25 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REZULTATE CU SCANDAL LA INM – Institutul National al Magistraturii a publicat notele finale obtinute de candidatii inscrisi in concursul de admitere la INM, organizat in perioada 5 iulie – 27 octombrie 2016. Pentru prima data, s-a intrat la INM cu note de 6! O fi bine?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 October 2016 16:11
Vizualizari: 22788

Anul asta s-a intrat in INM cu note foarte mici, de 6! Ca or fi de vina candidatii slab pregatiti sau dificultatea subiectelor, nu stim, insa cert este ca sunt cele mai slabe note finale din ultimii ani de admitere in INM! Institutul National al Magistraturii a publicat rezultatele finale ale concursului de admitere la INM, organizat in perioada 5 iulie – 27 octombrie 2016. Conform anuntului postat pe site-ul inm-lex.ro, concursul a fost organizat pentru ocuparea unui numar de 200 de locuri de auditori in justitie, 130 de locuri fiind alocate functiei de judecator si 70 de locuri functiei de procuror, urmand ca la finalizarea primului an de studii auditorii sa opteze, in ordinea mediilor si in raport de numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror.


Acelasi anunt prevede ca vor fi sustinute trei probe:

-in prima etapa este sustinuta proba scrisa eliminatorie, de verificare a cunostintelor juridice la disciplinele drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal, la care candidatii trebuie sa obtina minimium 70 de puncte pentru a merge mai departe in concurs.

-tot in prima etapa are loc cea de-a doua proba din concurs, cea a verificarii rationamentului logic, unde candidatii trebuie sa raspunda corect la cel putin 30 de intrebari (din 100) pentru a merge mai departe.

Nota finala in urma celor doua probe se calculeaza cu o pondere de 70% - punctajul de la testul grila de verificare a cunostintelor si cu 30% - punctajul de la rationamentul logic.

-ulterior, cea de-a doua etapa si ultima proba din concurs este cea a interviului, unde candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7.

Nota finala a concursului de admitere in INM este reprezentata de suma notelor din cele doua etape, respectiv 75% - nota din prima etapa, 25% - nota obtinuta la interviu.

Asa se face totusi ca, in acest an, in urma sustinerii primei proba din concursul de admitere la INM din cei 2647 de candidati, doar 312 au reusit sa obtina punctajul minim de 70 de puncte pentru a putea trece in etapa urmatoare, Vorotic Lavinia Andreea fiind ultimul candidat care la proba eliminatorie de verificare a cunostintelor juridice a obtinut punctajul 70, obligatoriu pentru trecerea in etapa urmatoare.

Proba de verificare a rationamentului logic a fost sustinuta de un numar de 312 de candidati, la fel ca si proba interviului.

In final, din cei 312 candidati ramasi in concurs, au fost declarati admisi 193, pentru cele 200 de locuri disponibile la INM.

Curios este insa ca la concursul de admitere la INM organizat in perioada 5 iulie – 27 octombrie 2016 patru candidati au fost declarati admisi avand o nota finala sub 7.

Este vorba despre:

-Adam Amina Roxana – 6,960

-Mituca Anda Maria – 6,948

-Costea Diana – 6,915

-Panoiu Bogdan Liviu – 6,845


 

De mentionat ca cei patru candidati au trecut de proba eliminatorie, insa la proba rationamentului logic au avut rezultate slabe, trecand la limita si de proba interviului. De altfel, facandu-se media intre cele doua probe din prima etapa, 9 candidati au avut, la prima etapa, o nota finala sub nota 7!

In acest context, nu putem sa nu ne intrebam: este normal ca INM a ajuns o institutie in care se intra cu note sub 7?

*Cititi aici rezultatele finale ale concursului de admitere la INM

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 28 October 2016 17:07 +6

vai mama lor,daca mai vine si betivanul ala director la inemea o sa fie admisi nu numai cu 6 ci si aia cu alcool in singe!!!!VIITOR DE AUR MAGISTRATURA NOASTRA ARE(viitor din aur de trompeta)bai romanilor!!!!!!!eu zic ca dracu O SA MAI AIBE INCREDERE SA VINA IN FATA UNUI JUDECATOR SI PROCUROR,eu cred ca trebuie sa ne folosim de drepturile de cetateni europeni ,sa mergem sa dam in judecata in alte tari decit mermelica!!!!!!(macar dpdv civil cred eu cca se poate).eu cred ca astia de au intrat cu 6 vor fi judecatori cum aia care impaiaza sint ,,doctori!!!!!,,

# Examene pentru pacalici date 28 October 2016 17:11 +9

Daca cineva crede in corectitudinea examenelor inseamna ca este naiv. Multi intra cu pile.  Trebuie sa recunosc ca ponderea la INM a pilosilor este mult mai mica ca la pacaleala de la avocati. La avocati cel putin 80% dintre reusiti intra cu grila de acasa. Fraierii baga 10 bulioane taxa pina le creste barba.

# betivan ratat date 28 October 2016 17:15 +4

Am inteles ca in una dintre candidaturile depuse pentru functia de director la INM scrie clar ca la examenul de anul viitor este necesara o alcoolemie minima de 6% in sange si minim 3% in aerul expirat. Votati Patrocle, votati Dumbrava Minunata!

# escu date 29 October 2016 03:58 +2

Ei, și voi! Ce vă faceți că nu înțelegeți? Unul dintre ei trebuie să fie cu pile și pentru mascare au fost admiși toți cei cu medii sub 7. Uite așa ne explicăm calitatea slabă a justiției de azi.

# Observator date 29 October 2016 20:41 +2

INM-ul a devenit, de multă vreme, o marfă pe care cine își permite o cumpără. Se poate observa că acest așa-zis institut de doi bani nu mai respectă nicio regulă. Este obligatorie nota minimă de 7(șapte) pentru a fi admis, ori stimabili nu mai țin cont de propriile reguli, când este vorba despre pilele sau șpăgarii care trebuie să acceadă în magistratură. Vai și amar de justiția din România!

# Edelweiss date 29 October 2016 22:31 +4

Cât de anacronic și irelevant este acest așa-zis „examen” rezultă din exemplificare unei întrebări de la proba interviului, de acum ceva ani. Întrebare „Sunteți închis într-o cutie de conservă. Cum vi se pare situația?” Răspunsul... „CORECT”, aducător de punctaj era: „ESTE EXACT LUMEA ÎN CARE AȘ DORI SĂ TRĂIESC.” /// All comments are useless” :eek: :eek: :eek:

# Givemeabreak date 30 October 2016 02:07 -2

interpretarea pe care o propuneti e foarte formalista. Probabil vi se pare legal (dar si corect), si ca ar fi in spiritul legii, ca cineva care are nota 6,96 să nu intre. Sau 6, 85. 

# Doina date 30 October 2016 11:54 -1

Hm... invatati si voi si vedeti cat de greu se ia acel 7 si apoi dati-va cu parerea...

# @Doina date 30 October 2016 15:41 0

doinita mama, stim cat de greu se ia nota spate ...pe merit. dar daca erai open mind vedeai ca toate comentariile vizeaza spaga si escrocheria din sistem, un sistem mafiot care are examene trucate. sa nu mai spunem de mizeria celor din avocatura, unde trebuie sa fii prost cu carul ca sa te duci sa dai examen. acolo cer flaminzii 10 milioane ca sa te joci X si O.

# DOINITA date 30 October 2016 17:18 0

Mai pacaliciule,stii tu cat trebuie sa inveti sa iei examenele alea?Cred ca stii dar tu nu esti in stare.De aceea esti atat de rau.Ce ar fi,sa pui mana pe carte si sa incerci la unul din examene.Vei vedea ce grele sunt grilele alea.Recunosc,aceste examene ar putea fi mai legere(mai ales la avocati) iar departajarea sa se faca in alt mod.Eu stiu care ar fi solutia,dar ii las pe desteptii de la INM si INPPA sa gandeasca.

# @Doina date 1 November 2016 10:59 +2

Doinito, tu nu stii cum de scrie corect cuvintul lejer. Legere e gindirea si mintea ta de absolvent dpiru haretist.  Cind tie iti curgeau mucii noi ne toceam coatele pe bancile facultatilor de stat unde se intra foarte greu. Acum orice analfabet termina dreptul. Traiasca patria facultatilor second hand! :-*

# procuror date 31 October 2016 00:46 +5

La proba juridică trebuie minim 70 de puncte din 100 (echivalentul notei 7). Până aici e corect, atîta timp cât un număr ceva mai mare de persoane decât cel al locurilor reușesc să ia punctaju(prea mulți ar însemna un examen prea ușor, prea puțini ar însemna unul excesiv de greu). La logică însă sunt suficiente 30 de pct. din 100 (echivalentul notei 3)! De regulă toți care au reușit să ia ”7” la juridic iau minim ”5” la logică (iar sub ”3” se ia rar, de maxim 1-2 pers. care poate au febră 38 sau alte necazuri). Problema e că la interviu se face trierea. Trebuie să placi de minim ”7” comisiei. Dacă ești ”berbec” de ”3” la logică care ai tocit de ”7” la juridic, dar ai ”impresionat” la interviu de ”7,00” (sau, de ce nu, de 10! :o ) ești bun de magistrat. Dacă ai luat 9 la celelalte probe, dar la interviu ai ”impresionat” de ”6,99” n-ai ce căuta la INM. Dintr-o discuție de 20 min. membrii comisiei stabilesc, în mod incontestabil, cine are calități de magistrat și cine nu! :-x

# procuror date 31 October 2016 01:08 +2

Concluzii: Logica e o calitate foarte puțin necesară la un magistrat. De cunoștințe juridice este nevoie, că domeniul e greu și trebuie selectați cei care le au și sunt capabili să le folosească. E esențial însă să fi agreat de cei care decid. În acest an, nu s-au găsit 200 de insi (cât ar avea nevoie țara) demni de a fi școlarizați 2 ani la INM. Asta e, dacă n-au calități, de ce să risipim banul public pe ei? Să creeze probleme în sistem? Comisia de interviu identifică în 20 de min. probleme pe care un psiholog le identifică (dacă le identifică!) în minim 4 ore de teste și 30 min. de discuții. Prin urmare cei din comisie sunt foarte capabili. Din acest motiv e justificat ca interviul să nu poată fi contestat. În aceste condiții, zău, mai contează că media lui pește iese sub 7?

# justo date 1 November 2016 20:20 +2

mi-a placut intrebarea cu conserva. daca raspunsul corect este cel ca ma simt perfect daca traiesc intr-o conserva, imi pun intrebari despre starea facultatilor mintale ale celui care a conceput aceasta intrebare si acest raspuns. dupa intrebarea din anii trecuti cu violul se pare ca lobotomizatii s-au perfectionat in intrebari cretine. cred ca traim intr-o tara unde nebunii sunt considerati oameni normali iar pitiponcii si pitipoancele sunt doctori in drept!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.01.2025 – DNA are nevoie de 26 de sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva