13 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MJ DENUNTA CIRCULARA CSM – Printr-o adresa semnata nu de ministra Alina Gorghiu, ci de inginerul Adrian-Viorel Diaconu, seful Directiei Tehnologia Informatiei, Ministerul Justitiei contraataca dupa circulara prin care CSM a suspendat procesul de centralizare a calculatoarelor judecatorilor pe un server administrat la MJ: “Efectele circularei sunt de natura a crea un risc major in implementarea proiectelor” (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 August 2024 13:26
Vizualizari: 6203

Ministerul Justitiei acuza Consiliul Superior al Magistraturii ca pune in pericol banii pe care Romania ar trebui sa ii primeasca in cadrul PNRR. Atacul este lansat intr-o adresa trimisa de Ministerul Justitiei catre instante, vineri, 30 august 2024, dupa ce CSM a transmis la curti de apel, tribunale si judecatorii o circulara prin care a suspendat procesul de centralizare a sistemului ECRIS si a calculatoarelor judecatorilor pe un server administrat de MJ. O adresa semnata nu de ministra Alina Gorghiu, ci de directorul Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul MJ, inginerul Adrian-Viorel Diaconu (foto), ceea ce reprezinta, din punctul nostru de vedere, o modalitate ciudata de comunicare a Ministerului Justitiei cu instantele. 


 

Astfel, pe langa informatiile de ordin tehnic, Ministerul Justitiei reclama ca circulara CSM poate crea un risc major in atragerea fondurilor europene, asta intrucat procesul de centralizare este parte a PNRR: “Efectele circularei de referinta sunt de natura a crea un risc major in ceea ce priveste implementarea proiectelor prin mijlocirea carora au fost achizitionate, in scopul sustinerii si operationalizarii solutiilor mentionate, echipamentele, produsele software COTS si serviciile aferente de care beneficiaza sistemul judiciar, cu toate consecintele de responsabilitate care decurg din aceasta, in conditiile in care proiectele respective au fost finantate in considerarea contributiei nemijlocite a acestora la indeplinirea unor jaloane din PNRR”.


Prezentam adresa Ministerului Justitiei:

 


Comentarii

# morarescu date 30 August 2024 14:10 +20

Ofensiva totala pentru respectarea principiului need to know, need to share ! Zeita ajustitiei lesinata dupa voturi... Intariti judecatorul nu-l supraveghati sub pretextul modernizarii. E precum pensiile : Ciiolacu a marit gaura la covrig. Lasati judecatorii in pace ! E tot, chiar tot ce ne-a ramas !

# frica date 30 August 2024 14:58 +5

Reacția avocatei de la MJ arată că i-a intrat frica în decolteu. Asta înseamnă că știe cine a cotrobăit prin calculatoarele judecatorilor anul ăsta, dacă nu a facut-o chiar ea personal. Ce scrie în circulara CSM echivalează cu blocarea unui atac informatic făcut de hackerii din Coreea de Nord: „monitorizarea activităţilor, accesarea, copierea şi modificarea fișierelor de pe orice computer din rețea fără a exista un sistem eficient de stopare a acestui lucru, dacă se întâmplă, ori de detectare a activităţilor neautorizate, dacă ele s-au întâmplat”. Dacă intră vreun procuror acolo cum a intrat la Sf Pantelimon scapă de caniculă câțiva avocați PNL din funcțiile de secretari de stat, consilieri și directori de la MJ. Dar nu intră niciun procuror...doar cine a numit pe șefii parchetelor?

# CSM sa se tina tare date 30 August 2024 15:04 +7

Se poate digitaliza și fara control total. Nu se opune nimeni progresului, dar mai ușor cu pianul pe scări. Domnul asta nu e cel care a condus auditul pe repartizare aleatorie? Raportul ala in care totul este roz? Lasati-ne!

# maxtor date 30 August 2024 15:33 -4

exact asta e si scopul PNRR -creearea a milioane atacanti (subiecti interesati) asupra legalitatii in general; e un gigantic mecanism de corupere -vedem bine ca Directiei Tehnologia Informatiei a devenit un ONG! sa-i spunem lobby,na!

# vasile date 30 August 2024 16:28 0

Asta e o subordonare a judecătorilor către Executiv. De ce a fost cuprinsă în PNRR aşa ceva, ce voia să facă Ghinea şi Câţu, să subordoneze justiţia.

# mediere a accesului remote date 30 August 2024 19:54 0

Cum adică acces remote? Cum e posibil să existe acces remote la ECRIS? Păi asta înseamnă că un magistrat șpăgar poate să stea acasă la o cafeluță cu șpărgărtorul și să scrie motivarea după dictare? Sau poate o scrie nepotul student la drept la Spiru Haret, în solemnitatea bucătăriei din curte. Sistemul ăla trebuie folosit exclusiv la sediul instanței, așadar în spațiul public, un spațiu unde există un minim control social și mai vede lumea ce faci. Să se elimine accesul remote de îndată. Cum să aibo lumea încredere în justiție dacă voi umblați cu de-astea?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.12.2024 – Ponta, executat la cererea lui Portocala

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva