Judecatoarea Elena Ursulescu, sefa Sectiei a II-a Penala a Curtii de Apel Bucuresti, s-a abtinut la solutionarea cererilor DIICOT de emitere a unor mandate de perchezitie in dosarul fraudei bancare de 85 milioane euro, de la BRD si Volksbank. Ursulescu este ruda cu unul dintre cei vizati de procurorii DIICOT. Judecatoarea nu a confirmat audierea sa la parchet
Judecatoarea Elena Ursulescu (foto), presedinta Sectiei a II-a Penala a Curtii de Apel Bucuresti, a refuzat sa solutioneze cererea DIICOT de emitere a unor mandate de perchezitie in dosarul privind frauda bancara de 85 de milioane de euro, in care au fost duse la audieri aproximativ 90 de persoane si in care sunt vehiculate numele unor politicieni precum Vasile Blaga, Oana Mizil sau Gheorghe “Bebe” Ionescu, acesta din urma cuscrul presedintelui Traian Basescu. Judecatoarea Elena Ursulescu s-a abtinut de la solutionarea cererilor de emitere a mandatelor de perchezitie, dupa ce a constatat ca il cunoaste pe unul dintre cei implicati in dosar.
Elena Ursulescu ne-a transmis prin intermediul purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Daniel Gradinaru, ca nu putea sa solutioneze respectivele cereri, pe motiv ca este ruda prin alianta cu o persoana vizata in acest caz: “Doamna judecator Elena Ursulescu s-a abtinut sa solutioneze emiterea unor mandate de perchezitie intrucat este ruda prin alianta cu o persoana din acest dosar”.
Conform unor articole aparute joi, 13 decembrie 2012, in anumite publicatii, judecatoarea Elena Ursulescu ar fi ruda cu unul dintre fratii Dumitru si Vasile Crestin. Mai exact, fiica presedintei Sectiei a II-a Penala de la Curtea de Apel Bucuresti ar fi nora unuia dintre fratii Crestin.
Tot in ceea ce o priveste pe Elena Ursulescu, in presa a aparut informatia conform careia aceasta ar fi fost audiata la DIICOT in dosarul privind frauda bancara. Concret, procurorii ar suspecta-o pe Elena Ursulescu ca ar fi oferit informatii legate de acest caz, intrucat ar fi formulat cererea de abtinere de la solutionarea emiterii mandatelor de perchezitie abia la patru ore dupa ce a primit dosarul. In legatura cu acest aspect, judecatoarea ne-a transmis ca nu poate confirma faptul ca a fost audiata de procurori.
Nume grele in dosar: Vasile Blaga, Oana Mizil, Marius Locic, Liviu Popa
Aproximativ 90 de persoane au fost duse la audieri, joi, 13 decembrie 2012, in urma a 48 de perchezitii efectuate de DIICOT, intr-un dosar privind o frauda bancara de 85 de milioane de euro. Sunt vizati de procurori directorii unor sucursale ale bancilor BRD si Volksbank, dar si mai multi notari, printre care si sotia proaspatului parlamentar si fost consilier al lui Victor Ponta, Damian Draghici.
De asemenea, in dosar ar fi implicati si oamenii de afaceri Dumitru si Vasile Crestin sau Marius Locic, iar in interceptari apar si numele unor politicieni precum Vasile Blaga, Oana Mizil sau Gheorghe “Bebe” Ionescu, dar si cel al fostului sef al Politiei Romane, Liviu Popa.
Iata precizarile DIICOT cu privire la cercetarile efectuate in dosarul fraudei bancare de 85 de milioane de euro:
“In fapt, se retine ca, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din municipiul Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv prin obtinerea in mod ilegal de credite de la 2 unitati bancare, pentru un numar de 35 de societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional organizat.
Activitatea infractionala a fost sprijinita de catre 7 invinuiti avand calitatea de directori generali/directori comerciali ai unitatilor bancare, prin coordonarea procedurii de selectie a firmelor, avizare pentru risc si de aprobare a creditelor desi documentatiile firmelor nu intruneau cerintele legale, dar si de catre 6 functionari din cadrul unitatilor bancare, in cursul gestionarii dosarelor de creditare.
Membrii gruparii au beneficiat si de sprijinul unor evaluatori autorizati, prin intocmirea unor rapoarte de evaluare pentru bunuri imobile, la valori depasind valoarea reala, in vederea ipotecarii bunurilor cu ocazia incheierii contractelor de creditare.
Contractele de garantie ipotecara cu privire la aceste bunuri imobile erau incheiate si autentificate de catre 4 invinuite, avand calitatea de notar public, prin supraevaluarea bunurilor imobile, raportat la valoarea de piata si la valoarea inscrisa anterior in contracte de vanzare - cumparare incheiate cu privire la aceleasi bunuri, actele fiind utilizate de catre membrii gruparii in vederea obtinerii in mod ilegal a creditelor bancare.
Valoarea totala a prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 85 milioane de Euro.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala vor fi audiate 90 de persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.
Suportul tehnic si logistic a fost asigurat de catre SRI si DGIPI.
Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Jandarmeriei Romane”
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# fifi 13 December 2012 19:14 +1
# Colega judecător 13 December 2012 19:45 0
# fifone 14 December 2012 00:18 +1
# ovidiu 14 December 2012 18:57 +2
# livia 14 December 2012 18:50 +4
# cri 15 December 2012 10:01 +3
# Mihai 16 December 2012 14:05 0