28 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOTUL JUDECATOAREI CU SIMPATII PENTRU PSD – Cititi in exclusivitate cererea de recuzare a judecatoarei Simona Encean, formulata de avocatii lui Dragnea, care desi s-a abtinut a fost pastrata in complet. Motivele recuzarii lui Liviu Dragnea: "Sotul doamnei judecatoare este 'fan infocat PSD', facand numeroase comentarii care il plaseaza intr-o pozitie de a putea influenta impartialitatea doamnei judecator". Procesul a fost amanat pentru 20 mai (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 April 2019 15:19
Vizualizari: 8618

Completul de 5 de la Inalta Curte format din judecatoarele Alexandra Iuliana Rus, Simona Daniela Encean, Lucia Tatiana Rog, Luciana Mera si Rodica Aida Popa a judecat luni, 15 aprilie 2019, ceea ce se prefigura a fi ultimul termen din apelul dosarului nr. 2401/1/2018, in care presedintele PSD Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA si condamnat la fond de Completul de 3 format din judecatorii Geanina Cristina Arghir, Constantin Epure si Stefan Pistol (care a formulat opinie separata, in sensul achitarii liderului social-democrat). Sedinta de judecata a fost programata pentru ora 11.00 lucru care a dat "sansa" #rezistentilor sa se adune in fata sediului Inaltei Curti, echipati ca pentru un meci de fotbal pe stadion (cu vuvuzele, pancarte), pentru oferirea unui spectacol grotesc, agresiv si neautorizat, dar totusi permis de Inalta Curte. Au venit in acelasi timp si sustinatorii lui Liviu Dragnea, care au fost pozitionati de reprezentatii Jandarmeriei peste drum de Inalta Curte, strada Batistei fiind o buna perioada de timp blocata, pana s-a reusit organizarea manifestantilor.


Putin inainte de ora 11.00, ora inceperii sedintei, la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si-a facut aparitia si liderul PSD Liviu Dragnea, care mai ca nu a fost linsat de #rezistentii care se napustisera asupra lui, acesta reusind sa intre in sediul instantei supreme cu ajutorul jandarmilor.

Mentinuta sa judece cauza, desi s-a abtinut

Inceputa cu o intarziere de circa 20 de minute, sedinta de judecata prezidata de judecatoarea Alexandra Iuliana Rus a debutat cu o cerere de abtinere formulata de judecatoarea Simona Daniela Encean, care a invocat faptul ca in trecut s-a pronuntat intr-o speta care viza art. 29 din Legea 78/2000, articol care prevede ca "pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, (...), se constituite complete specializate". Practic, cererea de abtinere a judecatoarei Encean a fost formulata tocmai in spiritul solutionarii conflictului constitutional reclamat la Curtea Constitutionala a Romaniei privind lipsa completelor specializate de la instanta suprema.

Deloc de neglijat in acest context este actiunea formulata de aparatorii lui Liviu Dragnea la termenul din 19 martie 2019, cand au invocat nelegala compunere a completului de 3 judecatori, care a solutionat dosarul in faza fondului, reclamand ca acesta trebuia sa fie repartizartizat la un complet specializat in judecarea cauzelor de coruptie.

In acest sens, avocatii au acuzat nulitatea absoluta de ordine publica prevazuta de art. 281 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “Determina intotdeauna aplicarea nulitatii incalcarea dispozitiilor privind: compunerea completului de judecata” - avand in vedere ca nu a fost respectata conditia specializarii prevazuta de Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Exclusiv, cererea de recuzare din dosarul Dragnea, formulata pentru pozitiile sotului judecatoarei

Cererea de abtinere a fost rapid respinsa, astfel ca avocatii liderului PSD au formulat o cerere de recuzare a judecatoarei Simona Daniela Encean, pe motiv ca sotul acesteia, mediatorul Alexandru Encean (foto), a facut obiectul unor articole de presa, care pot conduce la ideea ca impartialitatea judecatoarei supreme este afectata.

Lumea Justitiei a obtinut in exclusivitate cererea de recuzare care o vizeaza pe judecatoarea Simona Daniela Encean, aceasta relevand ca Alexandru Encean a facut mai multe comentarii in spatiul online "care il plaseaza intr-o pozitie de a putea influenta impartialitatea doamnei judecator".

Concret, este vorba despre o serie de articole de presa care il vizeaza pe mediatorul Alexandru Encean, din care s-ar desprinde ideea ca "doamnei judecator ii este afectata impartialitatea, aspect care o impiedica sa participe in calitate de judecator in cadrul completului care judeca cauza mai sus rubricata, dispozitiile art. 6 din Conventia CEDO fiind pe deplin aplicabile, in sensul in care, orice persoana are dreptul la un proces echitabil".

Din acest motiv, avocatii lui Liviu Dragnea au recuzat-o pe judecatoarea Simona Daniela Encean, solicitand inlocuirea acesteia cu un judecator "compatibil sa participe la judecata".

Dupa circa 45 de minute de suspendare a sedintei, timp in care s-au mai formulat niste abtineri in procedura de solutionare a recuzarii judecatoarei Encean, Inalta Curte a decis respingerea cererii de recuzare, astfel ca procesul a fost reluat, procedandu-se la audierea mai multor persoane din dosar, inclusiv a liderului PSD Liviu Dragnea. 

Inimaginabil pentru o Romanie democratica, procesul lui Dragnea s-a judecat sub strigatele fasciste care rasunau in sala, "PSD, ciuma rosie; DNA sa vina sa va ia!", in aceasta maniera desfasurandu-se termenul in care Liviu Dragnea si alti inculpati din dosar au fost audiati.

Dupa circa doua ore de la inceperea propriu zisa a judecatii, dosarul a fost amanat pentru data de 20 mai 2019.

Iata ce contine cererea de recuzare a judecatoarei Simona Daniela Encean, formulata de avocatii liderului PSD Liviu Dragnea, la termenul din 15 aprilie 2019, din dosarul nr. 2401/1/2018:

"Subsemnatul Dragnea Nicolae Liviu, apelant inculat in dosarul cu numarul de mai sus, cu domiciliul ales (...) prin avocat Flavia Teodosiu, in temeiul art. 64 al. 1 lit. f) si art. 67 al. 1 CPP, formulez prezenta

Cerere de recuzare a doamnei judecator Simona Daniela Encean

Pentru urmatoarele considerente:

In spatiul public au aparut o serie de articole in care se mentioneaza in mod clar si fara echivoc faptul ca sotul doamnei judecatoare este in "Fan infocat PSD", facand numeroase comentarii care il plaseaza intr-o pozitie de a putea influenta impartialitatea doamnei judecator.

Astfel, atasez prezentei cereri mai multe articole de pe internet, dar si comentarii din care rezulta exact cele sustinute de noi si care fac dovada ca impartialitatea doamnei judecator este grav afectata.

Astfel, citam din titlurile atasate cererii:

-"Exclusiv Justitei in Familie: sotia il judeca pe Dragnea, sotul este fan infocat PSD pe Facebook";

-"Sotul judecatoarei din procesul Dragnea, mediator pe sute de mii de lei";

-"Sotul unei judecatoare din completul lui Dragnea, propagandist PSD pe Facebook: Iohannis trebuie sa aiba dosar penal pentru fals si uz de fals";

-"Judecatoarea Simona Daniela Encean de la ICCH este casatorita cu un barbat care iubeste partidul condus de Liviu Dragnea. Simona Encean face parte din completul care il judeca pe liderul PSD la ICCJ";

Pe cale de consecinta, asa cum se desprinde si doar din titlurile mentionate, rezulta fara echivoc faptul ca doamnei judecator ii este afectata impartialitatea, aspect care o impiedica sa participe in calitate de judecator in cadrul completului care judeca cauza mai sus rubricata, dispozitiile art. 6 din Conventia CEDO fiind pe deplin aplicabile, in sensul in care, orice persoana are dreptul la un proces echitabil.

Or, aspectele invederate conduc clar la incalcarea drepturilor fundamentale ale dlui. Dragnea in cauza in care un judecator are, in opinia noastra, impartialitatea afectata prin faptul ca sotul acesteia este un sustinator fervent al partidului condus de dl. Dragnea Liviu.

Pentru aceste motive, va solicit sa admiteti prezenta cerere si sa dispunei inlaturarea doamnei judecator din cadrul completului si inlocuirea acesteia cu un alt judecator, in conformitate cu dispozitiile legale incidente, compatibil sa participe la judecata".

Publicam in continuare imagini de la protestul din fata Inaltei Curti de luni 15 aprilie 2019:

 

Sursa foto 1: cererea de recuzare depusa la ICCJ de aparatorii liderului PSD Liviu Dragnea

Sursa foto protest: Pagina Facebook - Avocat Dan Chitic

Comentarii

# Pintea date 15 April 2019 16:32 +8

Ce prostie cu cererea de recuzare!Mai bine taceau!Daca sotul respectivei a postat opinii de bun-simt pe care le are orice om normal la cap, inseamna automat ca este fan PSD? Daca era fan ”rezist”, o mai recuzau?De ce nu recuza in bloc si completul, care se presupune ca este al ”deep state”? Retardatii de la ”rezist”, de ce au voie sa blocheze circulatia publica? In fond, ce a facut Dragnea?? A fost prim-ministru? Sau ministru?A jefuit tara, cum au facut-o Basescu, Blaga, Videanu, Berceanu, Boc, Boagiu, Udrea, Cocos, etc.? A semnat contracte de 4 miliarde euro, ca sa cumpere nimic de la olandezi/americani/nemti, cum au facut Ciolos si Johannis?A luat case cu acte false? A fost ministrul turismului si a evaporat un buget de 4 mld euro, ca Udrea A jucat table la Monaco in pielea goala, ca penibilii de Cocos, Blaga, Videanu? Kovesi fara grad, nu a mancat salariu ilegal timp de 15 ani, dintr-o functie publica ce nu i se cuvenea? Basescu si Macovei, au vreun dosar?Raspund pt asta/pt altele?

# Faracatuse date 15 April 2019 18:08 0

@Pintea. Nu a făcut nimic din astea... Poate aici e problema... :(

# Ionica date 15 April 2019 18:35 0

Las' ca intra Ionut Matei in locul doamnei ca si el este FAN PSD

# nu conteaza date 16 April 2019 16:08 +1

Pe bani sau nu, cred ca suntem singura tara din lume si din istoria omenirii, care are cetateni care striga pe strada PENTRU catuse si arestari!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.03.2024 – Oamenii s-au dus peste „Baronul Lamborghini” (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva