25 January 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REZULTATE LA ADMITEREA IN MAGISTRATURA SI INM – Vedeti cum s-au descurcat aspirantii la functiile de judecator si procuror la testul grila de verificare a rationamentului logic. La concursul de admitere la INM s-au prezentat, la aceasta proba, 421 de candidati, iar la concursul de admitere in magistratura 93. Sunt disponibile 140 de locuri la INM, 28 de posturi de judecator in cadrul judecatoriilor si 25 de posturi de procuror la parchete de judecatorii (Listele)

Scris de: L.J. | pdf | print

18 September 2015 17:44
Vizualizari: 16737

S-a incheiat prima etapa a concursurilor de admitere la Institutul National al Magistraturii si admitere in magistratura. INM a publicat rezultatele obtinute de candidatii care au trecut de proba scrisa de tip grila de verificare a cunostintelor juridice si care au sustinut testul de verificare a rationamentului logic.


Astfel, la concursul de admitere la INM, la aceasta proba, la randul ei eliminatorie, s-au prezentat 421 de candidati, iar la concursul de admitere in magistratura 93 de candidati. Potrivit regulamentului de concurs, testul grila de verificare a rationamentului logic consta in rezolvarea unui test care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale carora raspunsuri nu se puncteaza.

Lucrarile se noteaza cu admis sau respins, in functie de punctajul obtinut de candidat. Pentru a fi declarat admis la aceasta proba, candidatul trebuie sa raspunda corect la minimum 30 de intrebari din cele 100 de intrebari ale caror raspunsuri se puncteaza. Nota obtinuta la prima etapa este suma notelor obtinute la cele doua probe in raport cu urmatoarea pondere: 70% testul grila de verificare a cunostintelor juridice, 30% testul grila de verificare a rationamentului logic. Vor fi declarati admisi in a doua etapa a concursului candidatii admisi la fiecare dintre cele doua probe, in ordinea descrescatoare a notei obtinute la prima etapa.

A doua etapa, care se va desfasura in perioada 5-13 octombrie 2015, consta in elaborarea in scris a unei analize cu privire la subiectul extras de candidat si sustinerea orala a acestuia si analiza orala a unei spete cu elemente de etica specifice profesiei.

*Cititi aici rezultatele la testul de verificare a rationamentului logic de la concursul de admitere la INM

*Cititi aici rezultatele la testul de verificare a rationamentului logic de la concursul de admitere in magistratura

Comentarii

# marius date 18 September 2015 18:57 +2

Ma intreb retoric de ce 90 la suta din magistrati sunt femei?de ce toate odraslele magistratilor reusesc la acest examen?de ce toate sunt casatorite cu tipi de pe la SRI,DNA si alte institutii de forta ale " statului de drepti".Nu dau doua cepe degerate pe acest simulacru de examen.

# coco chanel date 18 September 2015 19:58 0

Anul acesta "biletul" de intrare in magistratura a fost 80.000 euro. :-* Spor la invatat celor optimisti care mai cred ca Romania este un stat de drept in care examenele de admitere sau de angajare prezinta vreo relevanta in selectie ;-)

# ARGUS date 18 September 2015 20:35 -1

Nu ai dreptate mai coco chanel,80.000 de euro este o suma enorma.Nu s-a dat aeasta suma.Din cate stiu eu doar in doua cazuri s-a folosit suma de 20.ooo de euro.In rest se intra pe bune.Dar alta este problema:verificati (pe surse) cati dintre magistratii actuali au fost anterior polititi,seuristi ,procurori.Verificati si cati dintre cei intrati provin din politie.Directiva este sa se ajung intr-un viitor apropiat ca 50% (sau ceva apropiat) din magistrati sa provina din structurile de forta ale statului.Oare de ce?Cine are acest interes?Eu stiu dar va zic alta data.

# coco chanel date 18 September 2015 21:31 +3

@ Argus, 20.000 euro era pretul prin 2004-2006, ai ramas in urma cu mercurialul ;-) . In rest, pe langa cei enumerati de tine mai sunt si alte "categorii" :lol:

# @ARGUS date 19 September 2015 20:54 +7

Nu pot spune mai mult, dar ceea ce este oribil ARGUS stii? Faptul ca odraslele securistilor, odrasle care au terminat scoli particulare de drept gen spiru haret, dimitri cantemir, danubiu etc. , nu numai ca au intrat in magistratura, dar au ajuns sefi de instante si de parchete. Asta este grav, ca cei pregatiti stau acasa, in timp ce lichelele profeseaza. Asta este valabil mai ales in avocatura, unde nimeni nu intra fara spaga sau pile. Udrea, gorghiu , ponta etc lista este foarte lunga, nu mai spun de corlatean sau predoiu maritat cu fiica lui zamfirescu. nici unul nu a dat examene, toti s-au fofilat.

# ARGUS date 19 September 2015 23:58 0

Da-mi,te rog,cateva exemple de odrasle securite care au intrat in magistratura ori avocatura.Legendele trebuie demonstrate.Vezi,ca mai an,se intra fara examen daca aveai oaresice vechime ori erai doctor in drept.Asa ca fii om serios si nu te mai lua dupa gogoritele lui bota .

# avi-aru date 20 September 2015 00:20 -1

Bai avi-arule, mare (...) esti. Te dai niznai ca-n zicala cu usturoiul. Dupa semnele de ortografie, se lasa un spatiu. Nici acum nu ai invatat cu dactilografeala, desi asta faci probabil toata ziulica. Babacule obsedat de Bota :D

# cineva date 19 September 2015 08:48 -5

Draga Argus, referitor la comentariul tau pot spune doar ca este total neadevarat...intra in sistem, spre exemplu, multi tineri ofiteri pentru simplul fapt ca sunt foarte bine pregatiti (scoala pe care termina este una de calitate). Asta este principalul motiv...in rest examenul in speta este unul extrem de corect si complex, parearea mea...

# altcineva date 19 September 2015 10:43 -1

@cineva : "scoala pe care termina este una de calitate" Poate incerci sa explici sensul corect : scoala pe care au absolvit-o SAU scoala pe care o termina (in sensul ca o fac praf) tinerii ofiteri care intra in magistratura... este una de calitate ?

# 112 date 19 September 2015 11:39 +7

"Cineva"poate asa motiveaza sentintele sau deciziile.Limba romana este o limba straina.Iar pentru'Cetateanul" si noi vrem sa raspundeti pentru erorile vostre sa vedeti si voi ce buni sunt strugurii cand platiti din buzunar.

# ARGUS date 19 September 2015 11:48 +3

draga,,cineva,,comentriul meu nu este neadevarat din punctul de vedere al directivei.Nu te contrazic,sunt si politisti bine pregatiti.Chiar eu cunosc vreo cativa care au intrat in magistratura/parchet.Cat despre scoala de calitate pe care au terminat-o,mai ese e comentat.

# Cetățeanul date 19 September 2015 09:46 +5

Normal că atunci cînd iei 2.50 la test, te apuci să spui idioțenii ca astea, că se dau bani și că se intră nu știu cum! Vulpea cînd nu ajunge la struguri, zice că sunt acri! Sunt sute de frustrați, care nu sar de nota 3 dar ,,știu ei"... 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.01.2025 – DNA are nevoie de 26 de sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva