ROMANIA VREA RIDICAREA MCV – Deputata PSD Simona Maya Teodoroiu, dupa intalnirea cu vicepresedinta Comisiei Europene Vera Jourova: „Am prezentat angajamentul colegilor deputati si senatori ai PSD – partidul care a finalizat negocierile de aderare la UE – pentru indeplinirea rapida a masurilor ramase in Mecanismul de Cooperare si Verificare, astfel incat monitorizarea Romaniei in cadrul MCV sa ia sfarsit, dupa mai bine de 15 ani... Acesta este si ramane un adevarat obiectiv de tara”
Partidul Social Democrat va depune eforturi pentru ca Romania sa scape in 2022 de monitorizarea Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), i-a transmis deputata PSD Simona Maya Teodoroiu (foto) vicepresedintei Comisiei Europene Vera Jourova marti, 28 iunie 2022.
Prezenta alaturi de senatoarea PSD Laura Fulgeanu-Moagher la intalnirea cu Vera Jourova, fosta judecatoare CCR Maya Teodoroiu a discutat cu vicepresedinta CE si despre armonizarea legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, precum si despre proiectele noilor legi ale justitiei.
Iata postarea de pe Facebook a deputatei Simona Teodoroiu:
„Am participat astazi, alaturi de colega noastra Laura Fulgeanu-Moagher, senator de Prahova, la intalnirea reprezentantilor grupurilor parlamentare din Parlamentul Romaniei cu doamna Vera Jourova, Vicepresedinte pentru valori si transparenta al Comisiei Europene. Am avut oportunitatea de a prezenta angajamentul efectiv si corect al colegilor deputati si senatori ai Partidului Social Democrat – partidul care a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeana – pentru indeplinirea rapida a masurilor ramase in Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), astfel incat monitorizarea Romaniei in cadrul MCV sa ia sfarsit, dupa mai bine de 15 ani, urmand a fi inlocuita de mecanismele de monitorizare aplicabile tuturor statelor-membre, asa cum este cel privind respectarea statului de drept. Acesta este si ramane un adevarat obiectiv de tara: un obiectiv al politicilor publice si eforturilor legislative ale tarii noastre.
Am subliniat necesitatea pastrarii caracterului ireversibil al principalelor masuri privind calitatea actului de justitie, precum si faptul ca, indiferent de guvernele care se succed, cadrul legislativ privind statutul magistratilor si functionarea sistemului judiciar ar trebui sa se bucure de stabilitate si predictibilitate, fara sincope si fara pasi inapoi in privinta garantiilor de independenta si buna functionare a justitiei romane. In acest context, noile si necesarele modificari ale legilor justitiei (Legea privind organizarea judiciara, Statutul judecatorilor si procurorilor si Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii) trebuie sa se bucure de dezbateri de substanta, cu consultarea principalilor actori ai sistemului judiciar si ai societatii civile. In egala masura, ramane o prioritate transpunerea rapida si completa a deciziiilor Curtii Constitutionale in materia codurilor (civil, procedura civila, penal, procedura penala), tinand cont totodata de jaloanele statuate de hotararile instantelor europene – CJUE si CEDO”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Anca 29 June 2022 13:07 +136
# Invictus 29 June 2022 13:53 +106
# Un om 2 July 2022 12:10 +182