23 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ A DESFIINTAT CONSTITUTIA ROMANIEI – Zdrobitoarea concluzie a lui Veronel Radulescu, unul dintre avocatii Elenei Udrea, dupa ce Inalta Curte a nesocotit decizia CCR privind nelegala compunere a completurilor de 5 judecatori: „ICCJ a desfiintat Constitutia, bazandu-se pe decizia CJUE care spune ca instantele ar putea sa ignore deciziile CCR daca exista risc sistemic de impunitate. Sunt 2-3 dosare, nu un risc sistemic... Daca nu se intervine politic, prin legi clare, va fi haos in justitie”

Scris de: V.B. | pdf | print

8 April 2022 13:01
Vizualizari: 4569

Inalta Curte de Casatie si Justitie a creat un precedent extrem de periculos cand a respins contestatia in anulare a Elenei Udrea, prevalandu-se, cel mai probabil, de decizia prin care Curtea de Justitie a Uniunii Europene a statuat ca instantele din Romania pot lasa neaplicate decizii ale Curtii Constitutionale in situatii in care exista un risc sistemic (click aici pentru a citi).



Concluzia a fost exprimata joi, 7 aprilie 2022, de catre avocatul Veronel Radulescu (foto), unul dintre aparatorii fostului ministru al Turismului. Intr-o interventie in emisiunea „Punctul Culminant” (realizata de jurnalistul Victor Ciutacu la Romania TV), Radulescu a subliniat ca ICCJ a deschis cutia Pandorei iar de acum incolo ne putem astepta la un adevarat haos in justitie, in care fiecare instanta va aplica sau va ignora decizii ale CCR, dupa cum o va taia capul. Iar singurul care poate face ordine este Parlamentul, prin legi clare, care sa opreasca debandada din justitie, a subliniat Radulescu.


Redam afirmatiile avocatului Veronel Radulescu (vezi video):


Victor Ciutacu: V-ati fi asteptat la aceasta recidiva a doamnei Udrea in privinta parasirii tarii de domiciliu in preajma sau fix in ziua emiterii unei sentinte privative de libertate?

Veronel Radulescu: Nu, nu m-am gandit la asta. Dar nu m-am gandit nici la o solutie ca cea pe care a dat-o astazi Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Victor Ciutacu: Cand ati vorbit ultima data cu doamna Udrea?

Veronel Radulescu: Am vorbit cu dumneaei mai mult la termenul de la Curtea de Apel, saptamana trecuta, dar si la telefon.

Victor Ciutacu: Dar v-a dat de inteles ca se gandeste la solutia suprema (respectiv parasirea teritoriului tarii)?

Veronel Radulescu: Nu, nu – niciodata. Dar nici nu cred ca s- a asteptat la aceasta solutie a Inaltei Curti, la fel cum nu ne-am asteptat niciunii dintre noi. Eu cunosc foarte bine dosarul ala si am motivele mele sa am retineri in privinta corectitudinii acestor decizii: si cea de condamnare in dosarul Gala Bute, dar mai ales aceasta decizie, prin care s-a respins contestatia la executare.

De ce este foarte importanta si foarte grava decizia pe care a dat-o Inalta Curte astazi: Elena Udrea nu este un personaj foarte simpatizat de opinia publica, care a primit cu aplauze situatia de astazi. Dar daca este sa analizam in profunzime, lucrurile sunt destul de grave.

Astazi Inalta Curte de Casatie si Justitie practic a desfiintat Constitutia Romaniei, bazandu-se pe acea decizie a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, care spune ca instantele ar putea sa ignore sau sa lase neaplicate deciziile Curtii Constitutionale, in cazul in care exista risc sistemic de impunitate. Or, in situatia de fata nu sunt decat doua-trei dosare – nu este niciun risc sistemic. Dar odata ce Inalta Curte a pronuntat o decizie care incalca o decizie a Curtii Constitutionale, care incalca insasi Constitutia (pentru ca obligativitatea respectarii deciziilor Curtii Constitutionale deriva chiar din Constitutie), atunci intrebarea mea este daca in acest moment mai avem o Constitutie, daca mai are vreo importanta Curtea Constitutionala a Romaniei si mai ales va rog sa sesizati si sa comentati cu invitatii dumneavoastra despre ce ar putea sa urmeze. Spre exemplu, acest precedent creat de Inalta Curte de Casatie si Justitie nu face altceva decat sa incurajeze toti judecatorii din Romania sa aplice cand vor si cum vor o decizie a Curtii Constitutionale. Si atunci acest bulgare mic si pe care unii oameni il aplauda, acesta se va rostogoli. Si eu cred ca daca nu se intervine politic, prin legi clare, practic in justitia din Romania vom asista la un fel de haos, la un soi de aplicare aleatorie a legilor si mai ales a deciziilor Curtii Constitutionale.

 


Comentarii

# Băran Gheorghe date 8 April 2022 13:14 +54

Opinie: risc sistemic de impunitate nu insemna neaparat numar mare de dosare, ci mai degraba paguba mare, coruptie de amploare, un singur dosar putand contine prejudiciu cit 30 altele. Riscul sistemic la 2-3 dosare ca acestea este insasi tergiversarea , durata ce cercetare judecatoreasca atat de lunga incat se junge la prescrierea faptei. Riscul sistemic poate fi natural , prin insasi aglomeratia de acte si fapte din dosar m suprapuse unui timp insuficient , dar poate fi si provocat prin continutul descrierii termenului "tergiversare" care are la baza exclusiv factorul uman prin inactiune, omisiune cu rea credinta , pasivitate neargumentata si nesustinuta de nimic natural . A se citi cu atentie comunicatul CJUE 230 din 2021 . Multe cercetari judecatoresti , multe cercetari ale domnilor magistrati procurori s-au intins intentionat pana la prescriere. As aminti chiar o cercetarea a procuroarei Alexandra CL care dupa 4 ani si 5 luni de la fapta a scris in rechizitoriu ca au trecut 5 ani

# santinela date 8 April 2022 14:19 +107

Au hotarit ei sa raspunda unei comenzi politice si sa faca pe Dumnezeii in Romania ignorind o Decizie a CCR . Nu mai este nimic de spus despre haosul din justitia romaneasca,iar Livia Stanciu,Tarcea,asta de acum ,adica rusinile justitiei romanesti, au facut multi "pui"la nivelul cel mai de sus. Greata nu alta !

# Valentin Trif date 8 April 2022 20:19 +4

Pai ardai focu de nenorociti, cum pot sa nu respecte hotarirea CCR si constitutia României? Pai jurământul la investirea în funcție îl fac pe Constituție!!! Cariera judecătorilor şi procurorilor - Numirea judecătorilor şi procurorilor - Art 34 Numirea judecătorilor şi procurorilor | Lege 303/2004 (1) Înainte de a începe să-şi exercite funcţia, judecătorii şi procurorii depun următorul jurământ: "Jur să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuţiile cu onoare, conştiinţă şi fără părtinire. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!" Referirea la divinitate din formula jurământului se schimbă potrivit credinţei religioase a judecătorilor şi procurorilor şi este facultativă.

# avocat date 9 April 2022 22:43 +23

alooo gata , s a trezit Romania ,,,, dar cand SELARU la comanda lui Kovesi(La rugamintea lui CERBU si MIRICA) au schilodit cpp si au condamnat pe cele doua judecatoare de la TBucuresti nu ati mai spus nimik...... ELENA avea tot timpul din lume sa isi faca viata mai buna ,vezi ALINA BICA (FATA DESTEAPTA ) CU SISTEMUL NU TE PUI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva