Vorbe de fumoar – 7.11.2022 – CCR s-a predat
* Guvernul da bani pentru elevi. Totusi, nu pentru toata lumea. Cine este eligibil si mai ales cati bani pune Executivul pe masa vedeti dand click aici.
* In caz ca aveti drum spre Ucraina in urmatoarele zile, s-ar putea sa vedeti o schimbare la vama. La ce punct de trecere a frontierei ne referim aflati facand click aici.
* Un zvon crunt circula de cateva zile. Cica pana si ultima institutie in care romanii de buna-credinta isi puneau sperantele pentru apararea suveranitatii nationale si a statului de drept s-a predat. Este vorba despre Curtea Constitutionala a Romaniei.
Auzim ca miercuri, 9 noiembrie 2022, CCR urmeaza sa respinga toate sesizarile facute pe noile Legi ale Justitiei gandite de ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) si aprobate la ordin de Parlamentul Romaniei. Iar odata cu respingerea sesizarilor, CCR va da practic liber la nerespectarea deciziilor pe care tocmai CCR le pronunta. Asta intrucat noua Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor elimina sanctiunile pentru magistratii care nu respecta deciziile obligatorii ale CCR si deciziile Inaltei Curti de Casatie si Justitie pronuntate in solutionarea recursurilor in interesul legii. Imediat dupa ce sesizarile vor fi respinse de CCR, viitoarele Legi ale Justitiei vor fi promulgate de presedintele Klaus Iohannis. Si uite asa Romania va mai renunta la suveranitate, iar statul de drept va fi doar pe hartie. Totul se va intampla, chipurile, doar ca sa ni se ridice infamul MCV si pentru a intra in spatiul Schengen.
Si inca ceva: unii spun ca respingerea sesizarilor pe Legile Justitiei se va lua cu unanimitate. Rusinos...
* In incheiere, va dam o tema de gandire. Ce este mai intins: Universul sau obraznicia DNA? Directia Nationala Anticoruptie s-a apucat sa bombardeze instantele unde are dosare pe rol cu cereri de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. Mai precis, parchetul lui Crin Nicu Bologa intreaba CJUE daca are sau nu voie sa ignore deciziile Curtii Constitutionale privind prescriptia (297/2018 si 358/2022), precum si dezlegarea de drept a Inaltei Curti. Si mai precis, DNA spera sa obtina de la CJUE raspunsuri favorabile, cum au fost cele prin care instanta de la Strasbourg a spus ca n-are nimic impotriva cu terfelirea deciziilor CCR legate de completuri.
Dupa cum vedeti, acest spectacol al DNA pute rau. A disperare. Disperarea de a le distrage romanilor atentia de la esenta problemei – si anume: faptul ca parchetul anticoruptie a stat ani intregi cu „curul pe dosare” (vorba lui Kovesi), iar acum da din colt in colt ca a intervenit prescriptia. Ca le-a tinut la sertar ca sa santajeze oamenii cu ele sau pur si simplu din incompetenta, asta e alta discutie. Oricum: auzim ca cele mai multe dintre instante dau dovada de decenta si nu se coboara la nivelul DNA, ci resping ca inadmisibile cererile de sesizare a CJUE.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Ioana M. 7 November 2022 20:25 +2
# Valentin 7 November 2022 20:31 +4
# Cris 7 November 2022 22:07 +3
# costel moraru 8 November 2022 00:57 +1
# un mizantrop 8 November 2022 02:47 +3
# Azumix 8 November 2022 07:20 +1
# LuciConstantinescu 8 November 2022 08:19 +8
# maxtor 8 November 2022 13:20 0