24 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

La moartea unui procuror

Scris de: Madalina AFRASINIE, judecatoare TMB | pdf | print

26 January 2023 11:21
Vizualizari: 8730

Cu Alexandra Sinc nu am schimbat niciun cuvant.

Am vazut-o la bilanturile instantei, Alexandra fiind invitata in calitate de conducator de parchet, si mi-a placut cand ne-a vorbit.


 

De ce?

Pentru ca a vorbit in asa fel incat sa nu ne deranjeze...

Nu stiu cum a fost viata profesionala a Alexandrei, dar eu cred ca a fost un om bun.

Din nou, de ce?

La mine, la tara, se spune ca Dumnezeu cheama la El pe cei tineri pentru ca ei au fost oameni buni...asa ca eu cred ca Alexandra a fost un om bun. Un om frumos, asa cum spune un mare artist al acestei tari

Azi a murit un procuror...si multi aplauda moartea sa pentru ca “a mai murit o pensie speciala”

Noi nu mai suntem judecatori, procurori...Noi suntem “pensii speciale”, “corupti”, “incompetenti”

Azi a murit Alexandra...maine...maine ne poate veni si noua randul...dar, daca eu voi muri maine, multi se vor bucura pentru ca, nu-i asa, “a mai murit un bugetar gras”...

Azi a murit Alexandra...si multi, in delirul lor, se bucura...

Drum lin sufletului tau, Alexandra si bucura-te pentru ca vei fi judecata de Dumnezeu si nu de oameni..

Condoleante familiei.

Dumnezeu sa te ierte, Alexandra si sa-ti odihneasca sufletul in imparatia Lui!

Comentarii

# marti date 26 January 2023 11:35 +4

frumos coment . rip. Dar cand dau coltul aia care au distrus destine si nenorocit oameni la comanda doar pentru ca sa le ramana pensiile ALEA SPECIALE cum e ?

# Mortalitate infantilă uriașă date 26 January 2023 12:56 +3

România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din UE, 5,6 la mia de copii născuţi vii, faţă de 3,3, media europeană. În ţară există judeţe unde rata mortalităţii infantile este şi de peste trei ori mai mare decât media europeană. Astfel, mortalitatea infantilă a ajuns la 11,1 la mia de copii născuţi vii, în judeţul Satu Mare, şi la 10 la mie, în judeţul Tulcea, arată datele INS pentru anul 2020. În cifre absolute, 1.104 copii cu vârsta sub un an au murit în anul 2020 în România, multe dintre aceste decese putând fi prevenite prin servicii şi echipamente medicale performante şi prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii.

# Si dumneavoastra? date 26 January 2023 15:56 +25

Nu am vazut pe nimeni care sa faca vreo legatura intre acest evenimnent nefericit si pensia speciala, cu exceptia magistratilor. Asta arata ca de fapt sunteti niste ahtiati dupa bani, lipsiti de umanitate, care, la propriu, calcati pe cadavre pentru a va mentine niste beneficii profund imorale. Nu ma asteptam la asta de la dumneavoastra ... Pacat! Ati ratat un moment in care ati fi putut demonstra ca magistratii sunt oameni si nu vanatori de privilegii ...

# Maria date 26 January 2023 16:54 -18

Nu a înțeles nimic cel dinainte. S-a creat așa o ura între categoriile sociale și nu știu de ce. Asta de la Bădescu și BOC. Oamenii nu știu ca un magistrat are unele interdicții atât el cât și familia lui. Un magistrat nu sta doar in sala de ședința ca intr-un glob de sticla, activitatea lui este in birou.Studiază dosarele, redactează etc.un magistrat,judecator dispune de viața unui om ,are ff multe responsabilități asta știți?un medic are Cabinete, un profesor da meditații,dar un magistrat ce face ,sta doar printre dosare.Activitatea unei Instanțe nu sunt dosarele penale ci alea civile,comerciale,falimente etc de asta vorbește cineva?De ce când vine vorba de judecători nu se vorbește decât de pensii și salarii? De polițiști și cei din servicii de ce nu vorbiți? Va este frica?

# T date 26 January 2023 18:07 +23

Din cauza incompetenței și a corupției din administrație și din clasa politică, România are cel mai mic nivel de colectare a taxelor din Europa: 27% față de media de 41% în UE. În aceste conditii, pensiile speciale reprezintă cu atât mai mult ceva foarte greu de suportat. Pensia medie în cazul militarilor variază între 3.400 - 4.000 de lei, în timp ce pensionarii SRI au o indemnizație medie de 5.000 de lei. Pentru fiecare dintre cele trei categorii, pensiile sunt plătite de Casele Sectoriale de Pensii ale fiecărei structuri. În cazulmagistraților, pensia medie este 20.000 de lei lunar.

# Vulpea bipolara date 26 January 2023 19:03 +2

Stai puțin că nu înțeleg. Ședințe de bilanț ale juzilor la care participă procurorii?!! De aici ar trebui să deducem multe. Egalitate de arme, independentă, imparțialitate ...etc. Asta dincolo de nefericitul eveniment.

# Andrei date 26 January 2023 20:51 +17

@ Maria, de ce ne-ar fi frica de cei din servicii si din politie?!? Ne e frica de ce-ar mai putea face magistratii: NUP-uri si achitari pe banda rulanta, incalcari flagrante ale legislatiei, tergiversarea dosarelor pana intervine prescriptia etc Un exemplu recent: Codruț Olaru a declarat anul trecut un salariu de 27.500 de lei pe lună de la CSM. Deși avea un apartament în București, el și-a stabilit domiciliul în localitatea Săucești, județul Bacău. Astfel, procurorul militar a încasat în fiecare an de mandat câte 157.000 de lei diurnă și detașare la CSM, chiar dacă are locuință în Capitală. Pentru a încasa o pensie mai mare decât salariul, Olaru a plecat din sistem înainte de finalizarea mandatului în Consiliu. Având în vedere că are gradul de general, pensia lunară a acestuia se ridică la aproximativ 45.000 de lei/lună.

# Sondaj CURS ref pensii speciale date 26 January 2023 21:42 +15

Potrivit sondajului CURS, 81% dintre românii sunt de acord că pensiile speciale ar trebui eliminate și doar 12% sunt de acord cu păstrarea lor. Singura categorie profesională care ar trebui să primească pensii speciale, potrivit sondajului CURS sunt piloții și personalul aeronautic. Deși armata se află în topul încrederii în instituții, românii nu sunt de acord ca militarii să primească pensii speciale. 51% se declară împotrivă, în vreme ce 44% ar fi de acord cu acest fel de pensii pentru cadrele militare. Nici magistrații nu ar trebui să primească decât pensii bazate pe contributivitate, potrivit sondajului. 34% dintre respondenți se declară de acord cu pensiile de serviciu ale magistraților, iar 58% sunt împotrivă. Pe următoarele locuri, cu o opoziția masivă față de ideea acordării de pensii speciale, se află personalul MAI (polițiști, pompieri, jandarmi), primarii și parlamentarii.

# Justiția date 27 January 2023 09:38 +7

Potrivit unui Eurobarometru din 2020, o proporţie de 45% dintre români au o părere destul de proastă şi foarte proastă despre independenţa judecătorilor şi a tribunalelor; români au spus în proporţie de 49% că amestecul sau presiunile din partea guvernului sau politicienilor contează foarte mult, în timp ce 27% au spus că acestea contează într-o oarecare măsură. În ceea ce priveşte cheltuielile cu sistemul judiciar, în România se înregistrează una dintre cele mai mari disproporţii din EU între cheltuielile salariale, cele cu bunuri fixe şi costurile operaţionale. În timp ce cheltuielile cu salariile reprezintă peste 90%, costurile operaţionale reprezintă doar câteva procente în România

# No. 1 date 30 January 2023 09:34 +1

În fiecare an, peste 7 000 de persoane devin victime ale traficului de persoane în UE. Costul anual al traficului de persoane în UE se ridică la 2,7 miliarde euro. Majoritatea victimelor sunt femei și fete, dar proporția victimelor de sex masculin este în creștere, în special sub forma exploatării prin muncă. Potrivit raportului CE, prima țară din UE în ceea ce privește cetățenia victimelor traficului de persoane, în funcție de numărul acestora, a fost România. În jur de 30 de persoane din România, majoritatea femei, sunt înregistrate lunar de autoritățile române ca victime ale unui caz de trafic de persoane. Sărăcia și lipsa educației sunt două cauze frecvente în cazurile de trafic de persoane din România. Cele mai multe abuzuri despre care autoritățile au știință sunt cele sexuale.

# Cazul Tandarei date 30 January 2023 09:50 +11

CA Târgu Mureș i-a achitat pe toți cei 25 de inculpați în dosarul de trafic de copii din Țăndărei, membri ai uneia dintre cele mai mari rețele de trafic de oameni din Europa. Instanța a schimbat temeiul achitării: dacă în primă instanță toţi cei 25 de inculpaţi au fost achitaţi în principal pentru că fapele s-au prescris, ulterior achitarea este bazată pe inexistența faptei. Cei 25 au fost acuzați că, în urmă cu 10 ani, au traficat 181 copii din propria etnie în UK, unde aceștia erau folosiţi la cerşit şi furat. În februarie 2019, toţi cei 25 de inculpaţi au fost achitaţi ori instanţa a constatat că fapele s-au prescris după ce procesul a fost tergiversat vreme de 9 ani, dintre care 6 numai la Tribunalul Harghita, unde au fost 53 de termene. În Anglia, 120 de traficanţi au fost prinşi şi aruncaţi după gratii. La noi, cei 25 de romi arestaţi şi puşi sub acuzare în 2010 au fost eliberaţi după câteva luni. Nu-i asa ca magistratii din RO merita sa aibe cele mai mari venituri, pensii?

# Pensie insuficientă date 30 January 2023 14:12 +2

Fostul judecător de la CCR, Augustin Zegrean a apărut săptămâna trecută la CAB ca avocatul a doi inculpați acuzați de evaziune fiscală, comercianți de fier vechi care au folosit firme „fantomă” și facturi în alb pentru a nu plăti taxe către stat. Zegrean a cerut interpret de limbă romanes pentru clienții săi, solicitare respinsă de judecători. Folosind firme tip „fantomă”, cei judecați pentru evaziune fiscală, originari din Strehaia, au emis facturi în alb susținând că au vândut fier vechi, banii fiind retrași „cu sacoșa” din societățile inactive fiscal. TMB, în fond, a anulat 24 de facturi fiscale false și i-a condamnat pe suspecții Ion Mihai, Ilie Mihai și Alexe Mihai, la pedepse cuprinse între 3 și 4 ani de închisoare. Ion Mihai mai avea o condamnare de 3 ani cu suspendare din 2019, dată de instanța supremă. Odată cu decizia tribunalului, acum are de executat 7 ani cu executare. În 2015, Zegrean câștiga aproximativ 18.000 de lei pe lună, sumă indexată anual de atunci

# Pensii speciale pt parlamentari condamnati date 2 February 2023 12:43 0

Cinci fosti parlamentari bacauani, care au dat in judecata Parlamnetul pentru a-si recapata pensiile speciale, au fost repusi in drepturi de TMB. Mihai Banu a fost deputat PNL si PDL Bacau in legislaturile 2008-2012 si 2012-2016. El a facut inchisoare pentru trafic de influenta,. Endre Bereczki a fost deputat PDSR-PSD Bacau in legislatura 2000-2004, timp in care a avut doua luari de cuvant. Olguta Cocrea a fost deputat de Bacau ales pe lista PRM in legislatura 2004-2004. Cocrea a fost implicata intr-un scandal de presa, in 2009, cand s-a descoperit ca isi angajase mai toata familia in diferite functii de conducere din cadrul Postei Romane. Valeriu Gheorghe a fost deputat PNL Bacau in legislaturile 1996-2000 si 2000-2004, dupa care a plecat in diplomatie. Vasile Pavel a fost deputat PNTCD Bacau in legislatura 1996-2000. In functie de nr. de luni de mandat/mandate, pensiile speciale ale deputatilor variau intre 2.131-12.168 de lei brut, iar cele ale senatorilor 2.131-14.930 lei

# Aura date 2 February 2023 23:09 -2

Cuvinte minunate din partea unei colege de breasla,care stie in acelasi timp sa arate ca este om ,intr-o astfel de imprejurare tragica. Ceea ce subliniaza dinsa este perfect adevarat,rezulta din reactiile comentatorilor foarte iritati.Pensie speciala,etc. O fi ea "speciala"dupa unii,desi este de fapt de serviciu dupa lege.Dar in orice caz munca magistratilor este speciala(este nenormata),conditiile sunt speciale si raspunderea este speciala. Nu are nici un magistrat nevoie de recunoasterea muncii lor ,de catre cei care fac comparatii. Zilele astea dadeau la stirile TV. despre audierea fratilor Tete si arestarea lor la ora 3 dimineata. Ziaristii vorbeau ironic,fiindca nu cunosc legea.Au vrut poate sa sublinieze ca judecatorul a vrut sa stea pina la acea ora de placere sau sa-i chinuie pe cei doi. Deci cam asa se lucreaza in justitie ,se sta cind trebuie pina dimineata,fara sa sa ai zi libera a doua zi cum are paznicul, care lucreaza 12 cu 24 liber.

# Magistratii nu sunt singurii care muncesc in timpul noptii! date 3 February 2023 12:49 +1

Conf. art.125 din Codul muncii, republicat, munca de noapte este considerata munca prestata intre orele 22:00-6:00, iar salariatul de noapte reprezinta, dupa caz, cel care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru sau cel care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru. Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore/zi, calculata pe o perioada de max. 3 luni calendaristice, cu respectarea prev. legale cu privire la repausul saptamanal. Conf. art.126 din Codul muncii, salariatii de noapte beneficiaza fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza, fie de un spor pt. munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul de lucru

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.01.2025 – DNA are nevoie de 26 de sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva