Secretarul de stat Alina Bica se rupe-n doctorate, indrumata de prietenii senatorului Catalin Voicu
Secretarul de stat Alina Bica (foto) care va incearca marti sa-i convinga pe membrii CSM ca merita sa ajunga din procuror, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a inscris in septembrie 2010 impreuna cu presedintele Sectiei a II-a a Tribunalului Bucuresti, judecatorul Antoanela Costache, la al doilea doctorat la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, sub coordonarea generalului in rezerva Ion Suceava. Numele generalului in rezerva a aparut si in dosarul senatorului arestat, Catalin Voicu, Suceava fiind omul care le facea cunostinta unor judecatori cu Voicu, dar si cel care se ocupa de “mentinerea relatiilor cordiale” dintre senator si anumiti magistrati. Secretarul de stat Alina Bica nu este la primul doctorat; numai departe de luna martie a anului trecut ea a devenit doctor in “Ordine Publica si Siguranta Nationala”, tot la Academia de Politie, sub indrumarea profesorului universitar doctor Florin Sandu, fostul sef al Politiei Romane, actualmente avocat in cazuri extrem de controversate. De asemenea, tot in aceasta sesiune s-a inscris la doctorat, in domeniul “Ordine publica si siguranta nationala” un alt candidat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Liviu Herghelegiu, sub coordonarea profesorului Luca Iamandi.
Bica, doctorand la generalul Suceava, prietenul lui Voicu
Numele generalului Ion Suceava a aparut in declaratiile de martor luate de procurorii anticoruptie in dosarul senatorului Catalin Voicu, arestat de mai bine de noua luni in dosarul in care a fost acuzat de infractiuni de coruptie. Astfel, fostul judecator de la instanta suprema, Nicu Jidovu, le-a spus procurorilor DNA ca s-a intalnit de mai multe ori cu senatorul Catalin Voicu, la biroul acestuia, cand a mers sa discute cu generalul Ion Suceava despre niste teze de doctorat.“L-am cunoscut pe Catalin Voicu prin domnul general Ion Suceava, profesor la Academia de Politie, cand acesta m-a chemat in strada Carol Davila, pentru a vorbi despre sustinerea unor teze de doctorat de profesionisti ai Dreptului, de la Academia de Politie. Imi amintesc ca ulterior l-am revazut pe Catalin Voicu de circa trei sau patru ori, dar nu mai mult de cinci ori, dintre care o singura intalnire a avut loc la restaurantul Select”.
Judecatorul Jidovu nu a fost singurul magistrat care a intrat in biroul lui Voicu si si-a creat apoi o relatie cu generalul Ion Suceava. Magistratul Antoanela Costache, presedintele Sectiei a -II-a Penala a Tribunalului Bucuresti se intalnea cu Voicu la biroul acestuia pentru ca senatorul sa o ajute cu niste “probleme de sanatate”. In prezent, din septembrie 2010, judecatorul Antoanela Costache este doctorand la generalul Ion Suceava, in ciuda arestarii senatorului Catalin Voicu.
Secretarul de stat si-a mai luat un doctorat la Academie, din comisie facand parte si Ion Neagu, avocatul fratilor Iancu
Procurorul Alina Bica a devenit doctor in “ordine publica si siguranta nationala”, in 23 martie 2010, tot la Academia de Politie, sub indrumarea fostului sef al Politiei Romane, generalul Florin Sandu. Acesta este in prezent avocatul unor personaje din lumea interlopa din Timisoara, printre care al interlopului Ionelas Carpaci, supranumit seful mafiei imobiliare din vestul tarii.
Teza de doctorat a Alinei Bica, cu titlul “Spalarea banilor, mijloc de reinsertie a fondurilor financiare ilicite in circuitul comercial legal”, a fost analizata de o comisie din care a facut parte si profesorul Ioan Neagu, cel care a fost avocatul fratilor Iancu in dosarul “RAFO”, dosar instrumentat chiar de procurorul Alina Bica. In aceasta cauza, fratii Iancu au petrecut multe luni in arest preventiv, timp in care procurorul Alina Bica s-a implicat activ pentru a le permite acestora sa perfectioneze, din puscarie, vanzarea companiei RAFO. Dosarul instrumentat de Bica se afla pe rolul instantelor bucurestene de patru ani, dar, pana in prezent, nu a fost luata nicio decizie de condamnare sau achitare in acest caz, avocatii reusind insa sa arate instantelor viciile de procedura de la urmarirea penala.
Un alt judecator care va fi audiat marti la CSM pentru a accede la functia de judecator al instantei supreme, Liviu Herghelegiu, actualmente presedintele Sectiei Penale a Curtii de Apel Galati, fost procuror, s-a inscris la doctorat in sesiunea din septembrie 2010, pentru domeniul “Ordine publica si siguranta nationala”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Mihai Podaru 17 January 2011 16:31 +3
Ion Suceava e doctor in drept al Universitatii „Al.I. Cuza“ din Iasi, cu o teza despre INTERPOL sustinuta in 1980.Atentie in '80 cand nu orice terchea berchea isi dadea dr.Iar doctoranzii se inumarau pe degete.
In 1998, impreuna cu prof. Ion Closca, a primit premiul „N. Titulescu“ al Academiei Romane pentru tratatul Drept international umanitar. A primit si alte distinctii pe plan national sau international, la care nu ne vom referi aici.
Pana in prezent nici acuzatiile lui Voicu nu sunt sustinute de probe in sensul cpp daramite sa insinuam ca Suceava ar fi facut si ar fi dres.Pacat!
# nelu 18 January 2011 04:53 +1
# Lidia Craiu 17 January 2011 16:42 +1
# Mihai Podaru 18 January 2011 06:37 +1
A studia cercul relational al unui coordonator de proiecte de dr.(unul dintre cei mai documentati si profesionisti specialisti in drept) prin a carui mana au trecut zeci si sute de magistrati (judecatori si procurori, nu cred ca toti si nici macar majoritatea, erau infractori, nu?), si a asocia numele d-nei Bica (al carui profesionalism s-a dem.prin arestari si trimiteri in judecata urmate de achitari)cu cel al g-ralul I.Suceava si cu cel al prezumtivului infractor-senator Voicu (ptr.simplul fapt ca Suceava le-a fost coordonator de lucrare ambilor), mi se pare cel putin deplasat.
Asta daca mi permiteti sa am si eu o opinie.
Imrejurarea ca doi oameni (Voicu si Suceava), care nici macar nu sunt urmariti penal (si chiar daca ar fi asa, si sa presupunem caci chiar erau prieteni), se intalnesc si chiar daca i-ar fi prezentat alte persoane, nu rezulta vreo proba (!?) sau banuiala rezonabila ca au pus la cale vreo infractiune.
Tinand cont de faptul ca Voicu era filat,interceptat si ras-interceptat falnicii anchetatori DNA ar fi profitat cu siguranta de valva suplimentara si rasunetul inculparii unui general de politie, prof.dr.al Academiei "Al.I.Cuza".Nu credeti?
In '89 s-a murit ptr.a va recastiga sansa libertatii, libertatii de a gandi, de vorbi liber, de a va alege prietenii, si de a va intalni .............fara sa fiti subiectii dosarelor de urmarire ale Securitatii, in 2011 se pare ca DNA-ul dezgroapa mentalitati de mult uitate (ce relevanta au decl.din dos.Voicu? nici macar ptr.procurori aceste pasaje nu au avut vreo insemnatate juridica)
Demersul jurnalistic bineanteles ca se incadreaza in in limitele legale ale art.10 din Conventia EDO privind libertatea de exprimare, dar mi se pare doar putin deplasat cand incercam sa terfelim numele unor personalitati (si acestea pe cale de disparitie acelasi lucru il putem sustine si in cazul prof.dr.Ion Neagu) printr-o asociere de nume si insinuari rautacioase din condei (a se vedea si numai titlul).Efectul acestor actiuni este cel al unor comentarii gen "Nelu"(o insiruire de generalitati universal valabile neprobate si spuse de amorul artei).
"Conchizându-se, s-a subliniat ca, desi inculpatul nu a curmat unele relatii de natura a-i crea dificultati, astfel cum îl obliga profesia de magistrat, nu a comis totusi acte prin care sa fi creat dificultati, amânari sau complicatii..........." (decizie nr.48/2004 ICCJ-Completul de 9) ori actiuni care sa constituie elementele constitutive ale vreunei infractiuni.
# Lidia Craiu 18 January 2011 07:54 +1
# Mihai Podaru 18 January 2011 08:59 +1
Nu am afirmat niciun moment ca Voicu are vreo calitate indoielnica (ptr.ca nu stiu asta,transcrierile inregistrarilor scapate in presa nu sunt probe de sine statoare,sigure si certe asupra vinovatiei acestuia, alte date nu am).
Dar sa presupunem asa este atunci......permiteti-mi sa va probun si eu un exercitiu de imaginatie:eu sunt cel mai mare infractor, condamnat, intr-un moment dificil al existentei dvs..(si dupa cum stiti in astfel de situatii, prietenii se inghesuie sa fuga, mai ales la popoarele balcanice), eu sunt singurul care va ajut.......ma considerati prieten sau nu? bineantele fata de dvs.nu gresesc cu nimic(infr.savarsite de mine nu va afecteaza)
Frank Costello,unul dintre liderii mafiei NY, era dusmanul nr.1 ptr.FBI si natiune,insa ptr.vecinii din cartierul unde locuia era un om si un prieten deosebit.
Relatiile interumane sunt mai mult decat complexe nu trebuie pusa stampila pe un om ptr.ca, nu i asa, prietenul lui nu este tocmai pe placul meu.
Pe de alta parte, un profesor trebuie sa refuze sa indrume orice student care nu i este simpatic sau pe plac?In tarile cu o democratie consolidata un astfel de demers s-ar solutiona in instanta fiind vorba de discriminare iar prof.exclus din invatamant.
cu respect,
# Lidia Craiu 18 January 2011 17:14 +1
# Mihai Podaru 19 January 2011 02:15 +1
Atat timp cat nu pot proba ca au pus la cale vreo infractiune - Voicu si Suceava - si ca sunt vinovati doar de vina de a fi prieteni..imi este greu sa comentez pe marginea subiectului.
Admit si acest aspect dupa cum vedeti, ca ar fi prieteni dupa cum afirmati........desi notiunea de prietenie e destul de ampla, prietenia nu rezulta din faptul ca am fost indrumatorul de proiect al cuiva sau ca am baut o bere la carciuma cu cineva.
Va multumesc ptr.decenta contradictorialitatii opiniilor noastre!
# Lidia Craiu 19 January 2011 15:01 +1
Dialogul cu dvs a fost unul mai mult decat incantator, va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada si pentru decenta
# soldy 17 January 2011 17:21 +3
# JAK 17 January 2011 20:26 +2
# pompiliu bota 17 January 2011 21:30 +11
# dumitrescu 18 January 2011 09:18 +1
# gogu 18 January 2011 11:24 +9
daca Noica,Moisil si Titeica erau dobitoci si au obt.dr.pe carnet de partid atunci lasa...........
scoala de politie e scoala de politie, academia e academie............
In sistemele de invatamant din Marea Britanie - Bechelor of Criminology sau Bechelor of Criminal Justice/Laws sunt acordate de astfel de "scoli"unde la catedra prof.sunt si politisti.........
Aici se vorbea despre un caz concret Ion Suceava, ei aflati dvs. ca dupa cartile domniei sale:Ion Suceavă, Florian Coman, «Criminalitatea şi organizaţiile internaţionale», ed. «Romcartexim», 1997,Cloşcă Ionel, Suceavă Ion. Tratat de drept internaţional umanitar, Bucureşti, 2000.,Cloşcă Ionel. Suceavă Ion. Dreptul internaţional umanitar. Casa de editură şi presă „Şansa” – S.R.L. Bucureşti, 1992. se studiaza la facultatile de drept din spatiul ex-sovietic iar dupa Tratat de drept international umanitar se preda la University of Minnesota.
In Romania se mai mananca si altceva decat ******?
# NUTI 18 January 2011 17:16 +1
# gogu 18 January 2011 23:57 +1
Nuti nu cumva oi fi Blonda de la Golden Sprit!?ca prea te ofuscasi, stiu ca Voicu e un subiect delicat ptr.tine, si el e acolo nu ca se doreste infaptuirea justitiei cum ar fi normal ci ptr.ca datorita conexiunilor si fiind membru intr-o comisie parlamentara mai aparte cunoaste niste amanunte despre Hayssam si profesor,despre frauda electorala, despre Alro,trafic de armament,etc.
# gogu 19 January 2011 01:50 +5
# ariadna 18 January 2011 19:01 -2
observ frecventa deosebita cu care scrieti despre dna secretar de stat Alina Bica. Va recomand sa rariti un pic articolele pe aceasta tema, sau sa luati o scurta pauza, ca sa nu fie chiar asa de evident ca sunt articole scrise la ordin
# pesimist 20 January 2011 17:49 +2
# SRI 18 January 2011 19:04 +5
Citeza pe ariadna
observ frecventa deosebita cu care scrieti despre dna secretar de stat Alina Bica. Va recomand sa rariti un pic articolele pe aceasta tema, sau sa luati o scurta pauza, ca sa nu fie chiar asa de evident ca sunt articole scrise la ordin
# NUTI 19 January 2011 14:57 +2
# Marinica 27 November 2011 20:07 +1
# tudor 29 April 2012 07:29 +1