Schimbari pentru practicienii in insolventa: 9.000 de lei, taxa de inscriere pentru cei care sunt scutiti de examen si stagiu
Modificarile aduse statutului privind organizarea si exercitarea profesiei de practician in insolventa, precum si Codului de etica profesionala si disciplina a Practicienilor in insolventa, hotarate de Congresul Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa in luna mai au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei. Principalele modificari vizeaza remuneratia practicianului in insolventa stagiar, venitul minim pe care trebuie sa il incaseze un practician in insolventa pentru a avea un stagiar, dar si cuantumul taxelor ce trebuie platite fie pentru examenul de dobandire a calitatii de practician in insolventa, fie pentru cel de definitivat in aceasta profesie.
Practicianul in insolventa stagiar va primi lunar o remuneratie cel putin egala cu salariul minim pe economie
Potrivit Hotararii numarul 4/2011, practicienii in insolventa stagiari, care pe perioada de 5 ani de la dobandirea calitatii de practician in insolventa stagiar au fost incompatibili, nu pierd dreptul de a sustine examenul de definitivat. De asemenea, practicianul in insolventa stagiar va fi remunerat, in perioada stagiului, de forma de organizare cu care are relatii contractuale cu echivalentul a cel putin un salariu minim lunar pe economie stabilit pentru anul in curs, stagiul desfasurandu-se sub indrumarea unui coordonator de stagiu nominalizat, practician in insolventa in cadrul formei de organizare. In ceea ce priveste conditiile in care un practician in insolventa poate fi indrumator de stagiu, Hotararea amintita mentioneaza ca au acest drept doar practicienii in insolventa cu o vechime de de cel putin 5 ani de la data inscrierii in Tabloul UNPIR, fata de o vechime de 3 ani, pana la modificarea actuala. Veniturile realizate de coordonatorul de stagiu nu se pot situa sub valoarea de 50.000 lei, iar numarul stagiarilor va fi stabilit de Consiliul National de conducere al Uniunii, in functie de volumul de activitate al indrumatorului de stagiu, pe baza unei grile intocmite in functie de veniturile realizate in anul anterior de catre cabinet sau societatea profesionala.
Lichidarea asociatiilor si fundatiilor costa 1.000 de lei
In aceeasi Hotarare se mentioneaza ca, pentru procedurile de lichiadre cu privire la asociatii si fundatii, onorariul perceput va fi de 1.000 lei. De asemenea, a fost modificat si nivelul taxelor si cotizatiilor datorate de practicianul in insolventa. Astfel, pentru inscrierea la examenul de dobandire a calitatii de practician in insolventa, doritorii vor trebui sa plateasca 1.000 lei, la fel si pentru verificarea cererii si a documentelor doveditoare pentru persoanele care cer inscrierea in Uniune fara examen si cu scutire de stagiu, dar si pentru inscrierea in Tabloul UNPIR a persoanelor fizice care au promovat examenul de acces in profesie. O suma mult mai mare, adica 9.000 de lei, va fo platita de persoanele fizice care beneficiaza de inscrierea in profesie cu scutire de examen si stagiu de pregatire profesionala. Cotizatia anuala pentru persoanele fizice compatibile va fi de 600, cu 200 de lei mai mare decat cea pentru persoanele fizice incompatibile, in schimb, pentru persoanele juridice, taxa va fi de 2.000 lei. Sustinerea examenului de definitivat va costa inca 1.000 de lei.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Florentina 8 August 2011 20:40 +3
# avocatB 9 August 2011 23:38 +1