19 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MAX BALASESCU ESTE LIBER – Fostul procuror Maximilian Balasescu a fost eliberat conditionat dupa condamnarea de 5 ani inchisoare pentru luare de mita. La o saptamana de la eliberare, ANI il acuza pe fostul procuror ca nu isi poate justifica o parte din avere: “Agentia a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 166.965,74 lei, aproximativ 37.520,39 euro”

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 March 2015 12:28
Vizualizari: 12695

Maximilian Balasescu, unul dintre cei mai temuti procurori care a luptat ani de zile cu clanurile interlope, a fost eliberat conditionat. S-a intamplat in urma cu sapte zile, in 16 martie 2015, cand Tribunalul Ilfov a admis propunerea de liberare conditionata a lui Balasescu. Totusi, problemele continua pentru fostul procuror. De aceasta data, acuzatii la adresa lui au fost formulate de catre Agentia Nationala de Integritate.

Procurorul Max Balasescu (foto) a fost condamnat in iunie 2013 la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita. La finalul anului trecut, Balasescu a cerut liberarea conditionata, solicitare care a fost respinsa insa de Judecatoria Sectorului 4. Hotararea a fost atacata cu contestatie de Maximilian Balasescu, aceasta fiind admisa in 16 martie 2015 de Tribunalul Ilfov.


Iata minuta Tribunalului Ilfov:

In baza art.425 ind.1 Cod procedura penala raportat la art.587 alin.3 Cod procedura penala, admite contestatia declarata de petentul Balasescu Maximilian Ion impotriva sentintei penale nr. 4410/2014 pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti. Desfiinteaza sentinta atacata si, rejudecand cauza:

In temeiul art. 587 alin.3 Cod procedura penala, admite propunerea de liberare conditionata privind pe condamnatul Balasescu Maximilian Ion. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Balasescu Maximilian Ion. Dispune punerea de indata in libertate a condamnatului Balasescu Maximilian Ion de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 304/2013, mandat emis in baza sentintei penale nr. 265/2012 pronuntata de catre Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I-a penala, daca nu este retinut, arestat preventiv sau detinut in alta cauza. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de catre stat pe fondul cauzei raman in sarcina statului. Onorariul aparatorului din oficiu care a asistat pe condamnat pe fondul cauzei se avanseaza din fondurile Ministerului Justitiei. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de catre stat in prezenta contestatie raman in sarcina statului. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 16.03.2015”.

ANI acuza ca Balasescu nu isi poate justifica o parte din avere

La o saptamana de la eliberare, Maximilian Balasescu se confrunta cu noi probleme. Agentia Nationala Anticoruptie il acuza ca nu poate justifica o parte din averea sa. Potrivit ANI, a fost constatata o diferenta de 166.965,74 lei, aproximativ 37.500 euro, intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia de catre Max Balasescu. Perioada la care face referire ANI este 2000 – 2008, ani in care Balasescu a fost procuror la Parchetul Tribunalului Ilfov.

Prezentam comunicatul ANI:

Agentia Naționala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de de 166.965,74 Lei (aprox. 37.520,39 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate impreuna cu familia de catre BALASESCU MAXIMILIAN ION, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfovin perioada 2000 - 2008.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre BALASESCU MAXIMILIAN ION, impreuna cu familia, in perioada exercitarii functiei publice.

BALASESCU MAXIMILIAN ION a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluata a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitații, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 March 2015 15:06 +8

ei......nu se poate??? cum asa ceva? si aia ai lu horica ,,este,,curati ca si ai astuia

# BERCEA MONDIAL ;, e manevra lu frații miei............,, date 23 March 2015 15:40 +4

Cu toate că prezentele comunicații sunt interceptate din ianuarie 2015, fac următorul comentariu: Acum, după ce  128 de persoane incriminate de D N A si achitate definitiv in 2014, cum interpretează DNA sintacma. ,,SUSPICIUNE  REZONABILĂ DE COMITERE A UNEI INFRACȚIUNI,, sau ,,REZONANȚA OPINIEI PUBLICE,, ??????????????????????????????/ să dea banii înapoi, adică să-și plătească din buzunar rebuturile. Șeful DNA are 30 zile pentru demisie, sau va fi demis

# dAN date 23 March 2015 21:58 +1

Toate cele bune, dle Max! Sunteti unicat!

# Ssissi date 24 March 2015 02:01 -2

pai sa despicam oleaca firu-n patru: din salatriul de procuror isi putea permite o economie de aproximativ 15000 - 18000 euro pe an (fireste daca nu sade in baruri toata ziua). Deci in doi ani 36 de mii de euro putea fi foarte usor economisiti din leafa. Si atunci: 1.Daca a luat spaga, de 37000 euro, de ce dracu a luat-o daca banii astia si-i putea pune deoparte frumusel din leafa in doi ani? 2. Daca nu a luat, atunci cei de-au calculat veniturile si cheltuielile pe cap de persoana nu au socotit corect cat se poate economisi pe an din leafa de procuror! :))) Eh, care-i treaba, ori procurourl respectiv a fost un idiot sa se manzaleasca, cand avea un salariu ce-i permitea obinerea in scurt timp (2 ani) a acestei sume, ori idioti au fost cei care i-au calculat averea...nu-i asa?? :roll: :-*

# ptr. Ssissi date 24 March 2015 09:23 -1

Va aflati intr-o mare eroare cu privire la salariul unui procuror, domnul fost procuror/detinut avea un salariu de maxim 2000 euro luna. Sustineti ca el se putea intretine cu 630 euro, iar restul ii economisea. Greu de crezut asta cand la material este atasata o poza cu el calarind un ATV, cand mai trebuia sa manance/intretina. Banuiesc ca mergem pe ideea ce conteaza ca e procuror sa manance si el pachetelul de acasa si sa bea apa de la canal cum fac marea majoritate a romanilor

# Ssissi date 25 March 2015 03:42 +2

@ptr. Ssissi : inteleg din comentariul Dvs. ca leafa de 2000 de euro a domnului procuror detinut este insuficienta, astfel incat a fost silit de imprejurari sa ia spaga! Sustineti ca 630 de euro in Romania sunt insuficienti pentru intretinerea unei persoane (banuiesc ca avea si o sotie care mai aducea si aceea bani in casa). Sustineti ideea ca un procuror nu poate bea apa de la robinet precum ceilalti muritori din Romania. Hai sa va dau dreptate, dar am si eu o intrebare> daca stomacul domniei sale (nu-i asa ne exprimam civilizat fata de cei care ajung prin puscarii pentru spaga, doar nu sunt niscai muncitori care trag de fiare pe o mie de lei pe luna), dupa cum spuneam, este alergic la apa de la robinetu si la un sanvici preparat in casa, oare cum suporta aoa de la puscarie? Ca doar nu i s-o servi apa imbuteliata la cantina?? :))))))) :sigh: :-* :o

# Gusu date 24 March 2015 08:36 +4

A luptat cu clanurile, dar stand cu clanurile atat de aproape, in cele din urma, din bunatatea inimii lui, s-a imprietenit cu ele.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.01.2025 – Cami vine cu replica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva