psdolt
23 November 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

psdolt psdolt psd

UNNPR PREMIAZA EXCELENTA IN CERCETAREA JURIDICA - Notariatul roman, in colaborare cu Asociatia „Henri Capitant” Romania, a decernat premiul pentru cea mai buna teza de doctorat sau monografie juridica a anului 2021 pe teme de drept privat. Castigatorul: avocat dr. Dan-Adrian Caramidariu pentru lucrarea "Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economic”

Scris de: L.J. | pdf | print

6 October 2022 09:44
Vizualizari: 3975

Fidel traditiei instituite acum 13 ani, notariatul roman, in colaborare cu Asociatia „Henri Capitant” Romania, a decernat Premiul „Henri Capitant” pentru cea mai buna teza de doctorat sau monografie juridica a anului 2021 pe teme de drept privat.



Parteneriatul pentru excelenta in cercetarea juridica dintre UNNPR si Asociatia ”Henri Capitant” Romania este parte integranta a colaborarii de decenii dintre notariatul roman si cel francez, prestigioasa distinctie purtand numele unui renumit jurist francez si profesor de drept la Universitatea din Grenoble (1891) si Paris (1908) care a marcat semnificativ prin opera sa educatia juridica franceza. Henri Capitant, animat de idealul unitatii educatiei juridice, jurisprudentei si legislatiei europene, a fondat "Association des juristes de langue française” in anul 1935, redenumita dupa moartea sa "Association Henri Capitant des Amis de la Culture Juridique Française”.


Nominalizarile pentru Premiul „Henri Capitant” au fost urmatoarele:


1. Gabriel Sandu Lefter, cu lucrarea „Apelul in procesul civil”, Ed. Hamangiu, Bucuresti, 2021;
2. Dan-Adrian Caramidariu, cu lucrarea "Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economic”, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2021;
3. Maria Maxim, cu lucrarea "Raspunderea civila contractuala in domeniul protectiei datelor cu caracter personal in contextul noului Regulament general (UE) privind protectia datelor nr. 2016/679”, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2021;
4. Dragos Isache, cu lucrarea „Lichidarea voluntara a succesiunii”, Ed. Solomon, Bucuresti, 2021.

Premiul a fost inmanat de catre notarul public Miruna Popescu - purtator de cuvant al Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania - domnului avocat dr. Dan-Adrian Caramidariu pentru lucrarea "Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economic”.
Din juriu au facut parte: prof. univ. dr. Corneliu Birsan, prof. univ. dr. Flavius Baias, prof. univ. dr. Liviu Pop, prof. univ. dr. Ionut Florin Popa si prof. univ. dr. Sevastian Cercel.
Ceremonia a avut loc cu prilejul celei de a XV-a Gale a Premiilor Revistei Romane de Drept Privat, gazduita marti, 4 octombrie 2022 in Aula Magna a Institutului National al Magistraturii, fiind transmisa si online.

Alte premii


Alaturi de Premiul "Henri Capitant”, in cadrul galei au mai fost decernate urmatoarele premii:

Premiul „Matei B. Cantacuzino”, acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania unei personalitati de marca din domeniul dreptului privat, pentru intreaga activitate in domeniul dreptului privat, OPERA OMNIA.
Anul acesta, premiul a fost decernat prof. univ. dr. Eugen Chelaru.

Premiul "Traian Ionascu” – pentru cea mai buna carte a anului 2021 din domeniul dreptului privat – acordat in colaborare cu Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania.
Castigator: prof. univ. dr. av. Radu Rizoiu, pentru lucrarea "Curs de teoria actului juridic civil”, Editura. Solomon, Bucuresti, 2021.

Juriul a fost format din domnii: prof. univ. dr. Corneliu Birsan, prof. univ. dr. Flavius Baias, prof. univ. dr. Liviu Pop, prof. univ. dr. Ionut Florin Popa, prof. univ. dr. Sevastian Cercel.

Premiul "Octavian Capatina”, pentru cel mai original si valoros studiu publicat in paginile Revistei in cursul anului 2021, acordat de Editura Universul Juridic si Revista Romana de Drept Privat in colaborare cu Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania, pe baza voturilor membrilor Consiliului stiintific – partea romana.
Castigator: av. dr. Ionut Cofaru, av. Cristian Cealera, pentru articolul "Calificarea contractului. O propunere de metodologie”, publicat in Revista Romana de Drept Privat nr. 1/2021.

Juriul a fost format din membrii Consiliului Stiintific al Revistei Romane de Drept Privat, partea romana.
In ultimii 13 ani, Gala Premiilor Revistei Romane de Drept Privat a fost organizata anual in parteneriat cu uniunile profesionale din domeniul juridic, respectiv Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania si Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti.

 

Comentarii

# maxtor date 6 October 2022 16:57 +51

"i.c.c.s.p.r.i.t.", era un institut al Ceaushimei.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2024 – ICCJ a lamurit cum ramane cu Sosoaca (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva