26 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR FACUT DE COMANDA CU INTERCEPTARI COMPILATE – Expertul pe voce si vorbire Catalin Grigoras de la Universitatea Denver-SUA a atestat ca interceptarile facute de "Binomul SRI-DNA" in cazul judecatorului CAB, Stan Mustata, "contin urme de editare computerizata prin stergeri audio, precum si recompresie distructiva si ireversibila a sunetului". Stan Mustata a fost incatusat dupa ce s-a destainuit ca nu va da condamnare in "Telepatia" (Expertiza)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 April 2016 20:00
Vizualizari: 13573

Bomba in dosarul judecatorului suspendat Stan Mustata (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, condamnat la fond de judecatoarea CAB Codruta Strimb la 10 ani si 8 luni pentru constituirea unui grup infractional organizat, folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, luare de mita in forma continuata si trafic de influenta. Ajuns la Inalta Curte, in mai 2015, fiind repartizat completului format din judecatorii supremi Francisca Vasile, Iulian Dragomir si Lucian Macavei, dosarul nr. 3469/2/2014 contine un document ale carui informatii pot zgudui intregul material probator intocmit de procurorii DNA in dosarul lui Stan Mustata. Este vorba despre un raport de expertiza realizat de fostul director INEC, Catalin Grigoras de la Universitatea Denver – Colorado Statele Unite ale Americii - singurul expert pe voce si vorbire independent (privat) pe care il are Romania - in care, in urma analizarii interceptarilor existente la dosar, se concluzioneaza ca sesiunile de interceptare audio/video sunt incomplete, fisierele nu sunt originale/autentice, nu reprezinta clone/duplicate ale unor inregistrari originale/autentice, contin urme de editare computerizata sub forma de inserare a contoarelor de data si timp, precum si recompresie distructiva si ireversibila a imaginii si contin urme de editare computerizata prin stergeri audio, precum si recompresie distructiva si ireversibila a sunetului.


Dupa cum veti vedea, fisierele analizate de Catalin Grigoras si depuse la dosarul lui Stan Mustata au fost realizate la circa o luna de la momentul la care dosarul "Telepatia" a fost repartizat completului CAB din care facea parte judecatorul Mustata si cu o luna inainte ca acesta sa fie trimis in judecata de DNA. Mai mult, din concluziile Raportului de expertiza intocmit de Grigoras, coroborate cu evenimentele, se poate constata ca ultimele modificari efectuate asupra inregistrarilor existente in dosar au fost facute, in multe cazuri, in toiul nopti (orele 3.00-4.00 dimineata) si chiar si cu o zi inainte ca Stan Mustata sa fie luat cu mandat din instanta, dus la DNA, retinut si mai apoi arestat.

Amintim ca Stan Mustata a fost arestat dupa ce s-a destainuit unor apropiati ca nu poate pronunta o solutie de condamnare in dosarul "Telepatia" pentru ca dosarul este "o prostie".

Catalin Grigoras: "Procedeul de comprimare audio distructiva si ireversibila a probelor nu se justifica decat daca persoanele care au efectuat inregistrarilor presupus originiale urmaresc obstructionarea expertizarii inregistrarilor prezentate ca probe"

Raportul de expertiza intocmit de expertul de voce si vorbire Catalin Grigoras contine analizarea a 7 CD-uri, un DVD, 6 fisiere audio MP3, 3 fisiere audio/video AVI si 9 fisiere audio/video MP4, folosindu-se metode care au o rata de eroare de 0%.

In urma experizarii fisierelor audio, audio-video, Catalin Grigoras a sublinat ca tehnicile folosite, de modificare sau contaminare a continutului probelor digitale cu scopul de a masca urmele de editare, de stergeri si inserari si distorsiuni ale semnalului audio cu scopul de a diminua calitatea si inteligibilitatea inregistrarilor, contravin practicilor internationale care interzic expres modificarea sau contaminarea continutului probelor digitale.

Altfel, practicile de genul celor enumerate mai sus, sustine Catalin Grigoras, sunt justificate doar in situatia in care persoanele care au efectuat inregistrarile urmaresc obstructionarea expertizarii inregistrarilor prezentate ca probe.

Modificarile fisierelor MP3 s-au facut in miezul noptii, chiar si cate 7 ore

Astfel, cele 6 fisiere MP3, conform Raportului de expertiza au fost realizate in perioada 7-25.04.2014, mai exact in datele de 7, 11, 15, 16 si 25 aprilie 2014, iar potrivit analizei efectuate, ulterior aceste au suferit modificari in datele de 23, 24 si 28 aprilie 2014 (vezi facsimil 1).

Iata ce s-a constatat in urma analizarii semnalelor audio din fisierele MP3 din litigiu:

"Analizele PSD, MDCT indica prezenta unor urme tipice de recompresie digitala distructiva si ireversibila MP3 a semnalului audio in acelasi format ca si inregistrarile anterioare.

Mentionam ca un semnal MP3 original contine urme ale unui singur nivel de compresie distructiva si ireversibila MP3 introduse de catre echipamentul tehnic original.

Prezenta urmelor a doua nivele diferite de compresie MP3 indica faptul ca semnalul original MP3 a fost recomprimat cu alte setari si implicit nu este autentic.

Prezenta urmelor a doua nivele similare sau identice de compresie MP3 indica faptul ca semnalul original MP3 a fost recomprimat cu aceleasi setari si implicit nu este autentic. De asemenea mentionez ca o recomprimare cu aceleasi setari ca si semnalul initial nu micsoreaza dimensiunile fisierului, introduce noi distorsiuni si este o operatiune tipica contrafacerii de probe audio in incercarea de a le da acelasi format aparent similar cu inregistrarile precedente, posibil autentice.

Analiza ENF a evidentiat urme clasice de editari prin stergeri si inserari sub forma discontinuitatii".

La dosarul lui Stan Mustata exista fisiere modificate inainte de a fi realizate!

O situatie incredibila este prezentata in Raportul de expertiza al expertului de voce si vorbire Catalin Grigoras cu privire la cele 9 fisiere MP4. In urma analizarii celor 9 fisiere audio/video MP4, realizate in datele de 2, 14, 17 si 25 aprilie 2014, s-a constatat ca in cazul a 6 fisiere ultima modificare asupra acestora fost realizata inainte de codarea fisierelui, adica inainte de a fi realizate. Celelalte trei fisiere prezinta, la randul lor, modificari facute in aceeasi zi, insa dupa ora la care au fost realizate, nu inainte (vezi facsimil 2).

Iata concluziile:

"Conform datelor interne fisierele MP4 de expertizat au fost modificate ultima oara la datele prezentate in Tabelul 8. Se remarca neconcordante majore intre datele la care se sustine ca au fost efectuate inregistrarile, datele la care au codate audio/video si datele ultimelor modificari ale fisierelor din litigiu.

Fisierele MP4 in litigiu au duratele prezentate in Tabelul 9 si sunt in formatul prezentat in Tabelul 10. Se remarca diferente de formate intre fisierele #2, #3 si celelalte, precum si faptul ca celelalte fisere contin informatii despre "durata sursei", respectiv duratele fisierelor anterioare ce au fost editate computerizat, comprimate distructiv si ireversibil, si salvate sub forma fisierelor MP4 in litigiu.

Analiza imaginilor din fisierele MP4 in litigiu a evidentiat urmatoarele:

a)urma de recompresie distructiva si ireversibila a imaginii; acest aspect se coroboreaza cu analiza formatului si structurii care a indicat deja urme de procesare a imaginilor indicate la pct.4.4.1;

b)neconcordante intre nivelul de compresie al ariei contorului de data si timp din partea stanga/sus a imaginii ceea ce indica faptul ca acestor contor de data si ora a fost introdus ulterior in imagini, prin post-procesare computerizata; acest aspect se coroboreaza cu analiza de la pct.4.4.2.(a);

c)imaginile MP4 au rezolutia 704x576, diferita de cea a inregistrarilor AVI 704x480;

d)desi imaginile AVI si MP4 au formate, rezolutii, aspecte si compresii diferite, contoarele de data si timp au caracteristici grafice identice (a se vedea Fig.4 si d) ceea ce atesta fara echivoc faptul ca au fost inserate in imaginile in litigiu prin procesarea digitala a unor alte inregistrari anterioare;

e)suprapunerea cu transparenta dintre imaginile MP4 si AVI a evidentiat aria comuna acestor inregistrari. (...)

Analiza inregistrarilor audio din fisierele MP4 in litigiu

Analiza Spectrala a Nivelului de Compresie Audio si a Transformantei Cosinul Discreta a inregistrarilor audio din fisierele MP4 in litigiu a evidentiat urme de recompresie digitala distructiva si ireversibila a semnalului audio, ce se coroboreaza cu rezultatele analizei imaginilor si confirma ca fisierele MP4 in litigiu reprezinta rezultatul unor operatiuni anterioare de procesare digitala distructiva si ireversibila a unor alte inregistrari.

Analiza ENF a evidentiat urme a doua componente ENF distincte precum si urme clasice de editari prin stergeri sub forma discontinuitatii."

Fisierele AVI prezinta urme de recompresie distructiva si ireversibila a imaginii

In ce priveste cele 3 fisiere audio/video format AVI suspuse expertizarii de Catalin Grigoras, acestea au fost realizate cu aceeasi camera video in data de 7 aprilie 2014, fiecare avand durata de circa 30 de minute. Culmea, si aceste 3 fisiere realizate in 7 aprilie 2014 au suferit modificari in data de 24 aprilie 2014 (vezi facsmilil 3).

Iata concluziile:

"Conform datelor interne fisierele AVI de expertizat au fost modificate ultima oara la datele prezentate in Tabelul 5. Se remarca neconcordante majore intre datele la care se sustine ca au fost efectuate inregistrarile si datele ultimelor modificari ale fisierelor in litigiu.

Analiza imaginilor din fisierele AVI in litigiu a evidentiat urmatoarele aspecte:

a)urme de recompresie distructiva si ireversibila a imaginii; acest aspect se coroboreaza cu analiza formatului si structurii care a indicat deja urme de procesare a imaginilor cu programele gratuite indicate la pct.4.3.1.

b)neconcordantele intre nivelul de compresie a imaginii incaperii in care s-a efectuat filmarea si nivelul de compresie al ariei contorului de data si timp din partea stanga/sus a imaginii ceea ce indica faptul ca acest contor de data si ora a fost introdus ulterior in imagini, prin post-procesare computerizata; acest aspect se coroboreaza cu analizata de de pct. 4.3.2.(a)."

Concluziile Raportul de expertiza ar trebui sa puna pe ganduri judecatorii supremi

"In baza art. 27, 28, 30 si 31 din Directiva 2012/13/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 mai 2012 privind dreptul la informare in cadrul procedurilor penale, partea poate solicita organelor judiciare explicatii cu privire la modalitatea prin care a fost produsa si alterata proba in litigiu.

Mentionez ca procedeul de comprimare audio distructiva si ireversibila a probelor in litigiu cu algoritmi precum ADPCM, WMA, MP3, MP4 s.a.:

a)reprezinta o incalcare a celor mai bune practici internationale in domeniu conform carora nu este admisibila modificarea si contaminarea contintului probelor digitale (este similar amprentelor digitale, inscrisurilor sau documentelor unde nu este admisibil ca organele judiciare sa modifice probele intiale/originale pentru a le face sa semene cu probele de comparatie sau sa obstructioneze experizarea lor);

b)mascheaza urmele de editare, de stergeri si inserari;

c)nu amelioreaza calitatea inregistrarilor audio ci introduce distorsiuni ale semnalului audio diminandu-i calitatea si inteligibilitatea, astfel incat nu se justifica decat daca persoanele care au efectuat inregistrarilor presupus originiale urmaresc obstructionarea expertizarii inregistrarilor prezentate ca probe.

Concluziile

1)Sesiunile de interceptare audio-video ADS/HAWK sunt incomplete, lipsesc fragmenele:

a)DP_307p2013_28_04_2014_video_1.001

b)DP_307P2013_28_04_2014_video_2.001

2)Se remarca neconcordante majore intre datele la care se sustine ca au fost efecutate inregistrarile in litigiu si datele ultimelor modificari ale fisierelor sin litigiu. Fisierele AVI si MP4 ce contin inregistrari audio-video in litigiu:

a)NU sunt originale

b)NU reprezinta clone/duplicate ale unor inregistrari originale/autentice.

c)Au formate diferite desi imaginile initiale au fost prelevate cu aceeasi camera video.

d)Contin urme de editare computerizata sub forma de inserare a contoarelor de data si timp, precum si recompresie distructiva si ireversibila a imaginii.

e)Contin urme de editare computerizata prin stergeri audio, precum si recompresie distructiva si ireversibia a sunetului.

3)In cazul in care transcrierile inregistrarilor audio sunt neconforme sau incomplete datorita nivelului ridicat de zgomot, se poate dispune imbunatatirea calitatii auditiei si ameliorarii inteligibilitatii dialogului."

Din informatiile pe care le avem, in data de 8 decembrie 2015, Inalta Curte a respins proba solicitata de Stan Mustata, privind efecutarea unei expertize tehnice asupra inregistrarilor din mediul ambiental existente in dosar. Asta desi, chiar si in Raportul de expertiza realizat de Catalin Grigoras se invoca prevederile Directivei 2012/13/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 22 mai 2012 privind dreptul la informare in cadrul procedurilor penale, care da dreptul partii de a solicita organelor judiciare explicatii cu privire la modalitatea prin care a fost produsa si alterata proba in litigiu.

*Cititi aici integral Raportul de expertiza intocmit de expertul Catalin Grigoras

Comentarii

# DODI date 13 April 2016 21:15 +36

Acum nu are cine să ”infirme” o sentință definitivă. Nu este cazul Ratrinca și nu este amenințată o persoană din sistem. Dosarul Telepatia a fost o făcătură, din ordinul lui hăhăilă și cu ajutorul neprecupețit al Luluței. Din această cauză este sigur hăhăilă că Luluța nu îi va face nici un dosar, ba, din contra, îi va închide câte poate (vezi dosarul flota), în caz contrar odată cu el va pica și ea. În țara asta SRI, în baza legilor actuale și a celor pe care vrea să le dea imediat ciolanis, va putea să facă dosar oricărei persoane care nu defilează în direcția arătată de SRI. Cele câteva persoane care mai au voce și critică sistemul sunt fie prea curate, fie sunt păstrate de SRI tocmai pentru a demonstra aparenta de democrație din România.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 13 April 2016 21:31 +15

sa vad si eu acum ce fac sindicatele judecatorilor si procuratorilor,ce pozitie vor lua.VOR LUA?? CU CERTITUDINE NU CACI SINT COMPLICI!!!!!!!!

# nea caisa date 14 April 2016 05:12 +13

Si in dosarul Ion Stan , expertiza aceluiasi Grigoras Catalin a demonstrat editarea inregistrarilor , binomul fiind sursa . Bineinteles , justitia 'independenta ' a respins si in cazul asta proba . Dolarii SF in schimb -cazul Adrian Nastase - sunt taman buni .

# Moldovan date 14 April 2016 08:06 +13

Toate institutiile de forta din Romana sant organizatii criminale de tip mafiot.Doar pentru disparitia FLOTEI, 295 nave comerciale de mare tonaj ar trebui judecati in regim de urgenta si bagati, toti pe viata la puscarie pentru complicitate la jaful national orchestrat de institutiile de forta.

# gogu de la strehaia date 14 April 2016 08:06 +12

Doamne ,in ce tara traim?Si cum te pot arunca in beci pentru ca ai suparat pe cineva sau nu ai percutat la comanda.Si cati amariti nu stau in beci pe un astfel de probatoriu administrat de DNA.

# Manson date 14 April 2016 09:22 +11

De precizat ca aceste probe nu au fost acceptate nici in prima instanta! Citarea martorilor si acceptare lor sa depuna marturie s-a facut aleatoriu dupa bunul plac al judecatorilor.IN ACEST PROCES NU S-A GASIT ABSOLUT NICI-UN DOSAR MASLUIT DE MUSTATA,NU S-AU GASIT MARTORI CARE SA CONFIRME CA MUSTATA A LUAT SPAGA,BORACIU NU A RECUNOSCUT IN TIMPUL PROCESULUI CA SRI-UL L-A OBLIGAT SA-I DUCA O PUNGA CU BANI DREPT MITA LUI MUSTATA,ACESTA DIN URMA DANDU-L AFARA DIN LOCATIA RESPECTIVA,BANII INAPOINDU-SE LA OFITERII CARE ASTEPTAU AFARA SA-L PRINDA PE MUSTATA CU MITA,ANI SI ALTE INSTITUTII FINANCIARE ALE STATULUI NU AU GASIT IN AVEREA LUI MUSTATA SI A APROPIATILOR ACESTUIA NIMIC SUSPECT ! E UN PROCES MARCA GENERALILOR,SRI !!!

# Cristian Moldoveanu date 14 April 2016 09:22 +11

Imaginati-va cati oameni au fost implicati in falsificarea si trunchiarea acelor inregistrari si o sa va dati seama cat de speriati sunt securistii de Dan Voiculescu si de Antena 3. Situatia asta imi aduce aminte de filmul ala Enemy of the State, in care un grup de agenti NSA nu se dadeau inapoi de la nimic pentru a discredita niste persoane. Totusi, in film, era cineva deasupra lor care i-a oprit cand au fost demascati. In realitatea din Romania insa, nu exista nimeni care sa-i poate opri pe acesti infractori, pentru ca ei detin toate varfurile de decizie ale societatii. E cert ca in situatia de fata viata bate filmul. https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/02/17/antena-3-executata-de-guvernul-ciolos/

# mulder, agentul mulder date 14 April 2016 09:28 +13

mai prost e ca sunt judecatori de la ICCJ, anume desemnati, care ai dat si dau mandate sri-ului pe siguranta nationala, iar ei, "saracii", nu sunt interesati de "indiciile temeinice" prezentate de astia . De ce ridic problema asta? pentru ca asa s-a intamplat si in cazul de mai sus. Si pentru ca "indiciile temeinice" erau doar in creierul unor cretini, atunci ce au zis? hai sa le facem din creion, ca doar noi suntem singurii autorizati sa facem expertize.....iar tovarasul judecator care a semnat mandatul doarme linistit caci el nu raspunde. Nu are cine sa raspunda pentru ca legiuitorul e mai prost decat orice alt legiutor. Legiuitorul roman e interesat doar de salariu si pensie - legal. Iar ilegal cum sa mai faca un ban de la "alegatori" si "simpatizanti"....o tara de cretini, condusa de cretini.. :-x

# Manson date 14 April 2016 09:30 +9

De precizat ca aceste probe nu au fost acceptate nici in prima instanta! Citarea martorilor si acceptare lor sa depuna marturie s-a facut aleatoriu dupa bunul plac al judecatorilor.IN ACEST PROCES NU S-A GASIT ABSOLUT NICI-UN DOSAR MASLUIT DE MUSTATA,NU S-AU GASIT MARTORI CARE SA CONFIRME CA MUSTATA A LUAT SPAGA,BORACIU NU A RECUNOSCUT IN TIMPUL PROCESULUI CA SRI-UL L-A OBLIGAT SA-I DUCA O PUNGA CU BANI DREPT MITA LUI MUSTATA,ACESTA DIN URMA DANDU-L AFARA DIN LOCATIA RESPECTIVA,BANII INAPOINDU-SE LA OFITERII CARE ASTEPTAU AFARA SA-L PRINDA PE MUSTATA CU MITA,ANI SI ALTE INSTITUTII FINANCIARE ALE STATULUI NU AU GASIT IN AVEREA LUI MUSTATA SI A APROPIATILOR ACESTUIA NIMIC SUSPECT ! E UN PROCES MARCA GENERALILOR,SRI !!!

# gicutza date 14 April 2016 16:23 -6

urmele de editare computerizata erau date de sunteul apei trase la ******! spun suma, trag apa :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva