29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZVOLTAREA RELATIILOR COMERCIALE – Presedintele CCIR s-a intalnit cu Ambasadorul Republicii Coreea in Romania. Mihai Daraban a declarat ca Romania trebuie sa atraga capacitati de productie coreene si nu sa se rezume numai la importuri: „Mediul de afaceri romanesc trebuie sa acceseze si alte piete in afara de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta sustinut si pentru a putea rezista din punct de vedere concurential in domeniul in care isi desfasoara activitatea”

Scris de: L.J. | pdf | print

15 June 2022 16:54
Vizualizari: 2333

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a avut, miercuri, 15 iunie 2022, o intrevedere cu E.S. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Coreea in Romania, agenda discutiilor cuprinzand subiecte legate de modalitatile de dezvoltare a relatiilor economice si comerciale intre comunitatile de afaceri dintre cele doua state.


Mihai Daraban a declarat ca Romania trebuie sa atraga capacitati de productie coreene si nu sa se rezume numai la importuri:
 
"Mediul de afaceri romanesc trebuie sa acceseze si alte piete in afara de cea a Uniunii Europene pentru a se dezvolta sustinut si pentru a putea rezista din punct de vedere concurential in domeniul in care isi desfasoara activitatea. La fel de important este insa si pentru antreprenorii coreeni sa poata patrunde pe piata europeana, iar Romania, prin Portul Constanta, poate sa devina un hub comercial pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud. Regiunea Portului Constanta ofera toate facilitatile necesare pentru investitii noi, inclusiv suprafete de teren generoase, asigurand totodata o pozitie strategica cu deschidere catre Europa Centrala si de Vest prin coridorul fluvial al Dunarii. Cu totii suntem familiarizati cu produsele coreene, fie ca vorbim de cele din domeniul telecomunicatiilor, fie de cele din domeniul auto, iar cifrele din dreptul schimburilor comerciale dintre cele doua state certifica acest lucru. Pentru Romania este foarte important insa sa atraga capacitati de productie coreene din toate domeniile de activitate si nu sa se rezume numai la importuri. Ar fi un castig real atat pentru economia noastra, cat si pentru cea coreeana”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.


Atragerea unui concern industrial


"Romania si Coreea de Sud prezinta o serie de similitudini in plan politic si geopolitic, precum si in plan economic si comercial, iar acest lucru contribuie la o apropiere mai rapida si mult mai eficienta a mediilor de afaceri din statele noastre. Astfel, voi deveni un sustinator al potentialului romanesc pentru investitiile din Coreea de Sud, precum si in ceea ce priveste largirea bazei de export a Romaniei pentru echilibrarea balantei comerciale bilaterale. Avem in vedere atragerea unui concern industrial sud coreean major pe piata investitiilor din Romania pentru a constitui un vector de dezvoltare si pentru alte afaceri colaterale. Totodata, in proportie de 90%, autoritatile din Romania si Coreea de Sud au convenit asupra organizarii unei sesiuni a Comisiei Mixte, in toamna acestui an, prilej cu care se va organiza un Forum de afaceri bilateral”, a declarat E.S. Rim Kap-soo, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Coreea in Romania.

Potrivit datelor ONRC, valoarea totala al schimburilor comerciale Romania-Coreea de Sud, era de aproape 886,51de milioane de euro, la sfarsitul anului 2021. La nivelul lunii aprilie 2022, in Romania activau un numar de 273 companii coreene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de peste 81 de milioane de euro.

 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva