UDREA CERE INTERVENTIA SRI – Exclusiv. Aflata in penitenciar dupa doua condamnari nelegale dispuse in dosarul “Gala Bute”, Elena Udrea l-a sesizat pe seful SRI Eduard Hellvig in legatura cu atentatul anticonstitutional comis de Inalta Curte: “ICCJ a actionat cu rea-credinta sau grava neglijenta, asta daca nu cumva se va descoperi ca toti sau o parte dintre acestia au fost presati sa pronunte o decizie ce incalca toate normele din Constitutia Romaniei” (Memoriul)
Mutare neasteptata facuta de Elena Udrea. Aflata in penitenciar ca urmare a doua condamnari nelegale dispuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul “Gala Bute”, Udrea cere interventia Serviciului Roman de Informatii in legatura cu atentatul anticonstitutional comis de judecatorii ICCJ care i-au mentinut pedeapsa de 6 ani inchisoare cu executare, cu ignorarea Deciziei CCR 685/2018 care impunea desfiintarea condamnarii si trimiterea dosarului la rejudecare in apel.
Elena Udrea i-a trimis un memoriu directorului SRI Eduard Hellvig (foto), in care ii cere acestuia sa dispuna declansarea unei anchete de catre Unitatea pentru Apararea Constitutiei pentru a se cerceta modul in care a fost incalcata Constitutia Romaniei in cazul sau: “Sa initiati o ancheta pentru a se cerceta imprejurarile in care mi s-a respins contestatia in anulare prin Decizia nr. 41/07.04.2022 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 Judecatori in dosarul nr. 3089/1/2018, cu incalcarea atat a Deciziei CCR nr. 685/2018, cat si a Hotararii CJUE din 21.12.2021 pronuntata in cauzele conexate C-357/19, C-379/19, C-547/19, C-811/19 si C-840/19, respectiv cu incalcarea Constitutiei Romaniei, a tratatelor constitutive ale UE si a Conventiei Europene a Drepturilor Omului”.
In acest sens, Udrea precizeaza, prin intermediul avocatei sale Silvia Uscov, ca este posibil ca magistratii ICCJ care i-au mentinut condamnarea cu incalcarea grava a Deciziei CCR 685/2018 privind nelegalitatea Completelor de 5 judecatori sa fi actionat cu rea-credinta sau grava neglijenta, dar la fel de posibil este ca asupra acestora sa se fi facut presiuni pentru a pronunta aceasta solutie: “ICCJ a actionat cu rea-credinta sau grava neglijenta, asta daca nu cumva se va descoperi din verificarile pe care urmeaza sa le efectueze Inspectia Judiciara, ca toti sau o parte dintre acestia au fost presati sa pronunte o decizie ce incalca toate normele din Constitutia Romaniei, dar si cele europene”.
Pe de alta parte, in afara memoriului catre SRI, Elena Udrea a sesizat si Comisia pentru anchetarea abuzurilor din Parlamentul Romaniei in legatura cu nerespectarea deciziilor CCR in dosarul “Gala Bute”.
Amintim ca in 7 aprilie 2022 Inalta Curte a respins contestatia in anulare a Elenei Udrea, mentinand condamnarea acesteia la 6 ani inchisoare cu executare dispusa in dosarul “Gala Bute”. Din pedeapsa de 6 ani, Udrea a efectuat deja aproape un an, avand in vedere perioada de arest preventiv si arest la domiciliu, detentia din Costa Rica si detentia din Bulgaria.
Prezentam fragmente din memoriul trimis de Elena Udrea directorului SRI Eduard Hellvig (documentul integral este atasat la finalul articolului):
“Va rog sa observati ca dosarul subsemnatei a fost singurul caz de contestatie in anulare in care Inalta Curte de Casatie si Justitie nu a respectat conduita constitutionala de urmat de catre autoritatea judecatoreasca, prevazuta expres in Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 685/2018, de a redeschide procedura apelului. Chiar daca in cuprinsul Deciziei Penale nr. 41/07.04.2022 se mai mentioneaza un dosar in care a fost respinsa o alta contestatie in anulare, se omite a se preciza faptul ca aceea era contestatia in anulare a dlui Adrian Severin, care a fost respinsa ca tardiv introdusa deoarece fusese promovata la cativa ani de la comunicarea deciziei penale definitive in cazul acestuia, deci nu poate fi vorba despre o situatie similara.
(…)
In masura in care nu veti interveni sa anchetati aceasta eroare judiciara, respectiv acest abuz care a condus la faptul ca in prezent ma aflu intr-o detentie nelegala, Statul Roman va fi raspunzator pentru despagubirile pe care le voi solicita. Dar scopul meu nu este sa execut o detentie nelegala de 6 ani inchisoare si sa primesc despagubiri care nu vor fi acoperi niciodata suferinta mea si timpul pe care il pierd din copilaria fetitei mele de 3 ani, ci sa mi se respecte drepturile si sa fiu rejudecata in conformitate cu legea romana si cu respectarea standardelor internationale la care Romania s-a obligat.
In acest sens, este important sa mi se permita pe cale judiciara indreptarea acestui abuz care s-a manifestat pe tot parcursul procesului 'Gala Bute', dar si sa fie cercetate imprejurarile in care s-a ajuns la nerespectarea Constitutia Romaniei.
Mentionez ca nu ma aflu doar eu in aceasta situatie, ci si dl Rudel Obreja, condamnat in acelasi dosar, care a fost privat, la fel ca mine, de drepturile constitutionale si conventionale pe care orice alt cetatean ar trebui sa le aiba.
Increderea in justitie va ramane doar o lozinca in masura in care drepturile fundamentale nu vor fi respectate, iar cazul subsemnatei reprezinta cel mai grav abuz deoarece s-a perpetuat in toate procedurile de judecata”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# maxtor 27 June 2022 13:37 +1
# M 27 June 2022 17:58 +89
# prim ministru pozitie 28 June 2022 01:03 0
# ?????? 29 June 2022 01:58 0