psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

FERICIRE – Seful DIICOT Codrut Olaru a preluat dosarele lui Traian Basescu si ale judecatorilor CCR acuzati de fraudarea referendumului. Procurorul Horia Selaru i-a declinat lui Codrut Olaru plangerea senatorului PNL Ioan Ghise in care presedintele Traian Basescu este acuzat de uzurpare de calitati oficiale. PICCJ refuza sa dea detalii despre stadiul anchetei (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 November 2012 12:13
Vizualizari: 12881

 

 

Presedintele Traian Basescu si cei sase judecatori ai Curtii Constitutionale care au nesocotit voturile a peste 7 milioane de romani la referendum sunt cercetati penal de DIICOT. Asta dupa ce procurorii din PICCJ, Horia Selaru si Codrut Olaru si-au pasat dosarul intre ei. Plangerea penala depusa de senatorul PNL Ioan Ghise, la 13 septembrie 2012, in care seful statului este acuzat de uzurpare de calitati oficiale si propaganda in favoarea statului totalitar, a ajuns la DIICOT, structura condusa de Codrut Olaru (foto 1), procurorul facut colonel in timpul regimului Basescu si care in repetate randuri a avut intalniri cordiale cu seful statului. Senatorul Ioan Ghise a primit la 19 septembrie 2012 o instiintare, prin care procurorul Valentin Horia Selaru (foto 2), seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, avansat la randul sau in timpul regimului Traian Basescu la gradul de locotenent-colonel de la gradul de sergent major, il informa ca plangerea penala a fost trimisa la DIICOT: ”Va facem cunoscut ca plangerea formulata de dumneavoastra impotriva lui Traian Basescu, a fost trimisa, spre competenta solutionare la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, de unde vi sa va comunica rezultatul cercetarilor” - (vezi facsimil)


La fel s-a intamplat si in cazul plangerii penale formulata de senatorul Ghise, tot la 13 septembrie 2012, impotriva celor sase judecatori de la Curtea Constitutionala, care au invalidat referendumul din 29 iulie 2012, pe care i-a acuzat de abuz in serviciu (Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Augustin Zegrean, Iulia Motoc, Mircea Stefan Minea si Valentin Puscas). Si aceasta plangere a fost trimisa de locotenent-colonelul Horia Selaru la colonelul Codrut Olaru: “Va facem cunoscut ca plangerea formulata de dumneavoastra impotriva judecatorilor Curtii Constitutionale, a fost trimisa, spre competenta solutionare la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, de unde vi sa va comunica rezultatul cercetarilor”.

PICCJ refuza sa dea detalii despre stadiul cercetarilor, invocand motive cu totul aberante

Interesant este ca ancheta in cazul lui Traian Basescu se anunta a fi una din cale afara de secreta. PICCJ nu vrea sa dea niciun detaliu despre aceasta investigatie, care, suntem convinsi, nu va avea niciun rezultat. La solicitarea Lumeajustitiei.ro, reprezentantii PICCJ au refuzat sa spuna care este stadiul cauzei constituite in urma plangerii depusa de senatorul PNL Ioan Ghise si nici la ce sectie din cadrul Parchetului a fost repartizat acest dosar. Refuzul PICCJ este insa total nejustificat, in conditiile in care nimeni nu a solicitat nici numele procurorului care se ocupa de aceasta cauza si nici alte elemente care ar putea afecta ancheta in cazul in care ar fi publicate.

Intr-un raspuns acordat Lumeajustitiei.ro, oficialii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ne-au transmis ca nu ne pot fi furnizate date despre stadiul anchetei, asa cum nu poate fi dezvaluita nici sectia la care se afla dosarul sau daca a fost emisa vreo rezolutie. Motivul invocat insa de catre PICCJ este insa de-a dreptul hilar.

PICCJ sustine ca aceste date nu pot fi dezvaluite: “intrucat publicarea acestora ar putea periclita bunul mers al anchetei”. Pentru a justifica refuzul, reprezentantii PICCJ fac trimitere la articolul 12, litera e, din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, potrivit caruia nu pot fi date publicitatii “informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare”.

Asadar, intelegem ca procurorii Parhetului General, condus in prezent de Daniel Morar, muncesc pe branci in dosarul in care Traian Basescu este acuzat de Ioan Ghise de uzurparea calitatilor oficiale, ancheta fiind in plina desfasurare... Intelegem de asemenea ca in cazul in care PICCJ ne-ar fi furnizat datele pe care le-am solicitat, respectiv care este stadiul dosarului, rezultatul anchetei ar fi fost pus in pericol, la fel ca integritatea corporala sau sanatatea unei persoane implicate in acest caz, cine stie, poate chiar a presedintelui Traian Basescu.

Secretomanie doar cand vine vorba despre presedintele Traian Basescu

Nu de fiecare data insa procurorii de la PICCJ au fost asa de secretosi in ceea ce priveste stadiul unor dosare, mai ales atunci cand a fost vorba despre alte cauze in care vizati erau membri ai USL. Cele mai bune exemple in acest sens au putut fi intalnite cu ocazia cercetarilor efectuate in dosarele referitoare la referendumul din iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. La acea data, biroul de presa al PICCJ a informat care sunt presupusele infractiuni vizate de procurori, la ce sectie din PICCJ au fost inregistrate dosarele si in ce stadiu se afla acestea.

Deschisi la comunicare au fost procurorii PICCJ si atunci cand a fost vorba despre un lider al PDL, mai exact despre Roberta Anastase. Fara sa se teama ca oferirea unor date privitoare la dosarul in care aceasta era acuzata de fraudarea votului la legea pensiilor, reprezentantii Parchetului au dat publicitatii atat informatii despre stadiul cauzei, dar si despre modul in care s-a lucrat in acest dosar.

Desigur, in niciuna dintre situatiile amintite mai sus nu era vorba despre presedintele Traian Basescu.

Ghise il acuza pe Basescu de uzuroparea calitatilor oficiale, iar pe judecatorii CCR Augustin Zegrean, Iulia Motoc, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea si Valentin Zoltan Puskas de abuz in serviciu

Amintim ca la 13 septembrie 2012, senatorul PNL Ioan Ghise a formulat o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, pe care l-a acuzat de uzurparea calitatilor oficiale pe motiv ca a ocupat sediul Administratiei prezidentiale la 28 august, “stiind ca la respectiva data era si este, si in prezent, in situatia de suspendat din functia de presedinte, conform hotararii Parlamentului nr 33/2012". In ceea ce priveste acuzatia de propaganda in favoarea statului totalitar, Ioan Ghise sustine ca Traian Basescu a incalcat “vointa poporului, consemnata in rezultatele Biroului Electoral Central si confirmate de Curtea Constitutionala”.

Tot la 13 septembrie 2012, Ghise a formulat o plangere penala si impotriva judecatorilor CCR Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc si Valentin Zoltan Puskas, pe care i-a acuzat printre altele de abuz in serviciu. Ambele plangeri au fost inaintate Procurorului General al Romaniei de la acea data, Laura Codruta Kovesi.

*Cititi aici adresa procurorului Valentin Selaru cu privire la plangerea formulata impotriva presedintelui Traian Basescu

*Cititi aici adresa procurorului Valentin Selaru cu privire la plangerea formulata impotriva celor sase judecatori de la Curtea Constitutionala

*Cititi aici plangerile senatorului Ioan Ghise impotriva presedintelui Traian Basescu si judecatorilor CCR

Comentarii

# Titi Gutan date 4 November 2012 13:36 +17

Domn' colonel procuror isi va face cu prisosinta datoria si va fi recunoscator pentru gradul militar primit pentru merite deosebite pe campul de lupta impotriva stihiei numita poporul roman.Asa ca Basescu & Camarila CCR poate dormi linistiti. Justitia romana este deasupra legii cu asemeni colonei procurori ce au meritul sacru de a fi dumnezei in bransa.

# Marinaru date 4 November 2012 18:11 +15

Corect spus din pacate,dar sa nu uite aceasta justitie aservita portocaliu-basescian ca "nasul lor de suflet" nu e vesnic.

# bgd date 4 November 2012 14:19 -18

Despre dosarele celor care au votat de 10 ori la referendum nu scrieti nimic?

# Titi Gutan date 4 November 2012 16:38 +18

Daca ai dovezi de asemenea infractiuni as fi curios sa le aflu. Stiam ca votul multiplu este apanajul pdl.Cine are neclaritati il poate intreba pe Gelu Visan.Sigur va va lamuri cum devine chestia. Mai ales cu banii dati pentru un vot. Si daca insistati va lamuri si cedarea CI si BI ,in original,contra sumei de 50 de lei in ziua referendumului.O stiu procurorii ,o stiu judecatorii ,de astfel stiu si membri CSM !SI????? S-au luat masuri? Da,veti raspunde ,dar ,completez eu,impotriva celor ce si-au exprimat votul in acea zi in care tot romanul a aflat cum e cu statul de drept dorit de UE si SUA.

# Pandelica Fara Frica date 4 November 2012 20:16 -12

Poi daca nu e cu dezlegare de la guru voiculescu, cum sa scrie?  :lol:

# Pandelica Fara Frica date 4 November 2012 20:26 -9

Si vaz, bgd, ca au sarit cu minusurile pe comentariul lu` talica. Te intrebi cine?  :lol: :D. Nu te intreba! PANARAMELE :lol: !

# celio date 4 November 2012 15:29 +9

pai sint ei procurori sa faca inaintea alora rechizitoriul? stai sa vedem cati ajung in instanta si cati vor fi si condamnati nu va mai asvarliti cu fusta-n grad sa va cautati preziruri, pedelistilor draga!

# Mirela Predan date 4 November 2012 15:41 +10

Mda, asta chiar e semnatura ui Valentin Horia Selaru, asa cum aveam sa aflu si eu! Mai, sa fie! Nicio problema, c-o sa primiti documentele si-o sa va cruciti! e-am expediat deja. Nu stiu de ce in materie de Traian Basescu, Vaentin Horia Selaru nu a mai lasat pe Gheorghe Surdescu sau pe Carmen Damian sa semneze in locul lui! Dar Mirela Predan e simplu cetatean al Romaniei, pentru raspunsurile legate de Mirela Predan se poate semna absolut oricine!

# Av. Catalin Racaceanu date 5 November 2012 10:09 +2

:D :D :D tot Bacau-i fruntea...

# justitia date 5 November 2012 11:23 +2

Au vazut ca s au incat la mal.....au dat dosarele unei istante mai competente .....diicotului sa repare greselile....am auzit ca atat printre interlopi cat si printre  politic ien i ccircula o vorb a.... ."sa ne fe reasca de diicotulu amin".

# justitia date 5 November 2012 11:29 +4

Au vazut ca s au incat la mal.....au dat dosarele unei istante mai competente .....diicotului sa repare greselile....am auzit ca atat printre interlopi cat si printre  politicieni circula o vorba...."sa ne fereasca de diicotul amin".

# taracuprocurorionesti date 5 November 2012 21:58 -1

Stimati procurori, cei onesti si care au avut taria sa nu-si vanda sufletul , macar in al noulea ceas spalati petele de pe obrazul parchetului. Ati jurat credinta acestei tari si poporului ei , nu unui vremelnic si care mai este si ilegitim si uzurpator. Sper ca sunteti destul de inteligenti sa fceti distinctie intre juramantul dat pentru tara si obedienta fata de un vremelnic, tradator. Este momentul! Iar cei care si-au vandut sufletul , scoatet-ii din parchet.Locul lor esate in alta parte.

# unafaranumedinmultime date 7 November 2012 15:31 +1

ce comentariu sa mai faci pe chestiuni care vorbesc de la sine.!...;daca pt Tarom este nevoie de management strain pentru astfel de lucruri este necesar un Procuror independent american ca tot ne spune un "semioficial"bazdaganii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva