12 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DESPRE ESG IN FINANTARI SI ACHIZITII – Business breakfast organizat de ZRVP impreuna cu Wolters Kluwer Romania

Scris de: L.J. | pdf | print

13 March 2023 16:20
Vizualizari: 2760

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) si Wolters Kluwer Romania organizeaza evenimentul pe tema „Tranzitia catre o economie durabila - Impactul principiilor ESG in finantari si achizitii” marti, 21 martie 2023, la Hotel Marmorosch Bucharest, sala Vienna, incepand cu ora 09:00.



Autoritati, reprezentanti ai pietei de capital si ai unor mari companii si institutii financiare vor clarifica in cadrul evenimentului reglementarile si standardele in materie de ESG cu impact asupra finantarilor si achizitiilor verzi si vor impartasi exemple de bune practici ale organizatiilor pe care le reprezinta.


Context


In 5 ianuarie 2023, a intrat in vigoare Directiva care extinde aplicarea obligatiilor de raportare privind aspecte de durabilitate - factori de mediu, factori sociali si factori de guvernanta (Environmental, Social, and Governance - ESG) - la intreprinderi mari care indeplinesc anumite criterii de semnificatie, la intreprinderi mici si mijlocii tranzactionate, cu exceptia microintreprinderilor, precum si la intreprinderi din afara Uniunii Europene care au filiale sau sucursale stabilite in UE daca au generat o cifra de afaceri in Uniune peste pragul stabilit.

ESG a devenit o componenta esentiala a procedurilor de finantare si de achizitii publice, un pilon al dezvoltarii si stabilitatii unei companii.

Reglementarile si standardele in materie sunt in continua dezvoltare si intensificare. Totodata, agendele publice reliefeaza cresterea importantei criteriilor ESG in ceea ce priveste politicile de creditare precum si analiza si reglementare macroprudentiala.

Neimplementarea criteriilor ESG poate duce pe termen lung la reducerea oportunitatilor de investitii, pierderea accesului la finantare rentabila, prin excluderea din anumite lanturi de aprovizionare, pierderea unor parteneri contractuali care sunt predispusi spre un grad de conformare mai mare cu criteriile ESG, pierderea si demotivarea fortei de munca.

Impreuna cu factorii de decizie de pe piata de capital, autoritati, reprezentanti ai unor mari companii si institutii financiare, organizatorii evenimentului isi propun sa clarifice, in cadrul conferintei, reglementarile si standardele in materie de ESG cu impact asupra finantarilor si achizitiilor verzi, si sa invete din bunele practici ale jucatorilor din business prezenti la eveniment.


Speakeri confirmati


Iuliana Feclistov, Presedinte, Agentia Nationala Pentru Achizitii Publice

Adrian Tanase, CEO, Bursa de Valori Bucuresti

Iuliana Tiba, Director Divizie Mediu, Social si Finantare cu Impact Pozitiv, BRD Groupe Société Générale

Alexandru Chirita, CEO Electrica

Mihaela Nita, Director Relatii Publice, Coca-Cola Romania

Alin Ion Izvoran, Sef Serviciu Implementare E.L.E.N.A., Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Muntenia, autor al Ghidului privind achizitiile cu clauze sociale si verzi

Ana-Maria Imbrea, Director Departament Relatii Investitori si Relatii Corporative, ALRO, Vicepresedintele Asociatiei Romane pentru Relatia cu Investitorii (ARIR)

Andreea Gilicel, Financial Manager, Nofar Energy

Evenimentul va fi moderat de Elena Iacob, Partener, si Adina Jivan, Managing Associate, de la Zamfirescu Racoti Vasile & Partners.


Teme abordate


- Oportunitati si provocari in drumul spre sustenabilitate. No one size fits all.

- ESG – tendinte si cadru legal aplicabil

- Intelegerea scopurilor si regulilor de raportare si evaluare in vederea adaptarii strategiei organizationale la contextul juridic din Romania

- De ce este benefic sa investim in initiative sustenabile?

- Creditarea ca instrument de finantare a tranzitiei spre modele sustenabile

- Finantarile verzi si investitiile responsabile

- Impactul criteriilor ESG asupra achizitiilor publice si private; ce inseamna achizitii verzi?

- Transparenta ca principiu esential al comunicarii responsabile si Greenwashing

- Cum pot fi verificate raportarile pe ESG?

- Exemple de bune practici de la antreprenori si manageri care conduc companii de top; cum sunt implementate criteriile si reglementarile ESG in operatiunile de zi cu zi ale organizatiilor pe care le reprezinta?

Conferinta se adreseaza specialistilor din domeniul sustenabilitatii, reprezentantilor mediului de afaceri si consilierilor juridici din companii. Participarea la eveniment se face gratuit, in baza inscrierii prealabile pana la data de 17 martie 2023 si a confirmarii primite din partea organizatorilor.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners


Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 16 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguta Florea si Ovidiu Serban (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

ZRVP a fost desemnata in anul 2022 cea mai buna firma de avocatura din Europa la categoria ESG Initiatives – Environmental, Social, Governance, in cadrul ceremoniei The Lawyer European Awards. Proiectul pro bono Colectiv a fost considerat de juriul international ca fiind initiativa cu cel mai mare impact social derulat de o firma de avocatura din Europa.


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.12.2024 – ICCJ n-a cutezat sa se atinga de CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva