13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

100.000 EURO, SPAGA PENTRU PROCURORUL DNA – O inspectoare din Directia Generala Antifrauda Fiscala a fost retinuta pentru trafic de influenta: “Inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, in mod repetat, de la un fost director in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (martor in cauza) suma de 100.000 euro, despre care sustinea ca o va remite unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 March 2022 14:07
Vizualizari: 4739

O inspectoare din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala a fost saltata pentru trafic de influenta. S-a intamplat dupa un flagrant cu 100.000 euro.


 

Concret, DNA a anuntat miercuri, 30 martie 2022, ca inspectoarea Georgiana Popa a fost retinuta pentru 24 de ore pe motiv ca ar fi cerut de la un fost director din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala 100.000 euro pentru a interveni intr-un dosar in care acesta era cercetat de DNA. Mai exact, arata parchetul anticoruptie, inspectoarea s-ar fi laudat ca cei 100.000 euro ar fi urmat sa ajunga la un procuror DNA, care in schimbul banilor sa dea o solutie favorabila fata de fostul director din Directia Generala Antifrauda Fiscala.


Iata acuzatiile DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 29 martie 2022, a inculpatei POPA GEORGIANA, inspector in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in sarcina careia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi pretins, in mod repetat, de la un fost director in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (martor in cauza) suma de 100.000 euro, despre care sustinea ca o va remite unui procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie asupra caruia a lasat sa se creada ca are influenta.

In schimbul banilor, presupusul procuror ar fi trebuit sa dispuna o solutie favorabila martorului intr-o eventuala cauza penala in care acesta ar fi fost cercetat.

In contextul mentionat mai sus, la data de 29 martie 2022, inculpata Popa Georgiana ar fi primit cei 100.000 de euro pretinsi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatei Popa Georgiana i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 30 martie 2022, inculpata urmeaza sa fie prezentata Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva