribunalul Bihor a comunicat Inspectiei Judiciare ca Sectia penala a Tribunalului Bihor si instantele din raza sa teritoriala nu formuleaza obiectiuni impotriva raportului de control, astfel incat obiectiunile formulate de judecator Muntean Crina Elena nu au fost insusite de instanta la care functioneaza.
Pe de alta parte, aratam ca la Inspectia Judiciara sunt inregistrate doua lucrari care vizeaza situatiile expuse in raportul de control cu privire la Tribunalul Bihor, respectiv lucrarile 19-134 si 19-1919, in cadrul carora doamna judecator isi poate expune punctul de vedere exprimat in prezentele obiectiuni”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Baran Gheorghe 26 May 2019 13:35 +4
# DODI 26 May 2019 14:22 +9
# Gilu 26 May 2019 15:58 +1
# SOLOMON 29 May 2019 22:18 0