psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

GULUTANU DESCHIDE BALUL – Judecatoarea Adina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti este cap de lista la prima sedinta din 2024 a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara. Data de patru ori afara din magistratura si de atatea ori spalata de ICCJ, Gulutanu este acuzata in cel de-al cincilea dosar de exercitarea functiei cu rea-credinta: “Nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte'”

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 January 2024 11:55
Vizualizari: 4014

Sectia pentru judecatori a CSM (foto) a programat prima sedinta in materie disciplinara. Aceasta va avea loc miercuri, 17 ianuarie 2024. Iar cap de lista este judecatoarea Adina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti, recordmena in materie de excluderi din magistratura alaturi de judecatoarea Daniela Panioglu, cele doua fiind date afara din sistem de patru ori de catre CSM, dar de atatea ori fiind spalate de cativa judecatori de la Inalta Curte.


 

In cel de-al cincilea dosar disciplinar in care a fost trimisa in judecata de Inspecta Judiciara, Adina Gulutanu este acuzata de comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, abatere constand in exercitarea functiei cu rea-credinta. Concret, Inspectia Judiciara sustine ca Gulutanu ar fi informat partile dintr-un proces ca are o maniera proprie de a interpreta Codul de procedura penala, transmitandu-le avocatilor si ca nu o intereseaza “ce zice Inalta Curte”. Tot Gulutanu ar fi dispus continuarea cercetarii judecatoresti desi inculpatii nu aveau aparatori, ar fi interzis adresarea de intrebari martorilor audiati, dar in schimb ar fi dirijat declaratiile astfel incat sa fie confirmate acuzatiile procurorilor.


Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare privind cel mai nou dosar in care judecatoarea Alina Nadia Gulutanu a fost trimisa in judecata disciplinara:


“Actiune disciplinara – GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala (n.r. - intre timp Gulutanu a fost mutata la Sectia a VII-a de dreptul muncii) pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 271 lit. s teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Fapta judecatorului GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, care, prin exercitarea functiei cu rea-credinta, concretizata prin intregul comportament procesual manifestat de magistrat pe durata cercetarii judecatoresti, constand in:

informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala';

decizii arbitrare de continuare a cercetarii judecatoresti la termene de judecata in care inculpatii nu beneficiau de apararea obligatorie;

interzicerea adresarii de intrebari martorilor audiati;

audierea martorilor nu prin adresarea de intrebari, asa cum obliga dispozitiile procesual penale, ci prin construirea de ipoteze faptice care se dorea a fi confirmate sau infirmate de catre persoana audiata;

dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor sau imprejurarilor de fapt expuse de catre Ministerul Public prin actul de sesizare ca avand valente penale;

respingerea ca pretins nerelevanta a administrarii probei cu expertiza de specialitate financiar – contabila, care sa stabileasca, printre altele, chiar existenta sau inexistenta prejudiciului;

informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte',

a urmarit vatamarea intereselor procesuale ale partilor si a generat un sentiment de neincredere in actul de justitie si o deteriorare a respectului participantilor la proceduri judiciare si opiniei publice fata de functia de magistrat, cu consecinta afectarii imaginii justitiei ca sistem si serviciu public”.


Dorel, dupa Gulutanu


Altfel, in aceeasi sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 17 ianuarie 2024 sunt programate alte doua cauze (vezi facsimil). Intr-una dintre ele vizati sunt judecatorii George Dorel Matei, Constantin Ciuculescu si Luchian Constantin Constantinescu de la Curtea Militara de Apel (click aici pentru a citi). George Matei este acuzat de Inspectia Judiciara de comiterea abaterii disciplinare prevazuta de art. 271 lit. l) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor: “nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”. Pentru comiterea aceleasi abateri disciplinare alaturi de Dorel Matei au fost trimisi in judecata disciplinara si judecatorii Constantin Ciuculescu si Luchian Constantin Constantinescu de la Curtea Militara de Apel, cei doi fiind acuzati in plus si de “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 271 lit. b) din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

In fine, cel de-al treilea dosar disciplinar aflat pe ordinea de zi o priveste pe judecatoarea Daniela Stoica de la Judecatoria Galati, acuzata de “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor” (art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor), “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege” (art. 271 lit. q teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “exercitarea functiei cu rea-credinta” (art. 271 lit. s teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

 


Comentarii

# Ciprian V date 16 January 2024 12:20 +1

Astfel de specimene de judecători ,vezi și cazul de la Brașov cu ăia de n-au nici o treabă cu ce zice legea,Înalta Curte sau CCR-ul decredibilizează actul de justiție și-așa mult căzut.Dacă sistemul nu este curățat de astfel de satrapi din justiție să nu ne mirăm că lumea nu mai are încredere.Ce rost mai au legile dacă ele nu sunt respectate chiar de către cei ce ar trebui să le aplice?!

# DODI date 16 January 2024 13:37 +7

Când ai de-a face cu un magistrat dus cu pluta (în formă continuată!) iar ICCJ devine COOP Nufărul, se pot desprinde minim două concluzii: ori magistrata își bate joc de sistemul judiciar (vorba ceea doar prostul persistă în greșeală!) ori ICCJ își merită soarta apărând în neștire o acoperită a noii Securități. Din păcate CSM nu este nici arbitru, nici parte combatantă ci un fel de apă de ploaie: nici nu ajută și nici nu strică. Mai bine și-ar lua rolul în serios și ar curăța sistemul judiciar de asemenea loaze care nu face decât să infesteze, prin indolență, prostie sau rea credință, și restul magistraților.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva