26 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GANDURILE UNUI TANAR JUDECATOR DESPRE PROTESTUL AVOCATILOR - Victor Constantinescu de la JS 6: "Stimati colegi avocati, recunosc ca am gresit si probabil voi mai face greseli in legatura cu solutiile din dosare si in conducerea sedintei de judecata. Daca sunteti deranjati de reactii punctuale a unor judecatori in sala de sedinta sesizati IJ… Daca doriti respect in sala de judecata, asigurati-va ca nu ati facut nimic inainte pentru a-l pierde”

Scris de: E.D. | pdf | print

21 September 2014 12:09
Vizualizari: 12378

Toata suflarea avocatilor s-a solidarizat cu Baroul Cluj in protestul declansat fata de comportamentul tinerei judecatoare Ana Maria Daradics de la Judecatoria Cluj-Napoca, care a dat-o afara din sala de judecata pe avocata Kapcza Mikolt Kristina pe motiv ca a fost nemultumita de comportamentul acesteia in instanta. S-a pus in discutie faptul ca legea este prost gandita si permite ca tineri judecatori de doar 23 de ani sa intre in complet unic in instanta, direct de pe bancile INM-ului. Avocatii la unison au cerut modificarea acestor prevederi, in asa fel incat tinerii judecatori sa nu mai poata intra in complete unice decat dupa atingerea unei varste si a dobandirii experientei de judecata.


In urma acestor reactii ale avocatilor, un tanar judecator vine in fata avocatilor pentru a le transmite ca se mandreste cu profesia pe care a ales-o si ca nu are nicio vina pentru faptul ca legislatia ii da dreptul ca dupa terminarea Institutului National al Magistraturii sa intre in complet unic. Acelasi judecator le recomanda avocatilor “deranjati de reactii punctuale a unor judecatori in sala de sedinta, inclusiv a subsemnatului”, sa sesizeze Inspectia Judiciara.

Este vorba despre judecatorul Victor Horia Dimitrie Constantinescu (foto) de la Judecatoria Sectorului 6, in varsta de 27 de ani, care intr-un articol publicat pe site-ul Juridice.ro isi exprima opinia fata de protestul declansat de avocatii din Baroul Cluj, precum si fata de perceptia generala asupra judecatorilor tineri, incercand in articol sa demonteze mitul potrivit caruia judecatorii tineri nu au ce cauta singuri in sala de judecata.

 Judecatorul Victor Horia Dimitrie Constantinescu sustine ca “avocatii nu se gandesc la judecatori, iar judecatorii nu se gandesc la avocati” si, atat avocatilor, cat si judecatorilor “ne place sa ne gandim numai la avantajele celeilalte profesii, fiecare creandu-si un stereotip preferat: avocatii au bani si nu fac nimic, iar judecatorii se cred dumnezei si nu citesc cererile sau isi bat joc de noi”.

In continuare, tanarul judecator recunoaste ca a gresit si ca “probabil va mai face greseli in legatura cu solutiile din dosare si in conducerea instantei”, insa le cere avocatilor ca in cazul in care sesizeaza astfel de greseli sa uzeze de toate caile legale pe care le au la dispozitie”: “Daca sunteti deranjati de reactii punctuale a unor judecatori in sala de sedinta, inclusiv a subsemnatului, sesizati Inspectia Judiciara”.

Prezentam in continuare articolului judecatorului Victor Horia Dimitrie Constantinescu, publicat pe Juridice.ro:

Criticile care pot fi aduse sistemului de formare initiala in cadrul INM sunt multe si am mai vorbit despre ele cu o alta ocazie. Si atitudinea agresiva, egoista si intransigenta a unor auditori de justitie si judecatori tineri, inclusiv a subsemnatului, am recunoscut-o public. Avand acestea in vedere, stimati colegi avocati, va rog sa imi incuviintati mie, unui judecator de 27 de ani, absolvent al Institutului National al Magistraturii in 2012, cererea judecarii cauzei potrivit procedurii recunoasterii invinuirii si aplicarea unei pedepse orientate spre minimul special pentru infractiunea de a fi tanar judecator.

In circumstantiere, va propun urmatoarele argumente, urmand ca dumneavoastra sa apreciati.

Protestul pe care il initiati si sustineti printr-o veritabila sentinta de condamnare a judecatorului si a procurorului tanar constituie numai sublinierea unui aspect de organizare judecatoreasca de traditie in Romania. Intrarea in magistratura a persoanelor tinere, direct din facultate, pe calea repartizarilor in ordinea mediilor, este o modalitate aleasa de catre legiuitor de ceva vreme, asa ca ma surprinde ca ar putea genera reactii atat de puternice in randul avocatilor incat sa determine demararea unui protest.

Astfel, conform art. 10 din Legea nr. 982/1865 privind organizarea judecatoreasca, ”Se va numi judecatoru de plasa, acela care se va distinge prin bunele sale purtari, va avea ore care cunoscinţa de legi si etatea de 25 ani, celu puţinu.” Art. 33 din Legea nr. 5/1952 privind organizarea judecatoreasca nu mai aminteste de varsta judecatorului, insa impune efectuarea stagiului judecatoresc de doi ani. Articolului 46 din Legea nr. 92/1992 ii lipseste de asemenea orice conditie privind varsta minima.

Constatam din cele aratate ca legiuitorul a apreciat de aproape 150 de ani ca o persoana de 25 de ani poate indeplini functia de judecator. Desigur, criticabil din multe puncte de vedere, sistemul francez adoptat de catre legiuitor este o alegere suverana a acestuia si care bineinteles, poate fi schimbata prin modificarea sistemului de organizare judiciara. Nu am observat insa un demers public al barourilor de a solicita o initiativa legislativa in acest sens.

Pe de alta parte, ma intreb cati avocati competenti si care au o experienta reala in zona litigiilor civile sau penale timp de cinci ani (nu ma refer la experienta pe hartie facuta numai pentru a fi admis in magistratura) ar fi dispusi sa intre in magistratura? Mai precis: (i) cati ar fi dispusi ca dupa cinci ani sa isi ia concediu cateva luni inainte de un concurs pe care nu stiu daca il vor promova (ii) sa incaseze timp de doi ani o bursa de aproximativ 1.500 lei sau timp de 1 an si 6 luni un salariu de 2.100-3.000 lei? (iii) sa suporte o incarcatura medie de 1.363 dosare/judecator (J. Buzau), 1.336 (J. Buftea), 1.255 (J. Ploiesti). 1.106 (J. Sector 2) 1.051 (J. Sector 3) – statistica pentru primele 6 luni din 2013; (iv) sa se mute cu familia din localitatea de domiciliu? Nu am auzit pe niciunul dintre colegii mei de facultate care isi desfasoara din 2010 activitatea la una dintre societatile de avocatura din Bucuresti sa isi doreasca sa intre in magistratura, direct sau prin INM, desi multi dintre acestia au competenta necesara. Si atunci, ma intreb, cat de viabil este sistemul pe care il propuneti? Ne place sa vorbim despre alte sisteme judiciare si sa ne alegem aspectele care ne convin, fara a ne gandi prea mult la realitatea propriul sistem judiciar.

In ceea ce priveste raspunderea disciplinara a judecatorilor si procurorilor, am convingerea ca aceasta este realizata mult mai transparent decat in privinta avocatilor. Inspectia Judiciara tine o evidenta publica cu actiunile disciplinare promovate precum si cu privire la rezolutiile de clasare. Din aceste statistici, rezulta ca in anii 2005-2013 au fost admise in mod definitiv 80 de actiuni disciplinare exercitate fata de judecatori si 35 fata de procurori. Spre comparatie, pagina cu activitatea Comisiei de Disciplina a Baroului Bucuresti este in constructie, iar pe site-ul Baroului Cluj nu am putut identifica o sectiune dedicata Comisie de disciplina si nici la sectiunea comunicari nu am putut observa niciun comunicat care sa priveasca o sanctiune disciplinara aplicata unui avocat. Nici site-ul UNBR nu ne da vreo informatie privind existenta sanctiunilor disciplinare.

Asadar, apare surprinzator protestul avocatilor din pricina unui incident in sala de judecata. Exista in cazul judecatorilor si procurorilor mecanisme legale care au functionat si functioneaza privind raspunderea lor disciplinara, iar avocatii uzeaza in nenumarate cazuri de sesizarile adresate Inspectiei Judiciare.

Problema relatiei avocat-judecator in afara salii de sedinta pentru mine nu exista. Pe cine cunosc, salut si nu am nicio ezitare sa discut cu fostii colegi de facultate sau cu profesorii pe care ii respect si acum la fel de mult sau poate mai mult dupa ce am devenit judecator. Cu toate acestea, barfele si eventualele implicatii penale legate de o anumita relatie de amicitie intre un judecator si un avocat, in special intr-o instanta mai mica, sunt pornite, in mare parte, tot de colegii avocatului si ulterior preluate de justitiabili. Este de inteles de ce, in aceste circumstante, un judecator este reticent, mai ales intr-un oras mic, sa arate orice relatie de amicitie fata de un avocat. De asemenea, nu stiu cum s-ar simti un avocat care ar vedea ca, inainte de inceperea sedintei de judecata, avocatul partii adverse are o discutie prieteneasca cu presedintele completului de judecata.

In privinta relatiei avocat-judecator in sala de sedinta, s-au evidentiat in nenumarate randuri ”abuzurile” pe care le fac judecatorii zi de zi in sala, cea mai recenta reactie venind de la Cluj. Ma voi rezuma numai la cele ce ating sfera procesului penal:

–incercarile de temporizare a procesului vin de cele mai multe ori de la parti si de la avocatii acestora. De la clasicul ”Va rugam amanati cauza pentru ca este primul termen” pana la cereri de recuzare, si desigur, sa nu uitam regretatul efect suspensiv al exceptiei de neconstitutionalitate.

–pregatirea profesionala continua a judecatorilor si procurorilor este asigurata de catre Institutul National al Magistraturii printr-o paleta destul de larga de conferinte pe diferite materii. Intr-adevar, la instanta primim si invitatii de participare la alte conferinte organizate de facultati, barou sau JURIDICE.ro. Pentru toate acestea este insa nevoie de timp, iar in afara instantei, care deseori ocupa toata ziua, gasim cu greu timp chiar si pentru familie, cu atat mai putin pentru participarea la conferinte.

relatia dintre judecator-procuror este intr-adevar mai stransa decat cea dintre judecator-avocat. Este eronata insa perceptia ca judecatorul si procurorul discuta solutia inainte sau dupa iesirea din sala de sedinta.

–jignirile si atitudinea nedemna nu merg intr-un singur sens. Cred ca daca mergem in orice sala de judecata din Romania, cei care ridica tonul, ameninta si au in general o atitudine nedemna de roba pe care o poarta sunt preponderent avocatii, nu judecatorii sau procurorii. Singura diferenta este ca noi suntem chemati de Inspectia Judiciara sa ne explicam comportamentul din sala – nu stiu insa cati avocati au fost pusi de comisiile de disciplina sa isi explice comportamentul lor in sala de judecata.

Desi sunt tentat sa dau exemple de comportamente nedemne a unor distinsi membri ai baroului, ca raspuns la articolul recent publicat, mi-ar fi jena, in primul rand fata de cititorii acestui site si in al doilea rand fata de avocatii competenti si care pregatesc temeinic cauzele in care raspund, sa redau ceea ce ne este dat sa auzim si sa vedem deseori in sala de judecata sau sa citim in actele de la dosar.

Totodata, discutiile despre cine greseste mai mult sau cine e mai putin pregatit pot continua si nu vor ajunge niciodata la final, insa cauza acestui ”razboi rece” este reprezentata de lipsa de cunoastere si de intelegere fata de dificultatile celeilalte profesii. Avocatii nu se gandesc la judecatori, iar judecatorii nu se gandesc la avocati. Fiecare are cereri, respectiv hotarari de redactat, familie, facturi si altele. Mai mult, ne place sa ne gandim numai la avantajele celeilalte profesii, fiecare creandu-si un stereotip preferat: avocatii au bani si nu fac nimic, iar judecatorii se cred dumnezei si nu citesc cererile sau isi bat joc de noi.

Asadar, stimati colegi avocati, eu recunosc ca am gresit si probabil voi mai face greseli in legatura cu solutiile din dosare si in conducerea sedintei de judecata. Daca observati acest lucru, uzati de toate caile legale pe care le aveti la dispozitie.

Daca sunteti deranjati de reactii punctuale a unor judecatori in sala de sedinta, inclusiv a subsemnatului, sesizati Inspectia Judiciara.

Daca sunteti insa suparati pe mine ca sunt prea tanar sa judec, va suparati degeaba. Suparati-va pe legiuitorul care mi-a permis sa fiu judecator la aceasta varsta. Sa imbatranesc subit pentru ca dvs. protestati nu pot.

Si daca doriti respect in sala de judecata, asigurati-va ca nu ati facut nimic inainte pentru a-l pierde.

Recunosc, dar nu regret ca sunt tanar. Deliberare usoara!

Jud. Victor Horia Dimitrie CONSTANTINESCU

Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti, Sectia Penala"

Traseul judecatorului Victor Constantinescu de la JS 6 in lumea juridica

Judecatorul Victor Horia Dimitrie Constantinescu are si un blog pe care isi publica ocazional parerile cu privire la evenimentele care au loc prin lumea juridica. Tot acolo, am gasit si o prezentare detaliata a judecatorului de la JS 6, in care prezinta traseul sau in Justitie.

Prezentam mai jos autodescrierea facuta de judecatorul Victor Horia Dimitrie Constantinescu de la Judecatoria Sector 6:

"Numele meu complet este Victor Horia Dimitrie Constantinescu, sunt un bucurestean nascut pe 01.10.1987.

Prima mea intalnire cu lumea juridica a fost la varsta de 7 ani, cand impreuna cu bunicul meu am trecut pe langa Judecatoria Sector 6. La intrebarea mea ”Ce se intampla aici?” bunicul meu a avut un raspuns extrem de interesant ”Daca ai o problema, vii aici si un domn te ajuta sa o rezolvi”. Curiozitatea varstei a cerut o verificare ”Putem sa intram si noi?” si am intrat. Deloc impresionat de solemnitatea sedintei de judecata, am inceput sa il intreb pe bunicul meu o multime de lucruri pe un ton ridicat. Reactia omului in negru nu s-a lasat asteptata ”Domnul cu copilul, afara!”

Si am ajuns la Facultatea de Drept - Universitatea Bucuresti. In timpul facultatii nu am fost tot timpul convins ca o sa urmez o profesie juridica. Primii 2 ani de facultate i-am dedicat pasiunii mele fata de IT, mai precis, securitatea IT. Am avut placerea sa sustin cateva seminarii si chiar sa castig premiul deMicrosoft Most Valuable Professional.

In timpul anului III, studiul contractelor si succesiunilor precum si a materiei procesual penale au inclinat balanta alegerii in favoarea unei cariere in domeniul juridic. Prima incercare a fost intr-o societate de avocatura - am simtit ca nu as putea sustine numai acele interpretari favorabile partii pe care o reprezint. Tot timpul as cauta modul just de interpretare al legii. Asa ca alegerea finala a venit firesc - magistratura.

Am fost auditor de justitie la Institutul National al Magistraturii. In anul II de studiu am optat pentru profesia de judecator, desfasurand stagiul de practica la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

Pe 26 iunie 2012, prin hotararea nr. 552/27.06.2012 a Plenului CSM am fost numit judecator stagiar la Judecatoria Alexandria.

Prin decretul Presedintelui Romaniei din data de 29 ianuarie 2014 am fost numit in functia de judecator la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti".

 

Comentarii

# avi date 21 September 2014 12:21 +14

Noi suntem smecheri. Noi nu ne pregatim dosarele. Noi le sustinem cu argumente de tip mahala. Putem sa insultam , sa facem orice pentru ca suntem multi. Noi nu trebuie sa citim legile, judecatorul este obligat sa ne admita cererea pentru ca noi am platit spagi ca sa ne luam roba. Noi daca ne suparam  incheiem protocol cu cazanciuc sa amendam judecatorii si chiar sa-i evacuam din sala. Noi.... :zzz

# un om informat date 22 September 2014 09:22 +2

Daaaaa !!!! , iar judecatorii prin reprezentantii lor de la CSM , inchee PROTOCOALE CU INSTITUTIILE STATULUI ( anuland de fapt legislatia si statul ) , prin care se angajeaza sa nu respecte legislatia , sa foloseasca artificii juridice caci legislatia romaneasca este astfel construita incat incap astfel de interpretari cat cuprinde , si chiar sa sfideze asfel ca te trezesti cu o hotarare care nu respecta absolut deloc legea dar nu ai ce face , caci degeaba reclami intrucat toata golania porneste de la CSM si IJ. Deci PROTOCOLUL BATE LEGEA !!!!!, si a se vedea in asigurari , sistemul bancar , cadastru , amenzi prin intelegeri cu autoritati locale etc.

# BIBI date 22 September 2014 09:42 +3

Daca judecatorul gandeste si judeca prin prisma onorariului pe care -l primeste avocatul ......, pai atunci sa tina cont ca nu-i condamnat a fi jude si are posibilitatea sa schimbe pozitia din cea de judecator in cea de avocat . Atunci cand a ales sa fie jude sper ca nu a gandit ca-si face retea de caratori de spagi din avocati asa cum dealtfel se intampla astazi . Domnilor !!!!, judecatorii au cerut salarii ,pensii , nu respund pentru hotararile pe care uneori le motiveaza ca pe o cearta intre doua PRECUPETE caci atata poate d-nul /d-na , pai daca nimic nu-i mai multumeste sa -si schimbe profesia si sa lase justitia libera sa functioneze .

# LOLA date 22 September 2014 11:08 +1

Avem un PARLAMENT compus din vreo 600 si mai bine de personaje , unul mai inventiv ca altul ori cu cete de inventivi in spate care au luptat ca acestia sa le reprezinte interesele prin promovarea de legislatie avantajoasa pentru unii ori pentru altii . Cand se instaleaza din prima zi incep cu atacul la modificarea deverselor legi , cu legi care nu se mai discuta ci trec direct la semnat , si astfel toate codurile au ajuns atat de stufoase ( inclusiv cel fiscal) si de ciufulite incat e loc de intors pe toate partile . Vai mama lui de justitiabil care crede ca va castiga in justitia libera si independenta , ca va putea sa reclame undeva un judecator spagar, in conditiile de astazi si daca nu intervin schimbari majore in sistem.

# bota excrocule date 21 September 2014 12:49 -3

:lol:si zi eu am argumente de tip mahala festitule? cind eu vreodata am indignat prin conduit\ profesionala un magistrat ? dar tu festitule de cite ori ai fost amendat pentru tulburarea ordiniid e sedinta,citidintre emulii tai sint amendati sau coindamnati poenal pentru incalcarea regulilor de convietuire sociala privind justitia si ceea ce este cel mai curios,de cind tu gunoiule te semnezi cu numele meu de avi?daca traiai acum 150 d eani si facei o asemenea gafa te scopeam gitante.dar acum nu iti pot transmite decit dispretul m eu sincer....

# justo date 21 September 2014 15:04 +4

Bai asta care o tot dai cu "festit"  , vorbeste cu IPHONELUL tau 4 sa-i transmita stapinului ca una e sa greseasca literele si alta e sa nu stie sa puna cratima. Cratima e un cuvint pe care ai grija sa nu-l  confunzi cu cratita. In alta ordine de idei nu vrei sa ne spui ce diagnostic ti-a pus psihologul? Vad ca eviti sa-mi raspunzi. Mi-ar place sa stam fata in fata si sa raspunzi barbateste ce ai cu avocatii legali? De ce crezi tu ca esti "avocat" desi dupa litera legii nici unul dintre traditionali nu este? Incearca sa te comporti ca un barbat, desi stiu ca esti gay, si sa nu mai comentezi ca o prostituata ieftina intrata in avocatura pe spaga. 

# avi avi date 21 September 2014 15:34 0

mai bota,zis justo,tu vorbesti despre curaj?Tu voerbesti despre o confruntare ca intre barbati?e ce nu raspunzi clar si precis la intrebarile noastre legate de modul in care ai devenit avocat,de modul in care se respecta la voi legea avocaturii,etc.Tu nu raspunzi,lasi tot felul de derbedei sa raspunda,mai dai si tu cu parerea prostului pe net si cam atat.Ai curajul si raspunde iar  apoi noi,cei 3/4 ne von arata indentitatile.Oricum mai acesta,toate nick-urile tale fanteziste le stim si oricum vei semna noi te recunoastem dupa stil si mai ales dupa modul in care pui problemele.Adica prosteste si copiate dupa bulumac.Obstinatia ta cu legalitata voastra si nelegalitatea noastra frizeaza paranoia.Si revizuieste-ti vocabularul,tonul si marlania.

# CW Victoras Constantin cocosatu fara dinti date 21 September 2014 15:40 0

Bota a zis ca nu sta de vorba cu analfabetii exclusi din profesie! ,,?e ce nu raspunzi,, ,,clar si precis,, (pleonasm primitiv!) ,,avocaturii,etc,, ,, ne von arata ,, ,,indentitatile,, ......hihihi!!!

# avi avi date 21 September 2014 15:58 -2

asta-i raspuns mai festitule?Creezi diversiunea cu greselile noastre de scris pentru a-ti acunde nimicnicia,lasitatea,impostura,lipsa de idei.Si altele.Jalnic om esti mai ratatule.Norocul tau ca nu te citeste nimeni pe alte site-uri.Aici la luju este lumea ta.Aici de dai exeget,avocat,presedinte si samaritean.In fond esti un ultim om fata  de care ar trebui sa avem compasiune.

# saracu avi CW coco stirbu date 21 September 2014 16:15 -1

avi CW coco stirbu ai mai multe probleme: 1 nu esti avocat 2 nu ai curaj sa te arati 3 esti analfabet 4 esti cocosat 5 nu ai dinti 6 esti chior 7 esti escroc 8 esti retardat 9 esti obsedat de Bota !!!  uita-te si tu: ,,a-ti acunde,, ,,Aici de dai exeget,,     huahuahua !!!

# care noi-avi si iorgu date 21 September 2014 15:42 +1

care ,,noi,, il ,,cerceteaza,, pe Bota?  avi si iorgulescu??? 2 analfabeti, escroci si falsificatori?

# justo date 21 September 2014 18:17 +3

Si zi asa mai avi-ala , " noi astia 3/4 "... :D :D :D   Ati progresat mai neterminatilor,  mai aveti un pic si formati un intreg. Baaaa cind am spus ca sunteti nescoliti, neterminati, scursori cu tatici si mamici nu m-am inselat. Avi tu esti crema prostiei, o loaza care trebuia sa se laude ca scrie de pe un telefon mobil Iphone 4. Oare realizezi ca esti pur si simplu un cretin penibil? Ce ai vrut sa demonstrezi? Ai crezut ca esti cineva daca enumeri niste obiecte pe care le posezi? Oare bu ti-ai dat seama ca orice om poate dobindi aceste obiecye cu, care te lauzi de parca ar fi realizarea vietii tale? Esti mic la minte, te-ai facut de tot rahatul. Dai inainte cu bota si pupa-l in fund pina nu mai poti. Esti zero barat, stai la florea ca nu ai ce cauta intre avocatii adevarat :P :P :P i.

# avi avi date 21 September 2014 19:43 -3

cind,, ,,bu,,  ,,obiecye,,  ,,cu,care,, ,,dai,, Agramatul tot agramat,.Si te mai dai avocat.Vezi mai ca terapia gurourinala dauneaza grav sanatatii.Ca si festitul pe cap.Hi,hi,hi .Nu eu sunt cu Iphonul 4/Iar ai dat cu bota in balta.

# justo date 21 September 2014 21:10 +2

"Cu, care " am pus virgula istetul lui tata. Erori de scriere mai apar ca butonez si eu un smartphone. Na ca ma laud si eu ca tine.  :P   Daaaa marmotel avi avi, nu esti tu iphone 4 ca e cam scump pentru tine. Tu ai ramas cu nokia tip caramida si cu passatul cu trei roti. Mare ciacanău esti. Stii ce inseamna ceacanău? Baga repede pe net cu iphonelul prostalaule!  :-x

# BOTILIU POMPA date 21 September 2014 15:44 -1

ia zi-ne mai festeala nationala cam ce fel de prostituta este ala care intra intr-un barou de crasma pe baza unei hotarari date de o gasca de inculti si ratati?oare foarte,foarte ieftina?

# Avi nu e avocat date 21 September 2014 16:18 +1

,,prostituta este ala,, ??? hihihi!!

# gabi date 21 September 2014 13:14 +1

Sunt de acord în mare parte cu dl judecător. Mulți judecători tineri își fac treaba cu seriozitate și profesionalism. Ba chiar cred că sunt mulți judecători corecți (cam 75%). Dar, trimiterea la IJ e o glumă. Spre exemplu, în cazul renumitului porcuror Papici chiar am apelat la serviciile ”Cooperativei Nufărul”, în condițiile în care un raport administrativ al DNA în  dosarul meu constata că respectivul REFUZASE timp de peste 5 luni înregistrarea unei plângeri penale împotriva a trei judecători de curte de apel, care pentru a-și motiva soluția au inventat pur și simplu o situație de fapt. Dar numita IJ secția procurori îmi spune că nu a constatat existența vreunei abateri și că respectivul procuror a respectat normele procedurale.  Așa că, domnule judecător Horia Constantinescu vă rog să mă lăsați cu sfatul de a apela la Inspecția Judiciară (numele dat de presă acestei instituții de Cooperativa Nufărul mi se pare cât se poate de inspirat și întemeiat). Gabriel Nițulescu

# Alina date 21 September 2014 14:04 +1

Daca ar fi sa generalizam am face cea mai mare prostie...asa cum exista judecatori care fac cinste prin infaptuirea actului de justitie (asa cum cred ei de cuviinta), exista si niste persoane la care primeaza orgoliul si implicit prostia. In tara asta problema e alta...inspectia judiciara incurajeaza acest comportament prin evitarea luarii unor masuri concrete! Dar ce sa-i faci....cancerul s-a extins peste tot si nu mai exista vreo sansa de scapare.

# Cluj is next! date 21 September 2014 14:42 0

Am zis eu mai demult ca urmeaza Clujul, nimeni nu a crezut.Protestati fratilor, ca mahnita v-a dus de nas cativa ani buni si vad ca nu se potoleste. Pana atunci, pregatiti actele de infiintare a Baroului, inainte ca DNA sa le solicite si ca instantele sa constate ceea ce este legal si logic.Numai bine.

# manastureanu date 21 September 2014 19:24 0

mai nextule,ai zis de Cluj intr-un alt context,atunci cand vorbeai despre viitoare anchete.Asa ca nu te da mare ca nu tine.

# Alina date 21 September 2014 14:45 0

Daca ar fi sa generalizam am face cea mai mare prostie...asa cum exista judecatori care fac cinste prin infaptuirea actului de justitie (asa cum cred ei de cuviinta), exista si niste persoane la care primeaza orgoliul si implicit prostia. In tara asta problema e alta...inspectia judiciara incurajeaza acest comportament prin evitarea luarii unor masuri concrete! Dar ce sa-i faci....cancerul s-a extins peste tot si nu mai exista vreo sansa de scapare.

# Zeus din Ferentari date 21 September 2014 15:03 -5

Ce propaganda penibila la tanarul jude de ocazie 1. "Stimati colegi avocati " arata ca se adreseaza intregii bresle adica inclusiv celor carora nu are ce le reprosa. 3. Sa ascunzi propria incompetenta si rea credinta in spatele unor grupuri profesionale denota diversiune si cameleonism . Ideea raspunderii colective o respinge la judecatori dar o sustine pentru avocati ? Pai atunci si el merita dispretul extins asupra judecatorilor de catre judecatori stalinisti precum L.Sancu , C.Bogdan , I. Motoc...etc ?

# florea date 21 September 2014 15:33 0

Nu am inteles exact. Despre care raspundere vorbeste distinsul magistrat? Aia legala care nu exista nici de jure si nici de facto, sau cea morala, care nu exista asa cum rezulta din care mesajul domniei sale?  Recunoaste ca a gresit de multe ori. A raspuns vreodata pentru greselile sale? Sau sa intelegem mesajul sau ca fiind pardon, ma scuzati, mai incercam o data, ca poate ne reuseste? Compara avocatii cu judecatorii. Judecatorii, spre deosebire de avocati, dau solutii care au consecinte concrete si de multe ori iremediabile asupra vietilor justitiabililor.  Interventia sa mi se pare cea mai buna dovada de autosuficienta proprie, din pacate, celor mai multi magistrati si procurori in ziua de azi

# Gogu date 21 September 2014 16:27 0

Greseli umane au fost si vor fi. Avocatii de la UNBR ,,traditional" vor dori sa traga la raspundere pe judecatorii care resping exceptia lipsei calitatii de reprezentant, motivata stiti dumneavoastra cum. DA, casta desfiintata UNBR, s-a imbogatit si se imbogateste permanent, doreste si PUTERE EXTINSA, atentie !!! 

# AV. DEF CLAUDIA NEDELCU date 21 September 2014 16:28 +4

Fiindca limbajul si obiectul au ajuns obscene si in derizoriu pe acest site, consider ca pentru a ne delimita de cei multi si prosti,dar si pentru ca tanarul judecator si-a dat numele sa facem si noi la el, din respect pt dansul. Sigur, fiecare gresim, totul e recunoasterea greselii si indreptarea sa. De fiecare data cand a fost cazul am sustinut peste tot faptul ca judecatorii tineri pot fi ok, noi avocatii, putand, prin respect fata de sine si de interlecutor, prin argumente si profesionalism sa ne aparam clientul! Judecatorul, este receptiv la sustinerile noastre cand acestea au substanta, prostia unui avocat, adesea din oficiu, fiindca de obicei acestia au gura mare si timp pt oficii si pentru proteste, nu e trecuta in nici o carte si nici imperativa pentru jude, tanar sau batran, si nu duce la obligativitatea judelui de a da castig in speta prostului. deci, nu iei spaga, nu esti obligat! Asa ca stimati colegi, nu e rusine sa pui mana pe carte in loc sa arunci cu

# AV. DEF CLAUDIA NEDELCU date 21 September 2014 16:34 +3

noroi in cineva care nu intelege ce spui, nu e corect sa nu recunoastem ca sunt judecatori batrani care nu stiu carte si nu stiu sa judece impatial si colegal, nu e o crima sa existe prietenii personale intre bresle, si nu e corect un protest pentru ca cineva respecta legea! Eu, in primul an ca si consilier juridic intr-o uzina cu 2500 de qangajati am castigat un proces impotriva FPS si a cabinetului Stoica ( Stoica fiind Min Justitiei atunci), proces pe care alti distinsi maestrii cu onorarii cat Pibul bucurestiului nu l-au castigat, eu fiind singura in tara la aceea vreme cu acest succes! Deci, nu e corect sa fim calici cu tinerii, insa fara argumente!

# mircea n. date 21 September 2014 16:37 +2

Atentie la limba romana, d-le judecator..."deranjati de reactii punctuale a(corect- ale)unor judecatori...)" si "modul just de interpretare al(corect- a)legii"  Prima greseala este in scrisoare iar a doua este in expunerea scrisa despre sine.

# AV. CLAUDIA EDELCU date 21 September 2014 16:39 +3

si nu ma supqara injuraturile sau corecturile de la cei care nu sunt in stare sa se legitimeze, si stra demn intr-o onstanta. protestul e gratis si daca ai timp de ce sa nu sta pe strazi? ca sa am clienti si sa fiu respectata eu am muncit ani de zile, deci nu am nevoie de3 nici un protest imp[otriva nici unui judecator., poate, doar a ministrului justitiei, care nu are ce cauta nici macar ca si ajutor de grefier! Cu stima domnule ministru, puneti mana pe carte si pe biblie ca sunteti pe langa drum!

# AV. ,,Botist'' UNBR 2004 date 21 September 2014 21:39 +2

Stimata Doamna Av. Claudia Nedelcu, cred si sunt convins ca aveti mai multa experienta in avocatura, decat mine bineinteles, aveti perfecta dreptate.Cei mai multi avocati muncesc ani de zile pentru a se forma, pentru a invata, pentru a dobandi calitati avocatesti. Asemenea avocati sunt si la ,,traditionali'' sunt si la ,,botsisti''. Nu conteaza din ce structura fac parte, important este sa ne respecatm unii pe altii si sa ne servim cleintii in mod profesionist.Circul din avocatura este intretinut in mod voit, se vede de la o posta, intretinut tocmai de acei ce sub plapuma unei aparente legalitati incearca sa distraga atentia, canalizand problemele, de la adevaratele probleme din avocatura.Alaturi de sedii imponante, de mii de euro cheltuiti, de masini si biblioteci luxoase, sta nenorocirea si putregaiul care cu timpul va exploda, e asa ca un butoi de pulbere. Intelegeti despre ce vorbesc.In rest, numai bine tuturor si incercati pe cat se poate sa renuntati la limbajul de mahala de aici

# ADEVARUL date 21 September 2014 18:02 0

IATĂ UN JUDECĂTOR.EL POATE FI DOAT TÂNĂR,INDIFERENT DE VÂRSTĂ,SUFLETUL ÎI RĂMÂNE TÂNĂR ȘI HOTĂRÂT SĂ FACĂ DREPTATE ȘI SĂ FIE CORECT CU ORICE PREȚ.MAJORITATEA AVOCAȚILOR SUNT NIȘTE COMUNIȘTI ÎMPUȚIȚI,TRADIȚIONALI DAR NELEGAL ÎNFIINȚAȚI,AR TREBUI NU DOAR ADUȘI CU PICIOARELE PE PĂMÂNT ÎN INSTANȚE DAR CHIAR ARESTAȚI PENTRU TICĂLOȘIILE SI UNELTIRILE CURENTE...PRIN CARE TERGIVERSEAZĂ ROCESLE SI BLOCHEAZĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIȚIEI...ASTA MAI LIPSEA PSEUDO AVOCÂCATII SĂ FIE EGALI JUDECĂTORILOR :-) NU AM DECÂT CUVINTE DE LAUDĂ PENTRU ACEST JUDECĂTOR,EL SE CONSIDERĂ TÂNĂR,EU ÎN PLUS ÎNȚELEPT,CURAJOS ȘI ADEVĂRAT.BRAVO TIE,DACĂ AR FI IN INSTANTE MAI MULTI CA TINE ROMÂNIA AR AVEA O SANSĂ,ALTFEL NE MANÂNCĂ LUPII...SĂ NU RENUNȚI NICIODATĂ LA PRINCIPIILE TALE,CHIAR DACA AI LUCRA IN PIERDERE,TU ESTI ACOLO SĂ OFERI CEVA SOCIETAȚII,NU SĂ PRIMEȘTI,NU SĂ O FURI,SĂ TE ÎNGRAȘI CU SANGELE JUSTITIABILILOR,A VADUVELOR SI OROPSITILOR.BRAVO TIE SI LA PARINTII TĂI.

# ADEVARUL date 21 September 2014 18:15 0

SI DACĂ IMI PERMIȚI SĂ NU ITI DORESC CEVA,VICTOR,NU ÎȚI DORESC SĂ AJUNGI VREODATĂ DERANJAT DE COPII DIN SALA TA DE JUDECATĂ,AMINTEȘTE-TI DE MÂNTUITOR,EL TE-A PRIMIT IN ORDINEA LUI DE IDEI,SĂ ITI DEA ANI MULTI SI FERICITI,IAR DACĂ ESTI IUBITOR DE ARGINȚI,FĂ-TE AVOCAT,AZI SINONIM AL NECURATULUI.

# Ghita Bizonu' date 21 September 2014 19:13 0

Eu am dubii ca un june cu faculatate si INM este un bun judecator... Are el carte da cam atata. Nu prea stie - nici nu are cum! - nimic despre societatea in care traieste .l Scriu astea tinand cont cam am fots si eu tanar, crecut intr-o familie de opameni corecti si manierati.. "Norocul" m,eu a fost stagiul militar intr-un regiment de infanterie si asa am aflat si eu in ce tara traiam .... Oricum .. "judecatrul" asta ar trebui sa isi dea seama ca a da afara din sala de tribunal avocatul unei parti si a continua dupa aia sedinta ... macar aparent risti sa creezi o situatie defavorabila partii ramase fara avocat ... Daca junele atata lucru nu intelege inseamna ca a facut scoala degeaba.. Si as avea ceva cu judecatorii in gnl. Martorul zice una iar judecatorul zice sa se scrie altceva in minuta instantei .. Ma rog cu mine mai greu (nu uit ce zic, sunt insitent pana la plictiseala si raman politicos) dar ma intreb cu cati alti martori cestia asta "tine".

# Bruzly date 21 September 2014 19:55 +1

Majoritatea magistratilor doar va bateti joc de justitie,o tranzactionati,o negociati ca pe o târfă,târfelor.

# Avocatul31 date 21 September 2014 21:13 -1

Iata un magistrat cu două job-uri,unul de judecator si celalat de agent sub acoperire-specializat in dezinformare,îi plac banii,nu o să reziste ispitei,creditelor,foarte curand CINEVA isi va retrage cuvintele,apa rece cu care s-a imbatat se va fi incalzit de mult,3 zile.

# avsen date 21 September 2014 21:20 -1

Justitia romana este foarte TRISTA. Cu un asemenea "buric"nu trebuie sa se planga.Stie nedistinsul cand se ajunge juecator in ANglia?

# gogu date 21 September 2014 21:28 +1

Tineretea este o calitate, insa nu trebuie sa fie singura. Un tanar judecator este ca un vin nefiert. Este instabil, neasezat....zglobiu...

# crustaceu date 22 September 2014 14:40 -1

gogule, de tulburel numai de bine, ce naiba, iti gadila papilele intr-un fel masochist sa spunem, prin intepaturi, insa ce aroma, apoi, in timp, sute de ani decine marmelada, deci scump, asa ca un vulcan noroios, nestiind pe ce calci, sigur ca faci uhn motiv de protet pe carca unui tanar, ca la unul harsait, te doare dosul de la vaselina pe urma, sa fim seriosi

# crustaceu date 22 September 2014 18:04 0

decine e devine, potet e protest, ca sa nu citeasca alcineva ce nue, scuze, ma grabeam

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva