DEZINFORMATI SI UMFLATI CU NERUSINARE – Ca sa creasca numarul de infectari pentru a-si justifica in Parlament abuziva lege privind carantina, Guvernul retesteaza bolnavii, ca sa iasa mai multi covidati. Peste 2.000 de persoane au fost externate de COVID fara a aparea in lista persoanelor confirmate. In realitate, doar 0,03% din populatia Romaniei este infectata cu COVID. La 9 iulie 2020 erau 6.831 de infectati COVID. Cum se calculeaza si se raporteaza asimptomaticii?
Ticalosie fara margini! Raportarile alarmiste ale Grupului de Comunicare Strategica, cu zecii de mii de persoane infectate de COVID-19, cu zeci de mii de teste efectuate si cu cele mai alarmante cifre de la inceputul pandemiei, prezentate in aceasta saptamana, pot pecetlui soarta Guvernului Orban. Situatia reala de coronavirus din tara noastra, care din cauza starii induse de Guvernul Orban risca sa fie trecuta pe lista neagra a tarilor COVID-19, nu este tocmai cum o prezinta guvernantii, rezumandu-se de fapt la:
-numar umflat de pacienti: la un calcul simplu, sunt cu 2.236 mai multe persoane externate decat cele confirmate pozitiv (iar acestea fara persoanele simptomatice externate care nu pot fi cuantificate si care pot reprezenta alte circa 4.000 de cazuri);
Cum justifica Guvernul surplusul de persoane externate? Singura varianta plauzibila este cea vehiculata in ultima perioada, potrivit careia au existat pacienti care au fost testati de mai multe ori, iar fiecare testare era raportata distinct, ca reprezentand un pacient nou. Practic, retestarea unui pacient permite inmultirea numarului persoanelor infectate cu COVID de pe foaie.
-o medie constanta de 6.000 de infectati COVID (simptomatici si asimptomatici) in fiecare zi, indiferent de numarul testelor;
-doar 0,03% din populatia Romaniei este infectata cu COVID-19, adica circa 6.000 de persoane.
Cifrele de mai sus, desi sunt obtinute din datele publicate de Guvern, nu se gasesc in nicio alta statistica, pentru ca autoritatile inteleg sa comunice totul la gramada, cat mai alarmist. Iar aceasta se intampla, cel mai logic cu putinta, din dorinta guvernantilor de a mentine Romania intr-un climat de haos care sa le asigure mentinerea la putere cel putin pana la alegeri. Alegeri despre care nu se stie daca vor mai avea loc in septembrie sau vor fi amanate de Guvernul Orban. Totul va tine de Parlament, care va adopta sau nu proiectul de lege care transforma ministrul Sanatatii in sef peste tara.
Practic, avem urmatoarea situatie:
-Romania a avut stare de urgenta instituita de Klaus Iohannis timp de 2 luni (30+30 de zile).
-Ulterior, Parlamentul a fost fortat sa voteze starea de alerta, pritocindu-se rapid un proiect de lege pentru aceasta stare.
-In curand insa, pe 15 iulie, se implineste termenul pentru expirarea starii de alerta prelungite (30+30 de zile), ceea ce va face ca Executivul sa revina la guvernarea normala, fara masuri speciale, fara restrictii si fara achizitii directe.
-Solutia gasita de Guvern pentru continuarea climatului de pandemie a fost insa un nou proiect de lege privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, proiect care ii da drepturi nebanuite ministrului Sanatatii.
-In acelasi timp, pentru justificarea legii propuse de Guvern, care in prezent se afla in Parlament, la fel ca datile trecute (cand spre finalul unei stari de urgenta sau alerta asistam la o explozie de cazuri), in aceasta saptamana a crescut brusc numarul de testari si deci si numarul de cazuri depistate.
Marirea numarului de teste a dat astfel justificarea noii legi trimise in Parlament de Guvern, care-i permite ministrului Sanatatii sa declare epidemie si sa tina in continuare in asediu intreaga tara. Cu alte cuvinte, s-au gandit liberalii, daca Iohannis nu mai poate da stare de urgenta, daca starea de alerta nu mai tine, facem o noua lege care sa dea puteri de presedinte unui ministru, astfel incat la Guvern sa fie decizia finala pe pandemia de COVID.
Acest lucru este specificat la art. 4 alin. (1) lit. a) din proiectul de lege al Guvernului Orban, care da dreptul ministrului Sanatatii de a declara printr-un simplu ordin, starea de epidemie, ceea ce ar atrage de la sine posibilitatea instituirii altor masuri restrictive, altor achizitii directe etc.
Iata ce prevede art. 4 alin. (1) lit. a) din proiectul de lege privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic: "Situatiile de risc epidemiologic si biologic pentru care se instituie masurile prevazute la art. 5 sunt urmatoarele: a) Epidemia decalarata prin ordin al Ministrului Sanatatii".
Dovada ca cifrele sunt umflate cu pompa
In fata acestei situatii, ce ar zice romanii daca ar afla ca Grupul de Comunicare Strategica insarcinat cu informarea corecta a populatiei pe tema COVID-19 da publicitatii cifre gresite si umflate? Noi asta constatam ca se intampla, si cu toate astea nimeni nu spune nimic si nimeni nu este tras la raspundere. Nici nu avem pe cine sa tragem la raspundere, caci membrii acestui Grup nu sunt cunoscuti si numele lor sunt tinute la secret. Ii avem in schimb pe comunicatorii strategici Raed Arafat (foto stanga), Nelu Tataru (foto dreapta) si Ludovic Orban (foto centru), care vor trebui sa explice si sa dea piept unor realitati, fara a continua cu victimizarea sau cu placa potrivit careia oamenii rai dezinformeaza, atacandu-i pe nedrept.
Cerem astfel public Guvernului si evident si Grupului de Comunicare Strategica pe COVID-19 sa precizeze cum fac ei calculele, ca noua nu ne da prea bine. De altfel, consideram ca este cu atat mai important ca Guvernul sa clarifice modalitatea de calcul, in conditiile in care Grupul vietii nu comunica defalcat, pe zi, situatia privind COVID, ci doar prezinta numarul total. Ne invita practic sa facem calcule de unii singuri. Si am facut.
Altminteri, suntem convinsi ca medicii care fac raportarile nu pot fi trasi la raspundere, de vreme ce acestia comunica zilnic noile cifre inregistrate intr-o singura zi, si nu cumulat. Adunarile, deci, le face altcineva, nu stim cine, si le comunica Grupul de Comunicare Strategica.
Ceea ce comunica in prezent Grupul de Comunicare Strategica este:
-numarul persoanelor infectate cu COVID-19 de la inceputul pandemiei;
-numarul persoanelor confirmate pozitiv si externate de la inceputul pandemiei;
-numarul pacientilor vindecati de la inceputul pandemiei;
-numarul pacientilor asimptomatici si externati la 10 zile dupa depistare;
-numarul persoanelor decedate.
Incepand cu ziua de 29 iunie 2020, cand ministrul Sanatatii Nelu Tataru a iesit public pentru a anunta ca masurile de relaxare programate pentru data de 1 iulie 2020 se vor amana din cauza romanilor inconstienti, am asistat la o explozie a cazurilor de asa-zisi infectati cu COVID. Explozie care ne-a aratat o crestere de la zi la zi a numarului imbolnavirilor, dar si al testelor efectuate.
Mai exact, in ziua in care guvernantii au iesit pentru a le spune romanilor ca vor continua in starea de alerta, cu restrictii si spatii inchise, Grupul de Comunicare Strategica a precizat ca "pana astazi, 29 iunie, pe teritoriul Romaniei au fost confimate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate si externate".
Totusi, incepand cu data de 30 iunie, in buletinele de presa ale Grupului de Comunicare Strategica a fost inclusa o noua serie de pacienti, respectiv "pacienti asimptomatici externati la 10 zile dupa depistare". Acestia insa, dupa cum veti vedea, dau peste cap toate calculele Guvernului.
Pacientii asimptomatici externati le strica balanta guvernantilor
Concret, nefiind deloc clar modul in care se fac raportarile si sunt adunate cifrele, expunem urmatoarea situatie, in incercarea de a intelege exact modalitatea de lucru a Grupului, concluzia de baza fiind ca noua ne-au iesit, pe datele de la Guvern, cu totul alte rezultate:
-12.279 persoane asimptomatice externate pana la 9 iulie (perioada 30 iunie – 9 iunie);
Facem mentiunea ca am ajuns la aceasta cifra dupa ce din datele transmise de Grupul de Comunicare Strategica am constatat o variatie a numarului de persoane asimptomatice externate. Astfel, daca in cazul persoanelor infectate si vindecate prezentate in statistici inca de la inceputul pandemiei COVID-19 numarul a fost permanent in crestere (fiind adunat de la o zi la alta), in cazul pacientilor asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare, am remarcat fluctuatii care ne-au determinat sa constatam ca numarul lor se raporteaza pe zi, si nu per total (de la inceputul numaratorii asimptomaticilor, respectiv 30 iunie 2020). Daca s-ar face raportarea per total, in mod firesc si acest numar ar trebui sa fie in crestere. Numai ca nu este! Sau cel putin nu a fost pana acum trei zile.
Iata evolutia situatiei pacientilor asimptomatici externati din 30 iunie si pana in prezent, care ne determina sa spunem ca doar in acest caz se face o raportare pe zi si nu per total:
-30 iunie – 1091 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-1 iulie – 1435 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-2 iulie – 1070 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-3 iulie – 887 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-4 iulie – 1007 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-5 iulie – 1106 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-6 iulie – 1200 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-7 iulie – 1393 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-8 iulie – 1485 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare;
-9 iulie – 1605 pacienti asimptomatici externati la zile dupa depistare.
Continuand, dupa aceasta constatare remarcam alta anomalie.
Concret: daca adunam numarul persoanelor externate la data de 29 iunie cu cel al persoanelor asimptomatice pana la 9 iulie si cu cel al deceselor inregistrate pana la 9 iulie, apoi scadem numarul total al persoanelor infectate la 9 iulie, atunci ne ies in plus vreo 2.236 de externati.
Iata de ce: 33.025 (externati pana la 29 iunie + asimptomatici externati (30 iun-9 iul) + decese pana la 9 iul) – 30.789 (numarul cazurilor persoanelor infectate la 9 iul) = 2.236
Practic, din acest calcul reiese ca Guvernul Romaniei a externat cu 2.236 mai multe persoane decat cele pe care le-a confirmat pozitiv prin numaratoarea oficiala raportata la 9 iulie 2020. Pai, cum vine asta?
Desigur, acestora li se adauga si pacientii vindecati (neasimptomatici) care, neputand fi defalcati pe zile (datele nefiind facute publice), nu pot fi calculati cu exactitate.
Tare sau ce?
Numarul real de pacienti COVID pe zi nu depaseste 0,03% din populatia tarii
Revenind: pe data de 29 iunie, inainte de a fi modificate buletinele de presa ale Grupului de Comunicare Strategica - in sensul includerii numarului de pacienti asimptomatici, externati la 10 zile dupa depistare - erau raportate 26.582 persoane infectate, dintre care 18.918 vindecate si externate si 1634 persoane decedate. Rezulta asadar, la un calcul simplu (scazand din numarul persoanelor infectate numarul persoanelor vindecate si al celor decedate), ca 6.036 persoane erau in continuare infectate la data de 29 iunie 2020.
In continuare, am procedat la fel pentru perioada 30 iunie – 9 iulie constatand astfel ca pana la ultima raportare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica in Romania, la 9 iulie 2020, existau 6.381 de persoane infectate cu COVID-19 (vezi facsimil). Cat inseamna oare aceasta cifra?
Ei bine, daca tinem cont de cele mai recente date comunicate de Institutul National de Statistica, potrivit carora populatia Romaniei, dupa domiciliu, la 1 ianuarie 2020, era de 22.175.000, rezulta ca 0,03% din populatia tarii este infectata cu COVID-19. Jale mare, si alta nu! In aceste conditii, se mai justifica toate masurile restrictive impuse de Guvernul Orban?
Intrebam si noi legitim: de ce nu se chinuie un pic mai mult oficialii sa faca raportarile, pe bune, defalcate, corecte, ci prefera sa prezinte cifre alarmante doar de dragul si cu scopul de a mentine o abuziva stare de alerta sub alta denumire?
In final, mentionam ca prezentarea acestor cifre nu are rolul de a acredita ideea ca virusul COVID-19 nu exista! Din contra! Virusul, din punctul nostru de vedere, exista, le poate fi fatal unor persoane, insa cu siguranta in aceasta perioada de vara efectele lui nu sunt cele pe care Guvernul le trambiteaza.
Sa nu uitam ca din luna martie pana in prezent au existat alte mii de persoane cu afectiuni si boli grave care au fost private de tratament din cauza inchiderii spitalelor. Este firesc sa se intample asta intr-o tara europeana? Mai vorbim despre asigurarea si respectarea dreptului la viata cand Guvernul decide cine se trateaza, unde se trateaza si cand o poate face?
Iata datele prezentate de Grupul de Comunicare Strategica:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Baran Gheorghe 10 July 2020 18:00 -11
# Mihaela 10 July 2020 18:18 -18
# Impact negativ 10 July 2020 18:59 -1
# petre petre 10 July 2020 18:59 -29
# Sofia Topan 10 July 2020 19:02 -42
# VIKY 10 July 2020 19:07 -92
# Andrei Muresan 10 July 2020 21:26 -51
# Neanae 10 July 2020 21:50 -21
# YES 10 July 2020 23:54 -16
# ella 11 July 2020 07:09 -10
# Neanae 11 July 2020 11:18 +8
# ?????? 11 July 2020 13:32 -1
# mitica 11 July 2020 14:40 +3
# Luati de aici...manipularea 11 July 2020 16:37 +1
# REMEMBER 11 July 2020 16:46 +11
# cineva 11 July 2020 19:11 -3
# cineva 11 July 2020 19:33 +1
# mitica 11 July 2020 20:11 0
# VIKY 11 July 2020 20:57 0
# VIKY 11 July 2020 21:07 +1
# VOX. 11 July 2020 22:35 -5
# Antisistem 12 July 2020 07:29 0
# banditu coroiu 12 July 2020 07:30 +1
# Liţă 12 July 2020 09:16 +1
# Neanae 12 July 2020 14:15 +3
# Un cititor 17 July 2020 11:29 -1