13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

10 ANI DE EXCELENTA IN DREPTUL PENAL AL AFACERILOR – Hotca Neagu Sitaru & Asociatii a implinit un deceniu de practica in linia intai a avocaturii romanesti. Avocatul Mihai Adrian Hotca: "Nu suntem o echipa mare, dar incercam sa calcam si prin locuri prin care nu s-a mai calcat si sa lasam cate o urma"

Scris de: L.J. | pdf | print

1 March 2021 15:30
Vizualizari: 6416

Societatea de avocatura Hotca Neagu Sitaru & Asociatii a implinit 10 ani de existenta! Condusa cu maiestrie de prof.univ.dr. Mihai Adrian Hotca (foto), societatea de avocatura a reusit intr-un deceniu sa se pozitioneze in topul avocaturii romanesti. Iar totul a fost posibil gratie profesionalismului si stiintei de carte a partenerilor si colaboratorilor societatii de avocatura.


 

Cei 10 ani de experienta au fost sarbatoriti intr-un eveniment de marca intitulat „10 ani de excelenta in Dreptul Penal al Afacerilor”, organizat de Societatea de avocatura Hotca Neagu Sitaru & Asociatii cu sprijinul Grupului Editorial Universul Juridic, avand ca parteneri Wolters Kluwer Romania, Tudor. Personal Tailor si Biroul de Executor Judecatoresc Eduard Peticaru. Evenimentul a avut loc in 24 februarie 2021, alaturi de reprezentantii Hotca Neagu Sitaru & Asociatii, fiind prezenti profesionisti consacrati ai Dreptului.


In deschiderea evenimentului a fost lansata de catre presedintele Grupului Editorial Universul Juridic Nicolae Cirstea editia speciala a revistei Legal Magazin, care a marcat cei 10 ani de excelenta in domeniului Dreptului Penal al afacerilor ai societatii de avocatura Hotca Neagu Sitaru & Asociatii, a Ghidul omului de afaceri si a colectiei Cogito, in format e-book.


Imediat dupa acest moment, prof.univ.dr., avocatul Mihai Adrian Hotca a tinut sa le multumeasca colegilor si partenerilor din cadrul societatii de avocatura alaturi de care a lucrat si lucreaza in continuare de aproape un deceniu. In discursul sau, fondatorul societatii Hotca si Asociatii a vorbit despre importanta calitatii umane, despre increderea si respectul care guverneaza activitatea societatii de avocatura. Un moment care a aratat ca inainte de a fi profesionist, trebuie sa fii om!


Redam discursul din deschidere al profesorului Mihai Adrian Hotca:


"In primul rand, as vrea sa multumesc colegilor mei din societatea de avocatura. De ce ne-am schimbat numele societatii? Cineva chiar m-a intrebat direct: nu crezi ca e inutil sa schimbi ceva care functioneaza? Inainte ma intrebase daca functioneaza. Si am zis 'da, foarte bine, suntem cu toti multumiti, desi am trecut printr-o perioada grea'. Realitatile au impus acest lucru. Sunt colegii mei care sunt mai mult decat colegi, sunt si prieteni, sunt oameni de incredere cu care lucram de aproximativ zece ani impreuna. Si vreau sa ii mentionez pentru ca mi se pare un lucru foarte important atat pentru ei, dar si pentru mine.

In numele Hotca, alaturi de mine, mai puteti avea in vedere inca o persoana, o fiinta care indeplineste o dubla conditie. Este nu numai avocat, este si consoarta mea de vreo 20, spre 30 de ani. Nu mai spun ca dupa aceea voi fi certat. Este atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere personal alaturi de mine. Si Hotca este pentru cei doi.

Neagru este de la Norel Neagu pe care il salut si ii multumesc ca exista. A fost de la inceput, de cand a aparut in peisajul juridic Hotca si Asociatii alaturi de mine, cum se spune, si la bine si la greu. E adevarat ca au fost mai multe momente frumoase decat momente neplacute, dar ca sa te poti bucura de momentele frumoase trebuie, din cand in cand, sa le mai vezi si pe cele neplacute. Dar e bine sa nu le cauti cu lumanarea, ca ele apar oricum.

Apoi este Sitaru, Alexandru Sitaru, un pic mai incoace venit in echipa dar, de asemenea, un om de incredere, un om caruia am vrut sa ii dau un impuls. Nu se astepta atunci cand i-am propus sa devina partener, l-a incercat o puternica emotie, mi-am dat seama de indata ce m-am uitat la privirea lui, nu i-a venit sa creada. I-am spus 'linisteste-te, pentru ca meriti acest lucru'.

Si, sigur, asociatii. Nu inseamna ca ceilalti sunt si altii! Asa a fost, sa zicem, inspiratia mea si am vrut in primul rand pe cei doi sefi de departamente sa ii ridic la acelasi nivel si totodata sa apara in numele societatii.

Oricand sunt dispus sa ies din numele societatii daca vreun alt asociat daca cei de la Asociatii ar merita acest lucru. Si nu ca nu merita, dar poate nu e momentul oportun.

Vreau sa ii mentionez in continuare pe Alina Tite, care este acum adjunct al sefului departamentului de penal, al lui Norel Neagu, vreau sa il mentionez pe Valentin Radu, care este a doua mana dreapta, dar nu neaparat in ordinea aceasta.

Vreau sa ii invoc pe Marius Tite, pe Diana Negru, Alexandru Gica, Mirela Gorunescu. Sper ca nu am uitat pe nimeni. Sunt principalii nostri avocati pe care ne bazam in cadrul societatii Hotca Neagu Sitaru si Asociatii.

Le multumesc din suflet pentru ca sunt intr-adevar oameni de incredere si sunt demni de exercitarea acestei nobile profesii de avocat. Stim cu toti ca avocat vine de la advocatus care inseamna 'cel de incredere chemat in ajutor'. Sunt oameni de toata isprava. Le multumesc tuturor si sper ca in continuare vom face lucruri interesante. Nu suntem o echipa mare pentru ca activam in principal intr-un domeniu mai restrans ca pondere in activitatea de specialitate, dar incercam sa calcam si prin locuri prin care nu s-a mai calcat si sa lasam cate o urma.

Va propun sa mearga mai departe cursul evenimentelor din aceasta seara pentru ca partea interesanta abia acum incepe".


Si a inceput, caci in partea a doua a evenimentului au luat cuvantul pe diverse teme prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, conf. univ. dr., av. Laura Stanila, conf. univ. dr., av. Norel Neagu, procuroarea DNA Elena Hach, conf. univ. dr., av. Mirela Gorunescu, av. Augustin Zabrautanu, av. dr. Andrei Savescu, executorul judecatoresc Eduard Peticaru si av. Florentin Tuca, Managing Partner, Tuca Zbarcea & Asociatii.


Iata lista speakerilor, precum si temele tratate de cei invitati sa ia cuvantul la celebrarea celor „10 ani de excelenta in Dreptul Penal al Afacerilor” ai societatii Hotca Neagu Sitaru & Asociatii:

Prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca – Fondator, Partener Coordontor, Hotca Neagu Sitaru & Asociatii – Impactul legilor penale asupra afacerilor;

Conf. univ. dr., av. Laura Stanila – Membru fondator „Stanila si Asociatii”, Universitatea de Vest Timisoara – To comply or not to comply. Despre valentele obligatiei de conformitate in dreptul penal si conexiunile sale cu raspunderea penala a persoanei juridice;

Conf. univ. dr., av. Norel Neagu – Partener, Hotca Neagu Sitaru & Asociatii – Nereguli si infractiuni in accesarea fondurilor europene;

Procuror Elena Hach – Procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Perspectivele Parchetului European – Fata morgana sau institutie necesara?;

Conf. univ. dr., av. Mirela Gorunescu – Despre obiectul mitei; ce foloase intra in continutul acestuia?;

Av. Augustin Zabrautanu – Managing Partner, Zabrautanu, Popescu & Asociatii – Gestionarea riscurilor de natura penala de catre intreprinzatori;

Av. dr. Andrei Savescu – Managing Partner Savescu & Asociatii, Coordonator juridice.ro –Consecintele penale ale folosirii datelor cu caracter personal;

Eduard Peticaru – Executor judecatoresc, BEJ Eduard Peticaru – Poprirea infiintata de executorul judecatoresc asupra veniturilor detinutilor;

Av. Florentin Tuca – Managing Partner, Tuca Zbarcea & Asociatii – Dreptul penal sub privirea civilistului.


Prezentam mai jos integral evenimentul „10 ani de excelenta in Dreptul Penal al Afacerilor” (click pe imagine):


Comentarii

# Duvac Ctin date 2 March 2021 22:35 +15

Felicitari stimati colegi pentru nivelul la care ati ajuns si pentru modul in care reusiti sa imbinati stiinta cu practica ducand profesia la standarde extrem de inalte, rezultatele obtinute fiind cea mai elocventa dovada in acest sens! Fiind si la un moment aniversar, ingaduiti-mi sa va urez mult succes in tot ceea ce faceti si sa fiti in continuare o pilda pentru mai tinerii nostri colegi! La multi ani

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva