23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV – Numele celor patru judecatori „ascultatori” care dau mii de mandate de interceptare la Inalta Curte!

Scris de: | pdf | print

2 November 2010 14:35
Vizualizari: 9831

Romania este lovita, de ceva vreme, de cel mai mare tsunami de inregistrari telefonice pe cap de cetatean cu calitati de faptuitor, in fata organelor de cercetare ale statului. Ba chiar si cand nu exista faptuitor, ci sunt doar indicii lasate la mana procurorului pentru aceasta etichetare, se incepe o smechereasca urmarire penala “in rem” pentru a-l determina pe judecator sa nu cracneasca in fata unei solicitari de emitere de autorizatie de interceptare pe te miri ce telefoane sau e-mail-uri, fiind bagate in ascultare tot felul de persoane care par a avea legatura cu o posibila cauza.

Patru mari si lati

Lumeajustitiei.ro a aflat cine sunt cei patru magistrati de la Inalta Curte care judeca solicitarile de ascultari telefonice venite de la parchete, pe siguranta nationala. Acestia sunt:

- Anton Pandrea, membru al CSM

- Iulian Dragomir

- Georgeta Barbalata

- Rodica Aida Popa, vicepresedinte al ICCJ

Peste 3000 de mandate de interceptari au fost date in ultimul an si jumatate pe presupuse fapte ce ar putea aduce atingere sigurantei nationale. In acest context, se pune problema cate dosare de acest gen exista pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv DIICOT? Si de ce sunt date aceste interceptari cu atata lejeritate, desi este obligatia judecatorului sa solicite mai mult decat simplul referat al procurorului atunci cand este vorba de asemenea cereri?

Mii de interceptari si doar cateva dosare pe legea sigurantei nationale in instante!

In tot acest timp, judecatorii ICCJ nu au respins nici macar o cerere venita din partea procurorilor. Dupa data la care incep sa fie inregistrate convorbirile de pe telefoanele dedate ascultarii, se dau si prelungiri. Cu aceeasi lejeritate, fara ca anchetatori sa aduca in plus vreun element care sa justifice aceste prelungiri. In virtutea inertiei si poate de teama ca nu cumva sa scape procurorilor vreun tradator, spion sau terorist sau un infractor care sa atenteze la securitatea nationala, la Inalta Curte de Casatie si Justitie se admit pe banda toate cererile venite din partea acuzarii. Cu toate acestea, dosare ce privesc infractiuni pe siguranta nationala apar foarte rar finalizate cu trimitere in instanta. Sunt ca florile de colt. In acest timp, la SRI se cheltuiesc o gramada de bani pentru astfel de interceptari, iar la parchete se umfla precum coca de gogosele, dosare care nu au nici o finalitate. Ce se intampla cu muntii de stenograme de convorbiri telefonice? Un set ramane, ca lucrare, la SRI, alt set pleaca la beneficiar. Parchetul, in aceasta ultima calitate, stocheaza acest maldar de hartii. Recent, Lumeajustitiei.ro avertiza ca nu exista nici un instrument de control asupra acestor stenograme care n-au folosit la niciun act de incriminare, ele fiind stocate in loc sa fie distruse si oricine, mai tarziu, le-ar putea folosi inscop de santaj. Nu facem un proces de intentie celor patru judecatori de la Inalta Curte care admit solicitarile procurorilor pentru emiterea de autorizatii de interceptare. In locul lor puteau fi altii, asa cum inaintea lor au fost altii. Ceea ce dorim este sa atragem atentia acestora asupra usurintei cu care isi dau OK-ul pe toate ascultarile, chiar daca nu exista motive reale, chiar daca nu exista legatura de cauzalitate intre persoanele detinatoare ale unor posturi telefonice, chiar daca indiciile sunt prea subtiri ca sa motiveze asemenea cerinte.

In ritmul acesta, nici un cetatean din Romania nu va scapa de o astfel de interceptare. Legea sigurantei nationale trebuia de mult armonizata cu cerintele europene si Codul de procedura penala, in materia inregistrarilor telefonice, asisjderea. Numai ca nimeni nu doreste sa stopeze acest obicei. O minima vigilenta din partea acestor patru judecatori este insa mai mult decat necesara, mai ales ca nu tot ce zboara prin parchet se si probeaza ca e pasare si ca... ciripeste!

Comentarii

# nicki date 2 November 2010 15:40 +11

Felicitari Lumea Justitiei! Acesta este cu adevarat un articol despre justitie, scris de jurnalisti independenti, nu de avocati care au cauze la acesti domni judecatori si ii perie cat incape pentru binele lor propriu (aviz juridice.ro, condus de un individ de joasa speta, mani******tor al informatiei in beneficiul catorva nulitati profitoare, gen Amelia Farmathy, Cristi V. Danilet, Adi Toni Neacsu).
Cei patru sunt unul singur: Anton Pandrea, securistul malefic care conduce de sase ani ICCJ profitand de dubla sa calitate, membru CSM si presedinte de sectie penala.

# pompiliu bota date 2 November 2010 15:58 -4

Rămân la părerea mea: Anton Pandrea, Iulian Dragomir şi Georgeta Barbalata sunt judecători profesionişti, iar Rodica Aida Popa trebuie expertizată din punct de vedere psihiatric.

# pedrinho date 2 November 2010 16:00 -2

Nu ti-a cerut nimeni parerea, ardei umput donatar penal.

# pompilica date 2 November 2010 16:03 +6

Pompiliu Bota tamaiaza judecatorii de penal la care ar putea nimeri "avocatii" care cotizeaza pentru bunastarea sa.
S-a publicat aici de vreo cateva zile o hotarare de la ICCJ vizand o doamna "avocat" paralela, cica mare achitare DNA. Nicaieri in hotarare nu se spune ca baroul paralel ar fi legal, ci doar ca sarmana isi "reprezenta" sotul, no harm done.

# racaceanu catalin date 2 November 2010 16:44 -1

:D :D :D :D :D :D :P :P :P :P :P :P

# liviu date 2 November 2010 17:07 0

Mafiotule traditional, in hotararea respectiva, nicaieri nu se spune ca baroul paralel ar fi ilegal!!! In schimb, te faci ca nu stii de zecile de hotarari judecatoresti definitive care au consfintit legalitatea barourilor-Bota! Securistule-"avocat", stiu ca te doare concurenta UNBR-Bota, dar n-ai ce face...

# Jean Popescu date 4 November 2010 08:47 0

"Firma Felix Telecom, despre care presa precizează că aparţine generalului (r) Teodor Ilieş, fost ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe, apoi CIE şi, după Revoluţie, al Serviciului de Informaţii Externe, a mai pus mâna pe un contract cu unul dintre serviciile de informaţii româneşti. Este vorba despre o afacere încheiată la data de 24 septembrie 2010, în valoare de 40.000 de euro, pe care societatea în cauză a parafat-o cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

STS a achiziţionat, prin negociere directă, fără publicarea unui anunţ de participare, echipamente de acces radio de bandă largă ce urmau să fie livrate la sediul central al instituţiei din Bucureşti. Echipamentele radio cu microunde au făcut obiectul unei negocieri directe cu firma Felix Telecom din sectorul 2 al Capitalei, pe motiv că “ lucrările, produsele şi serviciile în cauză pot fi furnizate de un anumit ofertant din motive tehnice”. Astfel, la data de 24 septembrie 2010, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a atribuit societăţii Felix Telecom contractul cu numărul 54.848, în valoare de 142.858 de lei fără TVA.

Partener constant al serviciilor de informaţii

Contractele cu statul încheiate de firma fostului ofiţer de informaţii s-au ţinut lanţ în ultimii ani, principalii beneficiari fiind structuri de ordine şi siguranţă naţională. Numai în ultimul an, valoarea contractelor încheiate de Felix Telecom cu unităţi militare şi structuri de informatii se ridică la 7.340.500 de euro fără TVA.

Astfel, firma în cauză a încheiat, la data de 30 septembrie 2009, un contract în valoare de 1.511.300 de lei, inclusiv TVA, cu UM 0461 Bucureşti, pentru furnizarea unei maşini offset în cinci culori. La data de 10 septembrie 2009, Felix Telecon a încheiat cu Ministerul Finanţelor Publice un contract în valoare de 6,5 milioane de euro fără TVA pentru furnizarea de echipamente radio şi de telecomunicaţii. La data de 11 mai 2010, aceeaşi firmă a încheiat cu Hidroelectrica SA un contract în valoare de 671.605,99 lei fără TVA pentru furnizarea de sisteme de rezervă pentru comunicaţii. Tot anul acesta, societatea a încheiat cu UM 0296 Bucureşti contracte de 2.724 de lei fără TVA, 710 lei fără TVA şi 19.880 de lei fără TVA pentru furnizarea de echipamente pentru centrale telefonice.

Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI a atribuit aceleiaşi firme un contract în valoare de 962.200 de lei fără TVA pentru furnizarea de cartele de semnalizare şi sisteme BladeCenter. UM 0269 Bucureşti a mai atribuit firmei Felix Telecom două contracte, unul în valoare de 11.941 de lei fără TVA pentru furnizarea de echipamente IT, iar al doilea, în valoare de 350.000 de lei, pentru furnizarea unui sistem pentru videoconferinţe."

# Mda, date 29 May 2014 10:04 0

Incepeti sa scoateti din arhive baieti ? Mda...Dar de ce abia acum dupa cei 6% de toata jena obtinuti de partiduletul de kakao al tandemului Udrea - Basecu ? Pana acum ce ati facut ? Nu sunteti voi, toti baietii cu ochi albastri, platiti din banii prostului de roman ? Cui ati jurat credinta ?

# socrates date 7 December 2010 20:52 0

iulian dragomir.......mare om mare caracter...penal 100% sper sa -l vad in zeghe :)))

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva