DNA SA VINA SA II IA – Presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin s-a executat rapid. In cateva ore de la primirea adresei DNA, Bojin a constituit CJ Timis parte civila in dosarul “Poli Timisoara”, fara sa supuna decizia la vot. Culmea, Bojin a votat protocolul dintre CJ Timis si Poli anchetat de DNA, pentru care apoi s-a constituit parte civila. Coincidenta, cand a facut pe plac DNA, Bojin avea dosar fix la DNA, in care insa nu a mai fost trimis in judecata (Documente)
Uluitor: presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin (foto) a constituit institutia parte civila intr-un dosar DNA care privea o “afacere” la a carei incheiere chiar el a participat. S-a intamplat in dosarul “Poli Timisoara” in care DNA a acuzat nelegalitatea protocolului de colaborare dintre Consiliul Judetean Timis si clubul de fotbal Politehnica Timisoara, incheiat in 2008 si prelungit apoi pana in 2011, prin care autoritatile locale au sprijinit societatea sportiva cu aproximativ 9 milioane de lei. Bani acordati in urma indeplinirii criteriilor de performanta incuviintate de cele doua parti, aspect confirmat de Curtea de Apel Timisoara, care a decis ca niciunul dintre cei zece inculpati nu a folosit fondurile in interes propriu, dar cu toate acestea i-a condamnat pe toti in bloc la pedepse cu suspendare, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean Timis Constantin Ostaficiuc si presedintele clubului de fotbal Politehnica Timisoara Gheorghe Chivorchian.
Pana in prezent am aratat cum Tribunalul Timisoara si Curtea de Apel Timisoara nu au tinut cont de expertiza independenta care demonta toate acuzatiile DNA (click aici pentru a citi). De asemenea, am dezvaluit cum experta care a facut respectiva expertiza a fost pusa sub invinuire de DNA pentru ca nu a fabricat rezultatele dorite de parchetul anticoruptie, actiune de intimidare prin care s-a urmarit doar decredibilizarea expertizei si influentarea instantelor sa nu tina cont de document (click aici pentru a citi). In editia de astazi, veti putea vedea cum procurorii DNA au fost sprijiniti in obtinerea condamnarilor chiar de catre unul dintre cei implicati in “afacerea” anchetata de DNA, care, daca este sa mergem pe logica stramba a parchetului anticoruptie, ar putea fi considerat la randul sau la fel de culpabil precum cei zece inculpati condamnati.
Bojin, celeritate maxima
Astfel, in 29 iunie 2015, procurorul de caz Ciprian Dorobantu si sefa DNA Timisoara Lavinia Macovei au semnat o adresa prin care solicitau Consiliului Judetean Timis sa precizeze daca se constituie parte civila in dosarul privind asa-zisa nelegalitate a protocolului incheiat cu Poli Timisoara (vezi facsimil 1).
Adresa a ajuns la Consiliul Judetean Timis in 30 iunie 2015, si, ce sa vedeti, in aceeasi zi, deci in doar cateva ore, presedintele institutiei Titu Bojin a informat DNA in legatura cu constituirea CJ Timis ca parte civila (vezi facsimil 2).
Despre Titu Bojin trebuie facuta o precizare: in momentul in care a constituit parte civila Consiliul Judetean Timis in dosarul de la DNA avea dosar chiar la DNA, in care fusese luat pe sus cu mascatii (foto). Interesant, cu doar aproximativ doua luni inainte sa introduca CJ Timis parte civila in dosarul DNA referitor la protocolul cu "Poli Timisoara", Titu Bojin a scapat fara sa fie trimis in judecata de catre DNA in cauza care il privea, dispunandu-se fata de el disjungerea. Iar despre noul dosar format vizandu-l pe Bojin, nimic nu s-a mai auzit de atunci.
Constituirea de parte civila nu a fost votata in plen
Foarte grav este ca decizia de constituire a Consiliului Judetean Timis ca parte civila in dosarul fabricat de DNA nu a fost luata, din informatiile noastre, in urma unui vot in plenul Consiliului Judetean, asa cum credem noi ca ar fi fost normal. Si spunem ca asa ar fi fost normal, intrucat protocolul dintre CJ Timis si Politehnica Timisoara a fost incheiat printr-o decizie luata in baza unui vot acordat aproape in unanimitate in acelasi Consiliu Judetean, deci tot dupa un vot trebuia facuta si constituirea ca parte civila. In momentul incheierii protocolului consilierii judeteni au considerat ca acesta este perfect legal, dar tot ei ar fi trebuit sa fie cei care sa stabileasca daca se constituie sau nu parte civila, caci prin constituirea ca parte civila practic se admitea de catre consilierii din CJ o posibila nelegalitate a protocolului pe care chiar ei il incheiasera. Cu atat mai mult constituirea ca parte civila ar fi trebuit supusa votului cu cat adresa DNA era catre “Consiliul Judetean”, nu catre seful institutiei Titu Bojin.
Totusi, decizia de constituire a Consiliului Judetean Timis ca parte civila a fost luata doar de catre presedintele institutiei Titu Bojin, alturi de care au mai semnat raspunsul catre DNA Secretarul General al judetului Timis, seful Serviciului Juridic si Contencios si un consilier juridic. De altfel, pe siteul CJ Timis nu exista postata nici o hotarare a plenului care sa aprobe constituirea institutiei ca parte civila.
Boijin a votat protocolul
Lucrurile sunt insa de bezna mintii. Astfel, presedintele Consiliului Judetean Titu Bojin a constituit institutia pe care o conduce parte civila in dosarul fabricat de DNA privind pretinsa nelegalitate a protocolului cu Poli Timisoara, desi atentie, el este unul dintre consilierii judeteni care in 2008 au votat protocolul. Mai exact, protocolul a fost votat de 33 dintre cei 34 de consilieri prezenti la sedinta din 3 aprilie 2008, inregistrandu-se un singur vot impotriva, cel al consilierului Ionel Patrichi.
Dovada in acest sens este “Procesul verbal incheiat in data de 3 aprilie 2008 in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Timis”, sedinta in care pe primul punct pe ordinea de zi figura “Proiect de hotarare privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre judetul Timis si SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA” (vezi facsimil 3). Ca nebunia sa fie completa, conform procesului verbal, Titu Bojin, deci repetam cel care a constituit CJ Timis parte civila in dosarul DNA privind pretinsa nelegalitate a protocolului, chiar a laudat initiativa gasita pentru sprijinirea clubului de fotbal:
“Eu ma bucur ca in sfarsit s-a ajuns la concluzia finala de a sprijin 'Poli' intr-o forma de alta natura decat cea de asociere cu o societate care stim ca nu poate sa prezinte garantii din punct de vedere economic.
De asemenea, ma bucur ca si initiativa noastra, initiata la momentul respectiv de a sprijini pe Poli este astazi, probabil, validata de plenul consiliului judetean”.
In cele din urma, procesul verbal consemneaza urmatoarele in ceea ce priveste incheierea protocolului cu Politehnica Timisoara: “Consiliul judetean Timis a aprobat, cu un vot impotriva al domnului consilier judetean Ionel patrichi, proiectul de hotarare”. Ceea ce inseamna ca inclusiv Titu Bojin a votat pentru incheierea protocolului.
Ulterior, pe baza votului dat, a urmat emiterea “Hotararii CJT nr. 39/03.04.2008 privind aprobarea Protocolului de colaborare dintre judetul Timis si SC Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest SA” (vezi facsimil 4), si in final semnarea protocolului (vezi facsimil 5).
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Lechi 13 February 2020 21:18 +2
# poli 16 February 2020 10:29 0