Mobilierul de la Elvila pe care Ministerul Justitiei a platit 115.000 euro a ajuns in 23 de instante din Romania
A trecut un an de cand Ministerul Justitiei a decis restaurarea mobilierului unor instante de judecata cu mobilier cumparat de la omul de afaceri Viorel Catarama. Institutia condusa de catre Catalin Predoiu (foto) a platit companiei Elvila, in toamna anului trecut, 115.000 de euro pentru mobilier specific nou. Afacerea a fost pusa la cale la data de 31 august 2010, cand Ministerul Justitiei a hotarat ca trei curtii de apel, sase tribunale si 14 judecatorii au mobilierul depasit. Asa incat, ministerul a publicat pe site-ul SEAP, privind sistemul electronic al achizitiilor publice, un anunt de intentie in vederea achizitionarii de mobiler nou.
Procedura de achizitie aleasa de autoritatea contractanta a fost aceea a organizarii unei licitatii restranse, la care au participat patru agenti economici de profil. Contractul pus la bataie de institutia lui Catalin Predoiu a fost impartit pe trei loturi, pentru toate cele trei tipuri de instante vizate. La data de 18 noiembrie 2010, autoritatea contractanta a sustinut licitatia, in urma careia absolut toate cele trei loturi au fost adjudecate de catre SC Elvila SA, societate patronata de omul de afaceri Viorel Catarama, personaj cu multe dosare in trecut.
In acest sens, compania lui Viorel Catarama a virat catre Ministerul Justitiei 25 de birouri mari pentru judecatori, 3 birouri mici pentru judecatori, 28 de birouri pentru grefieri, 41 de birouri pentru avocati si procurori, 48 de scaune pentru judecatori si presedinti de sedinta, 62 de scaune pentru avocati, procurori si grefieri, 86 de banchete cu trei locuri pentru public, 141 de banchete pentru public cu patru locuri, 60 de banchete cu cinci locuri pentru public, 8 banchete fara spatar pentru arestati, 14 pupitre de pledare pentru martori, 23 de pupitre pentru avocati, 9 boxe pentru arestati, 16 podiumuri pentru procurori si avocati, 9 podiumuri pentru grefieri, patru podiumuri pentru complete de judecata, trei garduri de delimitare si doua garduri pretorium.
Mobilierul a ajuns la trei curti de apel (Oradea, Brasov si Braila), sase tribunale (Timis, Alba-Iulia, Mehedinti, Bihor, Vrancea, Teleorman) si 14 judecatorii (Timisoara, Cluj-Napoca, Deva, Hunedoara, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Slatina, Bals, Alexandria, Zimnicea, Turnu Magurele, Braila, insuratei si Faurei).
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii