psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

SEF NOU LA SECTIA PENALA ICCJ – Prima decizie majora luata de Sectia pentru judecatori a noului CSM. Judecatorul Andrei Claudiu Rus va fi delegat in functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti, in locul judecatorului Daniel Gradinaru, proaspat ales presedinte al CSM. Judecatorii din CSM isi incep activitatea cu peste 20 de cereri de pensionare (Ordinea de zi)

Scris de: G.T. | pdf | print

9 January 2023 16:36
Vizualizari: 7278

Prima sedinta a Sectiei pentru judecatori a noului Consiliu Superior al Magistraturii va avea loc joi, 12 ianuarie 2023. Data la care judecatorii din CSM vor lua o prima decizie importanta.


 

Concret, Sectia pentru judecatori a CSM condusa de presedintele Daniel Gradinaru va dispune delegarea judecatorului Andrei Claudiu Rus (foto) la conducerea Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Rus ii va lua locul lui Gradinaru, cel care a ocupat functia de presedinte al Sectiei penale a ICCJ pana in 7 ianuarie 2023, cand si-a inceput activitatea in CSM.

Altfel, pensionarile in randul judecatorilor continua si in 2023. In acest sens, pe ordinea de zi a aceleasi Sectii pentru judecatori a CSM figureaza 23 de cereri de eliberare din functie prin pensionare (numarul lor poate fi suplimentat chiar in ziua sedintei). Iar printre cei mai noi magistrati care vor sa plece din sistem se numara patru judecatori de la curti de apel (doi de la Curtea de Apel Galati si doi de la Curtea de Apel Oradea), dar si sefi de instante si de sectii de instante.


Iata ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 12 ianuarie 2023:

 


Comentarii

# Marius date 9 January 2023 18:38 0

NU AVEM JUSTIŢIE SI NICI CONSTITUŢIE !!!! România, singura țară din lume guvernată de un ONG - aka udmr ! PRIN LEGEA 28 15/03/1991 : https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/1476 Romania DEVINE Corporatie Financiara Internationala (SC Romania SRL) Constituțiile României din 1991 și 2003 NU SE BUCURĂ DE LEGIMITATE ȘI NU AU INTRAT NICIODATĂ ÎN VIGOARE, fiindcă: – au fost încălcate actele emise de Frontul Salvării Naționale în zilele Revoluției, anume Decretul-Lege nr.2/27 decembrie 1989 care sti****** că „sunt și rămân desființate toate structurile de putere ale fostului regim dictatorial”, adică inclusiv Constituțiile din perioada comunistă, forma de guvernământ republicană și funcția de Președinte al României; – adoptarea „Constituției României 1991” s-a făcut fără respectarea prevederilor legii anterioare (care, în momentul 1991, era Constituția României din 1923); – Constituția României 1991 nu a fost publicată în Monitorul Oficial(ci doar un proiect al ei)

# Previzibil date 10 January 2023 07:50 0

Mii de inculpați acuzați de corupție, evaziune fiscală, fals, contrabandă, dar și viol, trafic de persoane sau furt scăpa de dosare ca urmare a unei decizii luată de ÎCCJ, care a decis că o decizie a CCR privind prescripția unor fapte se aplică retroactiv, pe principiul legii penale mai favorabile. Prin hotărârea pronunțată de nouă judecători din Secția Penală, conduși de Andrei Claudiu Rus, judecător raportor, doar suspecții de omor și cei acuzați de comiterea infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război nu vor beneficia de întreruperea anchetelor sau a proceselor. Asta pentru că, potrivit procedurii penale, aceste infracțiuni sunt imprescriptibile.

# NM date 10 January 2023 17:02 0

La sfârșitul lui 2022, TMB a respins acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Sorin Mihai Mîndruțescu, fost șef în Oracle România. Motivul: posibilitatea condamnării pentru mai multe fapte de luare de mită de care acesta era acuzat s-a prescris în noiembrie 2021. Mîndruțescu recunoscuse că a primit șpăgi de aproape 570.000 de euro de la șefii altor firme private pentru a le face reduceri de preț la licențe IT pe care mituitorii intenționau, apoi, să le vândă unor instituții publice. Dosarul a reprezentat o premieră prin faptul că au fost incriminate șpăgi date/luate între firme privat. În marea majoritate a cazurilor, circuitul mitelor anchetate de procurori are ca destinatari reprezentanți/angajați ai Statului sau ai administrației publice locale. Reprezentanții firmelor care dădeau mita se înscriau și participau, apoi, la anumite licitații publice de achiziție licențe IT organizate de ONRC, APIA, Transelectrica, CNAS, Administrația Româna a Serviciilor de Trafic Aerian. :-x :-x :-x

# Traiasca justitia romana! date 12 January 2023 09:57 0

TMB a decis încetarea procesului penal împotriva membrilor fostei conduceri a Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, în două cauze conexate privind acordarea frauduloasă a unor contracte din bani publici cu prejudiciu de peste 14,5 milioane lei, pe motiv că faptele de care erau acuzaţi inculpaţii s-au prescris. Un alt dosar închis de TMB pe motiv că faptele s-au prescris se referă la fosta conducere a Poliţiei Locale Bucureşti, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu. foşti şefi ai de la Poliţia Locală Bucureşti erau acuzaţi de DNA că, în perioada 2010 - 2011, au încheiat două contracte cu o firmă privată, prin care au fost externalizate, în mod nelegal, serviciile de patrulare, intervenţie, constatare contravenţii şi aplicare sancţiuni. Practic, "bodyguarzii" unei firmei private au fost asimilaţi agenţilor de la Poliţia Locală din Primăria Capitalei, aceştia aplicând ilegal 3.317 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 4,6 milioane lei.

# Alt efect al prescriptiei date 13 January 2023 13:57 0

Fostul deputat Marin Anton a cerut joi incetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescriptiei. El a fost condamnat pe fond la 5 ani de inchisoare cu executare pentru o mita de 5,3 milioane de euro. Anton a primit câte un an de pușcărie pentru fiecare milion de euro luat cu titlul de mită în 2009, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru modernizarea Aeroportului „Henri Coandă”. Banii au fost primiți de Anton de la reprezentantul filialei din România a companiei internaționale care avea în executare contractul de modernizare la aeroportul Otopeni (martor în cauză) prin intermediul unei societăți comerciale unde acesta avea calitatea de asociat. CAB va pronunța decizia definitivă în dosarul mega-șpăgii lui Marin Anton pe data de 9 februarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva