psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

PROCURORUL LUI DINCA, 940 DE CLASARI PE AN – Adrian Petre Todoran a inchis mii de dosare inainte sa promoveze la DIICOT. Intre 2010 si 2017, aflat la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu, Todoran a dispus 6581 de solutii de netrimitere in judecata. In aceeasi perioada, a emis 191 de rechizitorii. Fara experienta in marea criminalitate, dar semnatar de scrisorele #rezist, Todoran a sarit direct de la Parchetul Judecatoriei Cornetu la DIICOT

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

27 October 2019 10:28
Vizualizari: 14947

Lumea Justitiei prezinta palmaresul procurorului DIICOT Adrian Petre Todoran (foto), unul dintre anchetatorii lui Gheorghe Dinca in cazul posibilei ucideri a Luizei Melencu si Alexandrei Macesanu. Asa cum am dezvaluit deja, cu o experienta de doar 7 ani ca procuror de executie la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu, acolo unde, in cea mai mare parte s-a ocupat infractiuni marunte (de genul furturilor sau al spargerilor de locuinte si de masini), dar semnatar de scrisorele #rezist impotriva Legilor Justitiei, Adrian Petre Todoran a “sarit” peste experienta de procuror de parchet de tribunal si curte de apel, ajungand direct la DIICOT, structura despre care se presupune ca este una de elita (click aici pentru a citi).


Ce a facut pana in prezent procurorul Todoran in cazul crimelor de la Caracal a vazut o tara intreaga. Interesant este insa si ce a facut inainte sa ajunga la DIICOT. Mai exact, pe vremea cand activa la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu. Astfel, potrivit unui raspuns al Parchetului Judecatoriei Cornetu furnizat la solicitarea Lumea Justitiei (vezi facsimil), in perioada 2010-2017, Todoran a intocmit 191 de rechizitorii.

Totusi, numarul solutiilor de netrimitere in judecata pe care Todoran le-a dat in dosarele pe care le-a instrumentat depaseste cu mult cele 191 de rechizitorii. Mai exact, procurorul Adrian Petre Todoran a avut, in cei sapte ani petrecuti la Parchetul Judecatoriei Cornetu, peste 6.500 de solutii de netrimitere in judecata. Practic, in fiecare an Todoran a inchis 940 de dosare.

Rezumand, situatia arata astfel:

Procurorul Adrian Petre Todoran si-a inceput cariera de procuror la Parchetul Judecatoriei Cornetu in 2010, acolo unde a activat pana in 2017 cand a promovat la DIICOT. In cei sapte ani in care a stat la PJ Cornetu, procurorul cu care acum DIICOT incearca sa rezolve incurcatul caz Caracal a avut:

-191 de solutii de trimitere in judecata;

-6581 de solutii de netrimitere in judecata.


Todoran l-a surclasat pe incompetentul #rezist

Procurorul Todoran a reusit sa-l depaseasca in ceea ce priveste solutiile de clasare chiar si pe procurorul #rezist Cristian Ovidiu Popescu - suspendat din magistratura si urmarit penal dupa ce a tinut politistii la poarta lui Gheorghe Dinca. Caci, asa cum deja am aratat, in perioada 2011 – 2019, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a solutionat un numar de 7.780 cauze din care, atentie, in 5.748 s-au dispus solutii de clasare (click aici pentru a citi).



Comentarii

# Un coleg de promotie date 27 October 2019 11:43 +3

Informatia e partial gresita. Todoran e procuror de la 1 iulie 2010 cand a fost incadrat ca stagiar. Din feb. 2012 e procuror definitiv. Deci avea 9 ani si o luna vechime atunci cand i sa-a repartizat dosarul, nicidecum 7 ani. E o mica diferenta intre 7 si 9. Luju draga, mai documenteaza-te inainte sa postezi articole critice la adresa magistratilor.

# Constantinescu Liliana date 27 October 2019 14:29 +6

Ce ar fi daca s-ar verifica ,macar prin sondaj, câteva neinceperi date de acest domn? La aproape 7000 de neinceperi Anunț găsesc că este semnificativa diferenta dintre 7 și 9 ani cât a funcționat ca procuror de judecătoriei.Este însă un tipar, nu putea fi promovat cu examen, eventual, la tribunal? Cum ajung direct la DIICOT sau DNA?Asta ar fi interesant să ne lumineze colegii de promoție!!!

# Un coleg de promotie date 27 October 2019 16:21 -2

Explicatia e foarte simpla. In prezent pt a lucra in DNA sau DIICOT legea impune o singura conditie legata de vechime: minim 10 ani. Se ia in calcul si perioada in care magistratul a fost auditor de justitie. La momentul la care Tudoran a fost numit procuror DIICOT pragul era de 6 ani. Nici atunci si nici acum nu se cere vreun grad superior celui de parchet de pe langa judecatorie. De aceea se poate face saltul direct in Parchetul General. La judecatori lucrurile stau cu totul diferit. Pentru ca nu exista Directii in cadrul ICCJ

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 27 October 2019 16:26 +8

pt un coleg// taci ba dracului din gura,TOTI MERMELITORII DIN ULTIMII 15 ANI ATI FACUT INEMEAUA NUMAI PE SPAGA,DIN CAUZA ASTA VOI TREBUITI JUDECATI PUBLIC CU SINGURUL RECHIZITORIUL ,,hang 'em high ,,

# TREI DOSARE PE ZI - INCHISE date 27 October 2019 19:52 +6

Va dati seama ...omul asta nu avea nici timp sa citeasca dosarele. LE INCHIDEA LA COMANDA. Asta e Cornetu. Bande criminale protejate de politisti si procurori. D-AIA PROBABIL L-AU NUMIT IN DOSARUL CARACAL ...CA SA SE OCUPE...CUM TREBUIE. Bravo csm-istilor...d-aia l-ati adus la DIICOT ? Sau mai bine spus...cine si de ce l-a infiltrat la DIICOT ? E cumva omul clanurilor ?????????????????????? CSAT -ul stie ?

# Carcotas date 28 October 2019 09:01 +1

Pentru UN COLEG: pentru DNA legea impune pe langa vechime si ca respectivul procuror sa fie specializat in combaterea infractiunilor de coruptie. Oug 43/2002 art.1 alin.2

# rezist produce doar trîntori semianalfabeți date 28 October 2019 16:59 +1

grupul de sabotori rezist produce doar trîntori semianalfabeți în procuratură. trebuie interzis prin lege și autorii trimiși la închisoare

# Una date 2 December 2019 22:13 +100

Evident, singura conditie este cea de vechime. Si eu care credeam ca singura conditie este cea de competenta. Un impostor ajuns in functie de decizie si care se crede dumnezeu, jucindu-se cu destinele oamenilor. O sa plateasca nenorocitul, mai devreme sau mai tirziu, viata aranjeaza ea lucrurile incit nimic sa nu ramina neplatit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva