psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

MIRICA CEA SINISTRA – Protejata lui Kovesi a incasat cea mai scandaloasa achitare a DNA din 2017. Doctorul Yassin si Tahli Fadel au fost achitati definitiv de CA Bucuresti, dupa ce au fost tinuti 1 an in arest preventiv si alte cateva luni in arest la domiciliu. Temeiul achitarii: fapta nu e prevazuta de legea penala. La fond, cei doi fusesera condamnati de judecatorul Valeriu Terceanu. Cine va plati milioanele de euro care se cuvin victimelor DNA? Cerem destituirea procuroarei Mirica (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

22 November 2017 14:45
Vizualizari: 25368

Vestita procuroare DNA Florentina Mirica (foto dreapta), protejata Laurei Kovesi (foto stanga),  a primit sah-mat la Curtea de Apel Bucuresti, acolo unde a incasat cea mai scandaloasa achitare din 2017.


CAB a decis achitarea definitiva a medicului Mohammad Yassin, acuzat de trafic de influenta, pe motiv ca i-ar fi cerut 2 milioane de euro lui Omar Hayssam ca sa-l scape de inchisoare. In acelasi dosar, un alt inculpat, Tahli Fadel, a fost achitat pentru complicitate la trafic de influenta. Decizia de achitare a fost dispusa in temeiul art. 16 alin.1 lit.b teza I Cod procedura penala care prevede: “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Florentina Mirica, cea care i-a trimis in judecata pe Yassin si pe Fadel, printr-un rechizitoriu confirmat de seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici (vezi facsimil), a reusit “performanta” sa-si treaca in palmares cea mai grava achitare a DNA din 2017, in conditiile in care Mohamad Yassin, acuzat de trafic de influenta, a fost arestat preventiv timp de 11 luni si 8 zile, si a stat in arest la domiciliu alte 6 luni si 10 zile. De asemenea, Tahli Fadel a stat la randul sau 1 an si 3 luni in arest preventiv si arest la domiciliu.

Achitarea medicului Yassin a fost dispusa de un complet de divergenta de la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul a fost solutionat de judecatorii Alin Nicolescu si Luminita Nitu, insa pentru ca unul din acestia a avut opinie separata s-a format complet de divergenta, balanta in sensul achitarii inclinand-o judecatoarea Isabelle Tocan. La fond, judecatorul Valeriu Terceanu de la Tribunalul Bucuresti il condamnase pe Yassin la 3 ani inchisoare cu suspendare, iar pe Tahli Fadel la 2 ani si 6 luni cu suspendare.


Destituirea procuroarei Mirica

Avand in vedere acest odios abuz, Lumea Justitiei cere destituirea procuroarei Florentina Mirica pentru acest caz grav in care doi oameni au stat in arest mai bine de un an, fara sa se faca vinovati de ceva. Evident, exista toate sansele ca medicul Yassin si Tahli Fadel sa dea statul roman in judecata si sa castige fara probleme, in conditiile in care decizia definitiva de achitare confirma ca au fost victimele unui grav abuz. Si se naste intrebarea: cine va plati milioanele de euro care se cuvin victimelor DNA? Raspunsul e simplu: toti romanii, si asta pentru ca in prezent legea nu prevede obligativitatea ca statul sa se indrepte impotriva procurorului sau judecatorului care a gresit, in cazul in care Romania este condamnata la CEDO pentru astfel de abuzuri.

Cazul Yassin dovedeste inca o data cat de nevoie este de adoptarea de urgenta a noilor Legi ale Justitiei care prevad si reglementarea serioasa a raspunderii magistratilor, acest din urma aspect fiind respins in bloc de doctorita Kovesi si de DNA. Oare de ce?

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti din 21 noiembrie 2017 (dosar 18765/3/2015)

Solutia pe scurt: Dp.1671/A- in majoritate: in baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedura penala admite apelurile declarate de inculpatii Tahli Fedel si Yassin Mohamad impotriva sentintei penale nr. 2469/F din data de 25.10.2016 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I a Penala, pronuntata in dosarul nr. 18765/3/2015. Desfiinteaza sentinta apelata si, rejudecand in fond: in baza art. 396 alin.5 Cod procedura penala rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I Cod procedura penala achita pe inculpatul Yassin Mohamad pentru infractiunea de trafic de influenta prev. de art. 291 alin.1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Constata ca inculpatul a fost retinut, arestat preventiv si sub masura arestului la domiciliu de la 03.04.2015 la data de 21.09.2016. In baza art. 396 alin.5 Cod procedura penala rap. la art. 16 alin.1 lit.b teza I Cod procedura penala achita pe inculpatul Tahli Fadel pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 291 alin.1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Constata ca inculpatul a fost retinut, arestat preventiv si sub masura arestului la domiciliu de la 02.04.2015 la data de 28.07.2016. In baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. In baza art. 421 pct. 1 lit.b Cod procedura penala respinge ca nefondat apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA impotriva sentintei penale nr. 2469/F din data de 25.10.2016 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I a Penala, pronuntata in dosarul nr. 18765/3/2015. in baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat in apelul Ministerului Public raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 21.11.2017.
In opinie divergenta, in baza art. 421 pct. 1 lit.b Cod procedura penala respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatii Tahli Fedel si Yassin Mohamad impotriva sentintei penale nr. 2469/F din data de 25.10.2016 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I a Penala, pronuntata in dosarul nr. 18765/3/2015. In baza art. 275 alin.2 Cod procedura penala obliga inculpatii la plata sumei de cate 500 lei fiecare cu titlul de cheltuieli judiciare. In baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedura penala admite apelul declarat de Ministerul Public – Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA impotriva sentintei penale nr. 2469/F din data de 25.10.2016 a Tribunalului Bucuresti – Sectia I a Penala, pronuntata in dosarul nr. 18765/3/2015. Desfiinteaza in parte sentinta apelata si, rejudecand in fond: Pedepsele accesorii stabilite celor doi inculpati se vor executa numai in situatia revocarii suspendarii sub supraveghere a executarii pedepselor principale aplicate inculpatilor. In baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat in apelul Ministerului Public raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 21.11.2017”

Iata minuta Tribunalului Bucuresti din 25 octombrie 2016

Solutia pe scurt: 1. In baza art. 291 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, condamna pe inculpatul Yassin Mohamad la 3 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p. Face aplicarea art. 65 alin. 1 si art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p. In baza art.91 C.p. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. In baza art. 92 alin. 1 C.p. stabileste termen de supraveghere pentru inculpat de 3 ani. In baza art. 93 alin. 1 si 2 C.p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere si obligatii: a) sa se prezinte la serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta; f) sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul instantei. In baza art. 93 alin. 3 si 4 C.p., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile, la una din urmatoarele doua entitati: Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca. In baza art. 404 alin. 2 C.p.p. atrage atentia inculpatului ca, in cazul in care, pe parcursul termenului de supraveghere, nu respecta, cu rea credinta, masurile de supraveghere si obligatiile impuse de instanta, precum si in cazul savarsirii de noi infractiuni, se va dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere si executarea pedepsei. In baza art. 72 Cod penal scade din durata pedepsei perioada retinerii si arestarii preventive a inculpatului, precum si cea a arestului la domiciliu de la 03.04.2015 pana la 21.09.2016. In baza art. 399 alin. 1 Cod procedura penala mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpat. 2.
In baza art.48 Cod penal rap. la art. 291 alin. 1 C.p. rap la art. 6 din Legea nr.78/2000, condamna pe inculpatul Tahli Fadel la 2 ani si 6 luni inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p. Face aplicarea art. 65 alin. 1 si art. 66 alin. 1 lit. a si b C.p. in baza art.91 C.p. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. In baza art. 92 alin. 1 C.p. stabileste termen de supraveghere pentru inculpat de 2 ani si 6 luni. In baza art. 93 alin. 1 si 2 C.p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere si obligatii: a) sa se prezinte la serviciul de probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta; f) sa nu paraseasca teritoriul Romaniei, fara acordul instantei. In baza art. 93 alin. 3 si 4 C.p., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, la una din urmatoarele doua entitati: Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 Bucuresti, afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca.
In baza art. 404 alin. 2 C.p.p. atrage atentia inculpatului ca, in cazul in care, pe parcursul termenului de supraveghere, nu respecta, cu rea credinta, masurile de supraveghere si obligatiile impuse de instanta, precum si in cazul savarsirii de noi infractiuni, se va dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere si executarea pedepsei. In baza art. 72 Cod penal scade din durata pedepsei perioada retinerii si arestarii preventive a inculpatului, precum si cea a arestului la domiciliu de la 02.04.2015 pana la 28.07.2016. In baza art. 399 alin. 1 Cod procedura penala mentine masura preventiva a controlului judiciar luata fata de inculpat. in baza art. 274 Cod procedura penala obliga pe inculpati sa plateasca cate 12.000 lei cheltuieli judiciare catre stat. Cu apel. Pronuntata in sedinta publica, astazi 25.10.2016”



Iata comunicatul DNA din data de 21 mai 2015


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpaților:

- YASSIN MOHAMAD, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta

- TAHLI FADEL, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, in mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denuntatori, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalandu-se de influenta exercitata asupra organelor judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare aplicate unui condamnat, si el denuntator in cauza, cu consecinta punerii in libertate a acestuia din urma.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunerea de a se mentine masurile preventive luate in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Pai date 22 November 2017 14:58 -24

Inteleg ca denuntatori erau atat cel condamnat cat si un martor..care sustin ca medicul a pretins 2 mil de euro..in plus sunt si alte probe.in veci un judecator sau un procuror de buna crefinta in sensul ca au fost convinsi de realitattea denunturilor, nu ar trebui sa rasounda pt asa ceva...in caz contrar nu ar mai exista act de justitie neavand nimeni curaj sa mai trimita in judecata sau sa condamne de frica unor eventuale probe descoperite ulterior care ar schimba condamnarea in achitare... :lol:

# irimia date 22 November 2017 15:21 +2

Dl Pai cine plateste ptr un an de arest preventiv.Dumneata daca ai fi insituatia asta cum ai proceda ?E foarte simplu sa vorbesti cand se intampla altora.

# profesionalism date 22 November 2017 15:26 +4

Pai...e greu de inteles ca oamenii aia au stat in arest nevinovati? Adminstreaza probe, trimite-i in judecata, si apoi aresteaza-i, nu asa, ma deranjeaza pe mine o persoana, depun denunt, si gata, e buna de arestat. Cred ca am scris de 100 de ori pe site-ul asta, privarea ilegala de libertate trebuie sanctionata conform legii penale.

# BERCEA MONDIAL ,,,,E MANEVRA LU FRAȚII MIEI....... date 22 November 2017 20:57 +2

AM VOTAT PE CINE NU TREBUIA, LAȘI, FRICOȘI, ȘANTAJABILI. NU AU SÂNGE ÎN INSTALAȚIE SĂ O TREACĂ PE LINIE MOARTĂ PE kOVESI, CEI DE LA PUTERE SUN DE RÂSUL LUMII. PÂNĂ LA VARĂ SĂ SCHIMBĂM MACAZUL.

# Uneori date 23 November 2017 12:25 -1

E imposibil sa stii adevarul cand decizia se bazeaza pe marturii..sau expertize limitate ca putere de stiinta actuala..tu la.locul tau de munca esti perfect?te da afara ca azi ai facut la.strung 1000 de piulite in loc de 1200?

# Olga date 22 November 2017 15:09 +3

Domnul judec[tor Valeriu Terceanu este cumva rudă cu neprihănita Geanina Terceanu din dosarul transferurilor ?

# aerolaur date 23 November 2017 07:08 0

A fost sotul ei...

# Vladimârrr...!!! date 22 November 2017 15:53 +18

Cand temeiul unei achitari este: "FAPTA NU E PRVAZUTA DE LEGEA PENALA", atat procurorul Mirica, cat si judecatorul Terceanu, trebuie tratati in cel mai "milostiv" mod, cu un sut in curul (termen luat din vocabularul uzual al sefei DNA) lor napadit de celulita si vergeturile nemeriatei lor îmbuibări. Dar nu trebuie ocoliti de acelas tratament, nici cei care i-au cocotat si i-au mentinut in nemeritatele functii. Un medic care taie pacientului piciorul sanatos in locul celui bolnav, un mecanic de locomotiva care nu respecta un semnal de oprire, un pilot care trage de manse invers de cum trebuia si da cu avionul de pamant,  isi pierd fara multe discutii dreptul de practica. Asta, Portocala, Terceanu, Bogdan si mai toti altii ca ei, de ce si pentru ce sunt iertati, dandu-li-se posibilitatea sa mai nenoroceasca justitiabili ?! Pai daca asta mai este stat de drept, eu sunt fiul Casei Scanteii, facut cu Arcul de Triumf. Si ca sa nu fie discutii chiar mîine ma duc sa-mi fac testul ADN.

# Anonymoys date 22 November 2017 15:59 +1

Despletita lui Kovesi ? Huoooooooooooo !!!!!!!

# Matei date 22 November 2017 20:27 +2

Plin DNA de ... cred ca toti procurori din DNA sunt alesi pe criteriu:cine e mai prost si cretin

# mitica date 23 November 2017 10:55 +1

Concluzia? Mirica si Kovesi pentru un an la bulau. Niste nemernice!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva