PREMIERA IN ROMANIA – Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a asigurat suportul juridic al unui proiect unic in invatamantul primar din Romania. „Mobile Education” a analizat impactul pe care utilizarea tehnologiei mobile si a Internetului il are in procesul educational
Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, prin avocatii Horia Ispas si Sergiu Cretu, a asigurat suportul juridic pentru un proiect unic in invatamantul primar din Romania. Este vorba despre „Mobile Education” („MobilEdu”), un proiect administrativ prin care s-a analizat impactul pe care utilizarea tehnologiei mobile si a Internetului il are in procesul educational si ale carui rezultate integrate vor fi prezentate in cadrul unei conferinte de bilant, care va avea loc in aceasta luna.
Potrivit unui comunicat al Tuca Zbarcea & Asociatii, proiectul MobilEdu este derulat de capitolul roman al Internet Society (www.isoc.ro) si are ca obiectiv principal analiza eficientei si a beneficiilor rezultate ca urmare a utilizarii noilor tehnologii IT in domeniul educatiei: „Pe parcursul a 12 luni, un numar de 40 de elevi din ciclul 1-4 de la Scoala Generala nr. 205 „Adrian Paunescu” din Bucuresti au experimentat impreuna cu dascalii lor un nou mod de invatare intuitiva prin joc si explorare cu ajutorul tabletelor conectate la Internet. Internetul este o resursa inepuizabila de informatii, scurteaza distantele intre oamenii aflati in toate colturile lumii, care devin in acelasi timp producatori si consumatori ai informatiei si ofera elevilor cat si dascalilor posibilitati nelimitate de largire a orizontului cunoasterii. In momentul de fată informatia este foarte dispersata pe Internet, prin diferite surse. Ca atare, aceasta nu este o resursa pedagogica in sine, ci reprezinta piese cu ajutorul carora se poate construi un proces pedagogic. Prin implicarea dascalilor si a echipei de proiect, Internetul si resursele educationale puse la dispozitia copiilor au transformat orele de curs intr-un proces de explorare distractiv si interactiv, un timp al invatarii placute. Pe parcursul proiectului, cei mici au invatat sa foloseasca Internetul in mod sigur si eficient in cadrul orelor de curs, au parcurs impreuna cu echipa de proiect notiuni de securitate, retelistica si comunicare web si nu in cele din urma, si-au imaginat cum va arata Internetul de maine. 'As vrea sa inventez un program Internet prin care sa descoperim viata pe alte planete', ne-a spus Tudor, elev in clasa a-4-a”.
In cadrul proiectului, care s-a desfasurat pe durata unui an, au fost derulate urmatoarele activitati ce au contribuit la atingerea obiectivelor proiectului si la inregistrarea unor rezultate pozitive:
Au fost introduse 15 tablete electronice conectate la Internet si dotate cu resurse educationale, ce au fost utilizate de elevii din grupul tinta, pe durata orelor de curs;
Peste 40 de elevi din ciclul primar si cadrele didactice coordonatoare au experimentat o noua modalitate de predare-invatare ce se bazeaza pe utilizarea resurselor educationale moderne in sala de clasa;
Au fost testate si utilizate cu succes pe durata orelor de curs, 18 lectii educationale interactive learnIN, dezvoltate de compania INSOFT Development & Consulting; lectiile interactive „learnIN” promoveaza principiul „SMART Learning” si au oferit elevilor ocazia de a invata intr-un mod placut si distractiv. Cu fiecare lectie „learnIN” elevii au avut sansa de a descoperi, de a explora si de a-si dezvolta noi abilitati si competente.
Au fost utilizate programe de control parental furnizate de compania Bitdefender, pentru a gestiona eficient accesul prioritar al elevilor la continutul educational de pe tablete.
Proiectul a fost sponsorizat de organizatia Internet Society (www.internetsociety.org) si derulat de capitolul roman al organizatiei – Asociatia Societatea Internet - cu sprijinul urmatorilor parteneri principali:
Scoala Generala nr. 205 „Adrian Paunescu”, sector 6, Bucuresti – Beneficiar;
QuadPlus – consultanta manageriala, comunicare si infrastructuri IT;
INSOFT Development and Consulting – software educational;
Tuca Zbarcea si Asociatii – consultanta juridica;
Axetel – consultanta de securitate si web design;
Bitdefender – aplicatie control parental.
Parteneri secundari ai proiectului au fost:
Colegiul National „David Prodan”, Cugir, Județul Alba – Beneficiar;
Microsoft Romania – infrastructuri software si IT;
Institutul National de Cercetari Sportive – consultanta impact medical;
Liliana Hadji – consultanta psihologica;
Adrian Dumitrescu – consultanta impact medical;
AllView – partener furnizor tablete;
Romkatel – partener retelistica.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# POLO.NICU 13 June 2014 14:35 +4
# bla 13 June 2014 15:08 +2