VICLEANA KOVESI – Senatorul Valer Marian acuza: „Laura Kovesi a stiut sa gaseasca inalte si solide proptele politice pentru a-si asigura promovarea sau mentinerea in functiile pe care le-a detinut. Si atunci, cum ramane cu evitarea si detestarea politicienilor cu care se imbatoseaza astazi aceasta Alba ca Zapada inchipuita?”. Valer Marian dezvaluie cum ar fi taiat porcul Laura Kovesi, alaturi de Florian Coldea, George Maior si fostul ministru Ioan Rus
Senatorul Valer Marian a dat publicitatii un nou episod de serialul intitulat „Fata intunecata a DNA: incompetenta, coruptia si imoralitatea unor procurori anticoruptie”. Este de fapt vorba despre o serie de declaratii politice, prin intermediul carora Valer Marian dezvaluie aspecte mai putin cunoscute despre DNA si anumiti procurori din parchetul anticoruptie.
Cea mai recenta declaratie a lui Valer Marian, sustinuta in Plenul Senatului, marti 25 octombrie 2016, este dedicata sefei DNA Laura Kovesi. Senatorul o acuza pe aceasta ca, in pofida imaginii pe care incearca sa o afiseze, s-a folosit de „inalte si solide proptele politice” pentru a promova si apoi pentru a se mentine in functii. Valer Marian ofera mai multe nume de politicieni cu care Laura Kovesi s-ar fi aflat in relatii bune, dar pe care i-a executat ulterior. De asemenea, senatorul dezvaluie cum fostul premier Victor Ponta i-ar fi reprosat pozitiile pe care le-a avut in legatura cu Florian Coldea si Laura Kovesi, spunandu-i ca deranjeaza Ambasada SUA la Bucuresti. In acelasi context, Valer Marian sustine ca Liviu Dragnea i-a explicat ca Victor Ponta ar fi propus-o pe Laura Kovesi pentru conducerea DNA, pe motiv ca s-ar fi inteles cu Ambasada SUA si ca aceasta ar fi promis ca se va ocupa cu prioritate de Traian Basescu.
Senatorul Valer Marian dezvaluie si o discutie pe care ar fi avut-o cu tatal generalului SRI Florian Coldea. O discutie in care tatal lui Coldea i-ar fi spus ca fiul sau ar fi venit acasa la taierea porcului, de Craciun, impreuna cu seful SRI George Maior, fostul ministru de Interne Ioan Rus, dar si impreuna cu sefa DNA Laura Kovesi.
Iata declaratia politica a senatorului Valer Marian:
„Titlu: Fata intunecata a DNA: incompetenta, coruptia si imoralitatea unor procurori anticoruptie (V)
Proba incompetentei: 60% condamnari cu suspendare + 10-12% achitari = 70-72% rebuturi profesionale. Procurori si politisti corupti la cele mai inalte nivele ale DNA. Procurori anticoruptie arestati pentru fapte de coruptie. Procurori anticoruptie anchetati pentru trafic de tablouri sau pentru trafic de minore. Procurori anticoruptie acuzati de implicarea in trafic cu tigari. Cum a santajat SRI un fost procuror sef din DNA care a intretinut relatii adulterine cu o subalterna, care a recurs la avort. Cum a fost santajat de un alt serviciu secret un procuror important din structura centrala a DNA pentru relatii homosexuale. Cum au facut unii procurori din serviciile teritoriale ale DNA jocurile unor grupuri de interese politice si economice locale. Se amesteca binomul SRI-DNA in viata politica din Romania si urmareste controlul Parlamentului, Guvernului si Justitiei? Pulverizeaza binomul SRI-DNA capitalul romanesc si favorizeaza capitalul strain? A ajuns binomul SRI–DNA sub comanda straina? Necesitatea si urgenta unui audit asupra activitatii DNA. Lupta anticoruptie trebuie sa continue, dar trebuie sa fie bazata pe o politica penala structurata si eficienta, pe profesionalism, pe administratea unor probe pertinente si concludente si, bineinteles, pe respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale
Conexiunile politice ale actualului procuror sef al DNA
Actualul procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a afirmat ritos, de mai multe ori, ca in timpul liber nu s-a vazut si nu s-a intalnit cu politicieni. Adevarul este insa departe de cele spuse de Kovesi, iar minciuna are picioare scurte. Trecem peste faptul ca, in primul sau mandat de procuror general al Romaniei, s-a intalnit in timpul liber cu fostul ministru al justitiei, Monica Macovei, promotoarea si protectoarea sa initiala, si cu sefa de cabinet a acesteia, Monica Niculescu, colega si prietena sa din facultate (despre care unii spun ca ar fi fost simpatizante MISA). Trecem si peste faptul ca s-a intalnit de mai multe ori cu fostul presedinte Traian Basescu, care a invitat-o in acest scop la Palatul Cotroceni. Trecem si peste faptul ca s-a intalnit frecvent in timpul liber si cu sefii Serviciului Roman de Informatii, directorul George Maior si primul sau adjunct, generalul Florian Coldea. Dar nu putem trece cu vederea intalnirile private pe care le-a avut cu o sumedenie de politicieni influenti, cu diverse apartenente politice, cum ar fi Elena Udrea (PDL), Vasile Blaga (PDL), Gabriel Oprea (PSD, apoi UNPR), Victor Ponta (PSD), Ioan Rus (PSD) s.a.
Pupila Elena, oropsita dupa ce a fost ocrotita
Astfel, este de notorietate ca Laura Codruta Kovesi s-a intalnit cu Elena Udrea la mai multe petreceri private in perioada in care aceasta a fost consilierul presedintelui Traian Basescu sau deputat PDL si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului in guvernul Boc. O lunga perioada de timp Udrea si Kovesi s-au aflat in relatii amicale. In perioada respectiva Kovesi a protejat-o pe pupila prezidentiala, ca, de exemplu, in celebrul dosar ALRO (inregistrat sub nr. 30/D/P/2007), in care DIICOT a efectuat, in perioada 2007-2010, cercetari fata de consilierii prezidentiali Elena Udrea si Teodor Stolojan, fata de sotul Dorin Cocos si alte persoane, sub aspectul savarsirii infractiunilor de aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat si tentativa de subminare a economiei nationale. Pentru ca au indraznit sa ceara Inaltei Curti de Casatie si Justitie autorizarea interceptarii convorbirilor lui Udrea and co, procurorii sefi adjuncti ai DIICOT, Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea, au fost demisi in 2008 de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi. Iar procurorul sef de birou din cadrul DIICOT, Doru Ioan Cristescu, a trebuit sa se pensioneze in 2009 datorita obstructiilor pe care le-a intampinat in solutionarea dosarului ALRO. In vederea solutionarii favorabile a acestui dosar, Laura Codruta Kovesi a promovat la Bucuresti un procuror din provincie, respectiv pe procurorul Valentin Horia Selaru de la Serviciul Teritorial Brasov al DNA, pe care l-a angajat consilier personal, iar apoi l-a detasat la DIICOT, unde acesta a emis in scurt timp solutie de neincepere a urmaririi penale in dosarul ALRO, cu motivarea ca faptele (care fusesera sesizate de SRI) nu exista. Este de retinut ca solutia a fost emisa in data de 28 ianuarie 2010, dupa o luna si jumatate de la realegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei, respectiv dupa circa patru luni de la reinvestirea lui Kovesi in functia de procuror general al Romaniei de catre presedintele Basescu, in pofida avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii. Nu este lipsit de importanta ca procurorul selaru a fost recompensat ulterior prin promovarea sa ca judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Atunci Laura Codruta Kovesi a avut interes sa se puna bine atat cu seful (care a numit-o si a reinvestit-o in functie) cat si cu pupila sa (care probabil a sustinut-o). Asa se explica pasiunea cu care Udrea a facut trafic de influenta pe langa premierul Victor Ponta pentru ca Laura Codruta Kovesi sa fie propusa pentru functia de procuror sef al DNA in 2013. Numai ca, dupa plecarea lui Traian Basescu de la Palatul Cotroceni in decembrie 2014, Kovesi s-a lepadat rapid de Udrea, DNA intrumentandu-i acesteia o serie de dosare penale in cascada, dintre care in unele s-au luat masuri de retinere si arestare preventiva. Singura explicatie plauzibila, dupa ce a protejat-o circa opt ani, este ca Laura Codruta Kovesi a incercat astfel sa intre in gratiile noului presedinte Klaus Iohannis si a camarilei acestuia.
