psdolt
25 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

MAFIA COVID SE TAVALESTE IN CHINURI - O firma romaneasca a stricat piata testelor rapide Covid-19. 3 milioane de teste rapide Biocredit Covid 19 din Coreea de Sud, cu rezultat in 8 minute, cu precizie de peste 90%, au fost vandute la licitatia ONAC la sub jumatate din cat se vand pe piata publica. Brusc, firma a devenit tinta unor campanii mediatice infernale

Scris de: L.J. | pdf | print

16 December 2020 17:34
Vizualizari: 12902

Vanzoleala mare in cercurile inalte ale afaceristilor care profita la greu de pe urma pandemiei, si care din primavara si pana in prezent au facut profituri fabuloase, practicand adaosuri comerciale nesimtite. A aparut un agent economic care a stricat piata samsarilor de teste si care recent a adjudecat o mare licitatie guvernamentala, derulata prin Oficiul National de Achizitii Centralizate (ONAC), prin care s-au achizitionat 3.000.000 de teste rapide, care pot detecta prezenta virusului Covid-19.



Este vorba de cel mai nou si avansat tip de testare, ultra-rapid, care furnizeaza rezultatul in 5 – 8 minute dupa prelevarea antigenilor cu tampoane nazo/ orofaringiene, putand fi efectuat de o persoana cu o minima instruire. Testul Biocredit Covid 19 Ag (vezi foto de mai jos) are un grad de precizie de 90 - 99%, apreciat de unii chiar mai mare decat in cazul testelor PCR. Aceste teste sunt produse de compania RapiGen INC din Coreea de Sud (CLICK aici pentru a accesa pagina producatorului)

Inutil sa mai adaugam faptul ca testarea masiva si rapida a populatiei este cel mai eficient mod de combatere a pandemiei Covid-19, toate marile state ale lumii recurgand la aceasta metoda recomandata inclusiv de specialisti OMS.


De mai bine de 24 de ore pe o gramada de posturi de televiziune, dar si in anumite publicatii au aparut informatii negative despre aceasta licitatie, fara a se nominaliza insa numele firmei castigatoare, lansandu-se in mod deliberat faptul ca ar fi ceva putred la mijloc, mai ales ca, vezi Doamne, firma adjudecatara ar fi in fapt o firma de colectare si procesare de deseuri, iar pentru a comercializa teste Covid-19 ar fi obtinut avizul de la Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania “cu doar o zi inainte”. Cine a dat comanda difuzarii unor asemenea informatii? Nu stim, dar suntem convinsi ca sustinuta campanie negativa de presa a venit dinspre concurenta suparata de faptul ca li s-a stricat piata.


Redactia Lumea Justitiei a aflat ca firma care a castigat licitatia derulata prin ONAC este SC MCM EVA SRL din Bucuresti, firma care, atentie, este unic distribuitor in Romania al companiei Rapigen din Coreea de Sud. MCM EVA SRL are importante contracte in derulare in domeniul echipamentelor de protectie, cu cifra de afaceri de peste 3 milioane lei pe ultimul an. Site-ul oficial al SC MCV EVA SRL este www.protejat.ro



Mai mult, prin mijloace specifice, Lumea Justitiei a aflat si pretul per test Covid-19 cu care s-a adjudecat achizitionarea a 3.000.000 de teste rapide. Pretul a fost de, atentie, 30 lei/testul! Plus ca, asa cum am precizat anterior, MCM EVA SRL a avut si avantajul faptului ca este unic distribuitor in Romania al companiei Rapigen din Coreea de Sud si prin urmare avea capacitatea de a asigura aducerea in tara cat mai rapida a cantitatii uriase de teste.


Pentru necunoscatori, poate suma nu spune nimic. Dar pentru cei specializati in domeniu, pretul este cu mult decat cel practicat in celelalte achizitii publice a caror informatii sunt destinate publicitatii. Caci potrivit legislatiei deficitare romanesti, e bine de stiut ca statul impune clauze de confidentialitate in contractele cu bani publici in cazul licitatiilor, pe cand in cazul achizitiilor sub 50.000 euro, care se fac direct (fara licitatii) cantitatile si sumele de achizitie sunt publice pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro).


O mica cercetare pe siteul Sistemului Electronic de Achizitii Publice in privinta testelor rapide Biocredit Rapigen din Coreea de Sud, care au fost comercializate si de alte firme care probabil le-au adus in tara prin alti intermediari, releva faptul ca o serie de institutii publice au achizitionat aceste teste la preturi cu mult peste valoarea de 30 lei/testul !!!


Iata o scurta lista cu institutiile publice care au cumparat testele coreene Biocredit produse de firma coreeana Rapigen (vezi facsimile):


- Spitalul Municipal Medias: 68 lei/testul;

- Spitalul Municipal Ploiesti: 51,30 lei/testul;

- Spitalul Municipal Sebes: 68 lei/testul;

- Agentia de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare: 59 lei/testul;

- Primaria Comunei Bistra: 68 lei/testul;

- Spitalul de Psihiatrie Mocrea: 51,30 lei/testul;

- Penitenciarul Bucuresti Rahova: 48 lei/testul;

- Directia Protectia Copilului Ilfov: 75 lei/testul;

- Institutul Prof. Dr. NC Paulescu: 59 lei/testul;

- Spitalul Municipal Medias – 68 lei/testul;

- Club Sportiv Minaur Baia Mare: 75 lei/testul;

- Institutul Alexandrescu-Rusescu Bucuresti: 69 lei/testul;

- Spitalul Clinic Cai Ferate Iasi: 50 lei/testul;

- Comuna Ciucud: 75 lei/testul;

- Agentia de Cooperare Internationala pentru Dezvoltare: 75 lei/testul;


Lista publicata mai sus nu e pe deplin relevanta (vina nu e a cui cere, ci a cui plateste), cantitatile achizitionate in cazurile prezentate fiind mici, insa este singura informatie publica accesibila. In cazul licitatiilor pe cantitati mari preturile sunt secretizate in mod aberant, asa cum am mai precizat. La ce preturi s-or fi achizitionat marile licitatii nu stim (doar Curtea de Conturi si DNA pot afla), dar ne putem imagina ca au fost situatii in care adausurile comerciale au depasit cu mult 200%.


Imaginati-va ca in cazul celor 3.000.000 teste rapide achizitionate prin ONAC, pretul ar fi fost dublu... ar fi insemnat ca samsarii de teste sa fi putut baga in buzunar 30 lei la fiecare test adica un profit de 90 milioane lei (aproape 19 milioane euro profit). Pe bani publici. E limpede pentru noi de ce brusc MCV EVA SRL a devenit tinta unor sustinute atacuri mediatice. A stricat piata!


Sa nu uitam nici de ceea ce se intampla pe piata privata, unde clinicile particulare cer 400 – 500 lei pentru un test Covid-19, desi el poate fi adus in tara cu 30 lei! Asta ca sa realizati cum fac unii bani grei speculand o situatie de criza! O fi piata libera la privat, dar chiar asa?

Comentarii

# Eu date 16 December 2020 20:24 -213

Chestia este că deranjează testele țintite fix pe C19,sunt bune alea care dau (+) pe orice banala gripă... Așa ai panica,cazuri,isterie și profit,iar pe cealaltă parte poți conduce po******ția cu măsuri extreme și limitarea drepturilor. Problema nu sunt testele astea care oricum nu sunt recunoscute oficial ci faptul că se trezesc oamenii să le conteste pe alea oficiale cu rezultate reale în 40% din cazuri și atunci chiar iese deranj mare! E ca-n bancul ăla cu "ai lubrici"

# Petru date 17 December 2020 14:45 -4

Offfff, iar mai trebuie câțiva din servicii schimbați .... greu sa faci treaba cu retardatii ăștia de pe funcții....????????????????????????

# ?????? date 18 December 2020 09:38 -7

@ Vaccinul este un "paleativ" care ar trebui să acopere temporar niște probleme de fond ale guvernărilor care au dus la apariția unor astfel de viruși, probleme care nerezolvate vor contribui la apariția altor chestiuni sancționatorii ale deciziilor decidenților publici ? Deci, care ar fi motivația apariției și dezvoltării virușilor și pe ce criterii acționează asupra indivizilor, ?

# ?????? date 18 December 2020 10:03 -22

@ Dacă Rafila, ca specialist în microbiologie și proaspăt reprezentant al PSD-ismului poate oferi detalii suplimentare despre afacerea Hexi Pharma, a lui Dan Condrea și dacă atunci când privește spre mască îl vede pe Sorin Oprescu spunând "'O să vă pună ăștia botniță la toți" și "Mucles !" , completat cu "Să nu ziceți că nu v-am spus" ?

# Geo date 13 February 2021 22:56 +1

Ce jeguri! Daca mai exista justitie in Romania erau de mult la parnaie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva