29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REGIMUL IOHANNIS A PUS CRUCE CONSTITUTIEI – Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes se dezlantuie dupa ce Curtea Constitutionala si-a batut joc de legile justitiei, permitand incalcarea deciziilor CCR de catre magistrati: „Obligativitatea lor e prevazuta de Constitutie. Daca nu mai exista pedeapsa pentru nerespectarea lor, implicit obligativitatea respectarii lor devine optionala... Nu mai exista suprematia Constitutiei in Romania”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 November 2022 20:53
Vizualizari: 5241

Regimul Iohannis-Ciuca-Predoiu a pus cruce Constitutiei Romaniei, iar Curtea Constitutionala a definitivat acest demers miercuri, 9 noiembrie 2022, prin confirmarea noilor legi ale justitiei, chiar daca acestea nu mai sanctioneaza disciplinar incalcarea Deciziilor CCR, acuza europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes (foto) la cateva ore dupa ce instanta de contencios constitutional a respins toate sesizarile (click aici pentru a citi).



Alt aspect scandalos din noile legi ale justitiei semnalat de Terhes il reprezinta eliminarea incompatibilitatii dintre calitatea de magistrat si cea de sef de ONG, precum si permisiunea ca judecatorii si procurorii sa obtina venituri din proiecte internationale. Pe scurt: liber la finantari din partea lui George Soros sau de alta natura, puncteaza Chris Terhes.

Nu in ultimul rand, politicianul taranist denunta mutilarea procedurii prin care Consiliul Suprem de Aparare a Tarii depisteaza acoperitii din instante si parchete.


Redam intreaga postare de pe Facebook a eurodeputatului Cristian Terhes, insotita de fotografia de mai jos:


PNL si PSD, cu girul majoritatii Curtii Constitutionale, au pus cruce suprematiei Constitutiei, ordinii de drept si garantiilor de respectare a drepturilor omului in Romania

Pe data de 09.11.2022, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a respins toate obiectiile de neconstitutionalitate la noile legi ale justitiei, decizand astfel ca:

1. E constitutionala abrogarea abaterii disciplinare a obligativitatii respectarii de catre judecatori si procurori a deciziilor CCR si ICCJ de interpretare a legii (RIL si HP).

Obligativitatea acestor decizii e prevazuta de Constitutie. Prin urmare, daca nu mai exista pedeapsa pentru nerespectarea lor de catre judecatori si procurori, implicit obligativitatea respectarii acestor decizii devine optionala. E ca si cum ai avea obligativitate privind respectarea vitezei maxime cu masina in localitate, dar sa nu ai si pedeapsa daca o depasesti.

Pe scurt, din data de 09.11.2022 nu mai exista suprematia Constitutiei in Romania.

2. E constitutional ca judecatorii si procurorii sa poata fi in functii de conducere in ONG-uri si chiar sa fie implicati in proiecte internationale de unde iau bani. Constitutia prevede, insa, ca judecatorii si procurorii sunt incompatibili cu orice alta functie in afara de a preda in invatamantul universitar.

Pe scurt, din data de 09.11.2022 judecatorii si procurorii pot fi implicati in proiecte pe fonduri europene, de la Soros sau alte entitati publice sau private.

3. E constitutional ca CSAT sa emita un act dupa verificarea declaratiilor magistratilor ca nu sunt acoperiti DOAR daca descopera ca un magistrat este acoperit, nu si sa certifice ca nu e.

Cu alte cuvinte, trebuie sa credem pe cuvant serviciile si CSAT-ul ca, in primul rand, fac verificari in privinta acoperitilor, iar, in al doilea rand, daca nu emit nici un act atunci chiar nu sunt acoperiti in justitie.

Prin neemiterea unui act ce sa certifice ca o verificare a avut loc, in urma careia se constata ca un magistrat e sau nu acoperit, se incalca accesul la justitie, pentru ca fara un act de verificare a faptului ca un magistrat este sau nu acoperit, nici nu poti contesta acel aspect in instanta.

Pe scurt, din data de 09.11.2022 e liber la acoperiti in justitie, pentru ca nu exista nici un mecanism de control al veridicitatii declaratiei pe proprie raspundere ca un magistrat nu e acoperit.

In concluzie, majoritatea judecatorilor de la Curtea Constitutionala, pe 09.11.2022, au pus cruce:

- suprematiei Constitutiei in Romania;

- Romaniei ca stat constitutional;

- domniei legii/statului de drept in Romania (rule of law);

- ordinii de drept in Romania;

- independentei judecatorilor;

- incompatibilitatilor judecatorilor si procurorilor;

- garantiilor de aparare a drepturilor si libertatilor fundamentale in Romania.

Altfel spus, exista in prezent un popor roman care nu mai are absolut nici o garantie constitutionala de protectie in fata autoritatilor ce se pretind a mai fi stat roman. Ne-am intors la perioada anterioara anului 1859.

Toate acestea s-au facut cu votul PSD si PNL, sub obladuirea lui Iohannis!

Cand au fost alesi la Cotroceni, in Parlament si au fost numiti la CCR, toti au jurat cu mana pe Constitutie si Biblie ca vor respecta si apara Constitutia Romaniei, incheind cu "asa sa-mi ajute Dumnezeu".

Spun si eu: asa sa le ajute Dumnezeu precum au votat si decis acum!

Daca va pasa de viitorul Romaniei, vorbiti cat mai multora despre ce se intampla, ca fiecare roman sa stie implicatiile celor votate de PSD si PNL”.

 


Comentarii

# Nu mai huliti domnule europarlamentar, Dumnezeu face ce vrea date 9 November 2022 21:22 +1

E sigur voia lui Dumnezeu sa nu mai fie aceasta sabie deasupra capului unui judecator in peagul depresiei prepensionare.

# maxtor date 10 November 2022 03:44 -172

era aproape imposibil,"dreptul negativ".

# Botomei Vasile doctor in drept, date 10 November 2022 05:29 -62

Botomei Vasile,doctor in drept, spune: Pentru a redobândi suveranitatea, trebuie mai întâi sa fie organizat un referendum pentru modificarea Constituției, deoarece prin art.148(2),(4) din Constitutiea din 2003 s-a renunțat la suveranitatea Romaniei, prin introducerea supremației dreptului international.

# santinela date 10 November 2022 07:44 +377

Alaturati si poza lui von Snitel alaturi de astia 4 nenorociti ca sa avem tabloul complet al "slugarniciei,nesimtirii,pupincurismului,predarii tarii " etc. ! Astept si pozele cu cei 9 papagali judecatori,imbuibatii neamului ,care au votat asa ceva . Seful CCR a fost pus acolo din partea PSD nu ? Bravo Ciolacule si nu ai putea TU si echipa ta de conducere a partidului sa va duceti unde a intarcat mutu iapa ? O sa vezi la alegeri ce ai facut din partidul asta.

# CCR joaca in alta liga. Ce face acum are efecte peste 4 ani date 10 November 2022 08:24 +20

Ce suveranitate este daca inainte de 89 decideau rusii si dupa 89 decid unii de nu se stie ce sunt si nu stiu nici ei probabil ce sunt- pot fi tot rusi sau pot fi francezi, olandezi, nemti, austrieci, englezi.. SEDETZ BLANJI! Papatz frumos din mana investitorului strategic. Seeeeeedetz blanjiiiiii... Asa asa.

# Petru date 10 November 2022 10:52 0

Ar fi cazul sa facem referendumuri, la nivel judetean, pentru a decide daca ne alipim sau nu Republicii Moldova. Chiar daca dincolo e mai slab decat la noi, macar basarabenii au constitutie cat de cat functionala. R.I.P. Romania (1862-2022), vivat R. Moldova (1991 - azi). :cry: :sad:

# Petru date 11 November 2022 09:21 +3

Revin la comentariul de ieri. Mai avem o nadejde - putem reveni la constitutia regala de la 1923 ! Bineinteles, pentru asta e nevoie de vointa, curajul si energia intregii po******tii a Romaniei de a cere referendum pentru asta (daca e sa tinem cont de opinia domnului jurist Eleodor Focseneanu). :-? Dar, oare armata romana va fi de partea noastra ori se va comporta urat si miseleste, luand partea uzurpatorilor de la guvern ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva