13 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GULUTANU, SCOASA DIN PRODUCTIE – Judecatoarea Alina-Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti a fost suspendata din functie timp de sase luni. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii a sanctionat-o pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si atitudini nedemne in timpul serviciului. CSM a exclus-o pana acum pe Gulutanu din magistratura de patru ori, dar ICCJ a spalat-o de fiecare data (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 June 2024 14:00
Vizualizari: 3421

Judecatoarea Alina-Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti s-a pricopsit cu a cincea sanctiune disciplinara din intreaga ei cariera.



Totusi, daca de primele patru ori a fost vorba despre excluderi din magistratura pronuntate de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM (dar toate anulate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie), de data aceasta Consiliul Superior al Magistraturii a scos-o din peisaj pe Gulutanu vreme de sase luni.

Suspendarea din functie a fost dispusa pentru urmatoarele abateri disciplinare (prevazute de art. 271 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor):

- lit. b): „atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- lit. s) teza I: „exercitarea functiei cu rea-credinta”.


Surse: Milu iar a fost mama ranitilor


Dupa cum veti vedea, sanctiunea nu a fost dispusa in unanimitate. Sursele Luju spun ca, la fel ca in alte dati, opinia separata in sensul albirii Alinei Gulutanu a fost exprimata de catre judecatoarea CSM Gratiela Milu.


Iatam minuta din cauza nr. 30/J/2023:


Cu majoritate,

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Gulutanu Alina Nadia – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti. In baza art. 273 alin.(1) lit. e) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aplica doamnei Gulutanu Alina Nadia – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit. b) si lit.s) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva paratei Gulutanu Alina Nadia – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti – pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.271 lit. b) si lit. s) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca neintemeiata.


Gulutanu si-a furat-o pentru mai multe ispravi


Dosarul disciplinar are in vedere nu doar sedinta de judecata in care Alina Gulutanu a zbierat: „Liniste in sala!” (click aici pentru a citi), ci si numeroase alte fapte de vitejie, conform Inspectiei Judiciare:

Fapta judecatorului GULUTANU NADIA ALINA din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala, care, prin exercitarea functiei cu rea-credinta, concretizata prin intregul comportament procesual manifestat de magistrat pe durata cercetarii judecatoresti, constand in:

informarea participantilor la procesul penal ca are 'o maniera proprie de a interpreta codul de procedura penala';

decizii arbitrare de continuare a cercetarii judecatoresti la termene de judecata in care inculpatii nu beneficiau de apararea obligatorie;

interzicerea adresarii de intrebari martorilor audiati;

audierea martorilor nu prin adresarea de intrebari, asa cum obliga dispozitiile procesual penale, ci prin construirea de ipoteze faptice care se dorea a fi confirmate sau infirmate de catre persoana audiata;

dirijarea unor declaratii in scopul confirmarii faptelor sau imprejurarilor de fapt expuse de catre Ministerul Public prin actul de sesizare ca având valente penale;

respingerea ca pretins nerelevanta a administrarii probei cu expertiza de specialitate financiar – contabila, care sa stabileasca, printre altele, chiar existenta sau inexistenta prejudiciului;

informarea aparatorilor ca nu o intereseaza 'ce zice Inalta Curte',

a urmarit vatamarea intereselor procesuale ale partilor si a generat un sentiment de neincredere in actul de justitie si o deteriorare a respectului participantilor la proceduri judiciare si opiniei publice fata de functia de magistrat, cu consecinta afectarii imaginii justitiei ca sistem si serviciu public”.


Judecatoarea nu mai arunca cu ani de puscarie in stanga si-n dreapta


Incheiem, amintind ca de peste jumatate de an incoace, Alina Gulutanu nu mai are ocazia sa azvarle oameni in inchisoare. Motivul? La 13 decembrie 2023, Colegiul de conducere al CAB a mutat-o de la Sectia I penala la Sectia a VII-a pentru cauze privind conflictele de munca si de asigurari sociale (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Cetateanul date 18 June 2024 14:02 0

Curăță preaînalta cooperativă nufărul. Bleah

# Io date 18 June 2024 17:10 +2

Cine mai doreste sa faca pauza de munca vreo cateva luni, dupa care, desi nu a prestat activitate, sa se reintoarca la munca si cu plati salariale din urma? Pai, eu asi sta la plaja pana cand voi primi o hotarare definitiva de "reintegrare in munca"...

# DODI date 18 June 2024 19:29 -4

Așteptăm o nouă ”spălătură” din partea ICCJ. Este meseria practicată cu osârdie de cioara vopsită pentru că nu se știe când, în viitor, va avea nevoie și ea de așa ceva.

# Ioana date 20 June 2024 13:09 +1

Inspecția judiciară nu are dreptul de a interveni in modul de audiere a martorului, de a opina asupra tehnicii judecătorului si asupra întrebărilor adresate. Nu poate nici aprecia utilitatea probei cu expertiza. Asta e culmea! Asta este strict competența instantelor în căile de atac si numai daca se ataca expres încheierile respectivelor sedinte de judecată.

# ?????? date 23 June 2024 00:49 0

@ La ce folosesc instanțe care scriu, ''povești penale'' , ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.12.2024 – Surpriza judecatorului ICCJ Andrei Claudiu Rus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva