Justiția este o Putere în Statul Român?
Suntem într-un moment de mare cumpănă pentru noi, ca stat și ca națiune.
În 6 decembrie 2024, 9 cetățeni, care ocupă vremelnic funcția de judecători ai Curții Constituționale, au anulat alegerile prezidențiale din România și au strecurat în motivarea hotărârii un paragraf, care să-i permită cetățeanului Klaus Werner Johannis să rămână la Cotroceni și după expirarea celui de-al doilea mandat constituțional, care nu poate fi decât de 5 ani.
Au fost aruncate la gunoi voturile a peste 9 milioane de români care votaseră în turul 1 și peste 54.000 de voturi ale românilor din străinătate care votaseră în turul 2, pănă la momentul anulării alegerilor.
Curtea Constituțională deși validase pe 2 decembrie 2024 turul 1, la 6 decembrie 2024 s-a sesizat din oficiu și a anulat întregul proces electoral, deși, potrivit Legii nr. 370/2004 privind alegerea președintelui României, putea anula alegerile numai la sesizarea partidelor sau candidaților și putea dispune numai repetarea turului de scrutin în a doua duminică de la data anulării alegerilor. Așadar, putea dispune anularea turului 2 și repetarea acestuia (pentru că turul 1 deja fusese validat), dar numai odată cu verificarea procedurii turului 2, la sesizarea persoanelor îndreptățite, în cazul în care votarea și stabilirea rezultatelor ar fi avut loc prin fraudă de natură să modifice atribuirea mandatului.
Cu încălcarea Constituției, a Legii de organizare și funcționare a Curții Constituționale, a Legii privind alegerea Președintelui României, a Convenției Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului, cei 9 cetățeni ai României, aflați vremelnic în funcția de judecători ai Curții Constituționale, au încălcat dreptul de vot al tuturor cetățenilor cu drept de vot, înscriși în listele electorale, au încălcat dreptul de a fi ales al celor doi candidați care ajunseseră în turul 2, au încălcat suveranitatea națională, exercitând suveranitatea care aparține poporului român și care se exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, în nume propriu. Cei 9 cetățeni de la Curtea Constituțională au hotărât că poporul român nu este capabil să-și aleagă Președintele și l-au înscăunat pe Klaus Werner Johannis, președinte peste mandatul de 5 ani, prevăzut de art. 83 alin. 1 din Constituția României. Au încălcat ordinea constituțională, transformând România din stat de drept într-un stat totalitar.
Din 6 decembrie și până astăzi au trecut 40 de zile. Timp în care niciun procuror de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ nu i-a chemat pe cei 9 cetățeni, care au comis un abuz în funcție atât de grav, dar și alte infracțiuni, cum ar fi constituirea de grup infracțional organizat, să-i cerceteze pentru aceste infracțiuni.
Deși mandatul cetățeanului Iohannis a expirat la 21 decembrie 2024, niciun procuror de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ nu a început urmărirea penală împotriva acestuia pentru uzurpare de calități oficiale și înaltă trădare.
Nici ceilalți membri ai CSAT nu au fost cercetați pentru Înaltă trădare.
Deși au fost înregistrate (sau poate aruncate la gunoi, la fel cu voturile românilor) la Parchetul General mai multe denunțuri și plângeri penale împotriva acestor persoane.
Nu ne miră pasivitatea / complicitatea Parchetului General, pentru că șefii Parchetelor din România au fost numiți de Johannis și nu se pot întoarce (pentru moment) împotriva binefăcătorului.
Dar voi, judecătorii de la Curtea de Apel București și de la Înalta Curte de Casație și Justiție?
Voi sunteți îndependenți. Voi reprezentați Puterea Judecătorească.
Principiul separației și echilibrului puterilor în stat este un principiu constituțional.
Voi ce așteptați? Sunteți o putere sau doar o marionetă neputicioasă?
Voi nu citiți Constituția? Voi nu citiți în întregime Legea de organizare a Curții Constituționale, Legea privind alegerea președintelui României. Legea contenciosului administrativ? Voi nu citiți Convenția Europeană a Drepturilor Omului? Voi nu cunoașteți practica CEDO?
Voi ne spuneți că Justiția nu poate face nimic? Că 9 cetățeni, deghizați în judecători, împreună cu alt cetățean, Klaus Werner Johannis, sunt stăpânii României și pot face ce vor?
Ce rămâne poporului român, dacă voi vă declarați neputincioși?
Ce judecător poate fi acela care hotărăște că o cerere, prin care se solicită sancționarea unui abuz, nu este de competența instanțelor judecătorești? Asta este denegare de dreptate!
Mai citiți odată și jurământul pe care l-ați depus odată cu intrarea în magistratură:
„Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei, să-mi îndeplinesc atribuțiile cu onoare, conștiință și fără părtinire. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”
Voi ați jurat să respectați hotărârile Curții Constituționale?
Și dacă cei 9 cetățeni de la Curtea Constituțională dau o decizie prin care declară România Regat și pe cetățeanul Johannis regele României, Klaus I, această decizie nu poate fi anulată de Justiția din România? Probabil procurorii vor pupa mâna regelui Klaus I, dar voi, judecători independenți, veți hotărî că nu este de competența instanțelor?
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Just 16 January 2025 13:23 0