'Buldogul' Vasile Blaga, un apropiat al clanului Lascu
Laura Codruta Kovesi s-a aflat in relatii apropiate si cu un alt stalp al regimului Basescu, Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, consilier prezidential, ministru de interne in guvernele Tariceanu si Boc si ministru al Dezvoltarii Regionale in guvernul Boc, politician care a a jucat un rol in promovarea sa in functia de procuror general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie in 2006. Kovesi a avut intalniri private cu Blaga, ca, de exemplu, la petrecerea organizata cu ocazia pensionarii tatalui sau Ioan Lascu, fost procuror sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Medias, in primavara anului 2010, la restaurantul celui mai luxos hotel din Medias (Binder Bubi). Blaga si Kovesi au stat atunci la aceeasi masa cu sarbatoritul si cu directorul general al Companiei Nationale TRANSGAZ Medias, Florin Muntean. Vasile Blaga a ajuns in relatii de prietenie cu tatal lui Kovesi prin intermediul lui Florin Muntean, un prosper om de afaceri din Medias si liderul local al PDL, ales deputat democrat liberal in 2004 si devenit ulterior director general al TRANSGAZ. Blaga l-a prezentat pe Muntean drept 'cel mai bun prieten din armata si din facultate' si, conform declaratiei sale de avere, a beneficiat din partea sorei acestuia (Doina Stoia) si a unui partener de afaceri (Valer Crisan) de un imprumut total de 1.100.000 lei (600 000 lei respectiv 500 000 lei), fara dobanda, cu termen de scadenta de 10 ani. Blaga a primit acest imprumut substantial in 2007, la cateva luni dupa numirea lui Kovesi in functia de procuror general al Romaniei. Dovedirea provenientei banilor este foarte dificila pentru cei doi creditori generosi, intrucat acestia aveau surse de venit si averi modeste, in conditiile in care beneficiau doar de salarii de la societatile comerciale la care erau angajati si detineau doar un aparatament la bloc (Stoia) respectiv o casa nationalizata (Crisan). Poate ca actuala sefa a DNA va dispune acum efectuarea de cercetari asupra provenientei si destinatiei acestui imprumut dubios. Prieten si cu Blaga si cu tatal lui Kovesi, Florin Muntean este cel care, in calitate de director general al TRANSGAZ, l-a promovat pe fratele sau Sergiu Lascu intr-o functie de director adjunct la aceasta companie banoasa.
Pana luna trecuta Vasile Blaga nu a avut, timp de un deceniu, probleme cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu DNA, in pofida afacerilor veroase in care a fost implicat si a legaturilor sale stranse cu afaceristi dubiosi, unii apropiati de lumea interlopa. Posibil ca inculparea si punerea sa sub control judiciar pentru fapte de coruptie de catre Serviciul Teritorial Ploiesti al DNA sa se datoreze zelului vreunui procuror rebel si curajos. Dosarul privind fraudele si abuzurile crase de la TRANSGAZ, sesizate de Corpul de control al primului ministru Victor Ponta, dosar care-l priveste indeosebi pe fostul director general Florin Muntean, dar si pe fratele sau Sergiu Lascu, zace insa in nelucrare la DNA, asteptand probabil prescriptia raspunderii penale.
Generalul Oprea a fost candva o gazda buna
Laura Codruta Kovesi a avut insa intalniri private si cu Gabriel Oprea, fost vicepresedinte al PSD si stalp al guvernarii Adrian Nastase, apoi presedinte al UNPR si stalp al guvernarii Emil Boc, care, sub acoperirea interesului national, a detinut portofoliile Apararii Nationale si Afacerilor Interne in guvernele Boc si Ponta. De exemplu, conform unor dezvaluiri recente ale fostului presedinte Traian Basescu, impreuna cu sefii SRI, George Maior si Florian Coldea, dar si cu alte persoane, procurorul general Laura Codruta Kovesi a petrecut seara zilei de 6 decembrie 2009, cand a avut loc al doilea tur al alegerilor prezidentiale, la locuinta generalului Oprea, care se afla in perioada respectiva in conducerea nationala a PSD, cu rang de vicepresedinte. Ceea ce inseamna ca Laura Codruta Kovesi si companionii sai au dat crezare exit-poll-urilor care l-au anuntat castigator pe candidatul PSD, Mircea Geoana, si au cautat o cale sa-si ofere serviciile acestuia, pentru a ramane in functii, tradandu-l astfel pe creatorul si binefacatorul lor politic, presedintele Traian Basescu. Dupa ce a doua zi, in urma numararii definitive a voturilor, s-a stabilit ca a castigat Basescu, Kovesi si companionii nu s-au sfiit sa-i adreseze acestuia felicitari si sa-l asigure de loialitatea lor deplina. Cel mai probabil, conexiunea dinte Kovesi si Oprea a fost facuta de directorul SRI, George Maior, care se afla in relatii apropiate cu amandoi. Maior a fost coleg cu Oprea in PSD pana in 2006, cand a fost numit in fruntea SRI, iar cu Kovesi s-a intersectat o perioada la Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca.
Pana cu un an in urma, Oprea s-a bucurat de impunitate totala din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a DNA in perioada in care aceste institutii au fost conduse de Laura Codruta Kovesi, in pofida dezvaluirilor din presa si a interpelarilor sau denunturilor formulate la adresa acestuia cu privire la afaceri veroase si abuzuri crase, inclusiv cu privire la dobandirea gradului de general si a titlului de doctor in drept si la activitatea sa de conducator de doctorat la Academia Nationala de Politie si la Academia Nationala de Informatii. De exemplu, in urma unor declaratii politice si interpelari parlamentare, in data de 8 decembrie 2010 am inregistrat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie un denunt penal impotriva generalului Gabriel Oprea, care era in perioada respectiva ministrul Apararii Nationale in guvenul Boc, prin care am solicitat cercetarea acestuia sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si trafic de influenta. in esenta, prin acest denunt i-am imputat ministrului Oprea folosirea in interes politic propriu a avioanelor, elicopterelor si autovehiculelor Ministerului Apararii Nationale si favorizarea unui primar PSD din judetul Satu Mare, prin initierea unei hotarari de guvern privind atribuirea in administrare a unei foste unitati militare si prin interventii in vederea declararii ca eligibil a unui proiect de infrastructura cu finantare europeana, in scopul racolarii acestuia la UNPR, formatiune politica pe care o conducea. A fost constituit dosarul penal nr. 1307/P/2010, care a fost solutionat in timp record de catre un subaltern al procurorului general Laura Codruta Kovesi, cu solutie de neincepere a urmaririi penale, fara sa fie efectuat vreun act de cercetare in cauza. Nici macar subsemnatul nu am fost audiat in calitate de denuntator, cum ar fi fost legal si uzual, pentru a oferi detalii de fapt si pentru a indica probe. Solutia de neincepere a urmaririi penale a fost emisa in data de 21 ianuarie 2011, respectiv dupa o luna si jumatate de la inregistrarea denuntului, dar nu mi-a fost comunicata legal pana astazi, desi au trecut aproape sase ani.
In urma unei interpelari adresate ministrului justitiei in acest an, prin care am solicitat sa mi se comunice solutia emisa in dosarul susmentionat si motivele necomunicarii acesteia, mi s-a raspuns ca solutia mi-a fost comunicata in data de 25 ianuarie 2011 la Senatul Romaniei, dar am refuzat primirea acesteia, fapt care nu este adevarat. In acest sens arat ca, pe de o parte, in luna ianuarie a fiecarui an Senatul, ca si Camera Deputatilor, se afla in vacanta parlamentara si nu ma aflam la serviciu, iar, pe de alta parte, in denunt am consemnat, ca domiciliu ales, adresa biroului meu parlamentar din Satu Mare, deci solutia ar fi trebuit sa mi se comunice la aceasta adresa, fapt care nu s-a intamplat. Mai mult, din raspunsul primit rezulta ca solutia de neincepere a urmaririi penale in cauza a fost emisa doar referior la infractiunea de abuz in serviciu, fiind omisa pronuntarea unei solutii cu privire la infractiunea de trafic de influenta, care a fost trecuta sub tacere. Atunci, fiindca avea interes sa fie sustinuta pe cale politica si pe alte cai oculte de catre Gabriel Oprea, Laura Codruta Kovesi n-a fost atat de intransigenta precum a devenit in ultimul an fata de fostul sau amic (inclusiv de whisky), dupa ce acesta a cazut in dizgratia actualei puteri.
Relatie cu nabadai cu ex-premierul Victor Ponta
Laura Coduta Kovesi a avut mai multe intalniri private si cu Victor Ponta, in perioada in care a detinut functiile de presedinte al PSD si de prim-ministru al Guvernului Romaniei, potrivit declaratiilor acestuia si ale deputatului Sebastian Ghita. Prima lor intalnire a avut loc in anul 2011, cand Ponta era doar presedinte al PSD, intr-o podgorie detinuta de Ghita, care avea atunci doar statut de om de afaceri. Conexiunea dintre Ponta si Kovesi a fost realizata se pare de amicul comun Sebastian Ghita, dar foarte probabil ca a avut un rol si fostul director al SRI George Maior, care era nasul de casatorie a lui Ponta si se afla in relatii amicale cu Kovesi. La unele dintre aceste intalniri a participat si Elena Udrea si s-au purtat discutii cu privire la numirea lui Kovesi la functia de procuror sef al DNA. Ghita, Maior si Udrea l-au convins se pare pe Ponta sa o propuna pe Kovesi procuror sef al DNA in aprilie 2013, cand era premier si detinea interimar si portofoliul justitiei. Cert este ca Kovesi a fost promovata in fruntea DNA in urma unor intelegeri oculte cu iz dambovitean, nu printr-o procedura transparenta bazata pe selectie si concurenta, cum a recomandat Comisia Europeana de la Bruxelles.
In calitate de senator PSD si de presedinte al Organizatiei judetene Satu Mare a PSD, care imi conferea statutul de membru al Comitetului Executiv National al PSD, am constatat personal ca Victor Ponta a inceput sa-si schimbe atitudinea fata de Laura Codruta Kovesi incepand din anul 2012, dupa ce anterior fusese un critic fervent si vehement al acesteia. Daca pana atunci a agreat si chiar m-a felicitat pentru declaratiile mele politice care-i vizau pe principalii ciraci ai presedintelui Basescu, indeosebi pe procurorul general Laura Codruta Kovesi si primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, incepand din primavara anului 2012 am sesizat o raceala din partea lui Victor Ponta, dupa ce am facut declaratii mai ample si mai documentate la adresa celor doi. La un moment dat chiar mi-a transmis printr-un intermediar ca intentoneaza sa ma schimbe din functia de presedinte al PSD Satu Mare, mesaj in urma caruia i-am transmis ca sunt intru totul de acord sa scap de aceasta corvoada, dar nu a facut niciun demers personal in acest sens, probabil pentru ca urmau alegerile locale si paralamentare. In ultima decada a lunii martie 2013, mai exact in 25 martie, Victor Ponta m-a invitat la cabinetul sau din sediul central al PSD si mi s-a plans ca ambasada americana de la Bucuresti ii reproseaza declaratiile mele politice la adresa lui Kovesi si Coldea. Am incheiat discutia convenind sa renunt la functia de presedinte al PSD Satu Mare, pentru a putea face orice declaratii politice in calitate de senator si a nu mai agrena conducerea nationala a partidului, lucru cu care a fost de acord, cel putin atunci. In prima decada a lunii aprilie 2013, mai exact in data de 5 aprilie, Victor Ponta l-a trimis la Satu Mare pe vicepremierul si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care preluase intre timp conducerea interimara a Organizatiei judetene a PSD, pentru a avea o noua discutie si a aplana orice posibil conflict. Cu aceasta ocazie, intrucat intre timp Victor Ponta o propusese pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al DNA, l-am intrebat pe Dragnea de ce a propus-o Ponta in aceasta functie, in conditiile in care marea majoritate a liderilor PSD nu agreau o astfel de numire si inclusiv acesta nu o agrease anterior. Dragnea a cautat sa ma linisteasca spunandu-mi ca Ponta s-a inteles cu ambasada americana in acest sens si ca Laura Codruta Kovesi a promis ca, daca va fi numita procuror sef al DNA, se va ocupa cu prioritate de Traian Basescu si PDL. Si atunci si ulterior am avut impresia ca rolul ambasadei americane a fost exagerat daca nu chiar inventat si ca in realitate Victor Ponta a raspuns la comenzile sefilor SRI, George Maior si Florian Coldea, care l-au pacalit facand jocurile presedintelui Basescu. Cert este ca, sub conducerea lui Kovesi, DNA i-a instrumentat primele dosare penale lui Ponta nu lui Basescu.
Impunitate totala pentru prietenii de la Cluj
Un alt politician important cu care a avut intalniri private Laura Codruta Kovesi a fost Ioan Rus, cunoscut drept liderul Grupului PSD de la Cluj, care a detinut functiile de ministru de interne in guvernele Adrian Nastase si Victor Ponta, precum si functia de ministru al transporturilor in Guvernul Ponta. Intr-o discutie pe care am avut-o cu tatal generalului Florian Coldea in luna ianuarie 2011, in localitatea Tarnova judetul Arad, acesta mi-a relatat ca fiul sau a venit acasa la taierea porcului de Craciun impreuna cu mai multi invitati, printre care s-au aflat directorul SRI George Maior, Ioan Rus si Laura Codruta Kovesi. Cel mai probabil, conexiunea dintre Ioan Rus si Laura Codruta Kovesi a fost realizata de George Maior, caruia Rus i-a fost nas de casatorie. Cert este ca pana in prezent Ioan Rus a beneficiat de impunitate totala din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si DNA toata perioada in care aceste institutii au fost conduse de Kovesi. Se vehiculeaza ca la structura centrala a DNA s-a asezat praful pe un dosar care are ca obiect o afacere in care a fost implicat Ioan Rus in perioada in care a detinut functia de prefect al judetului Cluj. Pe de alta parte, la adresa lui Ioan Rus nu au fost efectuate cercetari cu privire la contractele EADS si BECHTEL, care au fost negociate in perioada in care a fost ministru de interne in guvernul Nastase si in care au fost implicate firme controlate prin interpusi. De asemenea, DNA nu a extins cercetarile si asupra lui Ioan Rus in dosarul in care au fost arestati si trimisi in judecata fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Horia Uioreanu, si partenerul de afaceri al lui Rus, Ioan Bene, patronul SC Napoca Constructii SRL.
Un alt politician important care s-a bucurat de impunitate din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a DNA, sub conducerea Laurei Codruta Kovesi, a fost colegul sau de facultate Emil Boc, fost presedinte al PDL in perioada 2005-2012 si prim-ministru al Guvernului Romaniei in perioada 2008-2012, actualmente primar al municipiului Cluj Napoca. Emil Boc nu a beneficiat de atentia DNA referitor la acuzatiile pe care i le-a adus fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, arestat, inculpat si condamnat definitiv in dosarul Microsoft, care a declarat si a denuntat ca, in perioada derularii acestui contract, i-ar fi inmanat lunar fostului premier suma de 300 000 de euro 'la negru'. Boc n-a fost deranjat nici in dosarele instrumentate de Serviciul Teritorial Cluj al DNA cu privire la lucrarea de modernizare a drumului judetean Rachitele-Prislop-Ic Ponor, care trece prin comuna sa natala, sau cu privire la finantarea stadionului Cluj Arena. Boc n-a fost deranjat nici pentru favorizarea, in calitate de prim-ministru, a unor firme sau persoane apropiate din Cluj Napoca in afaceri derulate cu societatile nationale Electrica, Electrica Serv sau Transelectrica si nici pentru favorizarea, in calitate de primar, a unor firme care au derulat afaceri en-gros cu Primaria municipiului Cluj Napoca, avand ca obiect asfaltarea sau repararea de strazi, ca Kiatt Group (firma apropiata de Traian Basescu, in perioada in care a fost primar general al Capitalei), MBS Group (firma apropiata de Vasile Blaga apoi de Elena Udrea, in perioada in care au fost ministri ai Dezvoltarii Regionale) sau Diferit (firma apropiata de deputatul de Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean) sau livrare de carburanti, ca Oscar Downstream (firma apropiata de fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, condamnat in acest an la o pedeapsa de cinci ani inchisoare cu executare pentru implicare in afaceri cu carburanti).
Dupa cum se poate vedea din cele prezentate, pe tot parcursul carierei sale, cu o viclenie specifica, Laura Codruta Kovesi a stiut sa gaseasca inalte si solide proptele politice pentru a-si asigura promovarea sau mentinerea in functiile pe care le-a detinut. si atunci, cum ramane cu evitarea si detestarea politicienilor cu care se imbatoseaza astazi aceasta Alba ca Zapada inchipuita?”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# despre acest domn este vorba? 26 October 2016 14:30 -4
# tranca-fleanca, mere acre 27 October 2016 09:18 +1
# unul din lumea cea mare 26 October 2016 14:38 +12
# ohhoooooo ... 26 October 2016 14:41 +2
# este vorba 26 October 2016 15:01 +3
# Se teme Ko de ce zice VM? 26 October 2016 15:36 +4
# IA COMUNICATU, NEAMULE! 27 October 2016 08:35 -1
# prea tîrziu apăru dosaru lu Blaga 26 October 2016 15:43 +4
# Blaga nu e în pierdere 28 October 2016 12:31 0
# da' e adevarat ca? 26 October 2016 16:50 0
# lian 26 October 2016 20:31 0
# Ioda 27 October 2016 07:30 0
# Robert Horvath SUA 26 October 2016 21:31 -1