29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOVADA CA UDREA TREBUIA INGROPATA IN ANI DE PUSCARIE – Judecatoarea Claudia Jderu de la CAB a confirmat in orb aberatiile procurorului DNA Marius Bulancea impotriva Elenei Udrea. Incredibil: Bulancea a acuzat-o pe Udrea ca ar fi spalat 305.000 lei proveniti din “infractiuni care nu a putut fi individualizate prin probele administrate”. Bulancea a invocat dosarul Gala Bute cu pretinse fapte comise ulterior cazului privind finantarea campaniei din 2009. Jderu nu a vazut nimic suspect (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 March 2021 14:13
Vizualizari: 7485

Lumea Justitiei prezinta cea mai clara dovada ca Elena Udrea trebuia executata cu orice pret si ingropata in cat mai multi ani de puscarie. Judecatoarea Claudia Jderu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti a confirmat in orb toate aberatiile procurorului DNA Marius Bulancea (intre timp luat de Laura Kovesi la Parchetul European), pronuntand marti, 2 martie 2021, o sentinta care i-a socat pana si pe adversarii Elenei Udrea, de condamnare a acesteia la 8 ani inchisoare cu executare pentru mai multe fapte de instigare la luare de mita si spalare de bani, mai mult decat primeste in unele cazuri un violator sau un criminal.


 

Practic, judecatoarea Claudia Jderu a dat condamnari pentru fiecare acuzatie pe care procurorul Marius Bulancea i-a adus-o Elenei Udrea, prin rechizitoriul confirmat de insasi Laura Kovesi (vezi facsimil 1). Inclusiv pentru cele care nu au nicio logica si care in mod normal, in cazul unei judecati corecte in care sa nu conteze numele inculpatului si dorinta Sistemului, ar fi trebuit respinse de pe scaun.

 


Astfel, una dintre acuzatiile de noaptea mintii formulate de Bulancea si confirmate de judecatoarea Jderu a privit faptul ca Elena Udrea ar fi spalat suma de 305.000 de lei. Uluitor este insa ca Jderu i-a aplicat 4 ani de inchisoare Elenei Udrea doar pentru aceasta pretinsa fapta in conditiile in care chiar procurorul Marius Bulancea recunoaste ca infractiunile din care ar fi provenit respectiva suma nu au putut fi individualizate prin probele administrate in cauza. Or, neidentificarea infractiunilor din care sa fi provenit suma spalata, deci lipsa infractiunii predicat, duce automat la anularea acuzatiei de spalare de bani. Cel putin asa ar fi trebuit sa se intample.

 

Iata fragmentul din rechizitoriu in care procurorul Marius Bulancea recunoaste ca infractiunile din care au provenit cei 305.000 lei nu au fost individualizate de probele administrate in cauza (vezi facsimil 2):

 

Infractiune de spalare de bani in forma autonoma. Prezentarea mecanismului infractional.

In perioada 30.10-18.11.2009, inculpata Udrea Elena Gabriela a predat martorului Lungu Stefan in mai multe transe suma totala de 305.118 ron in numerar pentru a fi folosita pentru plata unor servicii de publicitate electorala. Suma provenea din savarsirea unor infractiuni de coruptie care nu au putut fi individualizate prin probele administrate in cauza”.


Asadar, de noaptea mintii, procurorul Marius Bulancea o acuza pe Udrea ca a spalat 305.000 lei, insa tot el recunoaste ca nu stie din ce infractiuni a provenit aceasta suma. Cu toate acestea, judecatoarea Claudia Jderu nu a vazut nimic suspect pronuntand o condamnare de 4 ani pentru presupusa spalare de bani.

 

 

Ca sa-si sustina acuzatia de spalare de bani, Bulancea a invocat dosarul Gala Bute. Atentie: faptele din dosarul Gala Bute sunt din 2010-2012, spalarea de bani din 2009

 

Totusi, procurorul Marius Bulancea a incercat sa explice existenta unei spalari de bani fara a fi identificata infractiunea predicat, cea din care a provenit suma spalata. In acest sens, Bulancea a precizat ca este vorba despre o infractiune de spalare de bani autonoma, iar “autonomia infractiunii de spalare de bani priveste ipostaze in care este atrasa raspunderea penala pentru aceasta infractiune atunci cand exista probe din care sa rezulte ca bunurile au o origine infractionala, chiar daca nu exista o condamnare anterioara sau concomitenta pentru infractiunea predicat ori daca nu este determinata cu precizie fapta prin care au fost produse bunurile ori autorul infractiunii predicat, in sensul articolului 9 din Conventia Consiliului Europei de la Varsovia din 2005, ratificata prin Legea nr. 420/2006”.

Ca sa isi intareasca demonstratia, Marius Bulancea vorbeste despre provenienta infractionala a sumei, fara sa indicie infractiunile, si aminteste ca Elena Udrea este cercetata si in alte dosare, indicand in acest sens dosarul “Gala Bute (vezi facsimil 3):

Analiza probelor administrate in cauza, coroborata cu datele referitoare la savarsirea unor infractiuni de coruptie cercetate in alte dosare, duce la concluzia ca sumele inmanante de inculpata martorului Lungu Stefan au o provenienta infractionala, cu privire la aceasta fapta urmand sa se retina savarsirea unei infractiuni de spalare a banilor in forma autonoma. (…) Implicarea inculpatei Udrea Elena Gabriela in savarsirea unor infractiuni de coruptie, atat in prezenta cauza cat si in alte dosare in care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa si cu privire la care s-a dispus condamnarea in prima instanta, constituie un alt criteriu avut in vedere de practica judiciara pentru existenta infractiunii de spalarea a banilor in forma autonoma.

Astfel, prin rechizitoriul din data de 20.04.2015, intocmit in dosarul nr. 50/P/2014 al Directiei Nationale Anticoruptie, s-a retinut ca in perioada 2020-2012, inculpata Udrea Elena Gabriela, care indeplinea in acea perioada functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate acestia (inculpatii Lungu Stefan, TopoliceanuAna Maria, Nastasia Gheorghe si Breazu Tudor Liberiu) au primit cu stiinta inculpatei sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de autoritatea publica. Sumele obtinute au intrat fie nemijlocit in patrimoniul inculpatei Udrea Elena Gabriela (in numerar ori prin plata unor bunuri si servicii), fie in patrimoniul unor persoane indicate de aceasta, printre care Organizatia Bucuresti a Partidului Democrat Liberal. Cu privire la aceste fapte s-a dispus condamnarea inculpatei la data de 28.03.2017 de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita”.

Problema este ca infractiunile presupus a fi fost comise in dosarul “Gala Bute”, infractiuni in urma carora "in patrimoniul Elenei Udrea" ar fi ajuns sume de bani, s-au petrecut in perioada 2010-2012, iar spalarea de bani pentru care Udrea a fost acuzata de Bulancea si condamnata de Jderu ar fi avut loc in 2009. O problema pe care insa judecatoarea Claudia Jderu de la Curtea de Apel Bucuresti a ignorat-o, confirmand aberatiile procurorului DNA Marius Bulancea prin aplicarea unei pedepse de 4 ani inchisoare cu executare pentru Elena Udrea.

 


Comentarii

# Casa de comenzi judiciare date 3 March 2021 14:54 +10

Casa de comenzi judiciare CAB/ brigada richiteanu nastase ovidiu, nu se dezminte si mai face o “ executie “ cu efect Kamikaze pentru justitia din Romania. Nu ca a blestemat Udrea e durerea lor ci ca Udrea, ca orice piranda, are clarviziune, simte ca a fost condamnata pe nedrept si apeleaza la JUSTITIA DIVINA. Ii omoara faptul ca stiu ca blestemele oamenilor nevinovati ii prind pe ei si pe copii lor. De fapt Udrea a vorbit din exact din suflet dovada ca a zis ceva genial “ Numai Dumnezeu mai poate face ceva cu justiția din România” Se stia de ceva timp solutia ce va fi data de coldea prin jderu si richiteanu nastase ovidiu, via lia savonea. Ceea ce nu stiu acesti indivizi ca nimeni n-a scapat de JUSTITIA DIVINA insa vor vedea asta cum au vazut si Portocala, Onea si altii ca ei. Savonea, de lant la sri nu insemna in paza lui Dumnezeu. P.S. pune mane mana pe Biblie ptr. semnificatii. ia-o pe cea din sala de sedinte, sa nu faci Doamne fereste vreo cheltuiala, pe richiteanu si jderu ii frig

# Jderau date 3 March 2021 16:15 0

Cum sa vada abuzurile un judecator cum este aceasta duduie.Astia se fac ca judeca ,in realitate sunt ZERO barat in profesie.Si femeia de serviciu de la tribunal ar fi mai buna!

# cora date 3 March 2021 16:50 +2

CAB-ul are o colectie de astfel de exemplare. Din colectie face parte si numita Ludusan. Oare cand si cum li se va infunda acestor pseudo judecatori?

# Tamaris Lucian date 3 March 2021 17:49 +13

Sunt citiva judecatori corecti si in Romania. Marea majoritate sunt niste spagari jalnici. Cind si cum scapam de ei e greu de spus. Cred in Imparat si Proletar " Nu veti scapa nici in mormant"

# Gilu date 3 March 2021 19:25 +3

În societatea noastra comandata(din exterior),Elena Udrea trebuie să fi făcut ea ceva...Nu e nevoie de probe...Are parte de ceea ce a avut si prof. Mencinicovschi.Numai ca dansa se afla atunci la partea de unde se tinea bata.Asta da justiție! Cum dzice si cronicariul moldovan:cine face,face-i se! Aferim...

# maxtor date 4 March 2021 09:46 -1

“infractiuni care nu a putut fi individualizate prin probele administrate” -a vandut-o pe elodia ca sursa de proteine....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva