26 December 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SECRETOMANIE PENTRU CAMELIA – ANI tine ascunsa adresa prin care judecatoarea Camelia Bogdan de la CAB a primit certificat ca nu s-a aflat in stare de incompatibilitate in cazul banilor incasati de la un SRL. Integritatea condusa de un absolvent al Academiei SRI refuza sa dea curs solicitarii Lumeajustitiei.ro: „Precizam, va comunicam faptul ca...solicitantul, in situatia expusa, fiind doamna judecator Camelia Bogdan” (Raspunsul ANI)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 May 2016 14:31
Vizualizari: 7958

Agentia Nationala de Integritate face scut in jurul vestitei judecatoare Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti. Institutia condusa de Bogdan Stan, un absolvent al Academiei SRI, refuza sa faca publica adresa prin care ar fi informat-o pe Camelia Bogdan asupra faptului ca detinerea simultana a calitatii de magistrat si a celei de lector in cadrul Proiectului cu tematica „Aplicarea Viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene” nu a generat o stare de incompatibilitate. Mai exact, este vorba despre dezvaluirile facute de Grupul de Investigatii Politice al lui Mugur Ciuvica, care a aratat ca, pentru participarea la acest proiect, judecatoarea Bogdan a incasat 10.000 lei de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, in timp ce judeca „Dosarul Telapatia”, dosar in care parte civila era chiar Ministerul Agriculturii.


Dupa aparitia dezvaluirilor privind acest caz si privind o posibila existenta a unei stari de incompatibilitate, judecatoarea Camelia Bogdan, aflata sub ancheta Inspectiei Judiciara a CSM, s-a aparat spunand ca, inainte de a participa la acest proiect, ar fi cerut Agentiei Nationale de Integritate sa verifice daca exista o stare de incompatibilitate, raspunsul fiind negativ: „In prealabil am solicitat expressis verbis Agentiei Nationale de Integritate verificarea vreunei potentiale incompatibilitati intre calitatea de magistrat si calitatea de lector in cadrul programului 'Aplicarea Viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene', ANI comunicandu-mi ca aceasta participare 'nu este de natura sa genereze situatie de incompatibilitate'”.

Ulterior, in presa a fost publicat si un raspuns in care ANI sustinea ca i-a transmis un punct de vedere oficial Cameliei Bogdan, prin care o informa ca nu exista nicio stare de incompatibilitate: „Agentia Nationala de Integritate a transmis, intr-un punct de vedere oficial, doamnei magistrat Camelia Bogdan, faptul ca detinerea simultana a calitatii de magistrat si a celei de formator (lector) in cadrul Proiectului avand tematica 'Aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune si prevenirea actelor de coruptie in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene' nu este de natura sa genereze o situatie de incompatibilitate”.

Nimeni nu a vazut adresa ANI

Totusi, pana acum, nimeni nu a vazut punctul de vedere pe care ANI i l-ar fi trimis judecatoarei Camelia Bogdan de la CAB. Nimeni in afara de functionarii ANI si Camelia Bogdan, asta admitand ca respectivul punct de vedere chiar exista. In aceste conditii, Lumeajustitiei.ro a formulat o solicitare catre Agentia Nationala de Integritate in care am cerut sa ne puna la dispozitie punctul de vedere trimis Cameliei Bogdan. Asta pentru a se vedea ca ANI a garantat pentru judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti.

Cererea a fost transmisa catre ANI in 29 februarie 2016 si avea urmatorul continut:

In virtutea Legii 544/2001, va rugam sa ne puneti la dispozitie punctul de vedere oficial al Agentiei Nationale de Integritate transmis judecatoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti, prin care aceasta din urma a fost informata ca detinerea simultana a calitatii de magistrat si a celei de formator (lector) in cadrul Proiectului avand tematica 'Aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune si prevenirea actelor de coruptie in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene' nu este de natura sa genereze o situatie de incompatibilitate”.

ANI tine la secret adresa catre Camelia

Raspunsul ANI a venit la mai bine de doua luni. Mai exact, in 17 mai 2016. Ocazie cu care, ni s-a transmis ca nu ni se poate pune la dispozitie respectivul punct de vedere, intrucat nu noi suntem solicitantul, ci Camelia Bogdan. Iar autoritatile si institututiile publice sesizate cu emiterea unui punct de vedere sunt obligate sa comunice raspunsul petitionarului, adica solicitantului, iar in acest caz acela este Camelia Bogdan.

Fara a face alte comentarii, intrucat suntem siguri ca citind explicatiile ANI veti trage concluziile corecte, prezentam raspunsul Agentiei Nationale de Integritate:

Stimate domn,

Urmare adresei dumneavoastra, inregistrata la Agentia Nationala de Integritate cu nr. 3827/2016, va comunicam urmatoarele:

1. Situatia de fapt analizata:

Solicitarea, in baza Legii nr. 544/2001, a raspunsului transmis de Agentia Nationala de Integritate la solicitarea doamnei Camelia Bogdan, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, prin care aceasta a fost informata ca detinerea simultana a calitatii de magistrat si a celei de formator (lector) in cadrul Proiectului avand tematica 'Aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune si prevenirea actelor de coruptie in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene' nu este de natura sa genereze o situatie de incompatibilitate.

2. Dispozitii legale aplicabile:

Conform prevederilor din Legea nr. 544/2001 privind informatiile cu caracter public:

Art. 2

In sensul prezentei legi:

b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei;

Conform prevederilor din OG nr. 27/2002 privind liberul acces la informatiile de interes public:

Art. 8

(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

Din cele expuse de dumneavoastra, si din interpretarea sistematica a dispozitiilor legale incidente, precizam, va comunicam faptul ca, avand in vedere si prevederile Legii nr. 544/2001, dar si ale OG nr. 27/2002, conform carora autoritatile si institutiile publice sesizate cu emiterea unui punct de vedere au obligatia sa comunice raspunsul petitionarului, solicitantul, in situatia expusa, fiind doamna judecator Camelia Bogdan”.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 18 May 2016 14:49 +18

la ce sa te astepti cind ,,DRAGA DE ANI,, A FOST INFIINTATA SI CONDUSA DE UN BORFAS!!!!!!!! MA FACE CINEVA SA CRED CA S/A SCHIMBAT CEVA? NU REUSESTE!!!!!

# TITULESCU date 18 May 2016 14:59 +18

TREBUIA DATA AFARA DEMULT !!!!!! Pentru a fi platita Camelia Bogdan TREBUIE SA PLATESTI IMPOZITE LA STATUL ROMAN ?

# nicolae date 18 May 2016 14:59 +23

Nu au capul la ei ! Nici să îmbrace în aparență legalitate o minciună nu sunt înstare . Fiind vorba de un securist , nu trebuie să ne mire nimic .

# Alex date 18 May 2016 15:04 0

Domnilor ziaristi, probabil majoritatea celor care citesc articolele acestui site sunt specialisti in drept sau macar au cunostinte. Eu am o cu totul alta meserie si citind acest articol, m-ati naucit. Cred ca s-ar fi cuvenit sa dati cateva explicatii tehnice pentru "idioti in ale dreptului" ca mine. Ce inseamna "expressis verbis", cum s-a exprimat BogdanCa? Care sunt definitiile notiunilor "petitionar" si "solicitant"? In cazul acesta, BogdanCa ce e? Petitionar? Solicitant? Sau si una si alta, dupa nevoi, caci are si ea. Care ar fi din punct de vedere semantic raspunsul ANI? Ar fi fost util si un punct de vedere propriu al site-ului/jurnalistului. Multumesc!

# DODI date 18 May 2016 20:27 +2

”Organul nu doarme! Organul veghează!”  Lozincă actualizată, după 25 de ani, prin înocuirea cuvântului ”organul” cu ”sistemul”. Se vede că își apără ”acoperiții” pentru că în caz contrar aceștia ar vorbi fără ei și i-ar asculta cine nu trebuie. Așa că deocamdată CB continuă să trăiască bine merci pe banii fraierilor de români cu toate gafele și neprofesionalismul ei notoriu.

# Ion date 18 May 2016 20:44 +4

sefutului ANI ii tb o plangere penala pt abuz in serviciu. simplu, nu?

# Cineva date 19 May 2016 11:07 -6


Citeza pe Ion
sefutului ANI ii tb o plangere penala pt abuz in serviciu. simplu, nu?
Si ce ar trebui scris in plangere dupa parerea ta? Ca refuza sa faca publice datele care nu sunt publice? dezvolta ideea, nu face propuneri asa degeaba. Plangere penala pentru ca a incalcat ce articol? Hai ca vad ca te pricepi, dezvolta ideea.

# ciuci date 4 June 2016 20:52 0

De ce sa nu fie informatie publica? E o institutie a statului care are menirea tocmai de a clarifica public cine este si cine nu in incompatibilitate. Nu este serviciu secret sa aiba documente clasificate.

# santinela date 19 May 2016 08:19 +6

Astia de la ANI,in frunte cu SRI-stul,sint purtatori ilegali de creier.Cit de dus cu pluta trebuie sa fi sa afirmi ca nu este nici o incompatibilitate intre un judecator care judeca o cauza si ia bani la greu de la o parte din proces !

# Stan date 19 May 2016 21:06 +3

Intreb: ce sanctiuni prevede Legea 544/2001 pentru nerespectarea de catre persoana fizica salariat al statului a acestei obligatii ? Respectiv - pentru depasirea termenului de 30 de zile si neraspunderea la solicitarea ceruta. Poate cineva sa raspunda?

# golan date 22 May 2016 09:46 +1

Probabil ca ANI,fiind institutie securista,nu mai e institutie publica si respecta legile securitatii,adica totul e secret.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.12.2024 – S-a aflat noul ministru al Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva