FIVE TO GO – Judecatoarea CAB Alina Nadia Gulutanu a egalat-o pe Daniela Panioglu. Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara in cel de-al cincilea dosar, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta: “Informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala'... Dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor expuse de catre Ministerul Public... Informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte'”
Judecatoarea Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti a egalat-o pe colega sa Daniela Panioglu in materie de rechizitorii disciplinare. Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara in cel de-al cincilea dosar, atingand astfel performanta Danielei Panioglu.
Inspectia Judiciara (institutie condusa de judecatoarea Roxana Petcu - foto) o acuza pe Alina Nadia Gulutanu de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, abatere constand in exercitarea functiei cu rea-credinta. Acuzatiile Inspectiei Judiciare sunt extrem de grave si privesc atat modul in care Gulutanu intelege sa efectueze cercetarea judecatoreasca, dar si respectul acesteia fata de lege si Inalta Curte.
Astfel, Gulutanu ar fi informat partile dintr-un proces ca are o maniera proprie de a interpreta Codul de procedura penala, transmitandu-le avocatilor si ca nu o intereaza “ce zice Inalta Curte”.
De asemenea, Gulutanu ar fi dispus continuarea cercetarii judecatoresti desi inculpatii nu aveau aparatori, ar fi interzis adresarea de intrebari martorilor audiati, dar in schimb ar fi dirijat declaratiile astfel incat sa fie confirmate acuzatiile procurorilor.
Amintim ca judecatoarele CAB Alina Nadia Gulutanu si Daniela Panioglu detin recordul de excluderi din magistratura. Cele doua au fost date afara din sistem de patru ori, dar cele patru hotarari ale Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a fostului CSM au fost desfiintate de fiecare data de Inalta Curte. In mod curios, ICCJ nu doar ca le-a tinut in magistratura pe cele doua, dar nu le-a aplicat nici macar o alta sanctiune.
Pe langa cele patru dosare in care a fost data afara din magistratura de CSM, Daniela Panioglu este judecata la Sectia pentru judecatori a CSM intr-o a cincea cauza (click aici pentru a citi), fiind, asa cum spuneam, egalata mai nou de Alina Nadia Gulutanu.
De asemenea, trebuie spus ca judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a fost protagonista unui episod halucinant, fiind inregistrata in timp ce urla la cei prezenti in sala de judecata (click aici pentru a asculta inregistrarea).
Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare privind cel mai nou dosar in care judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara:
“Actiune disciplinara – GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.
Fapta judecatorului GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, care, prin exercitarea functiei cu rea-credinta, concretizata prin intregul comportament procesual manifestat de magistrat pe durata cercetarii judecatoresti, constand in:
– informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala';
– decizii arbitrare de continuare a cercetarii judecatoresti la termene de judecata in care inculpatii nu beneficiau de apararea obligatorie;
– interzicerea adresarii de intrebari martorilor audiati;
– audierea martorilor nu prin adresarea de intrebari, asa cum obliga dispozitiile procesual penale, ci prin construirea de ipoteze faptice care se dorea a fi confirmate sau infirmate de catre persoana audiata;
– dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor sau imprejurarilor de fapt expuse de catre Ministerul Public prin actul de sesizare ca având valente penale;
– respingerea ca pretins nerelevanta a administrarii probei cu expertiza de specialitate financiar – contabila, care sa stabileasca, printre altele, chiar existenta sau inexistenta prejudiciului;
– informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte',
a urmarit vatamarea intereselor procesuale ale partilor si a generat un sentiment de neincredere in actul de justitie si o deteriorare a respectului participantilor la proceduri judiciare si opiniei publice fata de functia de magistrat, cu consecinta afectarii imaginii justitiei ca sistem si serviciu public”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Cetateanul 12 November 2023 15:28 +57
# DODI 12 November 2023 15:47 +58
# S-ar putea sa va scape ceva 12 November 2023 16:09 +39
# Io 12 November 2023 17:20 +76
# santinela 13 November 2023 07:53 +8
# cetatean de moda veche 13 November 2023 08:17 +1
# Toamnei Praporgescu 13 November 2023 08:35 +46
# Mai sta mult judecatoare? 14 November 2023 00:31 -6