psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

GHEARA PE DOSAR – Cititi Rezolutia Inspectiei Judiciare de incepere a cercetarii disciplinare a judecatoarei Camelia Bogdan, care si-a tras dosarul sotului presedintei TMB Laura Andrei pentru a-i confisca averea, dupa ce i-a facut sotiei plangere la DNA. Camelia Bogdan se afla in dusmanie cu Laura Andrei. La baza anchetei Inspectiei sta plangerea notarului Jean Andrei, care nici macar nu a fost citat (Rezolutia)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 March 2017 12:26
Vizualizari: 12963

Vestita judecatoare Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti este cercetata disciplinar si pentru sentinta data in dosarul 2185/2/2015 in care a dispus confiscarea unor sume de sute de mii de lei din averea notarului Jean Aurel Andrei, nimeni altul decat sotul presedintei Tribunalului Bucuresti Laura Andrei.

In rezolutia din 12.12.2016 a Inspectiei Judiciare din dosarul 6167/IJ/3322/DIJ/2016 (prezentata in premiera de jurnalista Ana Maria Roman de la antena 3), inspectorul judiciar-judecatorul Liliana Sanduta Poelinca a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de judecatoarea Camelia Bogdan pentru savarsirea abaterii prevazute de art. 99, litera o) din Legea 303/2004, respectiv pentru “nerespectarea in mod grav sau repetat a dispozitiilor privind repartizarea aleatorie a dosarelor”.


Concret, judecatoarea Camelia Bogdan a fost reclamata de notarul Jean Aurel Andrei – sotul presedintei Tribunalului Bucuresti Laura Andrei, ca a solutionat un dosar penal pornit in urma unui rechizitoriu al DIICOT si a dispus masuri asiguratorii impotriva lui, fara sa fie parte in proces si fara sa il citeze. In fapt plangerea notarului Jean Andrei este mult mai complexa, insa inspectorii judiciari s-au limitat, in mod ciudat, doar a retine indicii de incalcare a prevederilor legale privind repartizarea aleatorie a dosarelor. Acuzatiile sunt insa mult mai grave.

Dupa ce a reclamat-o la DNA pe presedinta TMB Laura Andrei pe motiv ca i-ar pune bete in roate la executarea unor hotarari judecatoresti pe care le-a pronuntat, judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a dispus confiscarea si instituirea de sechestre asiguratorii sotului Laurei Andrei, notarul Jean Andrei, care nu era parte in dosar. Judecatoarea Camelia Bogdan nu a gasit de cuviinta sa se abtina, tinand cont ca era in dusmanie cu Laura Andrei, dupa ce a facut plangere penala la DNA.

Culmea, Camelia Bogdan a luat aceste masuri fara ca notarul Jean Andrei sa fi fost parte in cauza, sa fi fost citat sau intrebat cu privire la modul de intocmire a unor acte notariale pentru care s-a dispus masura confiscarii. Intrebat oficial daca notarul Jean Andrei este parte in dosarul judecat de Camelia Bogdan, DIICOT a raspuns ca acesta nu are nicio calitate in cauza respectiva. Cu toate acestea, Camelia Bogdan a dispus sa i se confiste sotului Laurei Andrei sume importante de bani, fara sa il audieze macar pe acesta pentru a oferi lamuririle necesare.

Solutia data de Camelia Bogdan a survenit dupa ce aceasta a preluat o serie de dosare de la Completul C7 condus de judecatoarea Georgiana Tudor, de la CAB , pe perioada cat aceasta s-a aflat in concediu de odihna. Inspectoriii judiciari au retinut ca din toate dosarele preluate, Camelia Bogdan nu a mai predat judecatoarei Georgiana Tudor, la revenirea din concediu, dosarul 2185/2/2015, pe care s-a pronuntat dispunand, printre altele, confiscarea averii notarului Jean Andrei, care nu a facut obiectul cercetarilor DIICOT si nu a fost citat in cauza, el nefiind decat notarul care a perfectat o tranzactie intre persoane trimise in judecata de procurorii DIICOT.

Prezentam in continuare minuta din dosarul nr. 2185/2/2015, avand ca obiect infractiunea de spalare de bani, solutionat de judecatoarea Camelia Bogdan, de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, cu referire la notarul Jean Aurel Andrei:

"In baza art. 112 alin.1 lit. e Cod penal confisca de la Jean Aurel ANDREI suma de 130504 lei RON, ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data aducerii efective la indeplinire a ordinului de confiscare, dobandita cu titlu de onorariu notarial +TVA prin savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art. 367 alin. 1 C.pen., delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata prevazuta de art. 295 alin. 1 din C.pen., raportat la art. 308 şi art. 309 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., spalare de bani in forma continuata prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea 656/2002 republicata, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. fiecare cu aplicarea art. 5 C.pen deduse judecatii in prezenta cauza, aferenta legalizarii contractului de dare in plata din data de 12.12.2008, autentificat prin incheierea din 2889/12 decembrie 2008 de BNP MONE OLGA, ANDREI AUREL JEAN Si ASOCIATII.

In baza art. 112 alin.1 lit. e Cod penal confisca de la Jean AUREL ANDREI suma de 82467 LEI RON, ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data aducerii efective la indeplinire a ordinului de confiscare, dobandita cu titlu de onorariu notarial +TVA prin savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat prevazuta de art. 367 alin. 1 C.pen., delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata prevazuta de art. 295 alin. 1 din C.pen., raportat la art. 308 şi art. 309 din C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., spalare de bani in forma continuata prevazuta de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea 656/2002 republicata, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. fiecare cu aplicarea art. 5 C.pen deduse judecatii in prezenta cauza, aferenta legalizarii contractului de superficie din data de 22 05 2009, autentificat prin incheierea de autentificare nr. 1243 din 22 mai 2009.

In baza 45 rap. la art. 33 alin. 2 şi 3 din Legea 656/2002 republicata. rap. la art.112 alin.1 lit. e, 6 Cod penal, cumuleaza masurile de siguranta dispuse prin prezenta si confisca de la Jean AUREL ANDREI suma totala de 212.971 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data aducerii efective la indeplinire a ordinului de confiscare. (...)

In baza art. 249 alin 1, 4 C pr pen cu referire la disp.art.112alin.1.lit.e) si 6 C.pen, instituie masura de indisponibilizare a sechestrului asigurator pana la concurenta sumei de 212.971 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data executarii efective a ordinului de confiscare asupra tuturor bunurilor mobile si imobile apartinand numitului Jean Andrei Aurel, BNP Mone Olga, Andrei Jean Aurel si Asociatii ale sotiei sau fostelor sotii, ale rudelor de gradul I sau ale altor persoane in posesia carora se afla bunuri cu privire la care exista presupunerea rezonabila ca provin din sumele obtinute de Jean Andrei Aurel din faptele penale deduse judecatii inclusiv asupra conturilor acestora (cu mentiunea ca dobanzile aferente sumelor inscrise la credit, vor curge in continuare conform contractelor incheiate cu unitatea bancara), actiunilor si activelor societatilor comerciale la care acesta, sotia sau fostele sotii, rudele de gradul I sau alte persoane cunoscute public ca fiind apropiate numitului Jean Andrei Aurel in privinta carora exista suspiciunea rezonabila ca se afla in posesia /detentia bunurilor dobandite din faptele penale deduse judecatii de numitul Jean Andrei Aurel figureaza ca imputerniciti, beneficiari reali, asociati sau administratori, inclusiv ale actiunilor şi activelor detinute de aceste societati la alte societati la care persoanele de mai sus detin calitatea de asociat, imputernicit, beneficiar real sau administrator, situate in tara sau in strainatate, cu evidentierea tuturor actelor de dispozitie efectuate asupra acestora, care se vor identifica in cursul procedurii de indeplinire a masurilor asiguratorii.

In baza art. 254 C.pr.pen., dispune luarea masurii asiguratorii a popririi pana la concurenta sumei de 212.971 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data executarii efective a ordinului de confiscare asupra sumelor de bani datorate numitului Jean Andrei Aurel sau BNP Mone Olga, Andrei Jean Aurel si Asociatii de catre o a treia persoana ori de persoanele pagubite, in limitele prevazute de lege, de la data primirii incheierii prin care se infiinteaza sechestrul, sumele de bani datorate de debitori urmand a fi consemnate la dispozitia organului judiciar care a dispus poprirea sau a organului de executare, in termen de 5 zile de la scadenta, recipisele urmand a fi predate instantei de judecata in termen de 24 de ore de la consemnare. (...)

In baza art. 254 C.pr.pen., dispune luarea masurii asiguratorii a popririi pana la concurenta sumei de 136850 lei ce se va actualiza cu indicele de inflatie la data executarii efective a ordinului de confiscare asupra sumelor de bani datorate numitului Jean Andrei Aurel sau BNP Mone Olga, Andrei Jean AUREL SI Asociatii de catre o a treia persoana ori de persoanele pagubite, in limitele prevazute de lege, de la data primirii incheierii prin care se infiinteaza sechestrul, sumele de bani datorate de debitori urmand a fi consemnate la dispozitia organului judiciar care a dispus poprirea sau a organului de executare, in termen de 5 zile de la scadenta, recipisele urmand a fi predate instantei de judecata in termen de 24 de ore de la consemnare.

V.In baza art 251 C pr pen si art 129 alin 6 C. pr. Fisc. desemneaza ca organ insarcinat cu punerea in executare efectiva a masurilor asiguratorii in vederea aducerii la indeplinire a masurilor de siguranta dispuse prin prezenta, organele de cercetare penala ce vor fi desemnate de procurorul-sef al Parchetul General de pe langa ICCJ/ DIICOT/Structura Centrala si organele fiscale din cadrul Administratia Finantelor Publice, care vor colabora cu:

a)Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, infiintata prin Legea nr.318/2015, in cadrul Ministerului Justitiei; b) Agentia Nationala de Administrare Fiscala; c) Oficiul National al Registrului Comertului; d) Oficiul National de Prevenire şi Combatere a Spalarii Banilor; e) Autoritatea Nationala a Vamilor; f) Directia Generala Antifrauda; g) Banca Nationala a Romaniei; h) Inspectoratul General al Politiei Romane; i) Agentia Nationala de Cadastru şi Publicitate Imobiliara; j) orice alta autoritate sau institutie publica, inclusiv cele responsabile de gestionarea, administrarea şi valorificarea bunurilor asupra carora au fost instituite masuri asiguratorii, precum şi a celor care fac obiectul confiscarii speciale si vor comunica Curtii de Apel Bucuresti-sectia a II-a penala, rezultatul verificarilor.

In adresa de investire a organelor insarcinate cu aducerea la indeplinire a dispozitiilor de indisponibilizare dispuse prin prezenta se va mentiona ca in cuprinsul cererilor de comisii rogatorii ce vor fi adresate pentru aducerea la indeplinire a masurilor dispuse prin prezenta sa fie inserate in mod obligatoriu prevederile art. 32,33 din Legea nr. 656/2002, art. 112 alin. 1 lit. e si alin. 6 C.pen., art. 107 alin. 3 C.pen. si art. 162 alin. 6 din Codul penal.

Pe parcursul aducerii la indeplinire a masurilor asiguratorii, in masura in care vor fi identificate persoane care pretind drepturi cu privire la bunurile supuse sechestrului, acestea vor fi citate pentru respectarea garantiilor continute in disp. 6 par. 1 CEDO in latura sa civila si art. 1 din Protocolul 1 la Conventie pentru a-si face aparari cu privire la modalitatea in care au intrat in posesia/detentia bunurilor despre care exista suspiciunea rezonabila ca provin din savarsirea infractiunilor deduse judecatii in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie".

* Cititi aici integral Rezolutia Inspectiei Judiciare privind-o pe judecatoarea Camelia Bogdan

* Cititi minuta de 20 de pagini a Cameliei Bogdan din dosarul 2185/2/2015

Comentarii

# ION date 26 March 2017 22:06 +7

 Pai la ce te puteai astepta de la judecatoarea "Doua cifre"?  Rade si atunci cand trebuie sa planga

# DODI date 26 March 2017 22:18 +4

Având în vedere comportamentul matracucii avem și explicația pentru care bețivul național hăhăilă a preferat-o la condamnarea, absolut pe nedrept, a dl. Voicilescu. Doar la un asemenea om, șantajabil, dus cu pluta, cu caracter plagiat după al bețivanului, se putea apela pentru a ”citi” 3.000 de pagini pe minut și a da sentința. În fapt făptura s-a limitat la a asculta la B1 sentința dată de bețivul național cu o seară înainte. Nu s-a obosit nici măcar să deschidă un dosar pentru că, visând cu ochii deschiși, se și vedea pe cai mari la CSM sau la Ministerul Justiției ca răsplată pentru obediență. Nu a realizat că hăhăilă după ce s-a folosit de un om obișnuiește să șteargă ulterior cu el pe jos și să îl azvârle într-o groapă de unde nu își va mai reveni niciodată. Concluzia: la așa profesionism, așa finalitate. Jocurile au fost făcute. Fraierii au rămas cu ochii în soare și hăhăilă în pahar.

# gustav date 27 March 2017 00:29 -1

A preluat dosarele de la Georgiana Tudor? Facatura ordinara, GT face parte din aceeasi echipa mizerabila, sa ne amintim ca dupa recuzarea reusita in extremis a Cameliei Bogdan din dosarul Tender-Iancu, noul pluton de executie repartizat "aleatoriu" a fost constituit din Alexandru Mihalcea (partenerul traditional al Cameliei Bogdan) si... Georgiana Tudor.

# dl notar date 27 March 2017 10:25 0

nu a contestat masura confiscarii???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva