psdolt
29 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

RADU MAZARE A FOST RAPIT – Fabulos! Justitia din Madagascar a stabilit ca Radu Mazare a fost extradat ilegal si ca trebuie readus in tara. Tribunalul Antananarivo din Madagascar a decis definitiv ca Mazare a fost rapit din inchisoarea malgasa pentru a fi dat pe mana Sistemului din Romania: "A existat un viciu de procedura ce anuleaza procesul de extradare... Sa se repuna partile in situatia anterioara extradarii, chiar daca Mazare va fi trimis pe teritoriul Republicii Madagascar" (Decizia)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 October 2020 15:46
Vizualizari: 36053

Hotarare monumentala care il trimite pe Radu Mazare (foto) din nou in Madagascar! Tribunalul Antananarivo din Madagascar a decis definitiv ca predarea fostului edil al Constantei, Radu Mazare, catre Statul roman, in vederea executarii pedepsei priviative de libertate in Romania, s-a facut cu incalcarea legilor si tratatelor internationale. Printr-o hotarare data in premiera la nivel international, Tribunalul Antananarivo a dispus repunerea in stiuatia anterioara, respectiv aducerea lui Radu Mazare inapoi in Madagascar din inchisoarea din Romania. Hotararea Tribunalului din Antananarivo a fost pronuntata in 9 octombrie 2020, fiind executorie odata cu comunicarea oficiala a actelor catre autoritatile romane.


 

Lumea Justitiei a obtinut in exclusivitate Decizia Tribunalului Antananarivo care a stabilit ca Radu Mazare a fost rapit din Madagascar! Conform documentului pe care il publicam in premiera, preluarea lui Radu Mazare din Madagascar de catre autoritatile romane s-a facut fara existenta unei audieri de extradare, in lipsa unei hotarari judecatoresti, precum si in lipsa ordinului obligatoriu al Ministrului Justitiei din Madagascar prin care trebuia sa se autorizeze predarea fostului primar al Constantei catre Statul roman. In realitate, extragerea lui Mazare din Madagascar s-a facut doar in baza unei autorizatii eliberate de Procurorul Republicii Antananarivo, ceea ce face ca intregul proces de extradare a lui Mazare sa fie anulat. Fata de aceasta situatie, Tribunalul din Anananarivo a decis definitiv in 9 octombrie 2020, ca in baza viciilor de procedura savarsite sa se procedeze la aducerea in Madagascar a lui Radu Mazare.

Decizia definitiva a Tribunalului Antananarivo are la baza cererea unui avocat din Madagascar, reprezentant al lui Radu Mazare, formulata in 20 iulie 2020, prin care a solicitat sa se constate ca prin preluarea de catre autoritatile romane a lui Radu Mazare din Madagascar s-a produs o incalcare a articolelor 105-114 din Legea 2017—27 din 2018 privind cooperarea internationala in materie penala, o incalcarea a prevederilor art. 14 din Legea privind cooperarea internationala in materie penala si, totodata, sa se constate nelegalitatea actelor emise de Parchetul Antananarivo, respectiv:

-autorizarile de deplasare a functionarilor romani in vederea extradarii lui Radu Mazare catre Romania (emise in 14 si 18 mai 2019);

-ordinul de extragere din 19 mai 2019 prin care i s-a ordonat sefului penitenciarului de la Casa Centrala Antanimora sa il extraga pe Radu Mazare din inchisoare pentru a-l duce la Aeroportul international Ivato Antananarivo in vederea predarii reprezenantilor Statului roman (mandat de depunere din 14 mai 2019).


Radu Mazare a fost extras de Sistemul din Romania in orb. La cererea initiala de extradare au mai fost adaugate niste mandate de executare


In actiunea depusa in instanta, Radu Mazare, prin aparatorul sau local, a aratat si ca nu i-a fost prezentat niciun document oficial in baza caruia a fost privat de libertate, desi, fiind solicitant de azil, se afla sub protectia Inaltului Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite.


Mai mult, a reclamat Radu Mazare in actiunea depusa in instanta, extragerea sa din Madagascar s-a facut printr-un proces-verbal intocmit in baza unei autorizatii emise in 14 mai 2019, desi intre timp (in 18 mai 2019) fusese emisa o noua autorizatie in care a fost adaugat un paragraf care mentiona ca "cererea de extradare a Ministerului roman al Justitiei se refera la Mandatul de arestare preventiva nr. 1/10.01.2018 si la Mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 269/2017 din 07.02.2019".


Aceasta modalitate de preluare de catre autoritatile romane s-a facut, se retine in actiunea depusa de Mazare, fara sa se tina cont de faptul ca cererea de extradare trebuie discutata in sedinta publica, in prezenta persoanei vizate de cererea de extradare, asistate de un avocat, in fata unei instante competente teritorial, ca numai o hotarare judecatoreasca se poate pronunta asupra controlului si verificarii conditiilor necesare pentru a acorda sau nu extradarea, dar si ca, atentie, hotararea judecatoareasca trebuie ratificata printr-un ordin de extradare eliberat de ministrul Justitiei din Madagascar fiind o conditie obligatorie in procedura de extradare.


Nimic din toate aceastea nu s-a stabilit insa, astfel cum retine chiar Tribunalul Antananarivo in Decizia pronuntata in 9 octombrie 2020.



Radu Mazare a fost predat romanilor "pe incredere"



Astfel cum ne amintim, Radu Mazare a fost arestat in Madagascar in data de 8 mai 2019, iar o zi mai tarziu, in 9 mai 2019, atat Curtea de Apel Bucuresti (dosar nr. 2699/2/2019), cat si Inalta Curte de Casatie si Justitie (4453/1/2015) au stabilit ca sunt intrunite conditiile legale pentru extradarea fostului edil al Constantei. Acesta a fost predat politistilor romani 10 zile mai tarziu, in 19 mai 2019, fara existenta unei hotarari judecatoresti, lucru care atrage nulitatea intregii proceduri si, astfel cum Tribunalul Antananarivo a dispus, obligarea Statului Roman la predarea lui Radu Mazare catre statul Madagascar.


Conform hotararii definitive a Tribunalului Antananarivo din 9 octombrie 2020, extragerea lui Radu Mazare din Madagascar de catre autoritatile romane s-a facut in baza unui ordin emis de Procurorul General al Republicii Madagascar, si nu in baza autorizatiei emise de ministrul Justitiei malgas, singura autoritate care poate autoriza sau nu extradarea unei persoane cercetate in urma unei cereri de extradare printr-un ordin dat in urma unei hotarari judecatoresti: "Prin urmare, Procurorul Republicii nu este investiti nici cu puterea, nici cu competenta de a o face".


Practic, retine Tribunalul Antananarivo, extradarea lui Radu Mazare s-a facut fara respectarea prevederilor legale:

"Intr-adevar, parerea acestuia nu a fost solicitata, nu a avut loc nicio audiere de extradare, nu s-a pronuntat nicio hotarare judecatoreasca, iar Ministrul Justitiei nu a emis niciun ordin prin care sa se autorizeze predarea persoanei actualmente reclamante catre autoritatile romane. Predarea domnului MAZARE Radu Stefan catre functionarii statului roman in vederea extradarii sale s-a facut numai pe baza autorizatiei eliberate de Procurorul Republicii Antananarivo

Prin urmare, avand in vedere ca a existat un viciu de procedura ce anuleaza procesul de extradare, cu toate consecintele de drept

Avand in vedere ca domnul MAZARE Radu Stefan, in prezent detinut in inchisoarea SLOBOZIA din Romania ca urmare a unei proceduri de extradare nelegale, se afla in detentie nejustificata

Avand in vedere ca, pentru respectarea principiului legalitatii, este cazul sa se constate toate aceste nelegalitati si sa se repuna partile in situatia anterioara extradarii, chit ca domnul MAZARE Radu Stefan va fi trimis pe teritoriul Republicii Madagascar".


Prin aceeasi Decizie de anulare a extradarii lui Mazare din Madagascar, Tribunalul Antananarivo a constatat si nelegalitatea actelor Parchetului Antananarivo din dosarul nr. 4259-RP/19, respectiv din data de:

"- 14 si 18 mai 2019 referitoare la orice autorizatii de deplasare a functionarilor romani in vederea extradarii sale catre Romania pentru a-i asigura escorta

- 19 mai 2019 referitor la ordinul de extragere prin care sefului Penitenciarului de la Casa Centrala Antanimora i s-a ordonat sa il extraga din institutia sus-numita si sa puna sa fie condus la aeroportul international Ivato Antananarivo si sa il predea misionarilor romani pe invinuitul MAZARE Radu Stefan (mandatul de depunere din 14 mai 2019)

Declara aceste acte nule si neavenite, cu toate consecintele de drept".


Publicam in continuare Decizia Tribunalului Antananarivo (in franceza si in romana):\





 

 


sursa foto 1: Digi24.ro

Comentarii

# NM date 12 October 2020 16:18 +2

Despre aceasta răpire cine răspunde? Acum sa o vedem pe Brichel infractoare, sa rapesti o persoana dintr-un penitenciar este o fapta foarte grava pusa la cale de o grupare infracțională extraordinar de puternica, eu cred ca acest caz este unic pe planeta. Acum sa te vedem infractoare ordinara ce vei argume ta în fata procurorului, asta dovedește ca și cu răpirea și uciderea fetelor din Caracal tot cu acordul tău s-a făcut, deci femeia infractoare este specii ata în răpire de persoane, poate justiția din România sa caute istoricul iei poate mai găsește și alte fapte asemănătoare. Brichel ai belit-o definitiv

# fost judecător date 12 October 2020 16:21 +14

JUSTIȚIA ROMÂNĂ ESTE DIN FACULTĂȚI PARTICULARE, ACUM SE PRODUCE EFECTUL ȘCOLII PE BANI !

# dgj date 12 October 2020 18:51 -1

"republica procurorilor" a ajuns si in madagascar!

# Baran Gheorghe date 12 October 2020 19:06 +2

Pai e ca in filme, ce , nu va uitati la filme cu extractii cu submarine, trupe, elicoptere? !! Hana bircoaka nu are a se teme, ca nu ea a facut extractia, n o duce capul cat nuca de cocos in care sta un creier cat o nuca romaneasca, parca i gaitz⁵a. Extractia a facut o ciac noris sa fie liber la mare.

# Sonia date 12 October 2020 20:33 +2

Mazare are dreptul la despagubiri din partea statului Madagascar. Atat. Nu va pleca nicaieri de la Rahova.

# Părerologul de serviciu date 12 October 2020 21:17 +4

Tribunalul din Antabalamouk glumește, desigur, atunci când repune părțile în situația anterioară. În primul rând că tribunalul are jurisdicție doar în Republica Madagascar, nicidecum în România, stat căruia hotărârea nu îi este opozabilă. În al doilea rând, extrădarea era un fapt epuizat la data judecății și intrase în circuitul juridic internațional, fiind așadar ireversibilă. Când această hotărâre va ajunge la Curtea de Apel București pentru recunoașterea ei pe teritoriul României, probabil că judecătorul român va râde cu lacrimi de ce a putut debita colegul său malgaș.

# Shuuutt date 12 October 2020 23:24 +4

Văd mulți care își dau cu părerea fără sa aibă nici cea mai mica idee... 1) el ceruse azil politic; ar fii trebuit sa fie protejat de dreptul internațional - ca ne place sau nu. 2) ia uitativa dvsa un pic la cine se uita după proprietățile lui din Madagascar. O anumită “doamna consul” al cărui fiu fusese gestionarul resortului... hai serios acum, chiar nu ne putem uita mai departe de vârful nasului?

# Jan date 13 October 2020 10:53 +1

Pentru Shuuutt. 1. In Madagascar nu exista azil politic 2. Nu este treaba autoritatilor romane sa cerceteze cine se uita dupa proprietati in Madagascar

# Jan date 13 October 2020 11:10 +2

Pentru NIM De cand e Birchal infractoare? Cu ce a gresit? Actele emise de statul roman sant potrivit legislatiei internationale si romane. Cei care au calcat legile ( in cazul in care au fost incalcate) sant cei din Madagascar. Asa ca daca Mazare are vre-o plangere penala sa o faca in Madagascar. In Romania nu se cerceteaza incalcarea legilor din Madagascar. Pe romani ii „doare in bascheti” daca cei din Madagascar nu si-au respectat legile. :lol:

# Petrichei Ana date 13 October 2020 16:07 +2

Voi multumitii de justitia din ROMANIA nu vreti in MADAGASCAR?

# Jan date 13 October 2020 18:38 -1

Pentru Petrichei Ana : NU VREM IN MADAGASCAR!! Drum byn.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2024 – Tulus a trecut in partea cealalta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva