INSOLVENTA, O MISIUNE SOCIALA – Presedintele INPPI Simona Milos: "Exista o asociere nefericita intre insolventa si fraudarea bugetului de stat, care a fost declarata de la tribuna publica de anumite autoritati... In aceasta preconceptie se arunca o anatema si pe profesia de practician in insolventa... Intotdeauna, falimentul a fost asociat cu frauda si debitorul a fost asociat cu practicianul in insolventa... Deservim un serviciu public. Suntem chemati sa raspundem unei misiuni sociale"
Avocata Simona Milos (foto) presedinte al Institutului National de Pregatirea a Practicienilor in insolventa (INPPI) si unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in domeniul insolventei si litigiior complexe din comercial trage un semnal de alarma fata de modul in care este perceputa in prezent profesia de practician in insolventa la nivel national, dar si european si semnaleaza faptul ca este necesara o pregatire profesionala comuna cu profesiile interconectate cu insolventa. Simona Milos are certitudinea ca doar prin dialog si colaborare cu alte institutii, profesia de practician in insolventa va fi inteleasa corect.
Prezenta la Congresul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa (UNPIR) organizat in data de 16 septembrie 2016, prilej cu care a fost ales noul presedinte al UNPIR in persoana lui Nicuale Balan, Simona Milos a semnalat ca de la tribunele unor institutii si autoritati, profesia de practician in insolventa a fost asociata in mod nefericit cu "fraudarea bugetului de stat". In acest context, presedinta INPPI, Simona Milos, a marturisit ca aceasta problema se intalneste nu doar in Romania, ci in intreaga Europa, motiv pentru care este necesara transmiterea unor mesaje clare si corecte despre modul de desfasurare a acestei profesii. Totodata, pentru buna relationare cu alte institutii implicate in procedura insolventei, Simona Milos le-a transmis celor peste 370 de practicieni in insolventa prezenti la Congresul UNPIR ca este necesar un dialog continuu cu CSM, Ministerul Justitiei, Registrul Comertului, ANAF si o pregatire profesionala comuna alaturi de INM, instante specializate, dar si parchetele.
Presedinta INPPI Simona Milos a conchis spunand ca prin colaborarile pe care Institutul le are in prezent cu INM de pregatire profesionala comuna se va perpetua aceasta activitate de pregatire profesionala la cele mai inalte standarde, astfel incat sa fie corect inteles faptul ca practicienii in insolventa deservesc un serviciu public, ei fiindn chemati sa raspunda "unei misiuni sociale".
Prezentam in continuare pozitia Simonei Milos, exprimata in cadrul Congresului UNPIR din 16 septembrie 2016:
"Cred ca ar trebuie avute in vedere in acest moment, ca si strategie a Uniunii, in primul rand pregatirea profesionala de exceptie si in al doilea rand dialogul cu institutiile implicate si transmiterea mesajului corect din partea practicienilor pentru ca, fara doar si poate, exista o asociere nefericita intre insolventa si fraudarea bugetului de stat care a fost declarata de la tribuna publica de anumite institutii si autoritati. Ei bine, in aceasta preconceptie se arunca o anatema si pe profesia de practician in insolventa si de aceea cred ca singurul raspuns pe care noi putem sa il dam este o comunicare deschisa si un dialog permanent cu institutiile publice implicate. Cu CSM, cu Ministerul Justitiei, cu Registrul Comertului, cu ANAF, pentru ca numai in acest fel putem sa rezolvam aceasta problema, care nu este o problema a Romaniei, ci a Europei. Intotdeauna, falimentul a fost asociat cu frauda si debitorul a fost asociat cu practicianul in insolventa. De aceea cred ca aceasta colaborare pe care INPPI si UNPIR o au cu Institutul National al Magistraturii, de pregatire profesionala comuna, trebuie sa continue si noi trebuie sa ne asiguram ca vom perpetua aceasta activitate de pregatire profesionala la cele mai inalte standarde pentru ca pana la urma deservim un serviciu public. Suntem chemati aici sa raspundem unei misiuni sociale si numai astfel putem sa raspundem eficient. Eu sper ca dupa Conferinta nationala de insolventa din acest an, unde va invit pe toti pe 3-4 noiembrie 2016, fiind organizata in premiera in parteneriat cu Institutul National al Magistraturii, sa continuam aceasta colaborare si in viitori ani si, sper eu, cu si mai multe evenimente in care sa includem, pe langa practicieni in insolventa, pe langa instantele specializate si parchetele. Cred ca mai mult ca oricand trebuie sa avem in vedere si acest dialog pe care, iata, viata ni-l aduce ca o necesitate actuala".
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii