psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

FILAJ LA PROCURORI – DNA l-a pus sub supraveghere si interceptare pe seful Parchetului Curtii de Apel Oradea Aurel Mascas, la pachet cu alti trei procurori din Oradea si Satu Mare. Masurile au fost cerute de procurorul Ioan Amariei de la DNA Bucuresti, care apoi a trimis dosarul gastii de la DNA Oradea. In final cauza a fost clasata de procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea. Uluitor, Rus a incercat sa tina facatura la secret: “Solutia nu se comunica” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 January 2019 12:21
Vizualizari: 17029

Nu doar judecatorii din Oradea au fost tinte si subiecti ai unor masuri de supraveghere dispuse la cererea DNA. La fel s-a intamplat si cu anumiti procurori carora li s-au deschis dosare pe sest, dosare care au fost tinute chipurile in lucru ani de zile, pentru ca in final sa se dispuna solutii de clasare. Dovada este cazul pe care Lumea Justitiei il prezinta in exclusivitate.

Fostul procuror general al Parchetului Curtii de Apel Oradea, Aurel Mascas (foto), pensionat intre timp, a fost interceptat si supravegheat video, audio si prin fotografiere, timp de patru luni. Mascas nu a fost insa filat de unul singur, ci la pachet cu alti trei procurori. Este vorba despre procurorii Radu Bodea si Paunel Galos, tot de la Parchetul Curtii de Apel Oradea, si procurorul Florin Betea, in prezent seful Parchetului Judecatoriei Satu Mare. Cazul pe care il publicam in cele ce urmeaza dezvaluie din nou buna colaborare dintre DNA Structura Centrala si DNA Oradea, care, dupa cum Lumea Justitiei a aratat cu alte ocazii, obisnuiau sa isi paseze cauzele si sa le instrumenteze impreuna, asa cum s-a intamplat spre exemplu in dosarul avocatilor Ioan si Daniela Sava.


Intr-o singura zi procurorul Amariei se sesizeaza dupa o anonima, cere interceptarea si supravegherea tintelor, iar judecatoarea Costache da liber la filaj

Procurori Aurel Mascas, Radu Bodea, Paunel Galos si Florin Betea au fost pusi sub interceptari si supraveghere intr-un dosar care, din informatiile pe care le detinem, a avut la baza o sesizare anonima trimisa la DNA Oradea, sesizare care apoi a ajuns la DNA Structura Centrala. Odata primita sesizarea la Bucuresti, procurorul Ioan Amariei de la Sectia I a DNA s-a sesizat din oficiu la data de 19 noiembrie 2014 si a dispus urmarirea penala in rem in legatura cu posibile fapte de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si folosirea influentei ori autoritatii, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid ori in cadrul unei persoane juridice fata scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (vezi facsimil 1 si 2).


Procurorul Ioan Amariei s-a miscat extrem de rapid, si in aceeasi zi, 19 noiembrie 2014, a cerut masuri de interceptare si supraveghere pentru toti cei patru procurori. La fel de rapid, tot in aceeasi zi 19 noiembrie 2014, judecatoarea Elena Raluca Costache de la Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea procurorului Amariei si a dispus supravegherea tehnica a procurorilor Aurel Mascas, Radu Bodea, Paunel Galos si Florin Betea pentru 30 de zile, incepand cu 19 noiembrie 2014 pana in 18 decembrie 2014, inclusiv (vezi facsimil 3).


Interceptari si supravegheri pe patru luni

Ulterior, cel putin in cazul procurorului Aurel Mascas, dar cel mai probabil si in cazul celorlalti trei procurori, masurile de supraveghere au fost prelungite succesiv pentru alte luni. Astfel, conform unei adrese pe care Aurel Mascas a primit-o de la DNA, dupa o solicitare facuta de el in acest sens, masurile de supraveghere au fost prelungite pentru perioadele: 19 decembrie 2014 – 17 ianuarie 2015; 18 ianuarie 2015 – 16 februarie 2015; 16 februarie 2015 – 17 martie 2015 (vezi facsimil 4). Deci, in total procurorul Aurel Mascas, probabil si ceilalti trei procurori, au fost interceptati si supravegheati timp de patru luni.


Dosar tinut la secret

Dosarul a stat la procurorul Ioan Amariei inca un an de zile, pana in ianuarie 2016, cand a fost trimis de acesta la DNA Oradea, adica la structura unde se inregistrase sesizarea anonima si care il declinase la Bucuresti. Ulterior, cauza a stat “in lucru”, tot in rem, mai bine de un an, pana in 6 martie 2017, cand procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea a dispus clasarea cauzei in care vizati erau procurorii Aurel Mascas, Radu Bodea, Paunel Galos si Florin Betea, pe motiv “fapta nu exista” si “fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”. Halucinanta este insa dispozitia finala din ordonanta procurorului Lucian Rus, care a indicat faptul ca “solutia nu se comunica” (vezi facsimil 5). Cu alte cuvinte, procurorul Lucian Rus de la DNA Oradea a intentionat sa le ascunda procurorilor Aurel Mascas, Radu Bodea, Paunel Galos si Florin Betea faptul ca au fost vizati intr-un dosar in care au fost interceptati si pusi sub supraveghere.


Foto: ebihoreanul.ro

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 17 January 2019 14:08 +16

ba secaturilor, cum dracului ati ajuns voi procurori si judecatori cind sinteti primii in savirsirea infractiunilor.ba secaturilor ,cum va mai uitati in ochii colegilor ,baaaa!!!!!voi ati auzit de etica profesionala sau de omenie??? NU/I ZI LASATA DE LA DZEU SA NU AUZI DE ILEGALITATILOR COMISE DE NENOROCITII ASTIA DIN MERMELEALA,CA NICI DRACU NU O MAI POATE NUMI JUSTITIE

# DODI date 17 January 2019 15:52 +3

DNA din ”Ploieștiul” din nord-vestul țării, cu aceleași metehne, apucături și jargon ca și... originalul. Diferența a reprezentat-o doar distanța până la București. Slujirea nu și-a trădat rădăcinile de... ardeleancă și a încercat să și-l apropie de manelist. Lucru care nu i-a ținut dar asta nu înseamnă că manelistul și-a redus... motoarele. Dimpotriuvă. Erau la turație maximă. Chiar dacă în zare se apropia o curbă. Acum că este cu atelajul în șanțurile patriei poate va da și cu subsemnatul pentru că a condus căruța DNA fără bagaj profesional și ochi de pisică.

# Carcotas date 17 January 2019 18:40 +3

Toata lumea sare pe procurori, dar pe tovarășii lor de paradeala, judecatorii care au aprobat TOATE perchezitiile, interceptările, arestările fara probe, pe Invenții, din lasitate sau din comoditate, CUM RAMANE? Madame Costache de la CAB ce are de zis ca a aprobat cheltuirea banului public intr-un dosar clasat? Si cate alte dosare clasate or mai fi, cu măsuri de supraveghere tehnica aprobate lejer, din condei...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva